Calculatoare

iPhone 15 Romania. Comanda iPhone 15 la pret de lansare in Romania.

iPhone 15 Romania. Comanda iPhone 15 la pret de lansare in Romania.

Au trecut șapte luni de la lansarea liniei iPhone 14, așa că ne uităm acum la ceea ce ar putea aduce iPhone 15 și frații săi la masa mobilă în 2023.

Într-adevăr, scurgerile iPhone 15 vin acum groase și rapide, cu zvonuri referitoare la orice, de la afișajul telefoanelor și acreditările camerei până la prețul și disponibilitatea acestora. De asemenea, auzim că un iPhone 15 Ultra ar putea sosi în locul unui iPhone Pro Max în acest an, ceea ce ar putea schimba cu adevărat lucrurile.

Așadar, pentru a vă oferi o idee timpurie la ce să vă așteptați de la următoarea linie de iPhone a Apple, am creat acest ghid unic pentru toate cele mai recente știri, zvonuri și predicții, pe care le vom actualiza pe tot parcursul anului.

[wpsm_toplist]

Treci la subiect

 • Ce este? Generația 2023 de smartphone-uri Apple
 • Când este afară? Probabil septembrie 2023
 • Cât de mult va costa? Posibilă creștere de preț față de iPhone 14
 • Se lansează probabil în prima jumătate a lunii septembrie
 • Data expedierii va fi probabil o săptămână mai târziu

Nu am auzit încă zvonuri despre data lansării iPhone 15 sau despre data lansării, dar este de așteptat – rareori apar cu mai mult de o lună înainte de evenimentul de lansare în sine.

Pentru iPhone 14, acel eveniment a căzut pe 7 septembrie, trei dintre cele patru telefoane fiind puse în vânzare peste o săptămână mai târziu, pe 16 septembrie (iar iPhone 14 Plus pe 7 octombrie). Apple alege în general prima sau a doua săptămână din septembrie pentru lansări și, de obicei, optează pentru o zi de marți, deși ocazional merge pentru un eveniment de miercuri.

DESIGN ȘI AFIȘAJ IPHONE 15

DESIGN ȘI AFIȘAJ IPHONE 15

În 2023, asta înseamnă că 5 sau 12 septembrie sunt destul de probabile (ambele sunt marți), deși 6 și 13 septembrie sunt și posibilități.

 • Prețul ar putea fi similar cu cel de anul trecut
 • În orice caz, prețurile pot crește mai degrabă decât să scadă pentru orice, cu excepția Plusului

În ceea ce privește prețul, din nou, nu am auzit multe scurgeri sau zvonuri, dar gama iPhone 14 a prezentat o ușoară creștere de preț față de echivalentele iPhone 13. Acest lucru ar putea fi repetat în 2023 pentru iPhone 15.

 • Fiecare model ar putea avea o insulă dinamică
 • Modelele profesionale ar putea obține rame mai subțiri
 • Unul sau mai multe modele pot avea un cadru de titan

O caracteristică mare a iPhone 14 Pro este „Dynamic Island” , un nume de marketing elegant pentru camera frontală „punch-hole” pe care o folosește Apple, iar o scurgere sugerează că modelele iPhone 15 non-Pro ar putea obține Dynamic Island. , de asemenea.

De asemenea, mai recent, din mai multe surse, am auzit că fiecare model de iPhone 15 va primi Dynamic Island . Au apărut dovezi pentru această afirmație, de asemenea, cu videoclipuri scurgeri – dintre care unul îl puteți vedea mai jos – care arată geamul frontal pentru trei modele de iPhone 15. Toate includ Dynamic Islands împreună cu rame ușor curbate, modelele Pro având rame mai mici decât cele standard.

Totuși, nu ne așteptăm ca insulele dinamice ale liniei iPhone 15 să fie identice cu cele prezentate în prezent pe dispozitivele emblematice ale Apple. Potrivit unui  tweet recent(se deschide într-o filă nouă) de la analistul Apple Ming-Chi Kuo, senzorul de proximitate al iPhone 15 va fi integrat în interiorul ‌Dynamic Island în sine, mai degrabă decât poziționat sub ea (ca pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max).

După cum remarcă Kuo, este puțin probabil ca noul aranjament al senzorilor să aibă ca rezultat vreo diferență materială în ceea ce privește aspectul sau funcționalitatea iPhone 15 față de iPhone 14 Pro, dar Insula dinamică a celui dintâi va fi din punct de vedere tehnic mai avansată decât cea din urmă, având în vedere includerea unui dispozitiv  anterior . senzor izolat.

O știre mai puțin incitantă este zvonul că iPhone 15 și iPhone 15 Plus nu vor moșteni tehnologia ProMotion și funcționalitatea de afișare permanentă a iPhone 14 Pro .

Pentru cei care nu știu, atât iPhone 14 Pro, cât și iPhone 14 Pro Max se laudă cu o tehnologie adaptivă de rată de reîmprospătare de 1-120 Hz (numită ProMotion) care ajustează automat netezimea afișajelor lor pentru a se potrivi cu orice se întâmplă pe ecran. Funcționalitatea de afișare mereu activă a Apple se bazează pe ProMotion pentru a funcționa, așa că se pare că ambele caracteristici de vârf vor fi din nou rezervate pentru iPhone 15 Pro și iPhone 15 Ultra.

În ceea ce privește designul, o sursă susține că cel puțin unele modele de iPhone 15 ar putea avea părți laterale din titan . Ei au adăugat că părțile laterale s-ar putea curba spre spatele telefonului pe linia iPhone 15, mai degrabă decât să fie poziționate într-un unghi drept ca în cazul iPhone 14. Aceste părți curbate sunt încă decise de Apple , totuși, potrivit unei alte surse. , deci există șansa să nu se întâmple.

Acestea fiind spuse, acum a apărut o fotografie care arată acele laturi curbate, împreună cu un finisaj de metal periat (probabil titan) pe ceea ce se spune că ar fi un iPhone 15 Pro. Există și un port USB-C – mai multe despre asta mai jos.

Un alt zvon sugerează că toate cele patru modele de iPhone 15 vor avea margini ușor curbate – așa că s-ar putea să ne întoarcem la aspectul iPhone 11 – în timp ce telefoanele Pro și Pro Max (sau Ultra) vor avea și rame mai subțiri.

De fapt, iPhone 15 Pro Max ar putea avea cele mai subțiri rame dintre orice smartphone, la 1,55 mm. Pentru referință, deținătorul recordului actual este Xiaomi 13 la 1,61 mm, în timp ce iPhone 14 Pro are rame de 2,17 mm.

Între timp, iPhone 15 și iPhone 15 Plus se pare că primesc o nouă denivelare a camerei , care este un zvon care a fost coroborat în continuare de randări neoficiale bazate pe specificațiile carcasei.

De asemenea, în ceea ce privește designul, s-a zvonit pe scară largă că iPhone 15 Pro are butoane de volum și de alimentare cu stare solidă . Leaks sugerase că aceste butoane vor folosi vibrații pentru a simula senzația de a fi atins, în ciuda faptului că nu se mișcă (gândiți-vă la butonul tactil Home al iPhone 7), dar analiștii Jeff Pu și Ming-Chi Kuo au turnat recent apă asupra acestor afirmații .

Potrivit lui Pu, Apple are nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta motoarele haptice necesare pentru a alimenta aceste noi butoane, Kuo adăugând că eliminarea lor de pe iPhone 15 Pro „va simplifica procesul de dezvoltare și testare”.

Cu toate acestea, având în vedere complexitatea tehnică a butoanelor capacitive, presupusa decizie a Apple de a arunca cutia pe drum este de înțeles.

Pe lângă motoarele haptice citate de Pu, un alt divulgator a susținut anterior că  un microprocesor dedicat ar suporta butoanele cu stare solidă ale iPhone 15 Pro , făcându-le capabile să detecteze atingeri chiar și atunci când dispozitivul este oprit. Microprocesorul în cauză a fost pretins să înlocuiască modul Super Low Energy utilizat în prezent pe  iPhone 14 Pro , care permite aplicațiilor precum Find My și Apple Pay să funcționeze aproape fără energie.

Cu alte cuvinte: butoanele de alimentare cu stare solidă sunt niște animale complexe – dar sperăm că le vom vedea introduse în 2024 cu linia iPhone 16, dacă nu cu gama iPhone 15 de anul acesta.

Alte randări ale iPhone 15 Plus și iPhone 15 Pro Max au apărut în februarie 2023, arătând mai multe dintre acele modificări de design menționate mai sus: USB-C, margini mai rotunjite și adăugarea insulei dinamice la modelele mai puțin costisitoare.

Se pare că dimensiunile telefoanelor iPhone 15 vor fi mai mult sau mai puțin aceleași cu echivalentele lor iPhone 14 – deși, după cum am menționat, se pare că vor exista unele variații ușoare în dimensiunea denivelărilor camerei.

Un model fals de iPhone 15 Pro scurs și mai recent (mai jos) adaugă mai multă greutate tuturor afirmațiilor de design de mai sus, cu un port USB-C, margini ușor curbate și un buton de volum unificat în stil rocker, toate vizibile pe modelul de plastic. -sus.

De asemenea, merită remarcat faptul că Apple se pregătește să treacă la eSIM în țări din afara SUA pentru iPhone 15, se pare că eSIM-urile vor veni la următoarea generație de cele mai bune iPhone-uri Apple din Franța .

Aceasta este o veste mare pentru toți potențialii cumpărători de iPhone 15 din afara SUA. Apple vinde de obicei aceleași modele de iPhone în cea mai mare parte a Europei, ceea ce înseamnă că iPhone 15s fără cartelă SIM ar putea veni și în Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia, Spania, Portugalia și multe alte țări.

Având în vedere amploarea integrării cu operatorii de telefonie mobilă necesară pentru a sprijini implementarea eSIM-urilor în țările care nu le folosesc deja pe scară largă, este puțin probabil ca Apple să poată apăsa un comutator și să renunțe la tava cartelei SIM pentru fiecare model de iPhone 15  vândut  în Europa vine în septembrie – dar piețele majore Apple precum Marea Britanie par gata să se alăture Franței în adoptarea eSIM-urilor.

CAMERĂ ȘI BATERIE IPHONE 15

CAMERĂ ȘI BATERIE IPHONE 15

 • Modelul de top ar putea avea o cameră periscop
 • S-ar putea să vedem toate cele patru telefoane echipate cu un senzor principal de 48MP

Pe partea frontală a camerei, am auzit că modelele Pro ar putea veni cu camere periscop care ar trebui să-și îmbunătățească capacitățile de zoom cu teleobiectiv.

Acestea fiind spuse, un mare leaker sugerează că iPhone 15 Pro Max se va numi de fapt iPhone 15 Ultra – ca urmare a adoptării de către Apple a acestui sufix în altă parte – și va aduce funcții suplimentare față de iPhone 15 Pro.

Un exemplu cheie enumerat este în departamentul de cameră, deoarece, în timp ce iPhone 15 Pro se așteaptă să păstreze obiectivul de zoom teleobiectiv al lui 14 Pro, se zvonește că iPhone 15 Ultra va primi un obiectiv periscop pentru o mărire și mai mare, probabil în jur de 5x. Așa că s-ar putea să vedem doar că telefonul de top primește un snapper periscop.

De fapt, am auzit asta de câteva ori acum , din diverse surse , ceea ce face să sune foarte probabil – deși dacă telefonul cu camera periscopică se va numi Ultra sau Pro Max este mai puțin clar .

Aceasta nu este însă singura actualizare posibilă a camerei, o altă sursă afirmând că linia iPhone 15 va folosi un nou senzor Sony , unul care este de ultimă generație, captează mai multă lumină decât senzorii actuali și evită supraexpunerea sau subexpunerea fotografiilor. .

În plus, toate cele patru modele ar putea avea un senzor principal de 48MP, conform analistului Jeff Pu (prin 9to5Mac(se deschide într-o filă nouă)), care ar fi un upgrade pentru cele mai ieftine două.

Nu am auzit încă nimic despre baterie, dar în ceea ce privește încărcarea, un raport sugerează că Apple lucrează la o funcție de încărcare wireless inversă , care vă poate permite să vă folosiți iPhone-ul pentru a încărca fără fir alte gadget-uri, cum ar fi un Apple Watch.

Scurgerile din jurul acestei funcții există de ani de zile, așa că nu vă faceți speranțe, dar este o posibilă includere.

 • Un chipset A17 Bionic pentru modelele Pro și un A16 Bionic pentru celelalte
 • Chipsetul A17 Bionic ar putea depăși predecesorul său cu 20%
 • Toate cele patru telefoane ar putea primi USB-C

Când vine vorba de specificațiile de bază ale iPhone 15, există unele lucruri de care suntem aproape siguri. De exemplu, un raport spune că Apple lucrează la cipul A17 Bionic de 3 nm pentru iPhone 15. Având în vedere că iPhone 14 Pro și Pro Max folosesc A16 Bionic și că 17 este unul mai mare decât 16, am fi putut ghici acest lucru oricum. .

Mai multe rapoarte intră în mai multe detalii, spunând că A17 Bionic ar trebui să fie mai eficient decât A16 Bionic, ceea ce ar duce probabil la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei. În plus, potrivit publicației chinezești  DCInside(se deschide într-o filă nouă), A17 Bionic se va lăuda cu un procesor cu 20% mai puternic decât predecesorul său , A16 Bionic, ceea ce înseamnă că iPhone 15 Pro ar trebui să se bucure de câștiguri considerabile de viteză față de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

Scurtând cifrele, DCInside raportează că A17 Bionic obține un scor single-core de 3019 și un scor multi-core de 7860 pe Geekbench 6, unde A16 Bionic obține scoruri de 2504 și, respectiv, 6314. Desigur, am sugera să luăm aceste cifre despre zvonuri cu un praf de sare, dar este interesant să ne gândim că iPhone 15s de calitate Pro ar putea avea scoruri de referință pentru a rivaliza cu MacBook-urile M1 de la  Apple .

Cu toate acestea, ne așteptăm ca iPhone 15 standard să moștenească A16 Bionic al acestuia din urmă, așa cum iPhone 14 standard a moștenit  A15 Bionic al lui iPhone 13 Pro . Am auzit asta de mai multe ori acum, așa că va fi o surpriză dacă Apple își va renunța la propria tendință în luna septembrie.

Rămânând cu chipset-urile, se pare că Qualcomm va furniza din nou modemul 5G. Snapdragon X70 pare sigur că va fi ales , oferind performanțe îmbunătățite față de Snapdragon X65 de pe iPhone 14.

În ceea ce privește celelalte specificații, am auzit predicții că modelele Pro vor trece la 8 GB de RAM cu iPhone 15. O altă diferență între modelele Pro și non-Pro ar putea fi suportul pentru Wi-Fi 6E în cazul modelelor Pro.

S-ar putea să vedem, de asemenea, un port USB-C pe fiecare model de iPhone 15. UE i-a spus Apple că trebuie să adauge porturi de încărcare USB-C la iPhone-uri începând cu 2024, dar mulți fani cred că Apple va adopta standardul de încărcare mai devreme, în schimb în 2023 – și cel puțin o scurgere indică în această direcție .

Mai recent, am auzit o altă sursă de renume spunând că întreaga linie iPhone 15 va primi USB-C, dar au adăugat că doar modelele Pro vor oferi viteze de transfer de date îmbunătățite . Acest lucru a fost declarat acum de mai multe surse .

Aceste două telefoane ar putea avea aparent viteze de transfer de date de 20 Gbps sau 40 Gbps, în timp ce iPhone 15 și iPhone 15 Max standard ar fi blocat cu aceleași viteze de 480 Mbps ca modelele actuale.

De asemenea, am văzut acum o fotografie, pe care o veți găsi în secțiunea de design a acestui articol, care arată un iPhone cu un port USB-C , așa că adăugarea unuia pare din ce în ce mai probabilă. Apple a confirmat de fapt că va trece în curând la USB-C – cel puțin în Europa – deși compania nu a spus dacă va face schimbarea la nivel global. Nici nu a spus care model va fi primul iPhone care va primi USB-C, așa că s-ar putea să nu fie iPhone 15.

Acestea fiind spuse, analistul Apple Ming-Chi Kuo a declarat că încărcătoarele proprietare USB-C ale companiei vor oferi viteze de încărcare mai mari pentru iPhone 15 decât accesoriile produse de alți producători. Pare o veste bună, dar, din moment ce Apple nu mai include încărcătoare în cutie cu achizițiile iPhone, aproape sigur va trebui să scoateți bani în plus pentru unul dintre accesoriile de încărcare proprietare ale companiei dacă doriți să profitați la maximum de iPhone 15. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *