Mașini

Toyota Yaris 2023 Hybrid Recenzie și preț

Toyota Yaris 2023 Hybrid Recenzie și preț

Este Toyota Yaris Hybrid o mașină bună?

Toyota Yaris Hybrid este un hatchback mic care nu mai arată și nu mai arată ca și cum ar fi fost trecut prin blander undeva între concept și producție. Acest ultim model arată sportiv, este grozav de condus și oferă o economie de combustibil la fel de bună ca întotdeauna.

Este corect să spunem că, dacă te uiți la un Yaris, vei lua în considerare și un Ford Fiesta , Peugeot 208 și Volkswagen Polo , dar reține că niciunul dintre acestea nu oferă un motor hibrid benzină-electric care consumă combustibil (deși există electrice Peugeot e-208 ).

Partea din față a lui Yaris Hybrid are un aspect cu adevărat agresiv și îți dă impresia că este generația mașinii sport Toyota Supra – în special versiunile mai înalte în gamă, care se așează pe jante din aliaj cu diametru mai mare. Și în ceea ce privește gazosul Toyota GR Yaris , compania a făcut totul Popeye și a hrănit Yaris-ul cu o conserva de spanac.

Interiorul nu este la fel de elegant ca exteriorul, deși nu este ceea ce ați numi plictisitor. Amintiți-vă, un Peugeot 208 este mult mai funkiar la acest capitol. Un VW Polo umbrește Yaris și pentru calitatea interiorului. Cu toate acestea, cel puțin Toyota a avut bunul simț de a menține comenzile climatice separate de ecranul tactil; face sistemul mult mai ușor de rezolvat.

Fiecare Yaris Hybrid primește un ecran tactil; este o unitate de 7,0 inchi la modelul entry-level și o unitate de 8,0 inchi de la design și mai sus. Oricare sistem este potrivit pentru Apple CarPlay și Android Auto , care este ceea ce majoritatea oamenilor vor folosi de cele mai multe ori, cel puțin parțial pentru că sistemul nativ Toyota este puțin complex și dificil de utilizat. Pachetul tehnic opțional oferă un afișaj head-up strălucitor, rețineți.

 Există un singur motor, dar echipamentul de design de nivel mediu oferă un aspect frumos și un echipament excelent. Accesați pagina noastră de oferte pentru cel mai bun preț! 

Singura alegere a motorului este un sistem hibrid benzină-electric de 116 CP format dintr-un motor pe benzină de 1,5 litri cu trei cilindri și un motor electric. Yaris va reveni în jur de 60 mpg dacă conduceți cu atenție prin oraș și emite doar 92 g/km de CO2.

În oraș este locul în care Yaris excelează. Are un cerc de rotire bun și, deși ecranul său din spate este relativ mic, este ușor de parcat datorită unei camere de marșarier care vine ca standard pe toată gama.

În afara orașului, Yaris Hybrid este un pic de râpă. Motorul său devine puțin zgomotos atunci când este împins puternic din cauza naturii cutiei de viteze automate CVT , care se menține mai degrabă pe turații decât să schimbe treptele fizice, dar se deplasează și ușor și face o treabă ordonată în viraje. Un avertisment, adăugarea roților de 17 inchi ar putea face mașina să se simtă mai agilă, dar fac și călătoria semnificativ mai fermă.

Călătoria pe autostradă a lui Yaris este și ea destul de relaxată, dar în rest, Yaris-ul merge bine; este suficient de puternic pentru a nu te simți copleșit și nu se aude prea mult vânt sau zgomot de drum.

Așadar, un Ford Fiesta este încă mașina mai distractiv de condus, dar această Yaris dă un spectacol foarte impresionant. Un Polo este și mai spațios, dar dacă aceasta nu este preocuparea ta principală, atunci Yaris Hybrid oferă costuri de funcționare mai mici, niveluri mai ridicate de echipare standard și recordul legendar de fiabilitate al Toyota.

Dacă această mică trapă hibridă sună ca mașina pentru tine, atunci accesează pagina noastră de oferte Toyota Yaris pentru a vedea cât poți economisi atunci când cumperi prin carwow sau răsfoiește exemple folosite de la o rețea de dealeri de încredere. Dacă trebuie să -ți vinzi mașina înainte de a cumpăra o alta, o poți face și prin carwow.

În comparație cu alternative precum Ford Fiesta, Peugeot 208 și Volkswagen Polo, Toyota Yaris este opțiunea mai scumpă. Versiunile entry-level ale acelor mașini sunt cu câteva mii de lire sterline mai puțin decât cea mai simplă Yaris, dar această diferență se va datora în mare măsură sistemului de propulsie hibrid mai complex și mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil al Toyota.

Merită subliniat că Yaris-ul entry-level este, de asemenea, comparativ foarte bine echipat. În mod standard, acesta primește funcții utile, cum ar fi o cameră de marșarier și un control adaptiv al vitezei de croazieră , un sistem adecvat de control al climei și jante elegante de aliaj de 16 inchi. Adesea, va trebui să plătiți suplimentar pentru funcții precum acestea pe alte hatchback-uri mici, astfel încât acestea să justifice și prețul de pornire mai mare.

Toyota a dispărut de la alegerea motorului, pentru că există doar unul. Este un motor hibrid cu o unitate pe benzină de 1,5 litri cu trei cilindri conectată la un motor electric și împreună produc 116 CP.

Acesta conduce roțile din față printr-o transmisie automată CVT și va face și o medie de 68,8 mpg. În oraș, aceasta este o veste bună, deoarece înseamnă că este confortabil și economic de condus. Există un mod EV, dar de obicei cel mai bine este să lăsați mașina să decidă cel mai economic mod de a călători pentru dvs.

În oraș este locul în care Yaris este cel mai bine acasă, pentru că are un diametru de întoarcere bun, iar suspensia face o treabă decentă de a absorbi denivelările. Fiți conștienți de faptul că modelul GR Sport primește jante din aliaj de 18 inci mai mari și suspensii mai sportive, deci va fi mai ferm.

Cu toate acestea, Yaris este ușor de parcat datorită camerei de marșarier, care este standard pentru întreaga gamă.

Pe autostrada

Călătoria pe autostradă a lui Yaris este destul de dinamică, dar în rest merge bine. Este suficient de puternic pentru a nu te simți copleșit și nu se aude prea mult vânt sau zgomot de drum. În general, totuși, rivalii precum VW Polo și Seat Ibiza au o senzație mai mare și mai liniștită.

Lane Assist și Adaptive Cruise Control sunt, de asemenea, standard la fiecare model din gamă, ceea ce este destul de neobișnuit la acest nivel. Respectiv, aceste sisteme vă vor ajuta la poziționarea automată a mașinii pe banda sa și la menținerea unei viteze și distanțe stabilite între dvs. și mașina din fața dvs. atunci când mergeți pe autostradă.

Pe un drum întortocheat

Pe drumurile mai rapide, Yaris-ul funcționează bine, dar poate fi puțin zgomotos din cauza modului în care cutia de viteze CVT îngreunează turația motorului. Cu toate acestea, virează ușor și face o treabă ordonată în viraje. Am evita să adăugăm roțile de 17 inchi, deoarece, deși s-ar putea să se potrivească mai bine aspectului mașinii, acestea fac călătoria semnificativ mai fermă.

Aderența este poate mai bună decât v-ați putea imagina, la fel și nivelul de plăcere a șoferului. Nu este la fel de distractiv ca un Ford Fiesta, dar este cu siguranță una dintre cele mai distractive mașini mici de condus pe o porțiune de drum întortocheată.

Practicitate

Interiorul Toyota Yaris nu este chiar atât de elegant, dar se simte bine și totul este acolo unde trebuie să fie. Repere includ ornamente negre lucioase pe consola centrală și țesături cu senzație de clasă pe uși, iar totul se simte frumos construit, dar mașini precum Peugeot 208 se simt mult mai funky în interior.

Obiectivul principal al tabloului de bord este ecranul tactil mare, care pare puțin „închis”, dar Toyota a avut bunul simț de a menține comenzile climatice separate. Există o zonă de depozitare de dimensiuni decente înaintea manetei de viteză, unde se vor potrivi toate telefoanele mobile, cu excepția celor mai mari.

Buzunarele de la ușă, între timp, sunt suficient de mari pentru a găzdui o sticlă de 1,5 litri, iar dacă ți-e mai multă sete, unul dintre ele va încăpea și în torpedo. Există, de asemenea, o tavă pentru a vă depozita telefonul sub cotiera centrală, iar înainte de aceasta există câteva suporturi pentru pahare care vor lua o ceașcă de cafea sau o sticlă mică de apă.

Mașinile Icon și Design vin cu scaune standard din pânză, dar modelele Excel primesc scaune sport îmbrățișate, din material textil și piele sintetică, care ajută la ridicarea cabinei. Versiunea GR Sport are opțiunea de scaune cu efect de piele de căprioară cu încălzire. Totuși, toate mașinile au un volan și o manetă de viteză din piele.

Spaţiu

Nu există o cantitate mare de spațiu pentru pasageri oferită în Yaris. Bine, camera din față este destul de bună, așa că nu ar trebui să simți nevoia să te plângi; iar poziția de conducere este suficient de reglabilă pentru ca oamenii de toate formele și dimensiunile să se simtă confortabil.

Cu toate acestea, lucrurile nu stau atât de bine pe bancheta din spate. Cei din cele două scaune exterioare își vor găsi probabil genunchii frecând spătarul scaunelor din față, iar oricine este forțat să stea în mijloc va simți că nimeni nu-i place, pentru că vor fi înghesuiti și incomozi, așa este lipsa ambelor. spațiu pentru picioare și spațiu pentru cap.

Există, de asemenea, spațiu pentru un scaun pentru copii orientat spre spate, deși va trebui să glisați scaunul din față cât mai mult posibil pentru a-l introduce acolo. De asemenea, sunteți garantat că veți pierde capacele pentru punctele de montare Isofix .

Spațiu de pornire

Aisberg înainte. Pe hârtie, Yaris are cel mai mic portbagaj dintre orice hatchback din oraș, cu doar 286 de litri. Comparați acest lucru cu cei 350 de litri ai lui Volkswagen Polo, iar Yaris este al doilea cel mai bun.

Dar asteapta! Se întâmplă lucruri ciudate. Vedeți, am reușit să punem cinci valize de mână în portbagajul lui Yaris, care este exact același cu numărul pe care l-am luat în Polo. Toyota a învățat în mod clar cum să îndoaie fizica.

Yaris vine, de asemenea, cu o podea a portbagajului reglabilă pe înălțime, ceea ce înseamnă că nu există nicio buză de încărcare de care să vorbim, iar când rabatați scaunele din spate, acestea se află la același nivel cu podeaua portbagajului. Există, de asemenea, două cârlige pentru genți de cumpărături la îndemână, pentru a împiedica alunecarea produselor la pachet în drum spre casă.

Nu aveți navigație prin satelit încorporată pe Yaris, dar Apple CarPlay și Android Auto sunt standard, așa că acest lucru nu ar trebui să fie o problemă prea mare

Toate modelele au un ecran tactil central. La modelele Icon, este o configurație de 7 inchi cu Bluetooth, radio DAB și Apple CarPlay și Android Auto. Cu toate acestea, vă recomandăm să faceți upgrade la cel puțin cea de-a doua treaptă de design, deoarece aceasta vine cu un ecran tactil de 8 inchi cu toate aceleași bunătăți.

Ambele sisteme folosesc același software și pachet grafic, care nu este la fel de ușor de utilizat ca sistemul unui VW Polo, dar este totuși destul de bun. Fiecare ecran are câteva butoane de comandă rapidă în lateral și există câteva cadrane rotative în fiecare colț de jos.

Niciun sistem nu dispune de navigație prin satelit încorporată, dar aceasta nu este deloc o problemă, deoarece ambele vin cu oglindire smartphone și, prin urmare, navigare bazată pe aplicații. Oricum, aceste aplicații sunt cu mult superioare sistemelor încorporate.

Cadranele complet digitale nu sunt disponibile, dar puteți adăuga un pachet tehnic care aduce cu el un afișaj head-up de 10 inchi. Este clar, clar și este foarte util în conducerea de zi cu zi, dar este disponibil numai pe modelele de vârf.

Aerul condiționat automat este standard în întreaga gamă, cu aer condiționat cu două zone la modelele Excel și GR Sport, în timp ce există și lumini automate și ștergătoare automate.

Siguranță și securitate

Toyota nu dă peste cap cu Yaris Hybrid spunând că a fost proiectat pentru a fi cea mai sigură mașină compactă din lume, cu o serie de sisteme de siguranță ca standard.

Lane Assist și Emergency Steering Assist sunt standard, în timp ce funcționalitatea sistemului de pre-coliziune poate detecta acum pietonii ziua și noaptea și bicicliștii în timpul zilei. Există, de asemenea, ceva ce Toyota numește Asistență pentru viraj în intersecție, care poate recunoaște riscurile de coliziune atunci când faceți viraj la o intersecție. Este, de asemenea, prima Toyota care este echipată cu airbag-uri centrale între șofer și pasager pentru a preveni lovirea lor în caz de impact lateral.

Această versiune a lui Yaris nu a fost încă supusă testului de impact Euro NCAP , deși generația anterioară a returnat un rating de cinci stele în 2017, cu un rating de 83% pentru ocupanți adulți și 80% pentru ocupanți copii. Pe partea de securitate, o alarmă și un dispozitiv de imobilizare sunt standard și există uși cu închidere dublă centralizată la distanță.

Fiabilitate și probleme

Yaris Hybrid poartă o insignă Toyota, așa că ați venit în locul greșit pentru a întreba despre fiabilitate – trece prin mașină ca un băț de stâncă pe malul mării.

Yaris Hybrid are o garanție de cinci ani/100.000 de mile cu un program de service la fiecare 10.000 de mile sau anual, oricare dintre acestea survine primul. Toyota oferă și planuri de service pentru 24 sau 36 de luni, în funcție de care preferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *