Suntem impresionați de tot de la evenimentul Apple iPhone din toamna 2023

Apple a anunțat astăzi patru iPhone-uri noi, trei ceasuri Apple noi și noi AirPod-uri și, deși nu vom ști ce vom ajunge să alegem ca alegere Wirecutter până când le vom pune mâna pe toate, fiecare anunț ne-a părăsit (în mare parte ) impresionat. Cu funcții noi și prețuri surprinzător de agresive care plasează noua linie iPhone 14, precum și Apple Watch Series 8, SE și Ultra, la prețuri mult mai mici decât ne așteptam, există multe de care să fim entuziasmați în anunțul de astăzi, în special cu oferte de schimb pentru telefoanele din generația anterioară.

Despre acele AirPod-uri, totuși…

Apple a anunțat astăzi patru iPhone-uri noi, trei ceasuri Apple noi și noi AirPod-uri și, deși nu vom ști ce vom ajunge să alegem ca alegere Wirecutter până când le vom pune mâna pe toate, fiecare anunț ne-a părăsit (în mare parte ) impresionat. Cu funcții noi și prețuri surprinzător de agresive care plasează noua linie iPhone 14, precum și Apple Watch Series 8, SE și Ultra, la prețuri mult mai mici decât ne așteptam, există multe de care să fim entuziasmați în anunțul de astăzi, în special cu oferte de schimb pentru telefoanele din generația anterioară. Despre acele AirPod-uri, totuși...

Ceasuri Apple noi cu mai multe funcții de sănătate (și o opțiune Ultra)

Apple și-a început prezentarea cu debutul Apple Watch Series 8, care are un ecran mai mare și mai luminos, cu o ramă mai mică în jurul marginilor. De asemenea, adaugă un senzor de temperatură pe care Apple îl face parte dintr-un nou accent declarat asupra sănătății femeilor. Senzorul de temperatură face actualizări ale funcționalității de urmărire a ciclului a Apple Watch, care va oferi acum estimări ale datelor anterioare ale ovulației. „Urmărirea temperaturii bazale împreună cu urmărirea menstruației este convenabilă pentru persoanele care încearcă să rămână însărcinate”, a spus Lauren Drăgan, scriitoare senior . „Când încercam să rămân însărcinată, a trebuit să țin un termometru lângă pat și să-mi iau temperatura înainte să mă ridic, deoarece chiar și o excursie la baie ar putea afecta datele.”

Ca și în cazul tuturor informațiilor pe care Apple le urmărește prin ceas și aplicațiile sale, compania promite că datele ciclului menstrual vor fi criptate de la capăt la capăt, ceea ce înseamnă că nici măcar Apple nu va avea acces la date.

Alături de accelerometrele concepute pentru a detecta accidentele de mașină și pentru a alerta serviciile de urgență, Apple promite suport de încărcare rapidă pentru Seria 8, precum și un nou mod de consum redus, care ar trebui să obțină până la 36 de ore de viață a bateriei din Seria 8 ( o caracteristică care va deveni disponibilă și pentru Apple Watches de la Seria 4 în sus). Ceasurile Apple din seria 5 și mai sus sunt, de asemenea, setate să primească roaming internațional.

Apple a introdus și alte două modele de ceasuri. Noul Apple Watch SE include aceiași senzori de mișcare pentru detectarea accidentelor ca în seria 8, împreună cu roaming internațional și modul de consum redus.

Marele anunț a fost Apple Watch Ultra, care are un nou design „rezistent”, cu o carcasă din titan și o față din safir, care ar trebui să prevină crăparea sau spargerea de-a lungul marginilor. De asemenea, Apple a reproiectat butoanele pentru a fi utilizate în timp ce purtați mănuși, iar noile microfoane ale lui Ultra ar trebui să poată detecta comenzi în condiții mai dure. Ultra este, de asemenea, rezistent la apă până la o adâncime de două ori mai mare decât Seria 8 și dispune de un nou GPS de precizie, cu frecvență duală, care oferă suport atât L1, cât și L5, cu o busolă încorporată și urmărire avansată a rutei. Deoarece compania comercializează Apple Watch Ultra atleților și persoanelor cu cerințe mai „extreme” de mediu, include și o funcție de sirenă care ar trebui să-i ajute pe purtători să își marcheze locația pentru căutare și salvare dacă se pierd. Iar durata de viață a bateriei de 36 până la 60 de ore a lui Ultra le-ar putea oferi chiar și salvatorilor șansa de a vă găsi dacă trebuie să îl utilizați. Ne vom rezerva o judecată cu privire la cât de utilă este această funcție pentru omul obișnuit până când punem mâna pe ea, dar caracteristicile Ultra, în general, s-ar putea dovedi atractive pentru mai mult decât pentru cei aflați în condiții extreme.

Noile căști AirPods Pro ar putea avea dificultăți în a-și justifica prețul

Apple a anunțat o nouă versiune a căștilor AirPods Pro cu o autonomie dezamăgitoare a bateriei de șase ore ( alegerea noastră de bugetdin ghidul nostru pentru căști wireless oferă șapte). Designul general este similar cu cel al modelelor anterioare. La această versiune, Apple a adăugat controale de volum bazate pe atingere, ceea ce este frumos, dar încă cu mulți ani în urmă căștilor concurente (inclusiv cele de la Beats). Apple susține că anularea activă a zgomotului este „de două ori mai eficientă”, dar în timpul anunțului, compania nu a fost clar ce înseamnă asta în practică. Setul actual AirPods Pro reduce o gamă limitată de frecvențe joase, iar designul vă permite să auziți mai mult zgomot de înaltă frecvență (voci, mașini, sirene) decât căștile concurente care combină ANC împreună cu izolarea, cum ar fi Soundcore Space A40 sau Sony WF-1000XM4. Apple spune că noile căști au îmbunătățit izolarea, dar va trebui să le testăm pentru a vedea dacă compania a rezolvat cu adevărat această problemă.

Noua funcție de „transparență adaptivă” a Apple sună ca și cum ar fi un limitator de volum care reduce volumul auditiv atunci când se confruntă cu sunete puternice – o caracteristică pe care căștile auditive precum Jabra Elite 75t au avut-o de ani de zile. Ar trebui să experimentăm transparența adaptivă pentru a înțelege ce beneficii, dacă există, oferă. Pentru fanii Apple, cea mai importantă plus la noul AirPods Pro este că carcasa se poate încărca pe încărcătorul Apple Watch.

Doar pe baza specificațiilor, gama de prețuri de 250 USD pare abruptă. Plătiți pentru a face parte din ecosistemul Apple. Acest lucru ar putea fi valoros pentru dvs. dacă sunteți un utilizator intens Siri și nu dețineți un Apple Watch, dar va trebui să testăm noi înșine căștile noi pentru a determina dacă performanța lor este mai convingătoare decât doar specificațiile reprezintă.

Noi camere iPhone, Dynamic Islands și conexiune prin satelit (atâta timp cât nu doriți ceva mic)

Fanii iPhone 13 mini vor fi dezamăgiți, deoarece Apple a eliminat acel segment al liniei sale emblematice. În schimb, compania a adăugat un alt telefon mare, producând o gamă care constă din iPhone 14 de 6,1 inchi, iPhone 14 Plus de 6,7 inchi, iPhone Pro de 6,1 inci și iPhone 14 Pro Max de 6,7 inchi.

Vă vom oferi o secundă pentru a prelua toate acestea — da, toate sunt telefoane mari. Dacă vrei ceva mai mic, ai rămas blocat cu cea de-a doua generație a iPhone SE de anul acesta.

La modelele non-Pro, îmbunătățirile de la iPhone 13 la iPhone 14 sunt în primul rând în camera foto, care introduce un senzor de rezoluție mai mare și o diafragmă mult mai rapidă care ar trebui să ajute la producerea de imagini mai bune în condiții de lumină slabă – Apple promite dublarea spectacol cu ​​fotografii făcute noaptea, de exemplu. Camera frontală are îmbunătățiri similare cu deschiderea și performanțele sale în condiții de lumină scăzută, ceea ce înseamnă selfie-uri și apeluri FaceTime mai bune în spații slab luminate.

iPhone 14 Pro și Pro Max fac această idee cu mai mulți pași mai departe cu o nouă cameră principală de 48 de megapixeli, despre care Apple spune că ar trebui să ofere și îmbunătățiri dramatice în imaginile realizate în situații mai întunecate. Această funcție va funcționa utilizând doar 12 megapixeli din totalul de 48 de megapixeli ai senzorului pentru a face o imagine și folosind ceilalți 36 de megapixeli pentru a capta mai multă lumină. Nici aceste imagini de 12 megapixeli nu sunt un downgrade, deoarece generațiile anterioare de iPhone (chiar și modelele Pro) aveau oricum o cameră de 12 megapixeli. Această actualizare a camerei principale va îmbunătăți aproape sigur calitatea imaginii la nivel general.

iPhone 14 Pro și Pro Max introduc alte îmbunătățiri față de iPhone 14 de bază. Caracteristica marcaj este Dynamic Island, pe care un editor Wirecutter a numit-o „enervant de inteligent”. Insula dinamică preia camera frontală și senzorul de adâncime care trăiau în iPhone de la 11 încolo și le mută în jos pe ecran, înconjurând-o cu un fundal negru într-un software care se transformă pentru a prezenta diverse experiențe de utilizator care sprijină interacțiunea directă. .

Insula dinamică este locul unde vor trăi apelurile active, redarea audio și alte elemente. Este o modalitate inteligentă de a rezolva realitatea cu care se confruntă fiecare producător de telefoane mobile într-o eră a ecranelor mai mari și a ramelor mai mici, dar va trebui să vedem cât de bine funcționează în practică. Modelele iPhone 14 Pro introduc, de asemenea, afișaje mereu pornite care oferă notificări și widget-uri pe ecranul de blocare atunci când aruncați o privire la telefon, astfel încât să nu mai trebuie să atingeți dispozitivul pentru a porni ecranul ca și în cazul iPhone-urilor anterioare.

Fiecare iPhone 14 vine, de asemenea, cu senzori care sunt proiectați să detecteze accidentele de mașină și apoi să contacteze serviciile de urgență. În plus, fiecare iPhone 14 adaugă o funcție pe care Apple a etichetat-o ​​Emergency SOS, care utilizează radiouri prin satelit pentru a trimite texte de urgență și date despre locație către autorități în cazul în care vă pierdeți și în afara acoperirii celulare sau Wi-Fi (și dacă aveți o vedere neobstrucționată asupra cerului).

În ciuda acestor îmbunătățiri (și a ceea ce Apple susține că este o viață mai bună a bateriei pentru noile telefoane), nu putem prevedea încă dacă iPhone 14 va fi noua noastră recomandare pentru iPhone. Apple nu a folosit scuze legate de inflație sau de lanțul de aprovizionare pentru a crește prețurile față de iPhone-urile anterioare – iPhone 14 începe de la 800 de dolari, cu o creștere de 100 de dolari pentru fiecare model de acolo, exact în conformitate cu iPhone 13. Dar prețurile de pe deja Liniile iPhone 12 și 13 foarte bune au scăzut odată cu introducerea noilor modele, iar întrebarea va rămâne dacă iPhone 14 merită banii în plus până vom putea petrece mai mult timp cu el. Vom actualiza în curând ghidurile noastre cu verdictul nostru, dar deocamdată aceste noi iPhone-uri sună foarte promițător.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo