Cele mai bune 10 VPN-uri pentru România (2023)

O rețea privată virtuală (VPN) oferă un nivel suplimentar de confidențialitate, permițând în același timp accesul la site-uri și conținut străine și blocate. Deși sunt utilizate în mod obișnuit de către persoane fizice, VPN-urile pot fi foarte benefice pentru companii, deoarece pot ajuta la protejarea datelor sensibile de afaceri și la protejarea de privirile indiscrete.

Pentru a găsi cel mai bun serviciu VPN pentru nevoile dumneavoastră individuale, va trebui să comparați diferitele mărci, caracteristici, prețuri și multe altele. Acest lucru poate consuma foarte mult timp. Din fericire, am mers înainte și am identificat primele șapte cele mai bune servicii VPN disponibile astăzi.

7 cei mai buni furnizori de servicii VPN

  • NordVPN – Alegerea editorului
  • Atlas VPN – locul secund
  • Cel mai rapid VPN – Cea mai bună diversitate
  • Panda VPN – Cel mai bun pentru securitate
  • Surfshark – Cea mai bună valoare
  • X-VPN – Cel mai bun pentru streaming
  • Express VPN – Cea mai bună criptare

1. NordVPN – Alegerea editorului

1. NordVPN - Alegerea editorului

Pro

● Servere rapide

● Torrenting permis

● Funcționează cu Netflix

● Aplicație mobilă ușor de utilizat

Contra

● Reduceri disponibile numai pentru abonamentele pe termen lung

Despre NordVPN

NordVPN oferă cel mai înalt nivel de confidențialitate și securitate. Deși veți obține o reducere doar pentru planurile de abonament mai lungi, adevărul este că NordVPN oferă unul dintre cele mai rezonabile servicii VPN, asigurându-vă că obțineți cel mai bun profit pentru banii dvs. NordVPN poate fi folosit pentru a vă păstra confidențialitatea online, în timp ce vizualizați și datele blocate.

Deoarece numărul total de servere al companiei este în mii de servere diferite din aproape 60 de țări diferite, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la impactul negativ asupra conexiunii dvs. la internet. De asemenea, utilizează un VPN dublu, ceea ce înseamnă că datele dvs. sunt mult mai sigure, deoarece trec printr-un număr de servere (cel puțin două servere VPN).

NordVPN este disponibil pe computere și telefoane mobile. Aveți voie să aveți șase dispozitive conectate simultan. NordVPN poate fi folosit și pentru a vă conecta la un router, iar atunci când faceți acest lucru, va conta doar ca o singură conexiune, indiferent de numărul de dispozitive conectate la WiFi.

Planurile NordVPN încep de la doar 3,99 USD pe lună. Cu toate acestea, veți obține această rată bună doar dacă semnați un contract pe doi ani cu compania. Aceasta va echivala cu un total de 95,76 USD pentru doi ani. Dacă descoperiți că NordVPN este potrivit pentru nevoile dvs., acest plan vă va oferi cele mai multe economii pe termen lung. Desigur, vă puteți înscrie și pentru un plan de un an la 4,99 USD pe lună (puțin sub 60 USD pe an).

2. Atlas VPN – locul secund

Pro

● Preturi mici

● Viteză mare

● Conexiuni simultane nelimitate

● Deblochează Netflix, Disney Plus, Prime Video și multe altele

● Garanție de rambursare a banilor de 30 de zile

● Plan generos gratuit

Contra

● Rețea de servere mai mică

Despre Atlas VPN

Atlas VPN a fost achiziționat recent de Nord Security (compania-mamă a NordVPN). Când s-a întâmplat acest lucru, compania a devenit mult mai transparentă în ceea ce privește proprietatea, contribuind la construirea încrederii între furnizorul VPN și utilizatori.

Atlas VPN este unul dintre puținii furnizori VPN care oferă de fapt un plan gratuit. Nici măcar nu trebuie să creați un cont pentru a utiliza VPN-ul gratuit, ceea ce este excelent din motive de confidențialitate. În timp ce VPN-urile gratuite nu sunt în general sigure, Atlas VPN este un serviciu de renume. Atlas VPN vă protejează datele prin blocarea scurgerilor DNS, blocarea scurgerilor IPv6, blocarea scurgerilor WebRTC, tunelarea divizată și un comutator de oprire. În plus, o funcție SafeSwap vă va schimba în mod regulat adresa IP pentru a maximiza confidențialitatea.

Atlas VPN permite streaming cu Netflix și oferă asistență prin e-mail și chat live 24/7. Planul gratuit nu este compatibil cu serviciile de streaming, deși poate fi folosit pentru torrenting. Compania este un VPN fără înregistrare, ceea ce înseamnă că nu vă salvează datele personale.

Din păcate, compania și-a limitat alocația de date la 5 GB. Desigur, acest lucru are sens, deoarece oferă planuri gratuite. Optând pentru upgrade la un abonament cu plată, veți obține acces la 750 de servere răspândite în alte 32 de țări. Puteți obține un abonament de doi ani pentru 1,89 USD pe lună (sau 45,36 USD în total). Alternativ, puteți plăti 9,99 USD lunar, iar Atlas VPN oferă o garanție de rambursare a banilor de 30 de zile.

3. Cel mai rapid VPN – Cea mai bună diversitate

Pro

● Torrent nerestricționat

● Compatibil cu servicii de streaming precum Netflix

● Plan de abonament pe viață accesibil

● Asistență rapidă prin chat live

Contra

● Poate suporta o actualizare

Despre cel mai rapid VPN

Fastest VPN este un VPN privat care este excelent pentru începători și servește ca o sursă excelentă pentru streaming. Cu acordul pe viață al companiei, este de departe printre cei mai buni furnizori de servicii VPN. Numărul de servere din rețeaua lor este mai mic decât unele dintre celelalte de pe această listă (550 de servere în 35 de țări), dar îl compensează prin confidențialitate și streaming. Cu jurisdicție în Insulele Cayman, nu există legi privind păstrarea datelor care trebuie respectate.

Deși nu oferă conexiuni simultane nelimitate, sunt mai generoși decât alți furnizori, deoarece puteți avea 10. Există și o garanție de rambursare a banilor de 15 zile în cazul în care sunteți complet nemulțumit de serviciu.

În plus, compania oferă un plan de abonament de 20 USD pe viață. Alternativ, puteți plăti 10 USD lunar, 2,49 USD pe lună pentru un plan de 12 luni sau 1,11 USD pe lună pentru un abonament de trei ani.

Deși s-ar putea face unele actualizări, Fastest VPN este un serviciu VPN ieftin și de încredere, care permite streaming, torrenting și multe altele.

4. Panda VPN – Cel mai bun pentru securitate

Pro

● Lățime de bandă de date nelimitată

● Funcție antivirus

● Fără politică de înregistrare

● Versiune gratuită disponibilă

Contra

● Garanție limitată de rambursare a banilor

Despre Panda VPN

Panda VPN are o rețea robustă de servere cu peste 3.000 de servere răspândite în 80 de țări diferite, cu cea mai bună acoperire din Europa. Serviciul VPN oferă viteze remarcabile, serverele mai apropiate fiind mai rapide decât cele de mai multe distanțe. Există o funcție de locație inteligentă care vă va conecta automat la cel mai bun server.

Panda VPN permite cinci conexiuni simultane și acceptă streaming Netflix, precum și torrenting. Ele oferă suport P2P, protocol Hydra VPN și un kill switch, împreună cu tehnologie de criptare de nivel militar.

Panda VPN oferă doar o garanție de rambursare a banilor de șapte zile, care este foarte scăzută în comparație cu ceilalți furnizori de pe această listă. Majoritatea oferă cel puțin o garanție de 30 de zile. Panda VPN oferă un plan gratuit, care este grozav pentru cei care doresc doar să transmită în flux casual sau să deblocheze un site ici și colo. Acest lucru îl face cel mai bun VPN gratuit oferit. Cu toate acestea, dacă căutați ceva mai de încredere, atunci unul dintre planurile plătite este cel mai bun.

Furnizorul VPN oferă trei planuri de prețuri diferite. Puteți plăti 9,99 USD pe lună sau puteți face upgrade la un abonament anual pentru 6,45 USD pe lună. În cele din urmă, un plan de abonament pentru al treilea an este disponibil la mai puțin de 3 USD, ceea ce reprezintă economii masive și merită dacă decideți că Panda VPN este furnizorul VPN pentru dvs.

5. Surfshark – Cea mai bună valoare

Pro

● Uşor de utilizat

● Dispozitive nelimitate

● Mai multe caracteristici unice

● Valoare mare pentru planuri mai lungi

● Suplimente disponibile

Contra

● Viteze medii

● Lipsa suportului telefonic

Despre Surfshark VPN

În comparație cu unele dintre celelalte servicii VPN, Surfshark este mai mic ca dimensiune. Cu toate acestea, compania VPN compensează în ceea ce privește viteza și funcțiile oferite.

În jurisdicția Insulelor Virgine Britanice, Surfshark are peste 3.200 de servere VPN în 65 de țări diferite. Toate serverele VPN sunt complet optimizate pentru torrenting și, chiar dacă redirecționarea portului este limitată pentru aceasta, comutatorul său automat de oprire îl face o opțiune bună.

Această companie VPN a fuzionat recent cu NordVPN, dar încă are propria sa rețea. Surfshark oferă suport nelimitat pentru dispozitive, care este probabil cea mai bună caracteristică a lor, deoarece majoritatea serviciilor VPN limitează numărul de dispozitive acceptate. Dacă doriți să rulați toate dispozitivele din casă pe VPN-ul oferit de Surfshark, puteți face fără să vă faceți griji cu privire la supraîncărcare și deconectare. Ca parte a software-ului, sunt incluse blocarea anunțurilor, blocarea trackerului și anti-malware.

Fiind unul dintre cele mai accesibile servicii VPN, planurile Surfshark sunt disponibile de la 2,21 USD pe lună timp de doi ani sau până la 13 USD pe lună, fără niciun angajament sau reducere. Acest lucru îl face un VPN accesibil, care este excelent pentru noii utilizatori VPN. Surfshark este disponibil cu o probă de 30 de zile, astfel încât să îl puteți testa și să vedeți dacă funcționează pentru dvs.

6. X-VPN – Cel mai bun pentru streaming

Pro

● Viteză mare pe servere apropiate

● Funcționează cu mai multe servicii de streaming

● Peste 8.000 de servere

● Lățime de bandă nelimitată

● Uşor de utilizat

Contra

● Abonament costisitor

● Înregistrează și stochează unele informații timp de 48 de ore

Despre X-VPN

Încorporat în 2017 și cu sediul în Hong Kong, X-VPN se află într-o jurisdicție care respectă confidențialitatea. Compania are o politică de înregistrare clară și transparentă, dar, din păcate, colectează unele dintre datele dvs. Cu toate acestea, aceste jurnale sunt stocate doar timp de 48 de ore înainte de a fi șterse.

Când vine vorba de deblocarea Netflix, HBO Max, Disney+ și a altor servicii de streaming, X-VPN este un furnizor VPN popular. Compania oferă o rețea mare de servere de peste 8.000 de servere în 60 de țări diferite. Serviciul VPN limitează numărul de dispozitive care pot fi utilizate la trei, dar oferă câteva caracteristici excelente, care includ un comutator de oprire și lățime de bandă nelimitată.

X-VPN este disponibil pentru 11,99 USD pe lună sau 5,99 USD pe lună dacă te angajezi la un abonament de un an. Există o versiune gratuită, dar nu este la fel de robustă ca altele. De exemplu, nu puteți accesa platformele de streaming și vi se permite doar să vă conectați la cel mai apropiat server. În plus, nivelul gratuit nu este disponibil pe versiunea desktop a X-VPN.

În comparație cu unii dintre ceilalți furnizori VPN de pe lista noastră, X-VPN poate să nu fie cel mai bun pentru torrenting. Cu toate acestea, dacă sunteți doar în căutarea unui VPN pentru streaming, atunci acest VPN este unul bun.

7. ExpressVPN – Cea mai bună criptare

Pro

● Conexiuni potențial nelimitate

● Comutator de oprire disponibil

● Aproape 100 de țări

● Probă gratuită de 30 de zile

Contra

● Mai scump decât alți furnizori

Despre ExpressVPN

ExpressVPN oferă o platformă simplă și curată, care este ușor de utilizat pentru începători. Se numără printre cele mai performante VPN-uri, deoarece are mii de servere diferite împrăștiate în 94 de țări. Viteza este impresionantă, iar compania nu păstrează jurnalele. Sunteți limitat la cinci conexiuni simultane.

Acest furnizor VPN ia în serios securitatea și folosește criptarea AES-256 de biți, iar un comutator de oprire este disponibil doar în cazul în care conexiunea VPN cade în mod neașteptat. În timp ce torrenți, ești în siguranță datorită protecției încorporate împotriva scurgerilor DNS și a conexiunilor P2P. Cantitatea de tehnologie de securitate pe care o folosește această companie este excelentă.

ExpressVPN este disponibil pe o serie de dispozitive, inclusiv Android, iOS, Windows, mac, Kindle-uri, Chromebook-uri, sisteme de jocuri și multe altele. Serviciul acceptă torrenting, iar Netflix este disponibil pe unele servere. ExpressVPN este grozav pentru persoanele care caută un VPN care să le permită să continue streaming și jocuri ca de obicei.

ExpressVPN este mai scump decât unii dintre ceilalți furnizori VPN de pe lista noastră. De exemplu, abonamentul de o lună al furnizorului este de 12,95 USD, iar abonamentul de un an este de 99,95 USD, ceea ce se traduce în 8,32 USD pe lună.

Cum am selectat cele mai bune servicii VPN ale noastre

Când am creat această listă cu cele mai bune servicii VPN, am analizat mai mulți furnizori VPN și serviciile acestora. Iată care sunt principalii factori pe care i-am luat în considerare.

● Caracteristici cheie – În ceea ce privește caracteristicile VPN, am acordat atenție numărului de dispozitive permise, locațiilor serverelor, numărului de servere, funcțiilor suplimentare disponibile, recenziilor utilizatorilor, compatibilității dispozitivelor și multe altele.

● Prețul – Costul este întotdeauna un factor, indiferent de ceea ce cumpărați. Am încercat să ne concentrăm pe furnizorii VPN care oferă termeni și planuri de plată clare și simple.

● Utilizare – VPN-urile pot fi folosite atât pentru uz personal, cât și pentru afaceri, dar utilizarea în afaceri necesită adesea puțin mai mult decât este oferit pentru uz personal. Prin urmare, am acordat atenție caracteristicilor de care aveau nevoie VPN-urile de afaceri. Am vrut să ne asigurăm că includem furnizori VPN care oferă opțiuni pentru o adresă IP dedicată, suport nelimitat pentru dispozitive și multe altele.

Ce este un VPN?

O rețea privată virtuală (VPN) este un serviciu special de acces privat la internet care oferă utilizatorilor securitate suplimentară în timp ce sunt conectați la internet. VPN-urile pot fi folosite acasă, la serviciu sau chiar pe Wi-Fi public. VPN-urile sunt concepute pentru a vă masca adresa IP individuală în timp ce utilizați internetul, ceea ce vă păstrează identitatea personală și activitatea online în siguranță și privată.

Cum funcționează VPN-urile?

Când utilizați un VPN, puteți împiedica alte persoane să vă urmărească activitatea online. VPN-ul va direcționa traficul web prin conexiuni speciale către propriile servere și va ascunde adresa IP.

De obicei, dispozitivul dvs. se va conecta direct la un site web și invers. Cu toate acestea, atunci când sunteți în VPN, dispozitivul dvs. se va conecta la serverul VPN și apoi serverul VPN se va conecta la site și invers. Prin urmare, dacă un hacker încearcă să vă spioneze în timp ce este online, va putea vedea conexiunile la serverul VPN doar de pe dispozitivul dvs. – nu adresa IP sau furnizorul de servicii de internet pe care îl utilizați. Criptarea vă va perturba în mod constant activitatea, împiedicându-i pe alții să vadă site-urile pe care le vizitați sau ceea ce faceți pe acele site-uri.

Problema cu toate acestea constă în faptul că este nevoie de multă muncă suplimentară pentru a cripta și decripta traficul, în timp ce îl direcționați printr-un server suplimentar. Drept urmare, vitezele dvs. de internet pot avea de suferit puțin. Cu toate acestea, furnizorii VPN de calitate vor reduce performanța dumneavoastră la minimum prin protocoale și aplicații eficiente. Când utilizați cele mai bune servicii VPN, este posibil să nu observați nici măcar o reducere a vitezei dvs. de internet.

Cum să alegi cel mai bun serviciu VPN

Dacă doriți să luați lucrurile în propriile mâini și să evaluați un serviciu VPN, iată câteva sfaturi de urmat.

Profită de perioadele de probă

Niciun serviciu VPN nu este exact la fel cu altul. În plus, experiența pe care o aveți poate fi diferită de experiența altor utilizatori. La urma urmei, furnizorul de servicii de internet (ISP) al fiecăruia este diferit. Prin urmare, este important să profitați de perioada de probă gratuită pe care o oferă aceste platforme. Veți dori să oferiți serviciului VPN un test amănunțit pentru a vă asigura că funcționează pentru dvs. și pentru nevoile dvs.

Deși este benefic să profitați de testele gratuite oferite de serviciile VPN, trebuie să vă asigurați că știți când se termină perioada de încercare. Setați o notificare pe telefon, adăugați-o la programul dvs. sau notați-o undeva unde o veți vedea zilnic. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că profitați la maximum de perioada de încercare gratuită și că evitați să plătiți pentru un abonament dacă decideți că nu vă place serviciul sau nu sunteți pregătit să vă angajați.

Evitați serviciile VPN gratuite

Ca regulă generală, furnizorii de VPN gratuit ar trebui evitați. Este costisitor să rulezi un VPN, așa că, dacă un furnizor oferă servicii gratuite, ceva este de obicei „oprit”. Ei trebuie să câștige bani din taxele de abonament. În caz contrar, ei ar putea folosi datele dumneavoastră personale pentru a câștiga bani, ceea ce ar putea însemna că fură și vând unele dintre informațiile dumneavoastră cele mai sensibile. În mod ideal, ar trebui să urmăriți să lucrați cu unul dintre furnizorii VPN de încredere pe care i-am subliniat în acest text.

Acordați atenție țării de jurisdicție

De cele mai multe ori, țara de jurisdicție cu serviciul dvs. VPN nu va conta. Cu toate acestea, există cazuri când va fi. De exemplu, dacă utilizați un VPN pentru a vă proteja datele personale și viața generală, atunci doriți să evitați serviciile VPN care trec prin țări cu jurisdicție de date. În mod ideal, căutați servicii VPN care nu sunt în cadrul Alianțelor Five Eyes, Nine Eyes sau 14 Eyes, deoarece țările din acestea pot partaja date cu alte țări, inclusiv cu Statele Unite.

Cum să utilizați un serviciu VPN

Unul dintre cele mai bune lucruri despre VPN-uri este că sunt ușor de utilizat. De îndată ce ați ales furnizorul VPN și ați creat un cont cu acesta, va trebui pur și simplu să descărcați aplicația VPN pe computer sau smartphone.

Când vă conectați la contul dvs., puteți alege de obicei din lista de servere la distanță pe care le oferă furnizorul VPN. Aceste servere sunt situate în întreaga lume. Pur și simplu alegeți cel prin care doriți să vă conectați și veți fi conectat automat.

Ar trebui să primiți o confirmare de conectare. Odată ce primiți acest lucru, puteți utiliza dispozitivul așa cum ați proceda în mod normal. Ecranul de pornire al aplicației este locul unde puteți schimba sau deconecta VPN-ul.

De ce ar trebui să utilizați un VPN?

Există numeroase motive pentru care ar trebui să luați în considerare utilizarea unui VPN. Fie că sunteți o persoană care dorește să vă protejeze datele sau o companie care dorește să păstreze informațiile proprietare în siguranță, iată câteva motive pentru care aveți nevoie de un VPN.

Protejarea datelor de la ISP

Furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP) poate urmări site-urile pe care le vizitați, cât timp este petrecut pe fiecare site etc. În funcție de Termenii și condițiile cu care ați fost de acord, poate chiar să vândă informațiile dvs. personale altor companii, cum ar fi agenții de publicitate. . Majoritatea furnizorilor de servicii de internet raportează că păstrează datele stocate confidențiale, cu excepția cazurilor menționate în TOS.

ISP-urile sunt obligate prin lege să păstreze un istoric al jurnalului dvs. de navigare timp de 90 de zile în Statele Unite. În cazul în care guvernul solicită să vizualizeze istoricul dvs. de internet, furnizorul dvs. de internet este obligat din punct de vedere legal să îl furnizeze. În cazuri de securitate națională, guvernul nu are nevoie de un mandat pentru a vă accesa datele de pe internet. În plus, aceste date pot fi folosite ca probe pentru a vă condamna pentru o infracțiune.

Chiar dacă respectați legea în mod regulat, este posibil să nu fiți interesat ca ISP-ul dvs. să înregistreze fiecare adresă URL pe care decideți să o vizitați. Cu un VPN, vă acoperiți urmele, oferindu-vă liniștea sufletească în timp ce navigați online, că ISP-ul dvs. nu are acces la acele informații.

Utilizarea Wi-Fi publică în siguranță

Când sunteți în public cu un serviciu de telefonie mobilă limitat și aveți nevoie/doriți să căutați ceva pe telefon, Wi-Fi public este o opțiune. Multe afaceri, aeroporturi etc. oferă conexiuni gratuite la internet. Din păcate, aceste conexiuni sunt adesea deschise și nu necesită o parolă, ceea ce ar putea expune riscul ca conexiunea la internet – și datele personale – să fie interceptate de un hacker rău intenționat care trolează rețeaua.

Vestea bună este că conectarea la un VPN înainte de a accesa conexiunile Wi-Fi publice vă poate permite să rămâneți anonim în timp ce navigați online. De fapt, vei fi în esență o fantomă. VPN-ul vă va ascunde identitatea personală și va cripta datele active, asigurându-se că infractorii cibernetici actuali nu vă pot accesa informațiile.

Protejarea datelor cu caracter personal de companii

Există numeroase companii de vânzare cu amănuntul care oferă Wi-Fi gratuit și aplicații cumpărătorilor lor. Din cauza stimulentelor oferite, este extrem de tentant să le folosești. De exemplu, puteți obține acces la oferte și cupoane exclusive atunci când descărcați aplicația unui magazin cu amănuntul. Din păcate, ei vă colectează datele atunci când le folosiți Wi-Fi și aplicațiile. Prin urmare, dacă doriți să accesați în siguranță aplicațiile de vânzare cu amănuntul și să utilizați Wi-Fi-ul gratuit oferit de comercianți, un VPN vă poate proteja informațiile personale.

Protejarea datelor comerciale proprietare

Tot mai multe companii încep să adopte politici hibride sau de lucru la distanță, ceea ce este incredibil de convenabil pentru angajați. Cu toate acestea, a avea lucrători la distanță poate deveni o problemă serioasă de siguranță pentru companii, deoarece nu există o modalitate adevărată de a afla cât de sigură este conexiunea pe care o folosește un angajat. În cazul în care o conexiune este interceptată, toate datele active ar putea fi preluate de un hacker. Din fericire, un VPN poate ajuta la păstrarea în siguranță a tuturor fișierelor companiei.

Accesarea conținutului blocat

Deși un VPN vă poate proteja datele, acesta poate fi folosit pentru mult mai mult decât atât. De exemplu, poate debloca conținut blocat la care în prezent nu aveți acces. Când anumite servicii precum Netflix sau Hulu nu vă sunt disponibile în funcție de jurisdicția dvs., un VPN poate face să pară că vă conectați dintr-o locație complet diferită, permițându-vă să accesați media respectivă. De asemenea, vă poate ajuta să obțineți acces la diferite medii care sunt disponibile numai în anumite zone (există emisiuni TV care se încadrează în această categorie). Cu un VPN, totuși, acel conținut exclusiv din țară este deblocat, iar serviciile de streaming pot fi folosite oriunde.

Ce poate face un VPN? Ce nu poate face un VPN?

VPN-urile pot fi folosite pe dispozitive personale și de afaceri și servesc ca o modalitate excelentă de a vă păstra confidențialitatea obiceiurilor de navigare și a datelor personale, așa cum ar trebui să fie. Adresa IP este ascunsă și datele sunt amestecate, ceea ce face practic imposibil să fie descifrat și inutil pentru urmărirea site-urilor și a hackerilor.

Cu toate acestea, nu vă așteptați ca un VPN să vă protejeze împotriva tuturor. De exemplu, un VPN are capacitatea de a vă proteja identitatea personală în timp ce sunteți online, precum și datele care sunt trimise și primite online. Un VPN nu vă poate proteja de escrocherii de tip phishing, programe malware sau chiar date de pe dispozitivul dvs. Pentru protecția fizică a datelor, va trebui să investiți în software anti-malware sau antivirus.

Serviciile VPN gratuite sunt bune?

În timp ce furnizorii VPN împărtășiți în acest articol sunt servicii plătite, mulți dintre ei oferă un anumit nivel de servicii gratuite. În general, serviciile VPN gratuite nu sunt la fel de sigure ca serviciile VPN plătite. Acest lucru se datorează faptului că VPN-urile nu sunt ieftine, așa că compania trebuie să facă bani undeva. Dacă nu plătiți pentru serviciu, cum obțin bani pentru a rămâne în funcțiune? Există șanse mari să obțină informațiile tale și să le folosească pentru a rămâne în afaceri. Deși acest lucru nu este valabil pentru fiecare serviciu VPN gratuit, este ceva pe care trebuie să îl luați în considerare, deoarece ar învinge întregul scop de a avea un VPN.

Sunt VPN-urile legale?

Ca regulă generală, este complet legal să folosiți VPN-uri în majoritatea țărilor. Pur și simplu luați măsuri pentru a vă proteja online și nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la legalitatea faptului. Cu toate acestea, în unele țări, VPN-urile sunt interzise sau ilegale. De exemplu, vă puteți confrunta cu probleme legale dacă utilizați un VPN în zone precum Rusia, China, Iran sau Emiratele Arabe Unite.

Rețineți că utilizarea VPN-urilor pentru a vă implica în activități online ilegale este ilegală, indiferent de locul în care utilizați un VPN.

FAQ

Poate un VPN să îmi protejeze confidențialitatea 100%?

Nu. Indiferent dacă găsiți un software VPN gratuit sau plătiți pentru un serviciu VPN, nu veți fi niciodată garantată confidențialitatea completă. Indiferent de cât de multă mascare a adresei IP și criptare și securitate există, există întotdeauna riscul de a fi piratat. Rețineți că un VPN este conceput pentru a vă proteja datele individuale de la computer la VPN. Nu este conceput pentru a proteja ceea ce este plasat pe servere sau datele care se transferă de la serverele VPN la aplicația sau site-ul pe care îl utilizați. De asemenea, nu există autentificare multifactorială. În timp ce VPN-urile pot fi într-adevăr utile, nu reprezintă o opțiune miracolă pentru a vă proteja pe deplin confidențialitatea.

Cum știu dacă VPN-ul meu funcționează?

Cel mai evident semn că VPN-ul tău funcționează este schimbarea adresei tale IP. În plus, locația dvs. nu va fi înregistrată acolo unde vă aflați, ci mai degrabă la serverul VPN prin care vă conectați. Vă puteți verifica adresa IP pe diferite site-uri web, cum ar fi whatismyipaddress.com . Există, de asemenea, site-uri care pot verifica scurgerile datelor dvs. în afara rețelei VPN, inclusiv ipleak.net . În cele din urmă, dacă puteți vedea că locația este înregistrată ca locație a serverului VPN și sunt returnate rezultate negative ale scurgerilor, atunci puteți fi liniștit știind că VPN-ul funcționează și vă păstrează informațiile private și în siguranță.

Pot folosi un VPN pe smartphone-ul sau pe tableta mea?

Absolut. Indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați, aveți în continuare date care trebuie protejate. Majoritatea furnizorilor de VPN de top oferă aplicații mobile pe care le poți folosi pe telefon sau tabletă.

Utilizarea este limitată de serviciile VPN?

Unii furnizori VPN limitează utilizarea VPN-ului lor. Puteți găsi aceste informații înainte de a vă înscrie pentru un anumit serviciu. Mulți nu vor limita cât de multe date pot fi utilizate dacă plătiți pentru un abonament, dar majoritatea limitează numărul de dispozitive care pot fi utilizate în același timp – conexiunile simultane nelimitate nu sunt o caracteristică comună.

Ce este un VPN Kill Switch?

În cazul în care conexiunea VPN eșuează în timp ce navigați pe web, va avea loc automat o reconectare la internet. Din păcate, nu va trece prin VPN. Prin urmare, aveți de-a face cu date neprotejate. Un kill switch VPN este conceput pentru a detecta conexiunile eșuate și pentru a opri imediat accesul la rețea. Desigur, aceasta nu este o soluție complet perfectă, dar ajută la reducerea decalajului atunci când vine momentul.

Îmi va încetini un VPN conexiunea la internet?

Un VPN va adăuga o încărcare pe computerul dvs. și vă poate chiar încetini conexiunea la internet. La urma urmei, trebuie să vă gândiți la asta: datele dumneavoastră sunt criptate și apoi decriptate și, de asemenea, trimise prin orice număr de servere pentru a vă proteja utilizarea datelor și informațiile personale. Dacă jucați un joc, capacitatea de răspuns ar putea avea de suferit. În unele cazuri, este posibil să existe suficientă întârziere pentru a vă împiedica să faceți o lovitură cu succes într-un joc precum Call of Duty. Acestea fiind spuse, totuși, VPN-urile, precum și computerele și-au îmbunătățit viteza de-a lungul anilor. De cele mai multe ori, abia dacă veți observa că conexiunea a fost afectată.

Concluzie

Concluzia cu VPN-urile este că oferă securitate, confidențialitate și libertate fără a costa un braț și un picior. Un VPN vă va masca adresa IP și vă va proteja datele de internet, astfel încât să puteți naviga pe internet cu liniște. Sigur, unele servicii VPN sunt mai costisitoare decât altele, dar trebuie doar să cântăriți avantajele și dezavantajele fiecărui serviciu pentru a determina care dintre ele oferă cea mai bună valoare pentru nevoile dvs. individuale.

În mod ideal, vă recomandăm unul dintre cele mai bune șapte servicii VPN de pe lista noastră, deoarece am efectuat cercetări ample pentru a identifica că sunt cele mai bune dintre cele mai bune. Cu toate acestea, nu ezitați să faceți propria cercetare, dar asigurați-vă că urmați sfaturile noastre prezentate mai sus pentru a vă ajuta să găsiți un serviciu VPN sigur și de încredere.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo