Test și preț noul Ford Fiesta 2023

Ford Fiesta este una dintre cele mai bine vândute mașini din Marea Britanie pentru un motiv. Este de mare valoare, distractiv de condus și eficient, deși ar putea fi mai încăpător.

Ce e bun

  • Mare distracție de condus
  • Infotainment standard decent
  • Motor pe benzina Nippy de 100 CP

Ce nu e asa de bine

  • Modelele ST-Line se simt ferme
  • Alternativele au mai mult spațiu în spate…
  • …si cizme mai mari

Ford Fiesta este o mașină bună?

Ford Fiesta este una dintre cele mai bune mașini mici din jur. Nu numai că este foarte accesibil, ci și Fiesta este genial de condus, confortabil, bine echipat și ușor de trăit.

Se confruntă cu Vauxhall Corsa, Peugeot 208 și Volkswagen Polo, dar există un motiv pentru care Fiesta este în permanență una dintre cele mai populare mașini din Marea Britanie: funcționează perfect pentru atât de mulți britanici.

Există o mulțime de opțiuni și în gama Fiesta: nu numai că îl puteți cumpăra în forme de hatchback cu trei și cinci uși, există și o versiune Active robustă și hatchback-ul sportiv Fiesta ST. Am analizat aceste două modele separat.

Fiesta entry-level sunt destul de inteligente, dar este mai sus din gama de modele unde lucrurile devin interesante. Mașinile ST-Line Edition au un aspect sportiv bazat pe upgrade-urile lui Fiesta ST, în timp ce Ediția Vignale se concentrează pe lux – aici sunt toate ornamente cromate, tapițerie din piele și confort.

Ne place designul interior al lui Fiesta, care nu este la fel de funky ca un Citroen C3, dar folosește materiale plastice moi la atingere și materiale de bună calitate, așa că se simte bine construit. În plus, ecranul de infotainment cu ecran tactil SYNC3 de 8 inchi de la Ford arată bine și este ușor de utilizat.

 Fiesta este foarte distractiv de condus pentru o mașină mică – dar cu siguranță nu vei zâmbi atât de tare dacă ți se cere să stai pe locurile din spate.

Fiesta este suficient de spațioasă în față, dar scaunele din spate sunt puțin înghesuite. Modelele cu trei uși nu sunt foarte bune pentru a transporta pasagerii, dar cel puțin cele cu cinci uși au un acces mai bun. Dacă trebuie să cărați oameni în spate, totuși, un VW Polo sau SEAT Ibiza ar fi o opțiune mai bună. Ford are și un portbagaj mai mic decât aceste alternative.

Totuși, Fiesta se referă la condus. Modelul ST este cunoscut pentru că este foarte distractiv, dar chiar și cele mai simple Fiesta sunt fantastice de condus, cu greutăți de control excelente, o bună aderență și multă calm pe drumurile întortocheate.

Cutia de viteze manuală cu șase trepte a lui Ford este excelentă. Are o acțiune de schimbare elegantă care se adaugă la distracție, dar este, de asemenea, plăcut și ușor de utilizat în oraș. Suspensia și scaunele confortabile înseamnă că este destul de relaxant atunci când vrei să fie și tu.

Gama de motoare este compusă în mare parte din motoare pe benzină de 1,0 litri. Considerăm că versiunea de 100 CP este cea mai bună, deoarece are suficientă putere pentru ca această mașină mică și ușoară să ajungă la viteză cu ușurință, fiind în același timp eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil și distractiv de utilizat.

Fiesta subcutează VW Polo când vine vorba de echipare. Nu numai că este mai ieftin, dar primește mai multe jucării ca standard – inclusiv acel ecran de 8 inchi, care vine cu Android Auto și Apple CarPlay. Setul de siguranță este de asemenea bun, cu un ajutor pentru menținerea benzii și asistență la pornirea în pantă chiar și la mașinile de bază.

Dacă Ford Fiesta este suficient de bun pentru milioane de britanici, este neapărat să merite și atenția ta, nu? Accesați pagina noastră de oferte Ford Fiesta pentru a găsi unul potrivit pentru dvs. De asemenea, puteți urmări recenzia noastră video a trapei fierbinți Fiesta ST făcând clic pe videoclipul de mai jos.

Cât de practic este?

Portbagajul și scaunele din spate ale lui Ford Fiesta ar putea fi mult mai încăpătoare decât ale modelului vechi, dar încă nu sunt la fel de spațioase ca unele alternative de dimensiuni similare.

 

Cum e să conduci?

Ford Fiesta este foarte distractiv de condus pe un drum de țară, dar este și liniștit pe autostradă și ușor de manevrat în oraș. Liniile ST sunt puțin incomode, totuși.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo