Recenzie Motorola Razr (2022)

Evaluarea expertului

Motorola Razr 2022 este primul pliabil cu adevărat tentant de la Motorola, reparând cele mai mari defecte ale predecesorilor săi, coborând în același timp prețul la mai mic decât cel al principalului său rival, Samsung Galaxy Z Flip 4.

Pro

 • Performanță la nivel emblematic
 • Design actualizat superb
 • Sifonul nu este foarte vizibil
 • Cotleturi impresionante ale camerei

Contra

 • Probleme cu difuzorul
 • S-a promis doar o actualizare a sistemului de operare
 • Fără teleobiectiv

Motorola s-a întors pentru o altă încercare la telefonul modern pliabil, iar Razr 2022 este încercarea de a treia generație. 

Au trecut câțiva ani de la ultimul model, iar predecesorii lui Razr 2022 au avut ambii probleme care trebuie rezolvate. 

Vestea bună este că principalele plângeri, inclusiv performanța, camerele și, cel mai important, prețul, au fost toate îmbunătățite considerabil pentru a oferi o opțiune tentantă de a concura cu Samsung Galaxy Z Flip 4, clapeta pliabilă dominantă pe piețele occidentale.

Întrebarea este, Motorola a făcut suficient? S-ar putea să fii surprins…

Proiectare & Construire 

 • Mai puțin un sentiment de Razr 
 • Fără bărbie
 • Mai grele
 • Scaner de amprente montat lateral 

Razr 2022 este același, dar diferit în comparație cu Razr 5G 2020. A fost, fără îndoială, un Razr, dar anul acesta bărbia emblematică a dispărut complet, la bine și la rău. 

Pe de o parte, nu mai împiedică utilizarea ecranului principal atunci când telefonul este deschis. Dar înseamnă, de asemenea, că telefonul își pierde o parte din personalitate, arătând similar cu alte dispozitive pliabile cu clapetă de pe piață.  

Cu toate acestea, telefonul rămâne elegant și de dorit și este clar că Motorola a rafinat lucrurile și mai mult, fără șuruburi vizibile pe balama, de exemplu. 

Este puțin mai greu la 200 g și este destul de lat chiar și atunci când este pliat, oglindind îndeaproape lățimea iPhone 14 Pro Max la 79,8 mm lățime. Desigur, nu contează atât de mult când chestia se pliază la un buzunar de 86,5 x 79,8 x 17 mm, dar merită remarcat.

Indiferent dacă vă place noul capac din spate, ușor strălucitor, cu textura satinată, va depinde de preferințele personale, dar modelele anterioare erau mult prea alunecoase, așa că acest lucru adaugă puțin mai multă aderență. Acest lucru se aplică secțiunii inferioare, în timp ce partea de sus cu ecranul secundar este toată din sticlă. 

Un lucru care nu mă interesează atât de mult este modul în care butonul de pornire și butoanele de volum sunt toate grupate într-un spațiu mic în partea dreaptă. Natura pliabilă înseamnă că butonul de pornire este fie deasupra, fie dedesubt, în funcție de faptul dacă telefonul este deschis sau închis. 

Acest lucru ar fi remediat cu ușurință dacă butoanele de volum ar fi în partea stângă a telefonului. Poziționarea actuală poate face dificilă și deblocarea telefonului folosind scanerul de amprentă încorporat în butonul de pornire, deoarece m-am trezit în mod constant sprijinindu-mi degetul pe butoanele de volum.

Este, de asemenea, puțin prea sus la telefon (atunci când este deschis) pentru ca acesta să fie confortabil și înregistrează o mulțime de perii accidentale ale degetelor, așa că cu siguranță mai este ceva de făcut acolo. 

Încă nu există nicio evaluare IP rezistentă la apă, spre deosebire de popularul Galaxy Z Flip 4 de la Samsung, așa că va trebui să vă descurcați din nou cu un strat hidrofug. Ar trebui să fie bine pe ploaie foarte slabă, dar nu aș mai avea încredere în nimic.  

Afișări și audio 

 • Ecran intern AMOLED de 6,7 inchi clar, luminos
 • Fără cute vizibile în timpul utilizării
 • Ecranul exterior mare este util pentru anumite sarcini
 • Probleme cu microfonul la unele apeluri

Când vine vorba de afișaje, este o poveste a două jumătăți; deși au existat îmbunătățiri semnificative la afișajul intern pliabil, afișajul exterior de 2,4 inchi este în esență același cu predecesorul său.

Să începem cu afișajul mare pliabil. De data aceasta este mai mare, la 6,7 ​​inchi, oferind utilizatorilor ca Google Pixel 7 Pro și iPhone 14 Pro Max o rulare pentru banii lor, complet cu o rată de reîmprospătare super rapidă de 144 Hz și suport HDR10+. Este ideal pentru vizionarea videoclipurilor pe ecranul AMOLED puternic.

Snapdragon 8+ Gen1
Performanță îmbunătățită în comparație cu Razr anterior
5G, Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2

Motorola Razr 2022 are chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 foarte eficient din punct de vedere energetic. A fost cel mai bun chipset de pe piață la lansare, deși merită remarcat faptul că a fost înlocuit recent cu Snapdragon 8 Gen 2.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo