Motivul pentru care reluările Spotify nu sunt cu adevărat aleatorii (și cum se remediază)

Poate că ascult Midnights a lui Taylor Swift în mod repetat luna aceasta, dar mă bucur de un amestec bun ca oricine altcineva. Este o modalitate grozavă de a redescoperi muzică din biblioteca dvs. pe care nu ați ascultat-o ​​într-un minut fierbinte. Uneori, este plăcut să te relaxezi, să te relaxezi și să lași probabilitatea să preia controlul.

Cu toate acestea, dacă amestecați des pe Spotify, este posibil să înțelegeți ceva ciudat. Amestecarile Spotify nu par total aleatorii. De fapt, ele par mai îngrijite decât orice. În loc să auzi un amestec de cântece, s-ar putea să auzi unele similare, dacă nu aceleași, iar și iar. Ce dă?

După cum se dovedește, Spotify pune intenționat un deget pe scara shuffle. În opinia sa, amestecurile ar trebui să fie fără întreruperi. Nu-i plac melodiile care sunt total diferite care se lovesc unele de altele. În schimb, crede că melodiile ar trebui să fie asemănătoare și să se amestece unele cu altele. De fapt, cântă ca un DJ digital, astfel încât nu sunteți niciodată supus unei tranziții zguduitoare de la o melodie la alta.

În unele cazuri, aceasta este o caracteristică binevenită. Cu siguranță sună frumos când melodiile consecutive sunt similare. Dar cei mai mulți dintre noi folosim funcția de amestecare pentru că vrem să redate melodii aleatorii . Alegerea intenționată a doar a melodiilor care se potrivesc între ele înseamnă că există o mulțime de piese care nu văd niciodată lumina zilei și alte cântece care sunt difuzate mult mai frecvent.

Cealaltă problemă este că această caracteristică este activată în mod implicit: veți încerca să utilizați shuffle thinking Spotify vă randomizează listele de redare, fără a realiza că jocul a fost manipulat de la început.

Cum să forțezi Spotify să îți amestece aleatoriu muzica

Pentru a remedia problema, va trebui să dezactivați funcția în cauză: Automix. Pe iPhone sau Android, accesați setările din aplicație, apoi alegeți „Redare”. Pe desktop, dați clic pe profilul dvs., apoi alegeți „Setări”. Pe toate platformele, atingeți comutatorul de lângă Automix pentru a-l dezactiva.

Dacă îți lipsește DJ-ul Spotify, poți oricând să activați Automix din nou utilizând pașii de mai sus. La urma urmei, aleatoriu este într-adevăr aleatoriu. Nu știi niciodată ce se va juca.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo