Cele Mai Bune Anvelope de Iarna 2023 Top Cauciucuri Iarna

Conducerea în timpul iernii poate fi provocatoare, cu drumurile înghețate și vizibilitatea slabă care fac dificilă menținerea controlului asupra vehiculului. A avea anvelopele de iarnă potrivite poate face o mare diferență în siguranța și încrederea dumneavoastră. În această postare, vom împărtăși alegerile noastre de top pentru cele mai bune anvelope de iarnă din 2023, pe baza unor factori precum tracțiunea, manevrabilitatea, durata de viață a benzii de rulare, zgomotul, valoarea și performanța generală. Indiferent dacă conduceți pe zăpadă abundentă sau pe drumuri înghețate, aceste anvelope vă vor ajuta să navigați cu ușurință în sezonul de iarnă. Deci, dacă sunteți în căutarea unor anvelope noi de iarnă, asigurați-vă că citiți în continuare pentru recomandările noastre.

Probabil că ați auzit termenii „tot sezonul”, „iarnă” și „performanță” folosiți atunci când cumpărați anvelope. Cu toate acestea, acestea nu sunt numite doar pe care departamentul de marketing al producătorului le alege aleatoriu. În schimb, sunt disponibile toate dimensiunile de anvelope, iar fiecare anvelopă este făcută pentru condiții specifice. De exemplu, anvelopele de iarnă sunt concepute special pentru a face față condițiilor de frig și a performa mai bine decât orice alt tip de anvelopă.

Bridgestone Blizzak WS90 – Cea mai bună anvelopă de iarnă

Emblematicul Blizzak de la Bridgestone este la egalitate pe primul loc pe lista noastră cu cele mai bune anvelope de iarnă. WS90 este cea mai recentă versiune pentru aproape toate aplicațiile. Există cinci tipuri de Blizzaks în linie. Fiecare este proiectat pentru anumite vehicule. De exemplu, Blizzak DMV2 este pentru SUV-uri cu tracțiune integrală, camioane și crossover. Blizzaks sunt o anvelopă de iarnă unică, fără crampoane, care oferă performanțe excepționale în condiții mai blânde datorită tehnologiei NanoPro MultiCell. Un set de Blizzaks este cel mai bun.

Dacă ați citit recenzia noastră Blizzak WS90 , știți cât de bine au funcționat aceste anvelope în condiții extreme de iarnă în timpul testului nostru. După ce au testat vehicule cu multe anvelope de iarnă diferite, singura anvelopă care se apropie de Blizzak WS90 este Michelin X-Ice Snow.

Pro

 • Bridgestone Blizzak WS90 este proiectat pentru a oferi o tracțiune excelentă pe zăpadă și gheață, ajutându-vă să mențineți controlul asupra vehiculului în condiții dificile de iarnă.
 • Modelul direcțional al benzii de rulare a anvelopei și compusul special ajută la îmbunătățirea manevrabilitatii pe zăpadă și gheață, facilitând viarea și manevrarea vehiculului.
 • Anvelopele de iarnă Bridgestone Blizzak WS90 sunt cunoscute pentru durata de viață lungă a benzii de rulare, ceea ce înseamnă că pot rezista mai mult decât alte anvelope de iarnă de pe piață.
 • Clienții apreciază foarte mult compusul NanoPro MultiCell de la Bridgestone.
 • Conform testelor producătorului, anvelopele au o aderență mai bună și o performanță de frânare mai bună decât alte anvelope de iarnă.
 • În climă mai blândă, funcționează ca o anvelopă pentru toate anotimpurile, cu mai multă aderență.
 • Există și anvelope mai agresive dacă aderența este o problemă.

Michelin X-Ice Snow – a doua cea mai bună anvelopă de iarnă

Nu este de mirare că zăpada Michelin X-Ice se apropie foarte mult de tipul de anvelope de iarnă, Bridgestone Blizzak WS90. Cele două companii sunt binecunoscute pentru producerea unora dintre cele mai premium anvelope pentru autoturisme. X-Ice Snow este proiectat pentru orice vehicul ușor, inclusiv vehicule de performanță, SUV-uri crossover și mașini electrice. Include, de asemenea, compusul exclusiv Michelin conceput special pentru dureri și gheață. Forma în „V” a benzii de rulare conferă compusului mai multă rezistență și permite canelurilor de sub vehicul să se extindă pe măsură ce atinge solul. Acest lucru are ca rezultat o tracțiune mai bună. Garanția acoperă 40.000 de mile.

Pro

 • X-Ice are modele de benzi de rulare special concepute și un compus special care oferă o aderență superioară pe suprafețele alunecoase.
 • De asemenea, anvelopele sunt concepute pentru a se descurca bine pe vreme umedă, cu o bună evacuare a apei și rezistență la hidroplanare.
 • X-Ice are un model de benzi de rulare și un compus care ajută la reducerea zgomotului de pe drum, ceea ce asigură o călătorie mai confortabilă.
 • Flexibil și compatibil cu o gamă largă de vehicule; disponibil în 128 de dimensiuni și cunoscut că funcționează bine cu vehiculele electrice.
 • Nu compromite utilizarea de zi cu zi în condiții umede sau mai blânde.

Contra

 • Anvelopele de zăpadă Michelin X-Ice tind să fie mai scumpe decât alte anvelope de iarnă de pe piață.
 • Deși anvelopa funcționează bine pe zăpadă și gheață, poate oferi un nivel diferit de tracțiune pe drumurile uscate decât o anvelopă de vară sau pentru toate anotimpurile.
 • Preț ridicat.
 • Unii utilizatori au raportat că tracțiunea lui Blizzak în zăpadă adâncă ar fi putut fi mai bună decât era, dar doar marginal.

Dunlop Winter Maxx WM02 – Anvelopă de iarnă Great Midpoint

Dunlop Winter Maxx WM02 este o anvelopă de iarnă bună pentru zăpadă, deoarece este concepută special pentru a oferi o tracțiune excelentă pe zăpadă și gheață. Anvelopa are un model direcțional al benzii de rulare și un compus special care ajută la îmbunătățirea aderenței și stabilității în condiții de zăpadă și gheață. Acest lucru ajută la reducerea riscului de alunecare sau alunecare pe drum, facilitând păstrarea controlului asupra vehiculului.

Pro

 • Dunlop Winter Maxx WM02 provine dintr-o linie de anvelope care au avut performanțe puternice în condiții de zăpadă și gheață.
 • Anvelopele funcționează bine pe zăpadă când sunt deja în mișcare.
 • Punct de preț accesibil.

Contra

 • Frânarea pe suprafețe înghețate nu este încă punctul său forte.
 • Accelerația în zăpadă adâncă poate fi o problemă.
 • Poate aluneca dacă este împins cu putere.

Pirelli P Zero Winter – Cea mai bună anvelopă de iarnă de înaltă performanță

Anvelopele P Zero Winter sunt fabricate cu un compus pentru anvelope de iarnă reglat pentru performanță. Este modelat într-un model asimetric care permite flexibilitate și menține tracțiunea în condiții de frig. Cu șanțuri circumferențiale mari și canale transversale adânci, apa și nămolul sunt evacuate din zona de contact. Acest lucru crește tracțiunea și frânarea pe zăpadă. Pentru o tracțiune sporită în condiții alunecoase, elementele benzii de rulare ale benzii de rulare din interior utilizează lamele laterale de înaltă densitate. nervurile interioare și intermediare au elemente în zig-zag proiectate pentru a menține zăpada în caneluri. Acest lucru crește tracțiunea de la zăpadă la zăpadă. Elementele exterioare ale benzii de rulare au un model de cărămidă. Acest lucru crește atât stabilitatea longitudinală, cât și stabilitatea laterală. În plus, creează mai multe muchii tăietoare, menținând în același timp zona de contact cu manevrarea drumului.

Pro

 • Anvelopele de iarnă oferă cea mai bună senzație de drum și feedback.
 • Durabilitatea suplimentară înseamnă mai multă uzură a benzii de rulare.
 • Echilibru excelent între aderență de înaltă performanță și aderență pe vreme rece.

Contra

 • Anvelopele de iarnă Pirelli P Zero sunt mai scumpe decât alte anvelope de iarnă de pe piață.
 • Clienții au raportat o uzură mai mică decât cea dorită a benzii de rulare, ceea ce înseamnă că aceste anvelope se pot uza mai repede decât concurenții lor.
 • Sunt disponibile dimensiuni limitate, utilizate de obicei de mașinile sport de ultimă generație.

General AltiMAX Arctic 12 – Cea mai bună anvelopă de iarnă la prețuri accesibile

AltiMAX Arctic 12 este o alegere excelentă pentru anvelopele de iarnă pentru cei cu bugete reduse. Funcționează la fel de bine ca anvelopele de top în condiții alunecoase datorită compusului său special, modelelor de rulare centrale direcționale în formă de săgeată, cu lamele sau umerii zimțați și cu goluri înalte. Dacă locuiți într-o zonă care permite știfturi și are nevoie de ele, le puteți moderniza dacă este necesar. Sunt bune pentru durata de viață a anvelopei după ce sunt instalate. Unii utilizatori s-au plâns de creșterea zgomotului rutier la viteze pe autostradă, așa cum era de așteptat, având în vedere costul mai mic și propunerea de valoare. De asemenea, îi suntem recunoscători Goodyear pentru Ultra Grip.

Pro

 • Cele mai bune anvelope de iarna la pret.
 • Este un compus special formulat, cu caracteristici fizice care îi permit să funcționeze cât mai bine.
 • Posibilabil înseamnă că știfturile pot fi montate cu ușurință pentru a se potrivi condițiilor extreme de condus de iarnă.

Contra

 • Clienții au raportat mai mult zgomot de pe autostradă la viteze mai mari decât concurenții mai scumpi.
 • Calitatea de rulare este mai puțin moale decât alte mărci.

Ce este o anvelopă de iarnă?

O anvelopă de iarnă este un tip de anvelopă care este special concepută pentru utilizare în condiții de frig, zăpadă și gheață. Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc mai moale, care rămâne flexibil la temperaturi mai scăzute, ceea ce ajută la o tracțiune mai bună pe suprafețele alunecoase. De asemenea, au un model mai agresiv al benzii de rulare, cu șanțuri mai mari și mai adânci, care ajută la curățarea zăpezii și a noroiului de pe suprafața de rulare și pot avea, de asemenea, caracteristici speciale, cum ar fi siping (fante mici în banda de rulare) pentru a îmbunătăți aderența pe gheață.

Anvelopele de iarnă sunt de obicei marcate cu un simbol al unui munte cu un fulg de zăpadă sau cu literele „M+S” (noroi și zăpadă) pe peretele lateral. Aceste simboluri indică faptul că anvelopa îndeplinește anumite standarde de performanță pentru utilizare în condiții de iarnă.

Este important de reținut că anvelopele de iarnă diferă de anvelopele pentru toate anotimpurile, care sunt concepute pentru a fi utilizate într-o gamă mai largă de condiții meteorologice, dar pot oferi un nivel diferit de aderență și tracțiune pe vreme de iarnă extremă. Prin urmare, dacă locuiți într-o zonă cu ierni reci și înzăpezite, trecerea la anvelopele de iarnă este în general o idee bună pentru a vă asigura cea mai sigură și confortabilă experiență de condus.

Prin ce sunt diferite anvelopele de iarnă de anvelopele pentru toate anotimpurile?

Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru condiții de frig, zăpadă și gheață. Sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc mai moale, care rămâne flexibil la temperaturi mai scăzute, ceea ce ajută la o tracțiune mai bună pe suprafețele alunecoase. Anvelopele de iarnă au, de asemenea, un model mai agresiv al benzii de rulare, cu caneluri mai mari și mai adânci, care ajută la curățarea zăpezii și a noroiului de pe banda de rulare și pot avea, de asemenea, caracteristici speciale, cum ar fi siping (fante mici în banda de rulare) pentru a îmbunătăți aderența pe gheață.

Pe de altă parte, anvelopele pentru toate anotimpurile sunt proiectate să funcționeze bine în diferite condiții meteorologice, inclusiv uscate, umede și zăpadă ușoară. Cu toate acestea, sunt mai puțin specializate decât anvelopele de iarnă și pot oferi un nivel diferit de aderență și tracțiune pe vreme de iarnă extremă. În plus, anvelopele pentru toate anotimpurile sunt de obicei fabricate dintr-un compus de cauciuc mai dur, care rămâne durabil pe o perioadă mai lungă. Cu toate acestea, acest lucru le poate face mai puțin flexibile și mai puțin eficiente pentru a oferi tracțiune pe vreme foarte rece.

Anvelopele de iarnă sunt în general cele mai bune pentru a conduce în condiții de frig, zăpadă și gheață. În schimb, anvelopele pentru toate anotimpurile sunt un compromis bun pentru șoferii care doresc o anvelopă care poate face față diferitelor condiții meteorologice fără a schimba anvelopele în fiecare sezon.

Anvelope de iarnă cu crampoane vs

Anvelopele cu crampoane și fără crampoane sunt proiectate pentru condiții de frig, zăpadă și gheață. Ambele anvelope au caracteristici care ajută la îmbunătățirea tracțiunii pe vreme de iarnă, dar diferă prin modul în care oferă aderență pe șosea.

Anvelopele de iarnă cu crampoane au crampoane metalice încorporate în banda de rulare care ies din anvelopă și intră în contact cu suprafața drumului. Știfturile pot oferi tracțiune suplimentară pe drumurile cu gheață mușcând gheața și ajutând anvelopa să mențină aderența. Cu toate acestea, anvelopele cu crampoane pot provoca, de asemenea, deteriorarea suprafeței drumului, în special pe drumurile asfaltate, și pot fi zgomotoase și incomod de condus. Ca urmare, în unele zone, anvelopele cu crampoane sunt restricționate sau interzise în anumite perioade ale anului.

Pe de altă parte, anvelopele de iarnă Studless nu au crampoane metalice și se bazează pe alte caracteristici pentru a oferi tracțiune pe gheață. Aceste caracteristici pot include un compus de cauciuc mai moale, care rămâne flexibil la temperaturi mai scăzute, un model mai agresiv al benzii de rulare, cu caneluri mai mari și mai adânci și siping (fante mici în banda de rulare) pentru a îmbunătăți aderența pe gheață. Ca urmare, anvelopele de iarnă fără crampoane sunt în general mai silențioase și mai confortabil de condus decât anvelopele cu crampoane și nu provoacă daune suprafeței drumului.

În general, anvelopele de iarnă fără crampoane sunt o alegere bună pentru șoferii care locuiesc în zone cu zăpadă și gheață frecvente, dar doresc o anvelopă mai confortabilă, care dăunează mai puțin drumului. În plus, anvelopele cu crampoane pot fi o alegere mai bună pentru șoferii care au nevoie de tracțiune suplimentară pe drumuri foarte înghețate sau trăiesc în condiții de iarnă deosebit de dure.

Anvelopele de iarnă sunt în general recomandate șoferilor care trăiesc în condiții de frig, zăpadă și gheață în timpul lunilor de iarnă. Dacă locuiți într-o zonă în care drumurile sunt adesea acoperite cu zăpadă și gheață, sau dacă conduceți regulat în condiții de iarnă, este o idee bună să investiți în anvelope de iarnă.

Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru a oferi o tracțiune și o manevrabilitate îmbunătățite pe suprafețe alunecoase, astfel încât să poată face conducerea pe vreme de iarnă mai sigură și mai confortabilă. Sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc mai moale, care rămâne flexibil la temperaturi mai scăzute, ceea ce îi ajută să mențină aderența pe drumurile reci și alunecoase. De asemenea, au un model mai agresiv al benzii de rulare, cu șanțuri mai mari și mai adânci, care ajută la curățarea zăpezii și a noroiului de pe banda de rulare și pot avea caracteristici speciale, cum ar fi siping (fante mici în banda de rulare) pentru a îmbunătăți aderența pe gheață.

Dacă nu sunteți sigur dacă ar trebui să cumpărați anvelope de iarnă, luați în considerare modul de conducere pe care îl faceți, condițiile meteorologice pe care le întâlniți de obicei și nivelul de tracțiune și manevrabilitate de care aveți nevoie iarna. De asemenea, puteți consulta un dealer de anvelope sau un mecanic pentru sfaturi mai specifice despre dacă anvelopele de iarnă sunt o alegere bună pentru nevoile dvs. de conducere.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați anvelope de iarnă

Este greu de spus care este „cea mai bună” anvelopă de iarnă, deoarece cea mai bună anvelopă pentru o persoană poate să nu fie cea mai bună pentru alta. Cea mai bună anvelopă de iarnă pentru dvs. va depinde de nevoile și preferințele dvs. specifice de conducere, de tipul de vehicul pe care îl conduceți și de condițiile meteorologice pe care le întâlniți.

Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți o anvelopă de iarnă:

 1. Dimensiune și potrivire: Asigurați-vă că anvelopa are dimensiunea corectă pentru vehiculul dvs. și are o capacitate bună de încărcare.
 2. Performanță: Căutați o anvelopă care oferă o tracțiune bună și manevrabilitate pe suprafețe alunecoase, cum ar fi gheața și zăpada.
 3. Marca și modelul: luați în considerare reputația și istoricul mărcii și modelului pe care îl luați în considerare.
 4. Preț: Stabiliți-vă bugetul și căutați o anvelopă care să se încadreze în ea, ținând cont de faptul că costul inițial al anvelopelor de iarnă poate fi mai mare, dar acestea pot ajuta la îmbunătățirea siguranței și a performanței pe vreme de iarnă.
 5. Preferință personală: Luați în considerare stilul dvs. de condus și ceea ce doriți de la o anvelopă. Dați prioritate tracțiunii, confortului sau durabilității?

 

Cercetați și citiți recenziile altor șoferi pentru a înțelege ce anvelope de iarnă sunt potrivite pentru dvs. De asemenea, puteți consulta un dealer de anvelope sau un mecanic pentru recomandări mai specifice, bazate pe nevoile dvs. de conducere și tipul de vehicul pe care îl aveți.

Cât costă anvelopele de iarnă?

Costul anvelopelor de iarnă poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, printre care dimensiunea anvelopei, marca și modelul și comerciantul cu amănuntul. În general, vă puteți aștepta să plătiți între 75 USD și 350 USD sau mai mult pe anvelopă pentru o anvelopă de iarnă de calitate.

Sunt disponibile multe mărci și modele diferite de anvelope de iarnă, de la opțiuni economice până la anvelope premium cu caracteristici avansate. Dimensiunea anvelopei poate afecta și prețul, deoarece anvelopele mai mari tind să fie mai scumpe decât cele mai mici.

În general, este o idee bună să faceți cumpărături și să comparați prețurile de la diferiți retaileri pentru a găsi cea mai bună ofertă pentru anvelopele de iarnă. De asemenea, luați în considerare achiziționarea unui pachet de patru anvelope, deoarece acest lucru vă economisește bani în comparație cu achiziționarea de anvelope individual. În cele din urmă, rețineți că costul inițial al anvelopelor de iarnă poate fi mai mare decât al altor anvelope, dar ele pot ajuta la îmbunătățirea siguranței și a performanței pe vreme de iarnă, ceea ce poate merita investiția.

Metodologia de testare a anvelopelor de date auto

Ne mândrim să oferim recenzii amănunțite și imparțiale ale celor mai recente modele de anvelope. Pentru a ne asigura că evaluările noastre sunt exacte și consecvente, am dezvoltat o metodologie de evaluare care ia în considerare diferiți factori și încorporează analize statistice.

 1. Performanță: Testăm anvelopele pentru performanța lor în diferite condiții de condus, inclusiv pe drumuri umede și uscate, zăpadă și gheață și teren off-road. De asemenea, luăm în considerare factorii de manevrabilitate, frânare, zgomot și confort. Aceste teste sunt efectuate folosind proceduri standardizate, iar rezultatele sunt analizate folosind metode statistice pentru a determina media și abaterea standard.
 2. Durabilitate: Evaluăm durabilitatea anvelopelor pe baza unor factori precum durata de viață a benzii de rulare, rezistența la perforare și tăiere și rezistența flancului. Aceste teste sunt efectuate folosind proceduri standardizate sau date colectate de pe site-uri web ale unor terțe părți, unde utilizatorii reali își împărtășesc experiențele cu produsele pe care le examinăm. Apoi analizăm rezultatele utilizând metode statistice pentru a determina media și abaterea standard.
 3. Valoare: Luăm în considerare prețul anvelopei și îl comparăm cu performanța și durabilitatea acesteia pentru a determina valoarea sa globală. Acordăm o atenție deosebită cât durează anvelopele, durata de viață raportată a anvelopelor, precum și raportul acestor valori în comparație cu prețul.
 4. Evaluările clienților: Luăm în considerare experiențele și opiniile altor șoferi care au folosit anvelopa. Facem tot posibilul să ignorăm ceea ce par a fi recenzii false (bune sau rele) și facem apeluri de judecată pe baza capacității noastre de a filtra bine recenziile false. Suntem oameni; prin urmare, se pot face greșeli. Cele mai bune recenzii pe care le oferim sunt cele în care testăm pe larg produsele și împărtășim experiențe din viața reală cu cititorii noștri.
 5. Opiniile experților: consultăm experți din industrie și le colectăm opiniile și opiniile despre anvelopă. Un expert poate consta chiar dintr-o persoană cu cunoștințe extinse despre utilizarea anvelopelor și experiență practică cu acestea.

 

Evaluările noastre se bazează pe o scară de la 1 la 5, unul fiind cel mai scăzut și cinci fiind cel mai mare. Ne străduim să oferim recenzii detaliate și cuprinzătoare care să ofere șoferilor informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii informate de cumpărare. În general, această metodologie, care încorporează analiza statistică, ne permite să oferim evaluări precise și de încredere pentru anvelopele pe care le examinăm pe site-ul nostru.

Clasamentul celor mai bune anvelope de iarnă Concluzie

Conducerea pe timp de iarnă poate fi dificilă și nesigură dacă conduceți cu anvelope care nu sunt de iarnă sau anvelope cu un nivel minim de zăpadă. Anvelopa noastră de iarnă de cea mai bună alegere este Bridgestone Blizzak WS90, pentru care am testat-o ​​pe larg și putem garanta din toată inima. Anvelopa se descurcă extrem de bine pe zăpadă, este mai bună decât era de așteptat pe gheață și are un zgomot redus la drum. De asemenea, vine la un preț foarte rezonabil.

Dacă banii sunt puțini, puteți merge corect cu General AltiMAX Arctic 12, care ar putea fi mai zgomotos decât omologii săi mai scumpi, dar își face treaba. Zgomotul este un preț mic de plătit atunci când vine vorba de siguranță.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo