Recenzie Vivo X80 Pro

Vivo X80 Pro este un telefon excepțional, cu un afișaj uimitor, o autonomie excelentă a bateriei și una dintre cele mai bune camere din orice telefon în acest moment. Software-ul este într-adevăr singurul motiv pentru a vă gândi să căutați în altă parte – este departe de cel mai bun aspect Android din jur, deși mai bun în Europa decât în ​​altă parte. Hardware-ul acest bun merită mai bine.

Evaluarea expertului

Pro

 • (Poate) cea mai bună cameră din jur
 • Încărcare rapidă cu fir și fără fir
 • IP68-rezistenta la apa
 • Durată mare de viață a bateriei

Contra

 • Design incomod al camerei
 • Uneori software frustrant

Actualizat 25 octombrie și 7 decembrie 2022: pentru a adăuga că X80 Pro dispune de sticlă de protecție Xensation Up și se actualizează cu experiența software de la un telefon european.

Telefoanele emblematice ale Vivo și-au câștigat încet o reputație pentru performanța excelentă a camerei, culminând cu X70 Pro+ de anul trecut fiind numit pe scară largă unul dintre – dacă nu cel mai bun – telefoane cu cameră de pe piață.

Fără X80 Pro+, cade pe X80 Pro pentru a prelua mantaua. Și într-adevăr, sistemul său de camere este uimitor de similar cu cel al lui X70 Pro+, deși cu câteva modificări cheie – în special cu stabilizarea cardanului marca comercială a companiei.

Luați în considerare o încărcare mai rapidă și un chipset îmbunătățit, iar X80 Pro este cu siguranță un succesor demn, dacă nu un upgrade clar și, prin orice măsură, este un flagship Android excepțional.

Proiectați și construiți

 • Modul de cameră mare neobișnuit
 • Finisaj fantastic din sticlă mată
 • Clasament IP68

Din față, Vivo X80 Pro arată ca orice alt flagship Android de ultimă generație. Este o placă mare, datorită unui afișaj enorm de 6,78 inchi cu o cameră centrală pentru selfie-uri și părți laterale înclinate și curbate ale ecranului.

La 9,1 mm, nu este cel mai subțire telefon din jur, dar cu marginile curbate încă se simte surprinzător de subțire. În mod similar, la 219 g, nu este super ușor, dar majoritatea telefoanelor de această dimensiune sunt încă puțin mai grele.

Din spate însă, este puțin mai neobișnuit. Acest lucru se datorează în principal modulului camerei, un design ciudat care vede trei dintre cele patru lentile din spate cuprinse într-un cerc, cu al patrulea așezat sub ele, dar într-un dreptunghi mai mare, în oglindă, care se întinde pe spatele telefonului.

Elemente din acest lucru au fost deja văzute în alte telefoane Vivo, deci nu este complet nou, dar încă cred că arată destul de ciudat – nu în ultimul rând modul în care lentila periscopului pare să fi fost aruncată în mod neelegant sub celelalte camere. Cu toate acestea, este cu siguranță neobișnuit, iar un avantaj incontestabil al modulului larg este că telefonul nu se balansează dintr-o parte în alta atunci când se sprijină pe spate.

Ajută faptul că restul finisajului telefonului este fenomenal. Lansarea globală a telefonului este disponibilă numai în sticlă mată neagră (cu piele vegană portocalie și ceramică verde, disponibile și în China), care strălucește ușor în lumină, în timp ce arată la fel de subestimat pe cât te-ai aștepta de la un telefon negru simplu.

Poate mai important, finisajul se simte fantastic. Este cumva netedă și moale, o textură aproape satinată care pur și simplu nu are sens provenind dintr-o foaie de sticlă. Este genial – deși, desigur, nu va conta prea mult dacă îl aruncați într-o carcasă.

În loc de Gorilla Glass de la Corning, Vivo a folosit sticla de protecție Xensation Up de la rivalul Schott pentru a menține ecranul telefonului în siguranță împotriva căderilor sau zgârieturilor. Este, de asemenea, investit într-un rating IP68, astfel încât X80 Pro ar trebui să fie suficient de protejat de apă și praf.

Display și audio

 • Ecran masiv de 6,78 inchi
 • Rezoluție LTPO și QHD+ de 120 Hz
 • Difuzoare stereo

Ecranul este unul dintre cele mai mari indicii că X80 Pro este într-adevăr un succesor al lui X70 Pro+ , mai degrabă decât X70 Pro obișnuit de anul trecut . Asta pentru că a crescut pentru a se potrivi cu dimensiunea și rezoluția modelului de top anterior, cu un afișaj care este sincer greu de învins.

După cum am spus deja, la 6.78in acesta este un ecran mare. Rezoluția de 1440 x 3200 îl face QHD+, mai detaliat chiar și decât multe alte produse emblematice. Datorită utilizării celei mai recente tehnologii de afișare LTPO 3.0, telefonul își poate scala și rata de reîmprospătare de la 1 Hz până la 120 Hz pentru a optimiza consumul de energie.

Totuși, toate sunt doar specificații tehnice și ceea ce contează este că acest ecran este frumos la vedere. Este strălucitor, puternic și plin de culoare și chiar confortabil de utilizat în lumină destul de directă și puternică.

Atâta timp cât dimensiunea foarte mare atrage, nu-mi pot imagina pe cineva care are o plângere despre acest ecran.

De asemenea, include un singur avantaj destul de unic: un senzor de amprentă ultrasonic foarte mare. Zona de detectare mai mare face  mult mai ușoară deblocarea telefonului fără a privi cu adevărat și, de asemenea, sa dovedit impresionant de rapidă și precisă. Dacă doriți, puteți chiar să înregistrați două amprente simultan pentru un nivel suplimentar de securitate – necesitând ca ambele să fie scanate simultan pentru verificarea biometrică – dar aceasta poate fi folosită doar pentru criptarea aplicației, nu pentru a debloca telefonul în sine.

În ceea ce privește sunetul, nu te va surprinde să auzi că aici nu există mufă pentru căști. Asta înseamnă că căștile vor trebui să fie Bluetooth sau USB-C, iar când asculți cu voce tare, difuzoarele stereo încorporate sunt puternice pentru un telefon, deși, desigur, nu se potrivesc cu un difuzor dedicat.

Specificații și performanță

 • Chipset emblematic Snapdragon 8 Gen 1
 • 12 GB RAM și 256 GB stocare
 • Performanță netedă

Performanța de bază este un alt domeniu în care într-adevăr nu există loc de plângere.

Versiunea globală a X80 Pro este alimentată de Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm , cel mai puternic cip Snapdragon disponibil în telefoane chiar acum (cel puțin mai rapid 8+ Gen 1 tocmai a fost anunțat și încă nu a fost transformat în telefoane reale).

Vine asociat cu 12 GB de RAM și 256 GB de stocare neextensibilă, deși aceasta este singura opțiune pe care o ai.

Interesant, în China există și alte opțiuni de memorie RAM și stocare, împreună cu chiar și opțiunea de a cumpăra telefonul cu cip-ul rival MediaTek Dimensity 9000 – deși există doar o singură versiune pentru lansarea internațională.

Vivo X80 Pro benchmarks
Infogram

Cu toate acestea, nu este o problemă când funcționează atât de bine. Cu specificațiile pe care le are, nu este surprinzător că X80 Pro își menține cele mai bune telefoane de pe piață în benchmark-urile noastre și este aceeași poveste în utilizarea de zi cu zi. Telefonul este rapid, fluid și receptiv indiferent de ce îi aruncați și va fi o alegere excelentă pentru multi-tasking sau pentru jocuri intense.

În ceea ce privește rețeaua, obțineți 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 și NFC – destul de greu de reproșat. În mod ciudat, versiunea Dimensity doar pentru China a telefonului beneficiază de standardul Bluetooth 5.3 mai recent, dar acest lucru chiar nu contează în marea schemă a lucrurilor.

Baterie și încărcare

 • Durată excelentă a bateriei de aproape două zile
 • Încărcare rapidă cu fir și fără fir
 • Încărcător cu fir de 80 W furnizat

Ești gata pentru mai multe vești bune? X80 Pro este fantastic și când vine vorba de baterie.

Celula de 4700 mAh de aici este mai mare decât pe oricare dintre flagship-urile Vivo de anul trecut și a dat roade. Telefonul durează confortabil o zi și aproape s-a întins până la o a doua zi pentru mine – și pentru utilizatorii mai ușori bănuiesc că va face adesea.

Acest lucru este cu mine folosind afișajul mereu activ, rata de reîmprospătare ridicată și rezoluția maximă, așa că dacă sunteți bucuros să renunțați la oricare dintre aceste funcții, atunci ar trebui să găsiți că telefonul durează și mai mult.

Această experiență este susținută de o durată de peste 11 ore în testul de referință al bateriei PCMark, unul dintre cele mai bune rezultate pe care le-am văzut într-un flagship de ceva timp și o îmbunătățire serioasă a seriei X70.

Și mai bine, cu încărcarea rapidă oferită, oricum nu va trebui să conectați telefonul peste noapte. Încărcătorul cu fir de 80 W furnizat împreună cu telefonul este cheia: în testul meu, a readus telefonul la 60% în 15 minute și la 98% în 30, așa că probabil ați putea conecta telefonul în timp ce faceți duș și obțineți o baterie pentru o zi întreagă. înapoi.

Dacă preferați, acceptă și încărcarea fără fir de 50 W, deși, ca întotdeauna, aceasta se bazează pe achiziționarea încărcătorului wireless oficial Vivo. Dacă preferați, se va încărca cu plăcere la viteze mai mici și pe încărcătoarele wireless certificate Qi de la terțe părți.

Cameră și video

 • Cameră spate cvadruplă puternică
 • Obiectiv portret 2x stabilizat cu cardan
 • Selfie shooter capabil

Hardware-ul camerei de pe X80 Pro este un alt indiciu că aceasta este aproape o continuare a X70 Pro+, deoarece aproape aceeași configurație este folosită din nou aici, deși ușor rearanjată.

Inima camerei este un obiectiv principal de 50 Mp, alăturat de un teleobiectiv de 48 Mp ultrawide, 12 Mp 2x portret și un obiectiv periscop de 8 Mp 5x. Toate folosesc aproape aceiași senzori, lentile și deschideri ca pe telefonul mai vechi.

Există totuși câteva mici modificări. Toate lentilele beneficiază acum de noul cip de procesare a imaginii V1+; obiectivul principal primește un upgrade la senzorul ISOCELL GNV – o versiune personalizată a GN1 folosită anterior; iar stabilizarea cardanului a fost mutată de la obiectivul ultrawide la cel de portret.

Primele două ajustări sunt categoric minore. Chiar și făcând fotografii de comparație una lângă alta, este incredibil de greu de observat o mare diferență între rezultatele lentilelor principale de la acest telefon și X70 Pro+, ceea ce sugerează că, indiferent de beneficiile pe care V1+ și GNV le aduc, acestea sunt relativ mici.

A fi la fel de bun ca cea mai bună cameră din orice telefon nu este chiar o realizare mică. La fel ca majoritatea flagship-urilor, obiectivul principal de aici excelează în iluminarea puternică, dar diferența reală pentru X80 Pro este cât de bine gestionează lumina slabă, în special folosind HDR pentru a echilibra luminile strălucitoare în scenele altfel întunecate. Niciun alt producător nu este aproape în acest moment.

Chiar și fără stabilizarea cardanului, ultrawide se descurcă excepțional de bine. Încă o dată, noaptea se deosebește cu adevărat – majoritatea celorlalte modele au ultrawide puternice care se clătesc în lumina slabă, dar acest obiectiv arată la fel de bine ca camera principală chiar și în condiții de iluminare dificilă.

Cele două obiective cu zoom sunt doar puțin mai puțin impresionante. Ambele impresionează în cea mai mare parte, deși periscopul 5x, deși bun, cu siguranță nu se potrivește cu Galaxy S22 Ultra . Fotografiile arată grozav la nivelul natural de 5x, bune până la 10x, dar scad după aceea pe măsură ce zoom-ul digital preia controlul. Ambele se ocupă de lumina scăzută mai bine decât majoritatea rivalilor, dar există un decalaj clar între aceste două lentile și principalul și ultrawide în acest sens.

Marea schimbare aici este adăugarea stabilizării cardanului la obiectivul portret – termenul Vivo pentru camera cu zoom 2x. Acest lucru este în principal pentru a facilita videoclipurile portret stabile, în special pe timp de noapte, iar rezultatele sunt impresionante. Personal, m-aș aștepta să folosesc mai mult această tehnologie pe camera ultrawide, dar kilometrajul dvs. poate varia.

Ca și până acum, camera din spate prezintă marca Zeiss, iar toate lentilele beneficiază de acoperirea lentilelor T* al companiei, care reduce strălucirea și reflexiile. Există, de asemenea, câteva filtre foto Zeiss, precum și un mod video „cinematic” marca Zeiss, care filmează într-un raport larg de aspect în stil cinematografic la 24 fps cu efect bokeh, conceput pentru a reproduce senzația de la Hollywood.

Pentru alte videoclipuri, telefonul poate filma până la 8K, dar cele mai bune rezultate vor fi la HD și 4K. Principalul punct forte aici este stabilizarea – chiar și lăsând deoparte tehnologia cardanului obiectivului portret, există o stabilizare excelentă pentru fiecare obiectiv aici, ceea ce face din acesta unul dintre cele mai bune telefoane Android pentru filmări video.

Camera pentru selfie este poate cea mai puțin remarcabilă dintre cele patru lentile, dar nu este deloc lent. Această cameră de 32 Mp, f/2.5 se descurcă bine în lumini variate și are o mulțime de filtre și opțiuni de înfrumusețare dacă le doriți.

Software și actualizări

 • Android 12 cu sistemul de operare FunTouch
 • O mulțime de bloatware preinstalat dacă nu sunteți în Europa
 • Trei ani de actualizări promise

Dacă X80 Pro are un punct slab, acesta este software-ul.

Telefonul este livrat cu Android 12 și FunTouch OS, care este departe de pielea mea Android preferată – și ar putea fi doar una dintre cele mai proaste.

Se pare că software-ul Xiaomi și Oppo a făcut acum trei sau patru ani, cu o mulțime de software preinstalat, setări implicite ciudate și optimizare agresivă a bateriei.

Amploarea problemei variază în funcție de locul în care locuiți. Am analizat mai întâi o versiune din Hong Kong a acestui telefon care rulează software-ul global, iar mai târziu o unitate britanică cu versiunea europeană. Dacă vă aflați în Europa, va trebui totuși să vă confruntați cu unele opțiuni de design incomode, dar, din fericire, software-ul preinstalat este limitat la aplicații obișnuite precum TikTok, Twitter și Netflix, în timp ce versiunile Google ale software-ului de bază, cum ar fi aplicația SMS și browser sunt implicit, în loc de al lui Vivo.

În afara Europei, este o altă poveste. Niciun telefon atât de scump nu ar trebui să pară atât de ieftin când îl configurați, dar este greu să nu aveți această impresie atunci când sertarul de aplicații este imediat umplut cu o serie de aplicații Vivo pe care nu le doriți, împreună cu oferte terțe precum Grab sau Agoda. . Există chiar și reclame tip aplicație pentru „Aplicații fierbinți” și „Jocuri fierbinți”, care se află în biblioteca dvs. și sunt dificil – deși din fericire posibile – de eliminat.

Alte supărări variază de la imaginile de fundal urâte ale ecranului de blocare pentru ciclism care sunt pre-aplicate în mod prestabilit (și greu de dezactivat) și faptul că probabil va trebui să controlați manual tehnologia de gestionare a bateriei telefonului sau riscați să pierdeți notificări sau să aveți fundal. aplicațiile distruse.

Vestea bună este că Vivo și-a îmbunătățit cel puțin promisiunea pentru suport pe termen lung. X80 Pro va primi trei actualizări ale versiunii Android – trecând prin Android 13 și până la 15 în 2024 – și va primi corecții de securitate pentru aceeași perioadă.

Aceasta nu este cea mai bună promisiune din jur – Google și Samsung se descurcă mai bine – dar este o îmbunătățire față de oferta anterioară a companiei și o plasează la capătul superior al gamei de suport pentru software Android chiar acum.

Pret si disponibilitate

Vivo X80 Pro este acum disponibil în Asia și Europa – îl puteți cumpăra acum de la Ali Express la nivel global, Amazon în Marea Britanie, Flipkart în India și alți retaileri. Piețele europene includ Spania, Germania, Italia și Marea Britanie. Din păcate, cu siguranță nu va ajunge în SUA.

În ceea ce privește prețul, în Marea Britanie telefonul este de 1.199 lire sterline, în India costă 86.999 ₹, iar în Europa variază între 1.100 și 1.300 de euro în funcție de țară.

Este scump, depășind Pixel 6 Pro , dar similar cu Galaxy S22 Ultra , Oppo Find X5 Pro și Xiaomi 12 Pro .

Consultați ghidurile noastre despre cele mai bune telefoane Android și cele mai bune telefoane cu cameră pentru mai multe alternative, sau cele mai bune telefoane Vivo pentru cum se clasifică în catalogul companiei.

Vivo X80 Pro este un telefon Android excepțional.

Specificațiile de bază de top sunt combinate cu un afișaj uimitor, o durată excelentă de viață a bateriei și încărcare și una dintre – dacă nu cea mai bună – camere foto din orice telefon în acest moment.

Dacă mă întrebați, designul lasă de dorit, mai ales când vine vorba de modulul incomod al camerei, deși FunTouch OS este într-adevăr principalul motiv pentru a vă gândi să căutați în altă parte. Este incomod, incomod și încărcat cu bloatware – hardware-ul așa bun pur și simplu merită mai bine.

Totuși, dacă poți trece peste asta, atunci acest telefon este cu adevărat fantastic și nicăieri mai mult decât camera foto. Este posibil ca Samsung să aibă în continuare coroana periscopului, dar camera principală și ultrawide ale Vivo sunt aproape sigur cele mai bune din jur, mai ales noaptea, iar acesta este unul dintre puținele telefoane Android care se apropie de iPhone pe video.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo