Calculatoare

Motorola intră pe piața B2B cu ThinkPhone

Motorola intră pe piața B2B cu ThinkPhone

Marca de telefonie mobilă deținută de Lenovo, Motorola a făcut primii pași pe piața de afaceri cu ThinkPhone, un telefon bazat pe Motorola Edge 30 Fusion, deja disponibil.

Motorola prezintă ThinkPhone ca însoțitorul ideal pentru Lenovo ThinkPad, un laptop popular pentru companii, potrivit Motorola, și vine cu o premieră unică într-un telefon Motorola.

Ascuns în spatele exteriorului elegant al ThinkPhone se află un cip de securitate dedicat ThinkShield, care ajută la păstrarea datelor sensibile – ceva mai probabil să fie prezente pe un telefon de afaceri – protejate de hackeri și alți actori rău intenționați. Acest lucru este susținut de Moto KeySafe, un procesor dedicat care adaugă un strat suplimentar de securitate pentru parole, chei criptografice și multe altele.

Compania oferă, de asemenea, posibilitatea administratorilor de afaceri de a configura o întreagă flotă de smartphone-uri de la distanță, facilitând gestionarea de zi cu zi a dispozitivelor de lucru.

Este un semn clar că Motorola vrea să-și extindă ecosistemul pentru a fi o opțiune mai tentantă pentru companiile care tind în prezent să aleagă telefoane Apple sau Samsung pentru angajați.

Populara cheie roșie de la laptopurile ThinkPad este prezentă și luată în considerare, completă cu aceeași nuanță roșie, găsită în partea din stânga sus a ThinkPhone. Este o cheie reprogramabilă, capabilă să deschidă aplicații sau să ruleze anumite funcții cu ușurință, iar Motorola a tachinat un potențial parteneriat Microsoft cu funcționalitatea exclusivă Red Key – dar nu s-a spus nimic mai mult despre aceasta la anunțul CES 2023.

Dacă sunteți familiarizat cu gama actuală a Motorola, este posibil să observați că ThinkPhone seamănă foarte mult cu Motorola Edge 30 Fusion și nu ați greși. Deși acestea fiind spuse, există caracteristici cheie, cum ar fi chipset-ul concentrat pe securitate menționat mai sus și cheia roșie, care ajută la separarea celor două.

ThinkPhone este, de asemenea, mai durabil, cu o combinație de fibră aramidă și aluminiu, care se mândrește cu rezistență IP68 la praf și apă, precum și protecție MIL-STD 810H.

Există, de asemenea, integrarea Windows îmbunătățită cu proprietarii de ThinkPhone capabili să își conecteze smartphone-ul la computerul sau laptopul Windows și nu numai să primească notificări și apeluri, ci și să transfere fișiere și chiar să folosească camera telefonului ca o cameră web de înaltă calitate – deși toate acestea sunt deja disponibile pentru smartphone-uri recente Motorola Edge.

La fel ca Edge 30 Fusion, ThinkPhone are un ecran OLED de 6,6 inchi, Snapdragon 8+ Gen 1 compatibil 5G asociat cu 8 sau 12 GB de RAM și până la 512 GB de stocare UFS 3.1. De asemenea, se potrivește cu capacitățile de încărcare rapidă de 68 W, dar are o baterie mai mare de 5000 mAh. Împărtășește aceeași configurație a camerei spate de 50Mp lățime, 13Mp ultrawide și 2Mp adâncime și snapper frontal de 32Mp.

În esență, ThinkPhone este Motorola Edge 30 Fusion pentru afaceri – și având în vedere că am lăudat telefonul pentru performanța sa aproape de vârf la un preț mult mai ieftin în recenzia noastră de patru stele Motorola Edge 30 Fusion , acesta nu este un lucru rău.

Prețurile și disponibilitatea smartphone-ului nu au fost încă confirmate, cu o vagă promisiune de lansare în lunile următoare, deși se spune că ar putea fi combinată cu Lenovo ThinkPad pentru clienții B2B.

Deși este axat în primul rând pe piața B2B, Motorola a confirmat că l-ați putea folosi la fel ca orice alt smartphone în timp ce vă bucurați de avantajele suplimentare de securitate și de cheia roșie programabilă, așa că ar putea fi una de care trebuie să aveți grijă mai târziu în acest an.