MINI Countryman 2023 Recenzie și preț

Mini Countryman este practic pentru dimensiunile sale, are un interior de înaltă calitate și este distractiv de condus. Dar aspectul său drăguț este mai puțin convingător decât este pe Mini-urile mai mici, iar opțiunile sunt scumpe.

Ce e bun

  • Mult caracter
  • Calitate de construcție elegantă
  • Distractiv de condus

Ce nu e asa de bine

  • Aspecte incomode
  • Modele Slow One
  • Suplimente opționale scumpe

Este Mini Countryman o mașină bună?

Mini Countryman este genul de mașină de familie pentru cei care au nevoie de o mașină de familie practică , dar totuși doresc să fie distractiv de condus și să arate ieșit din comun.

Țineți minte, totuși, că „practic” înseamnă și „mare”, deci este mai puțin un Mini și mai mult un Maxi. Cu toate acestea, este un SUV mic extrem de personalizabil, cu suficientă vopsea și culori contrastante ale acoperișului, dungi pe capotă și pachete de autocolante pentru a vă asigura că nu veți parca niciodată lângă unul identic.

Este, de asemenea, spațios, arată premium și chiar are unele dintre caracteristicile distractive ale Mini-urilor mai mici, deși toate acestea vin cu un preț destul de mare.

Dacă nu te deranjează să faci bani, atunci Mini Countryman îți oferă o mare parte din farmecul unui Mini mai mic, dar suficient spațiu pentru a-l transforma într-o mașină de familie autentică. Interiorul are o senzație de calitate care să se potrivească cu Audi Q2 , dar cu atingeri distractive, cum ar fi un ecran circular de infotainment și întrerupătoare masive, care fac ca sarcinile banale, cum ar fi pornirea motorului, să se simtă puțin mai speciale.

Totuși, toate aspectul drăguț din lume nu fac neapărat o mașină de familie decentă, dar, din fericire, Mini Countryman este, de asemenea, destul de practic, cu mult spațiu în față și în spate și o poziție de condus confortabilă. Poți răsfăța copiii cheltuind 300 de lire sterline pe scaunele din spate care alunecă și se înclină pentru un pic mai mult confort în călătoriile lungi, deși acest lucru reduce puțin spațiul portbagajului în poziția cea mai din spate.

Acestea fiind spuse, portbagajul de 450 de litri este destul de mare pentru o mașină de această dimensiune, iar lipsa unei buze a portbagajului face ușoară glisarea bagajelor grele la locul lor. Capacitatea maximă a portbagajului de 1.320 de litri este suficient de decentă, iar scaunele din spate sunt împărțite în trei direcții, astfel încât să poți transporta încărcături lungi și doi pasageri din spate simultan.

 Stilul lui Mini Countryman este un pic de tată care dansează la o nuntă – încearcă să fie tânăr, modern și creativ, dar cumva nu prea reușește.

Ce este grozav este că Mini Countryman combină acest caracter practic cu o adevărată experiență de conducere Mini. Are o gamă de motoare decente pe benzină și hibride PHEV – deși cel mai bine ar fi să optați pentru benzina de 1,5 litri simplă și simplă. Toate modelele Countryman au o direcție ascuțită și o rulare mică a caroseriei , ceea ce le face destul de distractive de condus, deși dezavantajul este că suspensia fermă vă poate pune nervii în oraș. Există, de asemenea, câteva puncte oarbe destul de mari de care trebuie să faceți față – așa că merită să faceți un buget pentru opțiunea de cameră de marșarier de 310 GBP.

Din păcate, opțiunile scumpe fac parte din experiența Mini. Dacă doriți să sporiți siguranța, veți avea nevoie de pachetul de asistență la condus de 810 GBP care include controlul adaptiv al vitezei de croazieră, care se poate potrivi cu viteza mașinii din față înainte de a reveni la viteza de croazieră prestabilită când drumul este liber – util dacă faceți o mult condus pe autostradă. Dar chiar și fără asta, este o mașină sigură și a câștigat cinci stele la testele de impact dure din 2017 ale Euro NCAP .

Pentru a afla cât ați putea economisi la un Mini Countryman când cumpărați prin carwow, asigurați-vă că ați răsfoit cele mai noi oferte Mini Countryman și oferte Mini second hand . De asemenea, vă puteți vinde mașina actuală prin carwow.

Ar putea fi un Mini în nume, dar Countryman nu este nici mic, nici la preț minim. Este conceput pentru a atrage șoferii cărora le place aspectul drăguț și senzația de distracție de condus ale celorlalte modele ale mărcii, dar au nevoie de mai mult spațiu și de poziția de conducere ridicată a unui SUV mic. Există chiar și o opțiune cu tracțiune integrală dacă trebuie să conduceți în condiții mai alunecoase.

Prin urmare, principalii săi rivali sunt mașini precum Audi Q2, Nissan Qashqai și poate și Mercedes GLA .

Gama Countryman se întinde de la Cooper mai accesibil până la nebunicul John Cooper Works de 306 CP. Există, de asemenea, o opțiune PHEV care are cel mai mult sens pentru șoferii de mașini de companie, deoarece are niveluri oficiale mult mai scăzute ale emisiilor.

Mini Countryman ar putea fi mai mare decât alte Mini-uri, dar este aproape la fel de distractiv de condus – din păcate, este și destul de zgomotos la o croazieră, iar suspensia sa se poate simți prea fermă pe drumurile accidentate.

În oraș

Cel mai bun motor universal este benzina de 1,5 litri cu trei cilindri montat pe modelele Cooper. Dimensiunea sa mică îl ajută pe Mini Countryman să se simtă ușor în picioare și, de asemenea, înseamnă că poate returna o economie oficială de combustibil de 50,4 mpg sau aproximativ 40 mpg în timpul condusului normal.

Deși nu este deloc mic, Mini Countryman este puțin mai compact decât majoritatea SUV-urilor, ceea ce reprezintă un avantaj distinct în traficul urban. A fost conceput pentru a avea o plimbare sportivă, așa cum v-ați aștepta de la brand. Problema este că manevrarea distractivă a venit în detrimentul confortului, așa că atunci când conduceți în oraș poate fi puțin accidentat pe drumurile prost acoperite. Dacă doriți să fie cât mai confortabil posibil, alegeți roți mai mici . S-ar putea să nu arate la fel de strălucitoare, dar anvelopele mai strânse sunt mult mai conforme în oraș.

Din păcate, nu există un astfel de truc pentru a repara punctul mort mare din jurul parbrizului, care vă poate bloca vederea asupra traficului la ieșirea din intersecțiuni. Micul lunetă din spate este, de asemenea, o durere la parcarea în marșarier, dar o puteți ocoli alegând un pachet opțional care include senzori de parcare față și spate. De fapt, sunt aproape esențiale, chiar dacă ești un parcator încrezător.

Cutia de viteze automată cu opt trepte este acum standard la toate modelele (cu excepția PHEV, care se mulțumește cu șase rapoarte), ceea ce este o veste bună dacă conduceți mult în oraș și doriți să lăsați piciorul stâng o pauză de la acționarea ambreiajului. Schimbă treptele fără probleme și nu are niciun efect vizibil asupra economiei de combustibil.

Pe autostrada

Mini Countryman este perfect mulțumit pe autostradă, chiar și cu motorul mai mic și cutia de viteze automată. Suspensia care se simte fermă pe drumurile urbane sparte este mai fericită și mai stabilă la viteză pe asfaltul bine întreținut. Cu toate acestea, suferă de mai mult vuiet de anvelope și zgomot de vânt decât ați găsi la un BMW X1 sau la Mazda CX-30 .

Autonomia bateriei PHEV va fi epuizată rapid de vitezele de pe autostradă, dar există o opțiune de a menține încărcarea, astfel încât să poată fi folosită mai târziu când ajungeți în oraș, de exemplu la sfârșitul unei navetei. Fiți avertizat însă – hibridul are un rezervor de combustibil mai mic, ceea ce înseamnă că veți face umplerea des în călătoriile lungi.

Pe un drum întortocheat

Mini Countryman se simte sportiv la condus datorită direcției rapide și suspensiei ferme. Nu este o mașină sport și cu siguranță nu este la fel de distractivă pe un drum întortocheat ca modelele Mini mai mici, mai mici, dar are o parte din sentimentul de „kart” pe care cumpărătorii îl așteaptă de la brand. Este mai distractiv să conduci decât BMW X1 și alți rivali mai „maturi” de SUV-uri mici.

Motorul cu patru cilindri are chiar și o râpă sportivă de la evacuare, în special la echiparea JCW, dar cutia de viteze automată nu este cea mai implicată sau mai receptivă.

Modelele echipate cu roți mai largi și mai mari au o senzație de direcție și o aderență și mai bune, dar rezultatul este o călătorie mai agitată pe drumurile mai accidentate.

Puteți uita orice preconcepție despre Mini-urile că sunt mici și nepractice cu Mini Countryman – este impresionant de încăpător în interior, deși unele dintre zonele sale de depozitare la îndemână costă suplimentar

Scaunele din față ale lui Mini Countryman par mai încăpătoare decât orice alt model Mini. Ambele scaune din față sunt reglabile pe înălțime și se ridică sus, astfel încât indiferent de dimensiunea dvs., puteți profita din plin de spațiul mare al SUV-ului. Înseamnă că puteți obține o poziție de conducere înaltă sau puteți sta confortabil în cabină. Un volan care se reglează pentru înălțime și întindere înseamnă că te poți simți confortabil indiferent de sus ai așezat scaunul.

Totuși, dacă doriți un suport lombar reglabil pentru a evita durerile de spate, va trebui să alegeți scaunele electrice opționale. Sunt mai ușor de reglat decât versiunile manuale și se pot întoarce la poziția dvs. de ședere prin atingerea unui buton după ce altcineva a folosit mașina.

Toate pubele de ușă ale lui Mini Countryman sunt suficient de mari pentru a găzdui o sticlă mică de apă, iar torpedoul va înghiți și o sticlă de un litru. De asemenea, primești o tavă pentru telefon în fața schimbătorului de viteze, câteva suporturi pentru pahare și o zonă de depozitare cu capac sub cotiera centrală față. Dacă vrei totuși confortul suplimentar al unei cotiere în spate, va trebui să cheltuiești 210 GBP în plus, deși include și o pereche suplimentară de suporturi pentru pahare.

Spatiu pe banchetele din spate

Mini Countryman este, de asemenea, unul dintre SUV-urile mai spațioase de dimensiunile sale din spate – unde are mai mult spațiu decât un Audi Q2. Există un spațiu decent pentru genunchi și cap și, opțional, scaunele din spate pot aluneca înainte și înapoi cu 13 cm fie pentru mai mult spațiu pentru genunchi, fie pentru un portbagaj mai mare. De asemenea, se vor înclina cu câteva grade pentru a vă ajuta pasagerii să devină puțin mai confortabil în călătoriile lungi. Această flexibilitate suplimentară merită banii în plus.

Scaunele din spate ale lui Mini Countryman nici măcar nu se simt prea zdrobite dacă transportați trei adulți de dimensiuni medii – cele două locuri pentru picioare sunt suficient de mari pentru un trio de picioare, iar scaunul din mijloc este relativ plat și confortabil. Acestea fiind spuse, trei adulți mai mari se vor simți striviți.

Montarea unui scaun pentru copii este o muncă mai ușoară decât în ​​orice alt Mini, datorită ușilor spate cu deschidere largă ale modelului Countryman și a înălțimii sale suplimentare, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă aplecați atât de mult când introduceți baza scaunului în Isofix marcat clar. puncte.

Spațiu de pornire

Portbagajul de 450 de litri al lui Mini Countryman este cu 239 de litri mai mare decât spațiul de încărcare pe care îl obțineți într-un Mini obișnuit cu 3 uși, arătând clar de ce acesta este cel mai bun Mini pentru familii. Încă este suprasolicitat de portbagajul de 505 litri pe care îl obțineți la BMW X1, rețineți, dar întrece cei 405 litri din Q2.

În mod frustrant, funcțiile la îndemână, cum ar fi o priză de 12 V, curele de fixare și un compartiment mai mic pe partea laterală a portbagajului sunt – în mod previzibil – o opțiune pe care trebuie să o plătiți ca parte a pachetului de compartiment de depozitare.

Podeaua portbagajului se așează la același nivel cu bara de protecție din spate, ceea ce facilitează încărcarea – chiar și bagajele grele pot fi introduse la locul lor fără a fi nevoie să riști să-ți strângi spatele.

Lucrurile de zi cu zi, cum ar fi un cărucior, se potrivesc cu ușurință și există spațiu pentru o valiză mare și o valiză mică, fără a fi nevoie să scoateți raftul pentru pachete. Cu scaunele din spate rabatate, ceea ce lasă un mic pas în podea, care este ușor să împingi lucrurile peste, ai o capacitate totală a portbagajului de 1.320 de litri – suficient pentru a înghiți o bicicletă fără a fi nevoie să scoți roțile.

Interiorul lui Mini Countryman arată distractiv și ușor de utilizat. Este frumos construit și se simte mai elegant decât majoritatea SUV-urilor, dar va trebui să alegeți câteva opțiuni scumpe pentru a obține tot ce este mai bun de la el.

Plătești o primă pentru un Mini Countryman în comparație cu alte SUV-uri de familie, cum ar fi Nissan Qashqai, dar se simte ca un produs mai premium. Cele mai multe dintre materialele plastice pe care le veți atinge sunt moale și scumpe, întrerupătoarele sunt metalice și satisfăcător de reci la atingere, iar compartimentele se deschid cu o netezime amortizată.

Aveți același sentiment de calitate cu un BMW X1, dar nu obțineți atingerile distractive ale lui Mini Countryman, cum ar fi ecranul său circular mare de infotainment, care arată ca un vitezo mare, și comutatorul său roșu de pornire a motorului. Cadrul ecranului de infotainment chiar schimbă culorile în funcție de ceea ce faci, ca și cum mașina ar avea propria sa personalitate.

Modelele Cooper vin cu tapițerie Cloth Firework care este întunecată și va rezista la pete. Tranzacționarea cu Cooper S îți cumpără scaune sport care îmbrățișează corpul, cu dungi de curse, deși modelele John Cooper S sunt cele mai sportive dintre toate – scaunele lor sunt și mai susținute, primești plăci metalice marca JCW în deschiderile ușilor, o direcție sport. roată și un schimbător de viteze mai sportiv, cu gheață cu cusături roșii.

Mini Countryman vine cu un ecran de infotainment de 6,5 inchi. Are radio digital DAB, o conexiune la telefon Bluetooth și navigație prin satelit cu grafică și meniuri drăguțe care sunt ușor de navigat. Este controlat printr-un cadran rotativ între scaunele din față, ceea ce face ușoară derularea prin meniuri în mișcare.

Totuși, merită să faceți upgrade la sistemul mai mare de 8,8 inchi, care vine ca parte a pachetului Media. Este cu adevărat colorat, elegant și ușor de utilizat și poate fi navigat fie prin intermediul ecranului tactil (recunoaște gesturile mâinii, cum ar fi ciupirea și zoomul), fie folosind butonul de defilare dintre cele două scaune din față.

Dacă ai un iPhone, poți folosi Apple CarPlay pentru a transmite în flux Apple Maps și serviciile tale preferate de streaming media pe ecranul și sistemul de sunet al mașinii – de asemenea, elimină tentația de a te juca cu telefonul atunci când conduci.

MPG, emisii și taxe

Motorul entry-level din gama Mini Countryman este un de 1,5 litri care are un timp 0-60 de 9,7 secunde – chiar sub bariera de 10 secunde care pare să fie maximul acceptabil pentru o mașină presupusă sportivă în zilele noastre. Economia de combustibil este rezonabilă pentru o mașină de această dimensiune cu o cutie de viteze automată la 44,8 mpg, cu emisii de CO2 de 144 g/km.

Nu trebuie să vă faceți griji că folosiți prea mult combustibil dacă vă place un pic mai multă performanță. Cooper S are un motor de 2,0 litri, cu patru cilindri și un timp mai vioi de 7,4 secunde, de la 0 la 60 mph, totuși cifrele privind consumul și emisiile sunt doar puțin mai slabe la 43,5 mpg și 147 g/km.

Versiunea PHEV are un timp vioi de 0-60 de 6,8 secunde, dar de mai mult interes pentru majoritatea șoferilor vor fi emisiile de 41 g/km și autonomia complet electrică de aproximativ 30 de mile pe ciclul oficial. Aceasta înseamnă că are un impozit pe beneficii în natură de 12% , ceea ce va economisi șoferii de mașini de companie sute sau chiar mii în fiecare an în comparație cu modelele pe benzină. Deși acest lucru este impresionant, 12% este doar în medie eficient din punct de vedere fiscal pentru un PHEV, iar mașinile electrice sunt taxate cu doar 2%.

După cum vă puteți aștepta, John Cooper Works folosește mult mai mult combustibil decât celelalte modele, dar este și mult mai rapid. Înregistrează o viteză de 5,1 secunde până la 60 mph și are cifre oficiale de 37,2 mpg și 174 g/km. Rețineți că alegerea unor roți mai mari va înrăutăți însă aceste cifre.

Siguranță și securitate

Marele Mini este o mașină sigură, conform organizației independente de testare a siguranței Euro NCAP – a obținut cinci stele când a fost testat la impact în 2017. Rețineți că testele au devenit mai stricte de atunci, deci nu este corect să le comparăm. rating cu rivali care au fost testați mai recent.

Pe lângă rezistența bună și șase airbag-uri care protejează pasagerii în caz de accident, toate modelele sunt echipate standard cu frâne automate de urgență . Cu toate acestea, lui Countryman îi lipsește unele dintre cele mai moderne tehnologii de prevenire a accidentelor văzute la rivalii mai noi.

După cum v-ați aștepta, scaunele exterioare din spate au puncte de montare ISOFIX . Sunt opționale pentru scaunul pasagerului din față dacă doriți să vă țineți copiii mai aproape.

Fiabilitate și probleme

Sondajele independente privind fiabilitatea și satisfacția evaluează Mini Clubman-ul foarte mult în comparație cu alte SUV-uri mici, ceea ce ar trebui să însemne că nu va trebui să utilizați garanția. La trei ani, este doar o medie în comparație cu rivalii, dintre care unii oferă o acoperire de până la șapte ani. Cu toate acestea, kilometrajul nelimitat este mai bun decât restricția de 60.000 de mile impusă unor mașini concurente.

Modelul PHEV are, de asemenea, o acoperire suplimentară de trei ani pentru sănătatea bateriei.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo