BMW X3 Recenzie și prețuri 2023

BMW X3 este un SUV de familie frumos, pe cât de distractiv de condus, pe atât de practic. Totuși, va trebui să plătiți suplimentar pentru unele opțiuni de dorit care ar trebui să fie cu adevărat standard.

Ce e bun

  • Motoare diesel puternice și eficiente
  • Cabana este luxoasă și bine construită
  • O mulțime de spațiu pentru pasageri

Ce nu e asa de bine

  • Nu atât de confortabil pe cât te-ai putea aștepta
  • Modele pe benzină de top însetate
  • Caracteristicile de dorit sunt opțiuni scumpe

Este BMW X3 o mașină bună?

BMW X3 este un rechin printre balene când vine vorba de SUV-uri de familie . Dacă sunteți în căutarea unui transport practic, care nu duce lipsă de distractie de condus, atunci merită să luați în considerare mai mult decât alternative, cum ar fi Audi Q5 , Volvo XC60 și Mercedes GLC .

Actualizările de la sfârșitul anului 2021 înseamnă că X3, deja frumos, arată acum mai cizelat decât un tânăr Tom Cruise – în special în formele mai sportive M Sport și M Performance. Cabina sa elegantă, tapițată cu piele, a fost tratată și cu o serie de actualizări, cu un nou ecran de infotainment clar de 12,3 inchi și un afișaj digital clar al instrumentelor fiind adăugate la mix.

Dar, în ciuda acestei străluciri tehnologice, X3 este încă la fel de funcțional ca întotdeauna. Scaunele reglabile electric sunt disponibile ca parte a unui pachet de opțiuni și vă fac să vă confortabil în spatele volanului încălzit opțional. Există o mulțime de spațiu de depozitare în toată cabină, iar doi pasageri adulți vor fi mai mult decât fericiți să călătorească pe distanțe lungi în al doilea rând. Acestea fiind spuse, nu poți glisa bancheta din spate înainte și înapoi, așa cum poți pe un Audi Q5, dar spătarul oferă o funcție de înclinare ca parte a pachetului Confort.

Totuși, portbagajul de 550 de litri al lui X3 va înghiți cu ușurință o mulțime de valize mari și are exact aceeași dimensiune cu Audi sau Mercedes GLC menționat mai sus. Toate versiunile X3 au și un hayon cu mâini libere ca standard.

 BMW X3 este greu de învins. Nu numai că este bine de privit, dar este luxos și practic la interior și distractiv de condus.

Puteți alege dintr-o gamă largă de motoare pe benzină și diesel. Există totul, de la un motor diesel cu patru cilindri de 190 CP până la o benzină cu șase cilindri de 510 CP, pe care îl obțineți în X3 M Competition, de înaltă performanță (și consumatoare de gaz). Există chiar și un model hibrid plug-in disponibil.

Am testat puternicul model M40d, care are un motor diesel cu șase cilindri de 340 CP. Este impresionant de neted și poate evoca o accelerație corectă atunci când aveți nevoie și va returna 45 mpg pe o cursă lungă de autostradă. Dar, oricât de impresionant este acest model de scump, majoritatea oamenilor vor fi deserviți cel mai bine de motoarele mai mici și mai ieftine cu patru cilindri pe benzină și diesel.

În oraș, BMW X3 este o mașină foarte ușor de condus. O poziție de conducere ridicată înseamnă că puteți vedea clar în față și în spate și, deși direcția este pe partea grea, este ușor să treceți prin golurile din trafic și în locurile de parcare înguste. Senzorii de parcare montați standard vă ajută aici, deși va trebui să tușiți dacă doriți o cameră de parcare completă de 360 ​​de grade.

Cu toate acestea, modelul mai sportiv M40d M Performance se simte puțin inconfortabil din cauza denivelărilor, iar pe autostradă rămâne o mașină fermă. Zgomotul rutier este de asemenea vizibil și probabil veți fi dezamăgit să descoperiți că va trebui să plătiți suplimentar pentru controlul adaptiv al vitezei de croazieră. Dar, totuși, BMW X3 este unul dintre cele mai distractive SUV-uri de familie de condus pe un drum de țară întortocheat.

Așadar, dacă sunteți după un SUV de familie practic, care arată atât în ​​interior, cât și în exterior și este distractiv de condus, atunci BMW X3 ar trebui să fie în fruntea listei dvs. Alternativele ar putea fi puțin mai confortabile în conducerea de zi cu zi, dar niciuna nu îmbină distracția de condus și luxul interior la fel de bine ca X3.

Accesați pagina noastră de  oferte BMW X3  pentru a vedea cât de mult puteți economisi la un nou X3 atunci când cumpărați prin carwow.

X3 are un preț cu câteva kilograme de alternative, cum ar fi Audi Q5 și Mercedes GLC, cu toate acestea, subcutează elegantul Volvo XC60 și sportivul Porsche Macan în echiparea de bază. Este echipat decent ca standard, dar unele opțiuni de dorit, cum ar fi volanul încălzit, intrarea fără cheie și asistența avansată la parcare, vă impun să vă scufundați în buzunar.

Nici opțiunile pentru alternative nu sunt ieftine, așa că nu există prea multe pentru a diferenția aceste SUV-uri de lux de dimensiuni medii când vine vorba de prețuri.

BMW X3 oferă performanțe puternice, indiferent de motorul pe care îl alegeți, deși cele mai sportive M40d și M40i au setări destul de ferme ale suspensiei în comparație cu restul gamei.

În oraș

X3 oferă o poziție de conducere comandantă datorită înălțimii și suprafeței generoase de sticlă. Transmisia lină și motoarele receptive se combină pentru a oferi o experiență de condus relaxată, în timp ce suspensia de pe toate modelele, cu excepția celor de top, este perfect potrivită pentru suprafețele rutiere mai puțin decât perfecte.

Vizibilitatea bună ajută manevrele de parcare strânse, ajutată cu senzorii de parcare standard, deși trebuie să plătiți suplimentar pentru asistență avansată la parcare. xDrive30e Plug-in Hybrid oferă până la 30 de mile de autonomie complet electric și este, fără îndoială, alegerea grupului dacă naveta este în principal pe distanțe scurte.

Pe autostrada

Neted, silențios și receptiv. BMW X3 este perfect potrivit pentru kilometri lungi de autostradă. Va găzdui confortabil cinci adulți și chiar și motorul de bază pe benzină de 184 CP de 2,0 litri este mai mult decât capabil de manevre rapide de depășire.

Motorul diesel de 2,0 litri este alegerea ideală aici, deoarece oferă performanțe puternice, precum și o economie impresionantă de combustibil și este lină și silențioasă atunci când nu se apasă mai departe.

Pe un drum întortocheat

BMW X3 este unul dintre cele mai ascuțite SUV-uri de conducere de vânzare, iar sub formă de M40d și M40i oferă o experiență de condus deosebit de încântătoare pe o porțiune de drum întortocheat. Configurația mai sportivă a suspensiei și puterea suplimentară a acestor modele M Performance (care nu trebuie confundate cu modelele X3 M pline de grăsime) permit acestui SUV mare să curgă cu precizie și să iasă cu ușurință din curbele strânse.

X3 excelează când vine vorba de spațiu interior, cabina este atât confortabilă, cât și suficient de spațioasă pentru cinci ocupanți. Este doar păcat că suportul lombar costă suplimentar

Există o mulțime de spațiu de depozitare în partea din față a BMW X3 datorită unor soluții inteligente din consola centrală și compartimentelor mari ale ușilor. Există, de asemenea, două suporturi pentru pahare în fața manetei de viteză, precum și un colț de depozitare pentru mobil. Consola centrală găzduiește un coș mare sub cotieră, iar torpedoul poate găzdui și câteva articole mai mici.

Scaunele sport din față îmbrăcate în piele sunt de susținere și sunt încălzite în mod standard, deși suportul lombar costă suplimentar, iar reglarea electrică a scaunelor este disponibilă opțional pentru echipamentul M Sport cu specificații medii și standard la modelele M Performance de top. Acestea fiind spuse, chiar și scaunele standard oferă o mulțime de ajustări, astfel încât cheltuirea suplimentară pentru reglarea electrică nu este strict necesară decât dacă mai mult de un șofer utilizează în mod regulat mașina.

Spatiu pe banchetele din spate

X3 a crescut în dimensiuni în comparație cu modelul anterior și acest lucru aduce beneficii pasagerilor de pe scaunele din spate, care beneficiază acum de spațiu suplimentar pentru picioare. Spațiul pentru cap este de asemenea generos, deși scaunul central ridicat este mai puțin confortabil decât cele două exterioare. Orificiile de aerisire din spate, compartimentele mari ale ușii și o cotieră centrală cu suporturi pentru pahare integrate completează caracteristicile practice din spate. Un spătar reglabil din spate este disponibil ca parte a pachetelor Comfort și Comfort Plus.

Spațiu de pornire

Nu există prea mult de ales între X3 și alternativele sale când vine vorba de spațiul de portbagaj, Audi Q5 oferă 520 de litri, în timp ce Mercedes GLC se potrivește cu X3 cu 550 de litri la oferta, cu scaunele din spate ridicate, deși aveți un hayon cu mâinile libere. standard pe X3. Rabatați scaunele din spate în jos și obțineți 1.600 de litri de spațiu pentru bagaje, acesta se potrivește din nou cu Merc și este ușor înaintea Audi 1520.

O opțiune extinsă de depozitare adaugă plase în spatele spătarelor scaunelor din față, ochi de ancorare suplimentari și o plasă de depozitare pe partea stângă a portbagajului. Modelul Plug-In Hybrid nu primește plasă pentru portbagaj și dacă opționezi roata de rezervă de urgență pierzi și șinele de ancorare, cârligele și curelele.

Cabina este amenajată logic, cu o mulțime de materiale de înaltă calitate și toată tehnologia de care aveți nevoie, deși adăugarea de opțiuni scumpe este tentantă

BMW și-a îmbunătățit cu adevărat jocul când vine vorba de calitatea interioarelor sale, în cazul lui X3 materialele și finisajele sunt toate la un standard foarte înalt, în afară de niște ornamente din plastic mai jos în zona picioarelor.

X3 a primit o actualizare ușoară în 2021 și, în afară de exteriorul mai clar, cabina beneficiază acum de un nou ecran de infotainment clar de 12,3 inchi și de un afișaj digital standard al șoferului de 12,3 inchi. Interfața cu utilizatorul este una dintre cele mai bune disponibile, cu toate funcțiile majore controlate cu ușurință fie de pe ecranul tactil, comenzile vocale sau controlerul rotativ iDrive între scaunele din față. Controlul prin gesturi vă permite să vă agitați mâna pentru a regla sistemul audio, nu este strict obligatoriu, dar face parte din pachetul de tehnologie util, care adaugă un hotspot WiFi, sistem de sunet Harman/Kardon, afișaj head-up și încărcare wireless. .

Apple CarPlay și Android Auto sunt standard și se conectează la sistemul de infotainment fără fir, oferindu-vă opțiunea de a folosi propriile aplicații, dacă preferați. Dacă nu optați pentru încărcarea fără fir, atunci vă puteți conecta telefonul la o selecție de porturi USB – atât în ​​față, cât și în spate.

Culorile mai deschise din piele confera interiorului o senzatie de spatios si aerisit, la fel ca si trapa panoramica optionala – disponibila ca optiune independenta.

MPG, emisii și taxe

Tracțiunea integrală, o transmisie automată cu opt trepte și un sistem mild-hybrid de 48 de volți sunt standard pe toată gama. După cum vă puteți aștepta, motorul diesel de 2,0 litri de 190 CP oferă cea mai bună combinație de economie și performanță, cu un timp de 0-62 mph de 7,9 secunde și un consum total de 48,7 mpg. Acest lucru eclipsează efortul de 8,4 secunde și 37,2 mpg al modelului pe benzină.

Audi Q5, ceva mai puternic, de 204 CP, este cu puțin mai rapid până la 62 mph, durează 7,6 secunde, dar reușește doar 44,8 mpg în condiții mixte de condus. GLC 220d de la Mercedes afișează cifre similare, dar un nou model este programat la începutul lui 2023, așa că ar trebui să vedem îmbunătățiri marginale aici.

Hibridul plug-in pe benzină de 292 CP de 2,0 litri împarte gama în termeni de performanță cu un timp de 0-62 mph în 6,1 secunde, dar 134,5 mpg îl face regele economiei. Atingerea acestei cifre depinde de faptul că profitați la maximum de 30 de mile de autonomie complet electrică și de călătoriile mai scurte. Audi Q5 Plug-In Hybrid oferă performanțe similare și o autonomie de 39 de mile puțin mai lungă, integral electric. Sportivele Alfa Romeo Stelvio și Porsche Macan nu au modele hibride echivalente în gama lor, deși un Macan complet electric urmează să fie lansat în 2023.

Modelul xDrive30d are un motor diesel de 3,0 litri de 286 CP și economia de combustibil de 45,6 mpg și performanța foarte puternică îl fac o alegere excelentă dacă călătoriți în mod regulat pe distanțe lungi.

Modelele M Performance includ M40d de 340 CP și M40i de 360 ​​CP. Ambele ating 62 mph în doar 4,9 secunde, dar dieselul reușește 40,9 mpg spre deosebire de modelul pe benzină de 31,0 mpg. Ele oferă un nivel de performanță de vârf în clasa lor la prețul lor.

De exemplu, Audi SQ5, cu motorul său diesel de 341 CP, urmează M40d în performanță și economie, în timp ce Porsche Macan GTS este capabil de un timp de 0-62 mph în 4,3 secunde, dar costă mult mai mult decât M40i, situându-se chiar sub. mult mai rapid X3 M Competition de 510 CP (revizuit separat).

Siguranță și securitate

BMW X3 a primit un rating de cinci stele Euro NCAP atunci când a fost lansat pentru prima dată, obținând un lăudabil 93% pentru siguranța pasagerilor adulți și 84% pentru pasagerii copiilor. Scorul Safety Assist a fost de 58% mai puțin stelară, dar X3 facelifted are acum un set mai cuprinzător de funcții de siguranță, inclusiv avertismente de părăsire a benzii și avertismente de schimbare a benzii, avertizare de trafic transversal și avertizare de coliziune frontală cu funcție de frână.

Senzorii de parcare față și spate și o cameră pentru vedere în spate sunt standard, dar un asistent avansat de parcare, faruri cu laser și acces fără cheie sunt toate disponibile opțional.

Fiabilitate și probleme

BMW X3 arată proaspăt datorită actualizării sale recente, dar există din 2017 și problemele legate de dentiție ar fi trebuit să fie rezolvate cu mult timp în urmă. Sondajele efectuate de proprietari au demonstrat acest lucru, X3 obținând scoruri ridicate în majoritatea segmentelor. Au existat o serie de rechemari de-a lungul anilor, majoritatea pentru probleme minore, în afară de un airbag care ar putea deteriora panoul de instrumente atunci când este declanșat și șuruburile de fixare a centurii de siguranță care ar putea să nu fi fost atașate bine. Toate acestea ar fi trebuit să fie rectificate de producător dacă vă gândiți să cumpărați folosit, în timp ce modelul facelifted a avut până acum o singură rechemare pentru o problemă de software.

X3 este oferit cu o garanție de trei ani, cu kilometraj nelimitat, cu opțiunea de extindere până la un maxim de 100.000 de mile. Sunt oferite diverse planuri de servicii cu preț fix și opțiuni lunare și un program de asistență rutieră.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo