Recenzie iPad 10.9 (2023)

Apple a migrat cu succes iPad-ul de bază de la aspectul său clasic Air de primă generație la un design influențat de iPad Pro, iar rezultatul este o tabletă versatilă, de înaltă calitate, care va satisface cel mai larg set de utilizatori, de la iubitori de distracție și conținut. -consumatori pentru cei care doresc să lucreze (cu adăugarea unui capac pentru tastatură achiziționat separat). În timp ce creșterea prețurilor este consternătoare, iar lipsa suportului Pencil 2 este pur și simplu greșită, iPad 10.9 își câștigă mai mult decât să se păstreze și este o completare demnă la lista noastră de cele mai bune tablete.

Cel mai nou model de bază de iPad de la Apple, iPad 10.9 (2022) marchează un punct de cotitură în evoluția liniei de tablete Apple. Sigur, Apple încă vinde iPad-ul de ultimă generație 2021, cu portul Lightning și butonul Touch ID Home, dar zilele sale sunt cu siguranță numărate. Acesta este viitorul slate-ului entry-level a Apple și marchează maturizarea sa deplină ca produs care este atât un dispozitiv de consum de conținut, cât și un partener de productivitate.

Există multe de iubit la noul iPad (și toate culorile sale reci). Acum prezintă estetica introdusă pentru prima dată cu iPad Pro 2018 . Au dispărut marginile curbate și ramele albe largi, înlocuite cu un spate perfect plat și o margine plată care rulează în jurul perimetrului dispozitivului. Este cea mai semnificativă schimbare de design pentru linie de la introducerea iPad Air în 2013 .

Modelul respectiv a redus aproape jumătate de kilogram de la designul original al iPad-ului, acum vechi de peste un deceniu, iar schimbarea a fost probabil mai mult despre portabilitate decât despre orice activitate în care ați dori să vă implicați pe tabletă.

Aspectul mai serios al iPad-ului 10.9 (2022) vorbește despre versatilitatea sa și despre adecvarea sa pentru mult mai mult decât doar consumul de conținut. De când am scos iPad-ul acum câteva zile, am citit articole, am navigat pe web, am vizionat videoclipuri, am organizat întâlniri, am editat povești, am scris note, am editat videoclipuri, am făcut fotografii și videoclipuri, am desenat imagini și chiar am creat câteva animații rudimentare.

Am parcurs un drum lung de pe vremea când ne uitam la videoclipuri de pe YouTube, făceam niște fotografii neregulate și folosim aplicații iPhone cu zoom de 2x pe iPad. Tabletele Apple au acum propria lor platformă iPadOS 16, care, pe lângă faptul că le face mai bune pentru multi-tasking, facilitează pentru utilizatori să efectueze mai multe sarcini asemănătoare unui laptop, cum ar fi conectarea unei unități flash și accesarea fișierelor în Managerul de fișiere.

De asemenea, Apple și-a asociat iPad-urile cu un set de huse Smart și Folio, în continuă îmbunătățire. Cel mai nou este un Magic Keyboard Folio din două piese care, în mod surprinzător, este și mai bogat, datorită tastelor funcționale, decât cel pe care îl poți asocia cu iPad Air.

Există și Apple Pencil. Pentru artiștii amatori precum recenzentul dvs., introducerea Creionului a reprezentat un moment decisiv în povestea iPad. Până atunci, am folosit stilouri analogice sau degetele pentru a desena pe iPad; Creionul a schimbat toate acestea, adăugând înclinare, sensibilitate la presiune și, în esență, o conexiune reală la iPad.

Recenzie iPad 10.9 2023

Cu toate acestea, Creionul este și sursa majorității problemelor noastre cu iPad 10.9 (2022). Nu folosim Apple Pencil (a doua generație) aici , deoarece nu este acceptat , iar aceasta este o frustrare din mai multe motive pe care le vom enumera mai târziu; doar să știți că Apple ar fi putut face mai bine în acest sens.

iPad-ul de bază al Apple a fost, în ultimii ani, pe partea de primire a strategiei de cameră „destul de bun” a companiei, iar acest ultim iPad nu este diferit. Camera din spate este mai bună decât cea de pe modelul de anul trecut, iar în față există aceeași cameră de înaltă calitate, Ultrawide FaceTime de 12 MP. De asemenea, Apple a luat decizia binevenită de a muta camera frontală de la una dintre marginile scurte în centrul mort al cadrului pe una dintre laturile lungi – este o schimbare de joc pentru apelurile video și vă garantăm că iPad Pro 2022 și Air utilizatorii vor fi geloși.

Compartimentul pentru lucruri precum o configurație mai bună a camerei, noul design și o actualizare de la vechiul procesor A13 Bionic la A14 Bionic este o creștere a prețului de aproximativ 120 USD la 449 USD în SUA, care se apropie destul de mult de iPad-ul original. Preț de 499 USD. Este, de asemenea, primul iPad de bază care oferă conectivitate 5G, dar veți plăti și pentru asta, cu un preț de pornire de 599 USD. Și creșterea prețului în altă parte este pozitivă: de la 319 lire sterline la 499 lire sterline în Marea Britanie și de la 499 USD la 749 USD în Australia.

În ciuda prețului și a problemei Pencil, ne place această tabletă pentru putere, versatilitate și utilitate. Întrebarea va fi, alegi acest iPad sau cheltuiești cel puțin 100 USD în plus pentru iPad Air de generația a 5- a, foarte asemănător ? Probabil că depinde de cât de importante sunt pentru tine greutatea, amplasarea camerei, performanța ( cip M1 ) și suportul Pencil de nouă generație.

Când TechRadar a revizuit iPad-ul cu ecran mai mic și mai puțin puternic generația a 9-a , a costat doar 329 USD / 319 GBP / 499 USD, ceea ce a fost interesant pentru că în SUA ne apropiam atât de pragul de 299 USD.

Acum, totuși, iPad-ul de bază (gândiți-vă la iPad pentru toată lumea ) începe de la 449 USD / 499 GBP / 749 USD. Dacă prețul ți se pare familiar, s-ar putea să fie pentru că este ceva asemănător unui apel înapoi la iPad-ul original pe care Steve Jobs l-a dezvăluit pe 3 aprilie 2010. Acel dispozitiv care schimbă jocul costa 499 USD, care la vremea aceea părea o chilipir pentru un astfel de inovator, dispozitiv portabil cu ecran mare.

Vremurile s-au schimbat și acum trăim într-o lume în care Amazon își vinde ocazional tabletele Fire de 7 inci pentru 49 de dolari. Dar iată Apple, răsturnând scriptul de design, adăugând capabilități și cerând mult mai mulți bani într-un moment în care mulți dintre noi avem mai puțin de cheltuit. Nu spunem că iPad-ul nu merită prețul, dar acum aceste creșteri par puțin surde.

De asemenea, merită remarcat faptul că modelul iPad 10.9 (2022) pe care l-am testat are 256 GB spațiu de stocare și include suport 5G (pe care ne place noi), iar acel model vă va costa 749 USD / 859 GBP / 1.249 USD.

iPad 10.9 (2022) este disponibil pentru precomandă acum și începe livrarea pe 26 octombrie.

Cea mai mare diferență între modelul anterior de iPad de bază și acest iPad 10.9 (2023) este designul. Este un șasiu complet nou care datorează cele mai multe, dar nu toate elementele generației de a cincea iPad Air. Carcasa din aluminiu este, la prima vedere, practic imposibil de distins de cea a lui Air, dar există diferențe cruciale.

iPad-ul de a 10-a generație de la Apple vine la 9,79 x 7,07 inchi și 0,28 inci grosime (248,8 mm x 179,5 mm x 7 mm). Cântărește 1,05 lb sau 477 de grame (versiunea celulară câștigă 0,01 lb pentru a ajunge la 1,06 lb sau 481 de grame). iPad Air a 5-a generație are 9,74 x 7,02 inchi și 0,24 inci grosime și cântărește 1,02 lbs sau 247,6 mm x 178,5 mm x 6,1 mm. În general, este puțin mai mic, mai ușor și vizibil mai subțire (trebuie să fie la înălțimea acelui nume „Air”).

În comparație cu ultimul iPad (a 9-a generație) , această placă reproiectată este puțin mai scurtă, puțin mai lată și cu jumătate de milimetru mai subțire. Este chiar cu 0,01 kg mai ușor.

Pe lângă acele mici diferențe dintre iPad a 10-a generație și iPad Air a cincea generație, revenim la o serie de asemănări, de la camera din spate de 12 MP și plasarea blițului LED până la portul USB și grilajele stereo de-a lungul marginii inferioare (una dintre cele scurte). Butoanele de volum și Touch ID sunt plasate în mod similar.

Desigur, iPad-ul din a 9-a generație avea un buton de pornire Touch ID și folosea un port Lightning. Acestea au dispărut, iar când iPad-ul de generație a 9-a va fi scos din vânzare, vor dispărea definitiv din gama iPad.

Ne place noul, cel puțin pentru acest model, butonul de pornire/sleep Touch ID. Sistemul vă ghidează de fapt să înregistrați două degete pentru cele două moduri diferite (portret și peisaj) în care veți folosi iPad-ul. Apreciem această diligență și suntem bucuroși să raportăm că Touch ID funcționează la fel de bine ca și butonul de pornire original, adică destul de bine.

Pe măsură ce tabletele merg, acesta este unul dintre modelele mai bune și mai robuste. Corpul rigid rezistă la strângere și se simte ferm, rece și neted, dar nu alunecos în mână.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo