Oferta Land Rover Defender 2023 recenzie si pret

Este Land Rover Defender o mașină bună?

Land Rover Defender este un SUV mare care este atât de plin de tehnologie off-road încât poate face față aproape oricărei situații adverse imaginabile.

Se va descurca extrem de bine cu funcționarea școlii – unde va face ca alternative precum Mercedes GLE sau Volvo XC90 să arate absolut moale alături de exteriorul său dur.

Totuși, poate face tot ce pot face acele SUV-uri elegante de stil de viață, ceea ce este un pic ca și cum ai descoperi că David Beckham este de fapt foarte bun la agricultură, precum și la fotbal. Este atât de bun la conducerea de zi cu zi, de fapt, a câștigat cel mai bun SUV mare la premiile Carwow Car of the Year 2021.

Puteți vedea clar Land Rover -ul original în designul noului Defender. Acesta este mai ales cazul în spate, cu capătul din spate plat, complet cu roată de rezervă și ușă din spate cu balamale laterale care se deschide spre exterior; iar luminile alpine de pe acoperiș.

Ca și în cazul originalului, noul Land Rover Defender poate fi avut ca model 90 cu trei uși (și ampatament scurt); sau ca model 110 cu cinci uși. Puteți personaliza aspectul propriei mașini cu o gamă de accesorii opționale care include totul, de la panouri de protecție a caroseriei până la o priză de aer ridicată pentru atunci când vă plimbați prin apă adâncă.

Interiorul este un amestec de tradițional și modern, ca un apartament la modă în centrul orașului, cu tehnologie de vârf și zidărie expusă. Materialele moi stau alături de șuruburi expuse în mod deliberat și covorașe de cauciuc (deși puteți obține covor dacă doriți). Fiecare Defender vine și cu un ecran tactil de 11,4 inchi cu Apple CarPlay și Android Auto.

Există suficient spațiu în spatele modelului 90 cu trei uși pentru ca adulții să se așeze confortabil, dar cu scaunele la locul lor, aproape că nu există spațiu pentru portbagaj. Dacă folosiți în mod regulat Defender-ul pentru transportul de familie, veți dori mașina mai mare cu cinci uși, 110. Aceasta poate fi avută cu cinci, șase sau șapte locuri.

 Credem că cel mai bun Defender este motorul diesel D250 asociat cu echipament HSE. Accesați pagina noastră de oferte pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun preț pentru unul!

Acestea fiind spuse, dacă trebuie să folosiți în mod regulat toate cele șapte locuri, un Land Rover Discovery este probabil un pariu mai bun. Portbagajul modelului 110 este și el destul de decent, mai mare decât veți găsi la modelele comparabile Toyota Land Cruiser și Jeep Wrangler .

Cu toate acestea, versiunea 90 nu este atât de bună; capacitatea de 397 de litri sună bine, dar forma spațiului este incomodă și există o creastă mare în podea atunci când rabatați scaunele din spate.

Defender vine cu trei motoare diesel și trei motoare pe benzină. Toate au o cutie de viteze automată cu opt trepte și tracțiune pe patru roți ca standard. Dieselul D250 este punctul ideal în ceea ce privește prețul, performanța, economia de combustibil și puterea de tracțiune.

Apropo de asta, Land Rover Defender poate tracta o remorcă de 3.500 kg și poate trece prin apă la 90 cm adâncime – asta este mai mult decât poate gestiona chiar și super-robustul Jeep Wrangler sau orice camionetă.

De asemenea, beneficiați de o mulțime de sisteme de asistență a șoferului de înaltă tehnologie, care îl vor ajuta pe un începător complet să abordeze traseele de teren dificile, precum un profesionist experimentat, și o suită de sisteme de siguranță activă concepute pentru a ajuta la prevenirea coliziunilor care pot fi evitate pe șosea.

În ciuda capacității sale off-road, Defender este destul de bun de condus prin oraș. Mașinile cu suspensie pneumatică sunt deosebit de confortabile, iar direcția este ușoară, făcându-l ușor de manevrat. Vizibilitatea este bună în față, dar roata de rezervă împiedică vederea în spate.

Deci este grozav off-road, bun pe drum, practic, spațios și încărcat cu tehnologie inteligentă. Dacă aceasta se potrivește cu lista dvs. de verificare pentru următoarea dvs. mașină nouă, aruncați o privire la cele mai recente oferte Land Rover Defender sau mergeți în zona noastră Land Rover second hand pentru a cumpăra o afacere aproape nouă.

Este posibil – nici măcar dificil – să cumpărați un Defender cu un preț de peste 100.000 de lire sterline (doar bifați căsuțele pentru V8 Carpathian Edition și este de-a dreptul ușor…). Prețurile încep de la peste 60.000 de lire sterline, iar în forma de bază Defender este perfect competitiv la prețuri cu Mercedes-Benz GLE și Volvo XC90, fiind în același timp mai versatil decât oricare dintre acestea. O scufundare în lista lungă de opțiuni va avea în curând acest preț să crească vertiginos și, desigur, spre deosebire de cei doi rivali, puteți alege și dintre Defender 90 cu ampatament scurt (un coupe Defender? Un fel de…) și Defender cu ampatament lung și opt locuri. 130 de modele. Vestea bună este că motorul de bază D250 cu șase cilindri este, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni de putere disponibile, deși dacă doriți versiunea hibridă plug-in P400e, va trebui să cheltuiți suplimentar, deoarece aceasta este disponibilă numai cu niveluri de echipare X-Dynamic, XS sau X. Sau ai putea pur și simplu să distrugi întregul buget și să obții versiunea V8 supraalimentată de 525 CP.

Chiar ar trebui să-ți duci Defender-ul peste Kalahari sau pentru o excursie ușoară de-a lungul malurilor Congo-ului, dar tristul este că majoritatea oamenilor își vor conduce SUV-urile mari în oraș. Faceți asta în Defender și veți descoperi că suspensia pneumatică este echivalentul auto al valiumului – face totul moale și plutitor, și asta chiar și cu jantele masive din aliaj de 20 de inci, standard. Cocoașele de viteză nu sunt nimic pentru această mașină.

Direcția este super ușoară și aveți o vizibilitate excelentă pentru că sunteți așezat atât de sus, astfel încât Defender-ul este de fapt destul de ușor de manevrat. De asemenea, oglinzile uriașe sunt utile. Singura problemă este că pedala de frână este super-sensibilă și pare că lovește ancorele cu cea mai mică atingere. Veți descoperi, de asemenea, că vizibilitatea din spate este blocată de roata mare de rezervă așezată pe ușa portbagajului, dar sistemul de parcare cu camere 3D standard al Defenderului vă ajută, la fel ca și oglinda retrovizoare digitală opțională.

Pe autostrada

Suspensia pneumatică moale și moale înseamnă că Defender este, de asemenea, extrem de confortabil pe drumurile și autostrăzile principale și, să fiu sincer, navighează cu tipul de confort la care te-ai aștepta de la un Range Rover mult mai elegant .. Este un pic zgomotos uneori – există o grămadă de vânt în jurul acelor oglinzi exterioare mari și, dacă ți-ai montat Defender-ul cu anvelope de teren, și acestea vor face destul de puțin zgomot – dar este de fapt un lucru foarte relaxant, lucru ușor de condus. Din nou, proprietarii și șoferii Defender-ului originale vor fi uimiți de cât de ușor este acest lucru și nu este departe de tipul de rafinament și confort pe distanțe lungi pe care le-ai obține de la modele mai orientate spre drum, cum ar fi Mercedes GLE și Volvo XC90. . Scaunele din față ajută și în ceea ce privește confortul pe autostradă, deoarece sunt foarte confortabile și susțin. Land Rover se potrivește standard cu Defender, cu o mulțime de kit de siguranță pentru a facilita călătoriile lungi, inclusiv avertizare pentru unghiul mort, control de croazieră ghidat de radar și direcție pentru menținerea benzii. Toate acestea funcționează destul de bine și sunt cu siguranță utile pe termen lung.

Pe un drum întortocheat

Pe drumuri mai rapide, Defender este mult mai bine de condus decât mașina originală care purta acest nume, încât este de fapt cam amuzant. Acum se simte ca un SUV luxos în colțuri, mai degrabă decât o magazie de tablă pe roți. Chiar și în forma de bază, Defender se simte destul de rapid, în timp ce hibridul plug-in P400e se simte aproape indecent de rapid pentru ceva atât de mare. Prin viraje, unde vechiul Defender era un gunoi, acesta este de fapt destul de bun. Nu este sportiv – hai, bineînțeles că nu este – dar chiar dacă direcția este destul de vagă (dacă vrei un SUV mare cu direcție ascuțită, cumpără-ți un BMW X5), Defender virează de fapt destul de frumos, chiar și entuziasmat uneori .

Practicitate

Cabina lui Defender ar putea fi cea mai practică dintre toate mașinile comercializate astăzi. Tabloul de bord mare și lat este în esență un raft mare, întrerupt doar de panoul de instrumente și de ecranul de infotainment. Interiorul raftului este cauciucat, astfel încât lucrurile rămân pe loc și este presărat cu o mulțime de prize utile USB și de 12 volți. Există o torpedo mare, dar aceasta este micșorată de coșurile de depozitare masive din și sub consola centrală, suporturi mari pentru pahare și coșuri uriașe de la ușă. Puteți avea un frigider opțional în cutia vastă de depozitare care se află sub cotiera din față sau, alternativ, puteți arunca consola centrală mare și puteți avea opțional un scaun de sarcină între scaunele din față, care este puțin pe partea mică. dar este foarte distractiv pentru copii.

Spatiu pe banchetele din spate

Dacă transportați în mod regulat adulți în spatele Defender-ului dvs., obțineți versiunile 110 sau 130, deoarece, deși ampatamentul scurt 90 are de fapt spațiu decent pe locurile din spate, intrarea și ieșirea este puțin gimnastică. Cu acele uși mari din spate, totuși, 110 și 130 sunt foarte ușor de intrat și de ieșit, și există o mulțime de spațiu pentru picioare și spațiu pentru cap, chiar și pentru pasagerii înalți. Chiar și bancheta din mijloc din spate este destul de confortabilă, cu mult spațiu pentru picioare datorită faptului că podeaua este aproape complet plată. Puteți avea opțional un al treilea rând de scaune rabatabile în portbagajul lui Defender, dar sincer să fiu, acele scaune din al treilea rând nu sunt la fel de încăpătoare ca cele ale lui Discovery. Desigur, acum există și Defender 130 mai lung, care are locuri pentru opt și mult spațiu în cabina din spate, așa că alege-ți Defender-ul cu grijă.

Poți avea Defender-ul tău cu covoare frumoase și confortabile în spate sau cu o podea de plastic cu covorașe de cauciuc groase, dacă vei pune o mulțime de picioare și labe mucioase acolo. Există un rând la îndemână de prize USB și de 12 volți montate jos pentru pasagerii de pe bancheta din spate și ne plac micile ferestre „Alpine Light” din plafon, care lasă un pic de lumină suplimentară. Priveliștea este minunată, datorită ferestrelor mari, pătrate și pervazului drept.

Spațiu de pornire

Cu 875 de litri de spațiu de încărcare spate pentru modelul 110, Defender este extrem de practic. Nu există nicio buză de încărcare, iar dacă descoperiți că pragul portbagajului este puțin prea sus față de sol pentru dvs., atunci cu suspensia pneumatică există un buton în interiorul ușii portbagajului care vă permite să coborâți partea din spate a mașinii câțiva centimetri pentru a face se incarca mai usor. Portbagajul are formă pătrată și vine nu numai cu cârlige pentru bagaje și puncte de fixare, ci și cu o priză reală cu trei pini, în stil casnic, dacă trebuie să încărcați ceva în timp ce conduceți. Acum, trebuie să rețineți că Defender 90, mai scurt, nu este atât de practic, cu doar 397 de litri de volum al portbagajului dacă sunt folosite locurile din spate. Hibridul P400e are și un portbagaj ceva mai mic, din cauza necesității de a-și ascunde bateria sub podeaua portbagajului, dar scade doar cu câțiva litri. Ai nevoie de mai mult decât poate oferi 110? Aruncă o privire la Defender 130 întins, care are un spațiu de portbagaj revendicat de 1.015 litri cu al treilea rând de scaune rabatat și mai mult de 2.300 de litri dacă rabatezi toate scaunele din spate.

Cabina lui Defender arată un pic ca un apartament elegant din Londra, care are pereți de cărămidă expusă și grinzi de oțel – este scump, dar arată și un fel de industrial. Obțineți un finisaj vopsit cu pulbere pe unele dintre suprafețe, inclusiv pe partea din spate a planșei de bord, care are un logo mare Defender în relief – și un amestec de piele moale la atingere și materiale plastice rezistente. Există, de asemenea, capete de șuruburi expuse și câteva panouri metalice de culoarea caroseriei. Totul este foarte confortabil, iar scaunele vin acum cu o opțiune din piele artificială numită „Resist”, despre care Land Rover spune că are o amprentă de carbon mai mică decât pielea reală de vacă. Ecranul mare din centrul tabloului de bord primește software-ul „Pivi Pro” recent introdus de Land Rover, care arată elegant și este destul de ușor de utilizat. Primești conexiuni Apple CarPlay și Android Auto, și chiar actualizări de software over-the-air datorită unei conexiuni la internet încorporate. De dragul referințelor, vechiul Defender a primit o casetă și un ceas mic. Veți găsi niște materiale mai ieftine atunci când începeți să căutați mai jos în cabină, cum ar fi în coșurile de la uși, dar asta este probabil acceptabil. Calitatea generală este foarte bună, iar întregul interior pare bine pus laolaltă, ceea ce este bine – Land Rover are o reputație groaznică pentru calitate și are nevoie de mașini precum Defender pentru a începe să întoarcă asta.

Toate motoarele oferite, în afară de V8 și hibridul plug-in , beneficiază de asistență electrică mild-hybrid, dar Defender este o mașină mare, grea (cel puțin, cântărește 2,4 tone) și are proprietăți aerodinamice. de un bloc de briză, așa că vă veți aștepta ca economia de combustibil să fie destul de slabă. Și în cea mai mare parte, așa este. Dacă ești foarte blând cu motorina mild-hybrid D250 cu șase cilindri, atunci s-ar putea să obții 35 mpg pe termen lung. Dacă conduceți mult în oraș sau dacă utilizați de fapt capacitatea off-road a lui Defender și vă îndreptați spre păduri, atunci aceasta va scădea cu ușurință la aproximativ 25 mpg. 

P300 turbo benzină este un motor surprinzător de bun, dar vă va fi sete și veți avea noroc să scoateți 20mpg din el. V8-ul? Nu cumpărați unul decât dacă aveți acțiuni la Texaco — 15mpg dacă aveți noroc. 

Valoarea anormală este hibridul plug-in P400e. Oficial, acel motor are o cifră oficială a economiei de 109 mpg, ceea ce este evident destul de prost, dar va merge pentru 27 de mile cu energie electrică cu o baterie complet încărcată și îl puteți încărca rapid chiar și dintr-un punct de încărcare public de 50 kW. (deși așteptați-vă privirile morții de la proprietarii Nissan Leaf dacă o faceți…). Folosiți pe deplin bateria hibridă pentru călătorii scurte și puteți obține o economie foarte impresionantă din Defender PHEV și va returna 35 mpg pe termen lung, deci este cel mai bun dintre motoare din perspectivă economică. 

Emisiile de CO2 ale lui P400e încep de la 59 g/km, ceea ce îl face, evident, cea mai bună alegere din punct de vedere fiscal. Motoarele diesel D250 și D300 obișnuite au emisii de peste 223 g/km, așa că, ca utilizator privat, va trebui să plătiți 1.420 de lire sterline în primul an, plus taxa de 335 de lire sterline pentru mașinile care costă mai mult de 40.000 de lire sterline. Un V8? Ei bine, cu emisii de 332 g/km(!), va trebui să plătiți 2.365 GBP plus taxa de 335 GBP în primul an. Dar dacă vă puteți permite V8-ul, probabil că nu vă va păsa.

Siguranță și securitate

Defender primește un rating de siguranță foarte bun de la experții independenți în teste de impact de la Euro NCAP: cinci stele, cu un rating de 85% atât pentru siguranța adulților, cât și a copiilor. Interesant, Defender primește, de asemenea, un rating foarte impresionant de 71% pentru protecția „utilizatorului rutier vulnerabili”, ceea ce poate dezminți teoria conform căreia SUV-urile mari ca acesta sunt în mod inerent periculoase pentru alți utilizatori ai drumului. 

Setul de siguranță standard include frânare autonomă de urgență cu detectarea cicliștilor și pietonilor, controlul activ al vitezei de croazieră, monitorizarea unghiului mort, monitorul trecerii traficului din spate, un sistem de camere de supraveghere 3D, direcția pentru menținerea benzii de circulație, puncte ISOFIX pe scaunele din spate și senzorul de wade – care utilizează senzorii de parcare pentru a afla cât de adâncă este apa stătătoare în fața mașinii. De fapt, Defender poate trece prin aproape un metru de apă stătătoare, iar factorul limitativ nu este înălțimea prizei de aer, ci faptul că la peste 900 mm de adâncime roțile din spate încep să plutească…

Fiabilitate și probleme

Land Rover are o reprezentanță destul de slabă când vine vorba de calitate și fiabilitate, până la o treime dintre proprietari raportând defecte la mașina lor în primul an. Defender ar trebui să facă mai bine decât atât, deoarece este construit într-o fabrică nou-nouță din Slovacia și este cu siguranță un articol de înaltă calitate atunci când este proaspăt din fabrică. Unii proprietari au raportat probleme cu sistemul electric și inițial software-ul pentru sistemul de infotainment a fost destul de slab, dar asta pare să fi fost rezolvat cu o actualizare recentă. Primii apărători au suferit și etanșări slabe pentru uși și ferestre. Au fost raportate mai multe parbrize crăpate, precum și probleme cu farurile din spate și cutia de viteze și diferențiale. Land Rover oferă în mod standard o garanție de trei ani cu kilometraj nelimitat, care poate fi extinsă, pentru un cost suplimentar, la zece ani și 160.000 de mile.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo