Cele mai bune căști pentru gaming pentru 2023

Aveți nevoie de sunet de înaltă calitate pentru a comunica cu colegii de echipă sau cu adversarii care vorbesc de gunoi în jocurile dvs. video preferate. Aceste nouă căști de gaming, testate temeinic, vă permit să faceți exact asta pe consolă sau pe computer.

Aveți nevoie de un set de căști bune (sau căști de gaming, dacă preferați) pentru jocurile online. Fără unul, nu vei avea o modalitate fiabilă de a vorbi în gunoi despre competiție sau de a coordona strategiile cu echipa sau breasla ta. În mod surprinzător, căștile pentru jocuri sunt  instrumente bune și pentru biroul tău de acasă .

Alegerile dvs. variază de la căști de bază cu fir și microfoane cu boom pe care le puteți cumpăra cu 20 USD de la o farmacie (sau sunt incluse cu consola dvs. de jocuri) până la sunet surround simulat, scump, orientat spre e-sport,  căști supraear fără fir  disponibile. la comercianții entuziaști. Ar trebui să-l cumpărați pe cel care se potrivește bugetului și nevoilor dvs. Pentru a începe, consultați alegerile noastre și de ce le recomandăm.

Astro Gaming A10 (Gen. 2)

Majoritatea căștilor pentru jocuri sunt digitale într-un fel, conectându-se fie prin cablu prin USB, fie fără fir prin Bluetooth sau un transmițător USB separat. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există suficient spațiu pentru căști analogice pentru jocuri. Atâta timp cât aveți o mufă pentru căști (sau mufe separate pentru căști și microfon), puteți utiliza un set de căști simplu cu fir. Atâta timp cât sună bine și se simte confortabil, asta este cu adevărat tot ce ai nevoie.

A doua generație Astro Gaming A10 este următoarea căști cu fir de lungă durată de la Astro Gaming, iar acest model este superior atât în ​​ceea ce privește calitatea construcției, cât și calitatea audio. Sună excelent, cu un microfon cu boom clar și căști frumos căptușite, acoperite cu material textil, pe care le poți purta confortabil pentru perioade lungi de timp.

A10 este, de asemenea, căștile cele mai puțin costisitoare din această listă. Puteți găsi alte căști cu fir la mai puțin de 60 USD, dar aceasta oferă pur și simplu cea mai bună experiență la preț.

Pentru cine este

A10 este cel mai bun pentru jucătorii care pot depăși puțin pragul de 50 USD pentru a obține o calitate excelentă. Ca cască analogică cu fir, este compatibil cu orice platformă de jocuri disponibilă, în afară de smartphone-urile cărora le lipsesc mufele pentru căști. Funcționează cu PC-uri, Nintendo Switch în modul portabil și consolele PlayStation și Xbox de actuală și de ultimă generație prin mufele pentru căști din controlerele lor. Este un set de căști ideal pentru entry-level.

PRO

 • Design ușor și confortabil
 • Căști bine căptușite
 • Performanță audio puternică
 • Microfon bun
 • Accesibil

CONTRA

 • Microfonul boom nu poate fi înlocuit sau schimbat

Razer Barracuda X (2022)

Razer Barracuda X nu este cea mai elegantă sau mai luxoasă căști de gaming, dar este una dintre cele mai ieftine și flexibile în ceea ce privește furnizarea sunetului de înaltă calitate. Modelul 2022 folosește un transmițător USB-C aproape identic cu predecesorul său, care îi permite să funcționeze cu orice PC, Nintendo Switch, PlayStation 4/5 sau telefon Android cu un port USB-C (Xbox nu este acceptat) și are aceeași conexiune wireless de 3,5 mm. Cu toate acestea, Razer a adăugat o caracteristică mare acestei versiuni: conectivitate Bluetooth. Îl puteți asocia cu telefonul (sau Nintendo Switch, deoarece Nintendo a adăugat audio Bluetooth) și puteți asculta muzică fără transmițător, făcându-l să funcționeze ca o pereche de căști fără fir de sine stătătoare.

Toată această flexibilitate nu contează dacă se simte sau sună rău și, din fericire, Barracuda X depășește clasa sa de greutate în acele categorii. Este ușor și confortabil, cu performanțe audio excelente și un microfon clar, detașabil. Noul set de căști adaugă sunet surround simulat pe 7.1 canale pentru utilizarea pe computer, dar nu este chiar la fel de precis precum THX Spatial Audio găsit în căștile Razer de ultimă generație. Acestea fiind spuse, este un upgrade frumos față de primul Barracuda X exclusiv stereo.

La fel cum Astro Gaming A10 este cea mai bună alegere de buget pentru jucătorii care caută orice tip de căști, Barracuda X este cea mai bună alegere de buget pentru jucătorii care caută un set de căști wireless. Cel puțin, pentru jucătorii de pe PC, Nintendo Switch și PlayStation. Transmițătorul USB-C oferă sunet wireless de înaltă latență și de înaltă calitate atunci când este conectat la acele dispozitive, iar adăugarea Bluetooth îl face și mai util în deplasare. De asemenea, oferă performanțe audio în general puternice pentru puțin sub 100 USD, făcându-l un set cu căști fără fir puternic pentru toată lumea, cu excepția jucătorilor Xbox.

PRO

 • Performanță audio puternică
 • Calitate clară a microfonului
 • Potrivire confortabilă
 • O mulțime de opțiuni de conectivitate cu Bluetooth, transmițător USB-C și 3,5 mm

CONTRA

 • Sunetul surround simulat pe 7.1 canale nu este cel mai precis
 • Nu vine cu geanta sau cutie de transport

Razer Blackshark V2

Dacă doriți să cheltuiți 100 USD sau mai puțin pe un set de căști de gaming, probabil vă veți mulțumi cu audio stereo sau vă veți baza pe procesarea surround separată. Din fericire, Razer Blackshark V2 oferă sunet spațial prin placa de sunet USB și software-ul audio, toate într-un pachet accesibil, cu fir.

V2 este o cască analogică care se conectează la o mufă de 3,5 mm la fel ca Astro Gaming A10, dar este menită să fie conectată la adaptorul audio USB inclus, care oferă procesare audio surround. De asemenea, cardul activează automat aplicația THX Spatial Audio prin platforma software Synapse de la Razer, oferind imagini direcționale surprinzător de puternice datorită amestecării inteligente dintre drivere.

Ca un avantaj suplimentar, placa de sunet permite ajustări audio prin Razer Synapse, care nu sunt disponibile pe căștile conectate doar printr-un cablu de 3,5 mm. Permite multe ajustări audio pentru căști și microfon, astfel încât să puteți obține cel mai bun sunet în ambele direcții. Acestea fiind spuse, V2 sună excelent din cutie.

Pentru cine este

Cele mai multe dintre caracteristicile lui V2 sunt activate prin intermediul plăcii de sunet USB și al software-ului Razer Synapse, astfel încât acest set cu cască este în principal pentru jucătorii de pe computer care caută o experiență excelentă prin cablu la sub 100 USD. Sunetul spațial funcționează foarte bine, iar diferitele opțiuni de personalizare pentru performanța sunetului sunt binevenite. Și, deoarece cardul USB este separat de setul cu cască, puteți utiliza în continuare setul cu cască pe cont propriu cu orice alt dispozitiv de jocuri cu o mufă pentru căști de 3,5 mm.

PRO

 • Performanță audio puternică
 • Microfon excelent
 • Placă de sunet USB inclusă cu THX Spatial Audio prin software
 • Potrivire ușoară, confortabilă

CONTRA

 • Cablul este conectat la setul cu cască

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

Acesta este cel mai bun și cel mai flexibil set cu căști de gaming fără fir disponibile și singurul cu baterii interschimbabile. Arctis Pro Wireless are un transmițător wireless de birou cu un buton de control la îndemână, două porturi USB-C pentru conectarea la computer și la consola compatibilă (există versiuni PlayStation și Xbox) în același timp și un slot pentru a doua baterie inclusă. a încărca. De asemenea, sună bine, se simte bine, are un microfon bun, iar anularea activă a zgomotului este surprinzător de eficientă.

Pentru cine este

Acesta este setul cu cască fără fir pe care trebuie să-l obțineți dacă nu vă deranjează să cheltuiți o sumă echitabilă pentru el. Este scump, dar caracteristicile și calitatea lui justifică acest preț.

PRO

 • Sunet complet, clar
 • Microfon bun
 • Anularea zgomotului surprinzător de puternică
 • Stație de bază inteligentă cu baterii înlocuibile la cald și două porturi USB
 • Software puternic cu ajustări audio extinse și surround simulat eficient
 • Bluetooth

CONTRA

 • Profilul audio necesită unele modificări cu EQ pentru a obține cea mai bună experiență
 • Fără intrare audio optică pentru bază

Audeze Penrose

Audeze este cel mai bine cunoscut pentru căștile de ultimă generație care folosesc drivere magnetice plane, o tehnologie audio diferită de driverele cu con și dom utilizate de majoritatea căștilor și căștilor. Driverele magnetice plane oferă un sunet delicios, dar sunt, de asemenea, în general mai scumpe decât driverele convenționale, motiv pentru care le vedeți rar în afara colecțiilor unor audiofili. Audeze Penrose este una dintre puținele căști de gaming care utilizează acele drivere și sună fantastic.

Cu Penrose, vă veți bucura de muzică de joc care sună ca ceea ce a intenționat producătorul și inginerul de mixare. Performanța căștilor îi va mulțumi pe audiofili cu bogăția, detaliile și echilibrul, care pur și simplu le lipsesc majorității celorlalte căști de gaming.

Este o cască de gaming fără fir cu un transmițător USB, conceput pentru a fi utilizat cu PC, Nintendo Switch și PlayStation 4/5 (există o versiune Penrose X cu un transmițător compatibil Xbox, dacă joci pe console Microsoft). Are conectivitate Bluetooth, precum și o opțiune de conexiune prin cablu de 3,5 mm.

Pentru cine este

300 de dolari sunt scumpe pentru o cască de gaming, dar la nivelul scăzut pentru echipament demn de audiofil. De fapt, nici măcar nu este cel mai scump set de căști de gaming pe care Audeze îl oferă; LCD – GX sună absolut uimitor, dar costă și 900 USD și ne-ar fi greu să recomandăm un set cu cască care costă de două ori mai mult decât consola la care va fi conectat. Așa cum este, Penrose este unul dintre căștile de gaming cu cel mai bun sunet din această gamă de preț, mai ales dacă preferați un echilibru plăcut pentru audiofil, mai degrabă decât cotele și înaltele amplificate.

PRO

 • Calitate audio bogată
 • Potrivire confortabilă
 • Opțiuni de conectare prin Bluetooth și prin cablu
 • Ușor de folosit

CONTRA

 • Fără sunet spațial sau procesare surround simulată

SteelSeries Arctis Nova Pro

SteelSeries Arctis Nova Pro este pur și simplu una dintre cele mai puternice și pline de caracteristici căști de gaming cu fir disponibile. Se simte luxos, sună excelent, iar software-ul său pentru PC are un sunet spațial puternic și multe ajustări granulare pentru oricine dorește să se scufunde în ele. Funcționează, de asemenea, cu fiecare consolă de jocuri majoră (totuși, trebuie să alegeți între versiunile PlayStation și Xbox; nu există niciun model care să funcționeze cu ambele) împreună cu computerele și se poate conecta chiar la două dispozitive prin USB-C simultan. Este, de asemenea, una dintre puținele căști de gaming care acceptă audio de înaltă rezoluție , așa că, dacă ești un audiofil care folosește o platformă de streaming muzicală de top , te poți bucura pe deplin de melodii.

Este atrăgător, dar este, de asemenea, doar cu fir, iar 250 de dolari pentru o cască cu fir este o cerere destul de grea. Arctis Nova Pro Wireless costă cu 100 USD în plus și nu are suport pentru audio de înaltă rezoluție, dar comoditatea conectivității wireless și două baterii interschimbabile pentru a fi folosite în deplasare îl fac un pachet mult mai complet.

Pentru cine este

Jucătorii serioși de pe desktop și jucătorii-audiofili vor adora acest set cu cască dacă nu le deranjează să cheltuiască banii. Se simte și sună fantastic și este încărcat cu funcții. Acesta este un set cu cască de ultimă generație pentru jucătorii de pe computer care își petrec cea mai mare parte a timpului cu mouse-ul și tastatura sub mâini.

PRO

 • Sunet complet, clar
 • Microfon bun
 • GameDAC subțire, util
 • Software puternic cu ajustări audio extinse
 • Sunet surround simulat eficient
 • Cureaua de suspensie previne amprentele inestetice ale parului
 • Suportă audio de înaltă rezoluție

CONTRA

 • Relativ scump pentru o cască cu fir
 • Căștile din spumă devin inconfortabile în mediile calde
 • O oarecare distorsiune audio la gama superioară

Căști wireless Xbox

Setul cu cască fără fir Xbox este exact ceea ce scrie pe cutie: o cască fără fir pentru Xbox. Folosește aceeași conexiune fără fir pe care o folosesc controlerele wireless Xbox pentru a se asocia cu o consolă Xbox One sau Series S/X fără un transmițător separat, păstrând în același timp o latență mai mică și un sunet de calitate superioară decât permite Bluetooth. Are și Bluetooth (ca și controlerul wireless Xbox), așa că îl puteți folosi și cu orice telefon sau computer dacă nu vă deranjează să compromiteți sunetul.

Această cască sună bine, deși microfonul său nu este cel mai bun de acolo. Oferă sunet surround simulat și sunet spațial pe Xbox, cu Windows Sonic activat automat pe consolă. Dolby Atmos și DTS:X pentru căști sunt disponibile pentru achiziție pentru aproximativ 10 USD, respectiv 20 USD.

Pentru cine este

Acesta este un set cu cască special pentru jucătorii Xbox. Îl puteți conecta fără a conecta nimic la consola însăși; doar apăsați butonul de pe Xbox și apăsați butonul de pe căști. Acesta oferă cea mai bună performanță, cu excepția cazului în care puteți găsi un adaptor wireless Xbox (aparent întrerupt) pentru a oferi computerului dvs. aceeași capacitate de conectare. Căștile nu sunt groaznice prin Bluetooth, dar nici nu sunt cele mai bune. Dacă Xbox este platforma preferată, aceasta este o alegere atrăgătoare și la un preț rezonabil.

PRO

 • Ușoare și confortabile
 • Sunet robust
 • Conectivitate Bluetooth
 • Își amintește mai multe semnale wireless

CONTRA

 • Bluetooth nu are codecuri audio high-end
 • Sunetul cu bas intens necesită ajustări EQ

Razer Kraken V3 Pro

Acesta este unul ciudat, deoarece are un truc unic care ți-ar putea afecta experiența la fel de ușor pe cât ar putea-o îmbunătăți. Kraken V3 Pro dispune de sistemul de feedback haptic HyperSense de la Razer, care vibrează fizic căștile pentru o experiență mai captivantă. Vă permite să simțiți focuri de armă și explozii, precum și să le auziți, iar acest lucru este rar la căștile de gaming. Suflarea sub-bas puternică și zguduitoare nu se găsește adesea la căști (și sunt periculoase pentru auzul dvs. dacă puteți face acest lucru) și sunt de obicei limitate la sistemele de difuzoare cu subwoofere separate care pot stinge frecvențele audio joase. care poate produce fizic vibrații fără motor.

Fără HyperSense, căștile sună bine. Oferă THX Spatial Surround prin aplicația Razer Synapse de pe computer, are o semnătură audio completă, bine echilibrată și are un microfon clar. În plus, există iluminare RGB programabilă pe părțile laterale ale căștilor.

Sughițul este atunci când HyperSense intervine și devine o chestiune de gust. Personal, mi s-a părut că feedback-ul distrage atenția, dar s-ar putea să vă bucurați cu adevărat de zgomotul lui-ca-un-subwoofer-fără-un-subwoofer și puteți modifica puterea acelor vibrații pentru a găsi un nivel care vă place.

Pentru cine este

Dacă te atrage ideea unui set cu cască care să-ți zguduie literalmente capul, Kraken V3 Pro s-ar putea să-ți găsească drumul. Este cu siguranță o caracteristică captivantă care ajută la depășirea dificultăților pe care le poate avea răspunsul audio sub-bas adevărat, dar nu este pentru toată lumea. Este, de asemenea, un set cu cască specific pentru PC, așa că rețineți asta.

PRO

 • Sunet plin, bine echilibrat
 • Microfon clar
 • Sunet surround simulat bun cu THX Spatial Audio
 • Potrivire confortabilă

CONTRA

 • Feedback-ul haptic HyperSense elimină echilibrul audio și sensul de direcție și se simte inconfortabil
 • Lipsește Bluetooth

Anker Soundcore VR P10

Căștile fără fir adevărate nu sunt, de obicei, căști bune pentru jocuri din cauza microfoanelor lor mici. Căștile Anker Soundcore VR P10, din păcate, nu fac mare lucru pentru a remedia acest lucru, dar au încă câteva caracteristici care atrag jucătorii. Funcționează prin Bluetooth și cu PC-uri, PlayStation și Nintendo Switch prin transmițătorul USB-C inclus, care se potrivește în siguranță în carcasa de încărcare a căștilor atunci când nu sunt utilizate. Are, de asemenea, iluminare sclipitoare pe lateral, pentru a satisface jucătorii care își doresc acel aspect RGB.

Pentru cine este

Acestea sunt pentru persoanele care doresc căști adevărate fără fir pe care să le poată conecta la PC-ul sau consolele lor la fel de ușor cum se împerechează cu telefoanele lor (și care nu au nevoie de o comunicare vocală foarte clară). Microfoanele sunt acceptabile, dar nu se potrivesc cu microfoanele cu boom de pe majoritatea căștilor convenționale.

PRO

 • Sunet clar, curat
 • Iluminare RGB atractivă
 • Conectivitate Bluetooth și USB-C
 • Carcasa de încărcare stochează magnetic transmițătorul USB-C

CONTRA

 • Joase slabe și medii scăzute
 • Microfon mediocru

Căști pentru jocuri cu fir și fără fir

Căștile pot fi fie cu fir, fie fără fir, modelele fără fir costând în general mai mulți bani. Mai important, fiecare căști pentru jocuri acceptă diferite conexiuni de consolă, portabil și PC. Puteți utiliza Bluetooth cu o cască fără fir pentru a vă conecta la o PlayStation 5 , Xbox Series X , Xbox Series S , console de ultimă generație, majoritatea dispozitivelor mobile și unele computere (totuși, Xbox One original nu are suport Bluetooth). Alte sisteme necesită o conexiune fără fir diferită, adesea cu o bază separată conectată la consolă sau la computer.

Bluetooth a făcut progrese mari în ultimii ani, dar conexiunile wireless brevetate oferă în general o calitate audio mai bună, un răspuns mai rapid și un semnal mai puternic. Conexiunile wireless proprietare sunt de obicei proiectate pentru o singură consolă sau o singură consolă și un computer; trebuie să alegeți între modelele Xbox și PlayStation pentru majoritatea căștilor de gaming fără fir.

Dacă joci pe PlayStation 4/5, pe Nintendo Switch , pe modelele Xbox mai noi sau pe majoritatea dispozitivelor de joc portabile, poți doar să conectați o singură mufă pentru căști de 3,5 mm la controler sau sistem și să începeți să jucați. Xbox One și Series X/S funcționează într-un mod similar, dar dacă aveți un gamepad Xbox One mai vechi (înainte de 2016), este posibil să aveți nevoie de adaptorul pentru căști stereo Xbox One de la Microsoft pentru a utiliza un set de căști cu fir. Majoritatea căștilor din această listă se pot conecta la sistemul dvs. preferat într-un fel sau altul.

Dacă doriți să utilizați căștile cu sisteme de ultimă generație, cum ar fi PS3 și Xbox 360, trebuie să vedeți dacă setul cu cască acceptă conexiunile unice ale consolei respective sau dacă sunt disponibile adaptoare. PC-urile sunt cele mai flexibile cu căști de gaming, deoarece pot funcționa cu căști USB (care sunt în general compatibile numai cu computerele), conexiuni analogice de 3,5 mm (deși este posibil să aveți nevoie de un adaptor splitter dacă setul cu căști se termină într-o singură mufă) și adesea audio optic.

Majoritatea căștilor de gaming de înaltă calitate pretind că oferă o anumită formă de sunet surround, dar acest lucru nu este precis din punct de vedere tehnic. Căștile de gaming folosesc drivere stereo (unul pentru fiecare ureche) pentru a produce sunet și nu pot crea o acustică adevărată a sunetului surround, cum ar fi mai multe difuzoare distribuite într-o cameră. Aspectul surround pentru jocuri vine de la tehnologiile de procesare Dolby, DTS și/sau THX care modifică modul în care căștile amestecă sunetul între urechi pentru a oferi o impresie de sunet la 360 de grade. Totuși, această procesare a devenit destul de bună și poate oferi un sentiment puternic de direcționalitate. Dacă un set de căști nu oferă această procesare din cutie, PlayStation 5 îl produce oricum cu orice căști conectate și puteți obține Dolby Atmos sau THX Spatial Audio pe PC sau Xbox cu aplicații plătite.

JBL Quantum One și alte căști scumpe oferă un sunet mai captivant prin încorporarea tehnologiei de urmărire a capului în mix . Ele oferă în continuare același sunet surround simulat ca și alte căști care acceptă funcția, dar, de asemenea, deplasează și schimbă sunetul în funcție de modul în care vă mișcați capul, oferind efectului surround mult mai realism.


Compatibilitate cu consola de căști pentru jocuri

În prezent, multe căști de pe această listă acceptă PS4/5 mai mult decât sistemele Xbox, dar căștile de ultimă generație vin adesea în versiuni distincte, specifice consolei. Dacă un set de căști este comercializat în principal pentru PC, acesta poate funcționa cu o consolă prin USB. Cu toate acestea, este posibil ca setul cu cască să nu accepte toate funcțiile. Desigur, orice căști cu o conexiune prin cablu de 3,5 mm poate funcționa cu oricare dintre console prin mufa pentru căști de pe controler; este compatibilitatea USB care poate arunca diferite versiuni. Verificați ambalajul și pagina produsului pentru a vă asigura că setul cu cască dorit este compatibil cu platforma dvs. de jocuri.

Există câteva căști și variante specifice consolei pe care le puteți lua în considerare, cum ar fi căștile wireless Xbox, care oferă performanțe puternice. Totuși, în general, nu veți găsi „cea mai bună” cască unică pentru o consolă; modelele de top au de obicei versiuni multiple, specifice sistemului.

Cele mai bune microfoane pentru jocuri

În ceea ce privește microfoanele cu căști, am fost în mod constant impresionați de microfoanele pe care Razer le pune în căștile sale de ultimă generație Kraken și Nari, împreună cu microfoanele de pe Astro Gaming. Logitech, căștile emblematice ale Turtle Beach. Aceste modele pot fi destul de scumpe, dar au o claritate excelentă a vocii.

Puteți lua în considerare și Antlion Audio ModMic (foto sus). Este un microfon boom care se atașează cu ușurință la perechea dvs. de căști preferată și poate fi scos atunci când nu este utilizat datorită unui suport magnetic din două piese. ModMic nu are caracteristicile specifice jocurilor asociate căștilor dedicate pentru jocuri, dar vă permite să folosiți vechile cutii pentru chat vocal. Doar asigurați-vă că aveți conexiunea sau adaptorul potrivit pentru a-l utiliza cu platforma de joc preferată.

Dacă sunteți cu adevărat serios în privința streamingului sau a altor comentarii despre jocuri, poate doriți să renunțați complet la microfonul boom și să obțineți un microfon USB dedicat . Microfoanele USB decente pot fi găsite la aproximativ 50 USD până la 150 USD și oferă un sunet mult mai clar, mai bogat și mai natural decât orice microfon boom. Totuși, sunt mai dificil de configurat corespunzător pentru a obține un sunet bun; trebuie să fii atent la poziția microfonului și la locul în care te afli în raport cu acesta.

Dacă preferați jocurile cu un singur jucător și trăiți singur, nu aveți nevoie deloc de căști. Puteți folosi difuzoare pentru a vă bucura de atmosfera plină de încăpere și pentru a striga în căștile monoaurale ieftine și mediocre incluse la pachet cu multe console.

Data viitoare când vă aflați într-o misiune mortală, raid sau captură, asigurați-vă că lătrați în microfonul boom al unei căști bune. Pentru a-l găsi pe cel potrivit, consultați recomandările noastre aici, apoi aruncați o privire la 5 sfaturi simple pentru a prelungi durata de viață a căștilor dvs.

 

 

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo