Recenzie Huawei Mate 50 Pro

Designul frumos și camerele foarte bune fac din Huawei Mate 50 Pro unul dintre cele mai frustrante smartphone-uri din 2022 datorită lipsei 5G și a suportului oficial al aplicației și serviciilor Google.

Evaluarea expertului

Pro

 • Design superb
 • Camere superlative
 • Ecran excelent

Contra

 • Fără suport Google nativ
 • Galerie de aplicații incomodă
 • Nu 5G

Revizuirea unui telefon Huawei în zilele noastre (darămite folosirea unuia cu normă întreagă) este un exercițiu de frustrare acută.

Producătorul de telefoane a fost, la începutul lui 2019, călare pe creasta unui val frumos Android. P30 Pro a fost unul dintre cele mai bune telefoane produse vreodată, iar Huawei a provocat cu adevărat dominația pe piață a Samsung.

După aproape patru ani și o interdicție comercială în SUA mai târziu, smartphone-urile Huawei sunt afectate de lipsa aplicației native Google și a suportului pentru servicii și de incapacitatea de a sursa modemuri 5G.

Acest lucru nu face ca telefoanele precum Mate 50 Pro să fie inutilizabile – departe de asta – dar le face dificil de utilizat, ca orice alt telefon Android.

Proiectați și construiți

 • Design frumos și elegant
 • Spate din sticlă mată
 • Margini curbate

Huawei încă știe cum să facă hardware uimitor. Mate 50 Pro este unul dintre cele mai bune telefoane pe care le-am testat în 2022, cu un spate din sticlă argintie mată și curba potrivită la marginile afișajului pentru a-l face să se simtă subțire în mână.

Există, de asemenea, o versiune neagră disponibilă în Europa, deși cea mai frumoasă versiune, cu piele vegană portocalie cu accent auriu, nu este disponibilă în Marea Britanie.

În mod curios, acea versiune portocalie are pe display sticla Kunlun mai durabilă de la Huawei și este rezistentă la apă până la șase metri – versiunile argintiu și negru primesc o sticlă nespecificată, mai puțin rezistentă și doar doi metri rezistență la apă.

Cel mai atrăgător la telefon este modulul circular mare al camerei din spate, care găzduiește trei lentile (deși este făcut să arate ca patru datorită unei unități de focalizare automată cu laser). Poziționarea sa centrală înseamnă că telefonul nu se balansează când este pe o masă, dar cuvântul meu, acesta este un telefon alunecos. Există o carcasă TPU de calitate scăzută în cutie pe care în mod normal nu aș folosi-o, dar a trebuit să o fac, deoarece fără ea telefonul a alunecat de pe scaune, mese și birouri.

Acesta este un telefon mare pe care mi s-a părut imposibil de folosit cu o singură mână, având nevoie de două pentru a-l prinde pentru a ajunge în partea de sus a afișajului. Acolo sus, există o crestătură lungă și subțire care se vede rar pe telefoanele Android noi. Acesta găzduiește camera selfie și senzorul de timp de zbor (TOF) pentru deblocarea biometrică facială a telefonului.

Ecran și difuzoare

 • OLED curbat de 6,74 inchi
 • Rată de reîmprospătare de 120 Hz
 •  Difuzoare stereo solide

Telefonul este mare datorită ecranului mare OLED de 6,74 inchi, care are culori excelente și o rezoluție ridicată și clară de 1212 x 2616p. Este un panou superb cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, deși nu are tehnologia LTPO care permite altor telefoane, cum ar fi iPhone 14 Pro, să reducă rata la 1 Hz, după caz, pentru a economisi energie – setările automate ale Huawei permit telefonului doar să treacă între 60 Hz și 90 Hz.

Videoclipurile și fotografiile arată foarte bine atunci când sunt vizualizate pe tot ecranul, cu acea rezoluție înaltă dând cu adevărat roade dacă conținutul este compatibil. Videoclipurile YouTube în 2160p se pot scala la rezoluție maximă aici, spre deosebire de alte telefoane premium cu afișaje cu rezoluție redusă.

Luminozitatea maximă este foarte mare și, deși panoul este curbat la margini, culorile nu se distorsionează.

Difuzoarele stereo care folosesc grila pentru căști și difuzorul de declanșare în jos de pe marginea inferioară au un sunet frumos pentru redarea videoclipurilor, radioului sau podcast-urilor.

Specificații și performanță

 • Chipset Snapdragon 8+ Gen 1
 • Numai 4G – nu 5G
 • Încărcare cu fir de 66 W

Huawei folosea propriile chipset-uri Kirin, dar Mate 50 Pro folosește în schimb un Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, un cip foarte capabil, care la momentul lansării la sfârșitul anului 2022 tocmai a fost înlocuit de 8 Gen 2 .

Datorită limitărilor comerciale ale Huawei, este capabil doar de rețea 4G, așa că nu puteți accesa 5G. Nu este sfârșitul lumii, dar atunci când cheltuiți peste o mie pe un telefon, ar fi bine ca acesta să fie protejat pentru viitor, atunci când 5G își va trece cu adevărat.

În ciuda acestui fapt, performanța este excelentă pentru cazurile mele de utilizare, ceea ce este sincer să nu împing telefonul la extreme. Pentru a testa asta, am lansat câteva jocuri mobile de ultimă generație, cum ar fi PUBG Mobile și au rulat fără probleme.

Este bine, având în vedere că toate modelele de telefon vin cu 8 GB RAM, o cifră care este de fapt puțin scăzută în comparație cu alte telefoane Android de ultimă generație. OnePlus 10T , mai ieftin de 629 GBP , are 16 GB și același cip, dar cu 5G.

Majoritatea modelelor, inclusiv unitatea mea, au spațiu de stocare de 256 GB care este extensibil, dar folosind doar cardurile de memorie nano ale Huawei.

De asemenea, aveți o gamă impresionantă de tehnologie de localizare încorporată cu GPS dual-band, AGPS, GLONASS, BeiDou, GALILEO, QZSS și NavIC, deși modelele europene nu beneficiază de suport pentru trimiterea de mesaje prin satelit, așa cum o face versiunea chineză.

Cameră și video

 • Diafragma variabilă în 10 trepte
 • Senzor principal uimitor
 • Ultrawide și teleobiectiv versatil

Caracteristica principală a Mate 50 Pro este senzorul său principal cu deschidere variabilă a camerei. Este primul telefon care are vreodată un obiectiv a cărui diafragmă poate fi schimbată manual între mai mult de două trepte.

Puteți selecta zece pași între f/1.4 și f/4.0 în modul pro al aplicației pentru cameră sau lăsați sistemul să aleagă pentru dvs. în mod automat.

Alegerea mai aproape de f/1.4 permite să pătrundă mai multă lumină, oferind fotografiilor un efect bokeh natural atunci când subiectul apropiat este focalizat și fundalul este încețoșat, în timp ce mai aproape de f/4.0 lasă mai puțină lumină, dar fundalul este mai focalizat.

Observați lățimea deschiderii de pe lentila din dreapta sus

Este un truc frumos și destul de uimitor că Huawei a montat o piesă mobilă în 10 pași în spatele unui smartphone. Dar în utilizare reală, nu l-am găsit atât de inovator. Este distractiv de utilizat, în special pe obiecte de aproape, pentru a vedea efectul modificării diafragmei – dar fotografiile reale nu reflectă tehnologia inteligentă, deoarece ajung doar la fotografii normale.

Din fericire, senzorul principal de 50 Mp este remarcabil, iar Mate 50 Pro produce cu adevărat unele dintre cele mai bune fotografii ale oricărei camere de smartphone vreodată. Utilizează senzorul RYYB (roșu galben galben albastru) preferat de Huawei, configurat în care pixelul verde obișnuit este înlocuit cu un al doilea pixel galben, care la rândul său lasă mai multă lumină roșie și verde. Acest lucru lasă mai multă lumină în senzor și îmbunătățește fotografia cu lumină scăzută.

Fotografiile la lumina zilei sunt uimitoare, cu detalii superbe și o gamă dinamică de bun gust pentru fotografii plăcute reale. În condiții de lumină scăzută, intervalul dinamic este, de asemenea, fenomenal, cu un management bun al detaliilor și al luminii, unde alte camere ale telefonului ar putea exploda albul cerului sau o sursă de lumină în întuneric. Adesea nu aveam nevoie de modul de noapte din aplicația pentru cameră pentru a obține fotografii uimitoare pe timp de noapte.

Există, de asemenea, un senzor ultrawide f/2.2 care poate face fotografii macro de aproape și un obiectiv cu zoom periscop de 64Mp, f/3.5, cu stabilizare optică a imaginii, care are un zoom optic de 3,5x.

Este o cameră versatilă și una de care de cele mai multe ori am fost mulțumit. Este la fel de bun ca Vivo X80 Pro și Google Pixel 7 Pro în multe cazuri. Fotografierea în 4K până la 60fps arată, de asemenea, incredibil de clară.

Pe partea din față a telefonului se află o cameră selfie cu unghi ultralarg f/2.4 de 13 Mp, care este perfect bună pentru selfie-uri și apeluri video, care se află alături de un senzor TOF care permite deblocarea facială 3D securizată – făcând din Mate 50 Pro unul dintre puținele Android. telefoanele să aibă o funcție de deblocare facială care este la fel de sigură cu Face ID de la Apple pe iPhone.

Încărcare baterie

 • baterie de 4700 mAh
 • Încărcare rapidă de 66 W
 • Ușor o zi cu o taxă

Bateria de 4700 mAh a lui Mate 50 Pro este considerabilă, dar nu cea mai mare pe un dispozitiv cu specificații atât de ridicate, care necesită multă putere pentru procesarea ecranului. În ciuda faptului că a durat cu ușurință o zi întreagă de utilizare pe 4G, folosind hărți, făcând fotografii și trimițând mesaje așa cum aș face de obicei.

În cutie se află o cărămidă de putere de 66 W și un cablu care încarcă telefonul prin USB în aproximativ 40 de minute de la gol. Este destul de rapid și mai bun decât veți găsi pe Samsung Galaxy S22 Ultra sau Google Pixel 7 Pro.

Are și încărcare wireless de 50 W, dar nu am putut testa asta, deoarece suportul de încărcare compatibil este vândut separat.

Actualizări software

 • Fără suport Google nativ
 • Selectare slabă a aplicației în AppGallery
 • Nu există actualizări automate pentru aplicațiile cu încărcare laterală

Călcâiul lui Ahile al oricărui telefon Huawei, acesta inclus, este software. Voi încerca să o exprim cât mai simplu și corect posibil.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo