Recenzie Xiaomi Poco C40

Oferta Xiaomi Poco C40

Poco C40 are un ecran decent, o autonomie excelentă a bateriei și este un smartphone foarte accesibil. Din păcate, performanța este dezamăgitoare și camerele chiar nu impresionează. Sigur, vă puteți economisi niște bani cumpărând acest telefon, dar cred că compromisurile pot face să pară că ați plătit în plus

Nu este ușor să construiești un smartphone ieftin. Clienții de astăzi cer performanță decentă, camere bune și fiabilitate de la dispozitivele lor, ceea ce face ca munca producătorilor să fie mult mai dificilă.

În trecut, Poco a reușit să meargă foarte bine pe această linie, impresionându-ne adesea cu dispozitivele pe care le oferă. Dar, în acest caz, C40 nu se poate alătura acelui panteon. Bâlbâiala și decalajul care apar chiar și în timpul celor mai zilnice sarcini, plus camerele slabe fac din acesta un telefon care nu este plăcut de utilizat.

În plus, durata de viață a bateriei este excelentă, iar ecranul în sine este suficient de decent pentru un dispozitiv care costă la fel de mult. Aceasta este natura smartphone-urilor low-cost în zilele noastre, în mod ironic, Poco fiind unul dintre principalele mărci care promovează calitatea, C40 se simte prea ieftin în zonele în care contează cu adevărat, chiar și cu acel preț scăzut.

Acesta este unul de evitat, dar, din fericire, Poco are o mulțime de alte modele mai bune din care să aleagă.

Specificații

 • Android 11 cu MIUI 13
 • Ecran IPS HD+ de 6,71 inchi cu Corning Gorilla Glass
 • Procesor JLQ JR510 de 2 GHz
 • 4 GB RAM
 • 64 GB de stocare internă (extensibil cu până la 1 TB prin microSD)
 • Cameră principală de 13 Mp f/2.2
 • Cameră cu adâncime de 2Mp f/2.4
 • Cameră selfie de 5 Mp f/2.2
 • Senzor de amprentă din spate
 • GPS
 • NFC
 • Bluetooth 5
 • Wi-Fi 5
 • 4G LTE (suporta SIMS dual)
 • Difuzor mono
 • Mufă pentru căști de 3,5 mm
 • Port de încărcare USB-C (18W)
 • baterie de 6000mAh
 • Incarcator 10W furnizat
 • Clasament de rezistență la apă IP52
 • 170 mm x 77 mm x 9 mm
 • 204 g

Evaluarea expertului

Pro

 • Durată mare de viață a bateriei
 • Design considerat

Contra

 • Performanta slaba
 • Camere proaste
 • RAM/stocare scăzută la bord
 • Încărcare lentă

Poco a fost responsabil pentru unele dintre dispozitivele noastre preferate low-cost, iar odată cu sosirea noului C40, compania luptă din nou pentru a fi cea mai bună dintre mărcile la buget. Deci, noul smartphone rezistă distinșilor săi de grajd?

Proiectare & Construire

 • Design de bază, dar ordonat
 • Clasament IP52
 • Mufă pentru căști
 • Suport dual SIM (nu 5G) și card microSD

După cum vă puteți aștepta la acest preț, Poco C40 are o construcție destul de simplă. Panoul frontal este dominat de afișajul de 6,71 inchi, care are și un orificiu centrat pentru picătură de lacrimă pentru cameră.

 

Spatele și părțile laterale sunt dintr-un plastic texturat care conferă dispozitivului un fel de aspect de piele artificială. Nu arată prea rău și oferă de fapt o aderență binevenită, mai degrabă decât suprafețele alunecoase și netede ale majorității telefoanelor moderne.

Flancul drept găzduiește butoanele de pornire și volum, în timp ce în stânga veți găsi tava SIM care poate găzdui nu numai două carduri SIM diferite (deși niciunul nu este 5G), ci și un card micro SD pentru a extinde stocarea internă.

Marginea superioară găzduiește o mufă pentru căști de 3,5 mm, o altă caracteristică care devine o raritate în zilele noastre, iar sunetele emană de la un singur difuzor de pe marginea inferioară poziționată lângă portul de încărcare USB-C.

Nu există umflături fanteziste, ridicate ale camerei sau alte astfel de afectații pe Poco C40, în schimb treimea superioară a panoului din spate găzduiește o matrice de camere care pare să aibă patru lentile, dar sunt de fapt două, unite de bliț și un cerc decorativ. cu literele AI înăuntru.

Chiar sub acesta se află senzorul de amprentă, care, deși un plus frumos (și rar în zilele noastre) este situat destul de sus și nu este chiar cel mai ușor sau mai confortabil de atins. Funcționează destul de bine, dar necesită puțină întindere.

În mână, C40 este rezonabil de confortabil, cu dimensiunile de 170 x 77 x 9 mm făcându-l puțin mai gros și mai înalt decât frații precum Poco F4 și Poco X4 GT ; dar greutatea de 204 g este în jurul normei pentru unitățile bugetare și medii în 2022.

În mod surprinzător, Poco a inclus un rating de impermeabilitate pentru C40, deși unul IP52. Aceasta înseamnă că dispozitivul ar trebui să fie utilizat în siguranță pe ploaie ușoară, dar nu va supraviețui nici unei scufundări sau scurgeri grele și, cu siguranță, nu va rezista la scufundare.

Poco C40 vine în trei culori diferite – Power Black, Coral Green și Poco Yellow – astfel încât să nu fiți blocat cu o culoare închisă simplă doar pentru că doriți să cheltuiți puțin mai puțin pe un telefon. În cutie se află telefonul în sine, un încărcător de 10 W, cablu USB-C și instrumentul de îndepărtare a SIM-ului, așa că ești bine să pleci din momentul în care ai dispozitivul acasă.

 

Ecran și difuzoare

 • Ecran IPS HD+ de 6,71 inchi
 • Corning Gorilla Glass
 • Un singur difuzor

La acest preț, nu te-ai aștepta neapărat să vezi un afișaj OLED (deși Poco M4 Pro la preț similar are unul), iar Poco nu scoate niciun iepure din pălărie cu C40. În schimb, există un ecran IPS de 6,71 inchi care rulează la o rezoluție de 1650×720, ceea ce îl face un panou HD+.

Reprezentarea culorilor este suficient de decentă, deși uneori lucrurile pot părea ușor spălate. Luminozitatea este mai mult o problemă, C40 ajungând la maxim la aproximativ 350 de nit, ceea ce, deși este bine pentru utilizare în interior, nu este suficient pentru a vedea clar afișajul când iese la soare.

Vizualizarea în afara unghiului este în cel mai bun caz medie, panoul se întunecă imediat ce începeți să întoarceți receptorul. Atâta timp cât sunteți în casă sau soarele nu strălucește, atunci C40 are un afișaj perfect utilizabil; trebuie doar să fii conștient de limitările sale.

Un plus este că panoul este protejat de Corning Gorilla Glass. Poco nu precizează ce versiune, dar faptul că este acolo este un bonus la acest preț. De asemenea, nu există indicii cu privire la rata de reîmprospătare a afișajului, ceea ce mă face să cred că acesta trebuie să fie un panou de 60 Hz, din nou destul de standard pentru un model de buget.

Difuzorul unic face o treabă surprinzător de bună la stingerea unui volum mare de sunet. În timp ce înaltele și mediile superioare trec bine, telefonul nu poate depăși legile fizicii și, prin urmare, frecvențele bas dispar aproape.

Dar, în timp ce unele telefoane mai ieftine sună slab și neplăcut, C40 reușește să evite acest lucru, în special pentru conținutul vorbit, cum ar fi podcast-urile. Muzica sună ok, cu excepția cazului în care sunteți în stiluri care au bass. Desigur, mufa pentru căști de 3,5 mm înseamnă că puteți oricând să conectați niște căști decente cu fir dacă doriți să recuperați gama joasă.

Specificații și performanță

 • Procesor JLQ JR510 de 2 GHz
 • Până la 4 GB RAM
 • Până la 64 GB de stocare
 • Performanță bâlbâită

În inima lui Poco C40 veți găsi un procesor JR510 de 2 GHz de la JLQ. Da, nici eu nu am auzit de el. Deși ne-am obișnuit să vedem oameni precum MediaTek și Qualcomm care furnizează procesoare pentru smartphone-uri, se pare că nu sunt singurul joc din oraș.

JLQ Technology este un producător de semiconductori cu sediul în Shanghai, care există de câțiva ani, iar acum pare că are modele pe piața smartphone-urilor.

Procesorul JR510 în sine este compus din patru nuclee ARM A55 2GHz și patru nuclee ARM A55 1,5GHz, ajutate de un GPU ARM Mali G52. În timp ce pe hârtie, acest lucru pare suficient de respectabil, performanța lui C40 sugerează că mai trebuie făcută ceva de lucru dacă JLQ speră să răstoarne Qualcomm și colab.

Îndatoririle de zi cu zi vin cu o anumită întârziere și bâlbâială. În mai multe rânduri, aplicațiile au durat prea mult să se încarce și, de asemenea, am experimentat câteva blocări care au închis aplicațiile complet. Asta nu înseamnă că telefonul nu poate face față perioadei, doar că performanța este oarecum greșită chiar și pentru un dispozitiv de buget. Derularea se simte destul de neregulată cu senzația că pagina nu poate ține pasul cu degetele.

Cu siguranță nu mă aștept la viteze de cel mai înalt nivel de la un dispozitiv cu această etichetă de preț, dar senzația generală de răspunsuri lente face C40 suficient de enervant încât să mă facă să mă întreb cum se va descurca după câteva luni de utilizare.

Jocurile sunt posibile pe dispozitiv, dar am constatat că testele standard de pe Asphalt 9 au dus la performanțe agitate. Rularea setului nostru obișnuit de benchmark-uri a dat scorurile de mai jos, care se numără printre cele mai mici pe care le-am văzut de la dispozitivele cu buget recent, doar strângând TCL 30+ .

 

Poco C40 benchmarks
Infogram

Această performanță de poticnire este, fără îndoială, afectată și de cei 4 GB de RAM din mostra mea de recenzie. Din nou, bugetul strâns pentru producerea unui telefon ca acesta înseamnă că veți găsi adesea restricții, cum ar fi alocări mici de RAM, dar acest lucru poate simți o economie falsă, deoarece are un impact direct asupra modului în care dispozitivul gestionează sarcinile.

Poco oferă o variantă și mai ieftină, care conține 3 GB sau RAM, deși, judecând după cum se luptă dispozitivul meu, nu aș recomanda suma mică pe care ai economisi costuri în comparație cu experiența pe care o vei primi cel mai probabil.
De asemenea, spațiul de stocare este minim, cu doar 64 GB disponibile, dintre care unele vor fi deja ocupate de sistemul de operare și de aplicațiile preinstalate. Din fericire, acest lucru poate fi remediat folosind un card microSD , deoarece Poco C40 acceptă carduri de până la 1TB. Din nou, modelul mai ieftin reduce, de asemenea, stocarea internă disponibilă la jumătate, așa că nu are rost să luăm în considerare acea opțiune.

Aveți NFC, Bluetooth 5, Wi-Fi 5, GPS și chiar un radio FM încorporat, astfel încât să puteți utiliza Poco pentru a efectua cu ușurință plăți wireless, pentru a vă conecta la difuzoare și pentru a vă bucura de muzică din mers.

Camere de luat vederi
13Mp f/2.2 principal
2Mp f/2.4 adâncime
Selfie de 5 Mp f/2.2
Există un sistem de cameră duală în spatele lui Poco C40, alcătuit dintr-un shooter principal de 13Mp f/2.2 și un senzor de adâncime de 2Mp f/2.4. Evident, acesta din urmă este doar pentru a ajuta la fotografiile portrete, așa că camera principală face toate sarcinile grele.

Performanța este dezamăgitoare. Scenele cu lumini puternice văd acele părți ale imaginii explodate, în timp ce culorile sunt adesea plate și lipsite de inspirație. Unele fotografii par să fi fost tratate cu o clarificare excesivă agresivă, în timp ce altele ratează complet punctul de focalizare selectat. Puteți obține fotografii frumoase cu C40, dar nu m-aș simți în siguranță bazându-mă pe cameră pentru a captura ceva important.

Luați o sursă de lumină bună și lucrurile devin destul de zgomotoase. Am reușit să obțin niște imagini pe jumătate decente când foloseam modul de noapte în timp ce sprijineam telefonul pe un perete pentru a-l menține constant, dar chiar și aici era încă mult zgomot, probleme de focalizare și aplatizarea culorilor.

Camera frontală de 5Mp f/2.2 vă va oferi selfie-uri pe care le puteți distribui pe site-urile de socializare, dar din nou sunt adecvate în cel mai bun caz. Puteți vedea diferitele fotografii pe care Poco C40 le-a produs în galeria de mai jos:

Videoclipul ajunge la 1080p/30fps, ceea ce este perfect acceptabil pentru acest tip de telefon. Performanța este la egalitate cu imaginile statice. Focalizarea poate fi moale sau prea clară, expunerea oarecum dezechilibrată și, deoarece nu există OIS (stabilizare optică a imaginii), există o cantitate destul de sacadată.

Rezultatele sunt destul de comune pentru un telefon din această categorie de preț, care în general nu reușește să impresioneze.

Durată de viață a bateriei și încărcare

 • baterie de 6.000 mAh
 • Durată lungă de viață a bateriei
 • Timpi de încărcare lenți

Acolo unde unele dintre celelalte specificații sunt dezamăgitoare, cel puțin există o baterie grozavă în C40. Poco se potrivește cu o celulă uriașă de 6000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 18 W, deși încărcătorul inclus este doar un model de 10 W.

După cum vă puteți imagina, dispozitivul vă va ajuta cu bucurie să treacă o zi întreagă fără probleme și să lase un pic de putere și pentru a doua zi. Am descoperit în mod regulat că bateria mă duce la ora prânzului în ziua a doua, înainte de a fi nevoie să mă gândesc să o mai pun la priză. Trecându-l prin testul de consum al energiei PCMark, a returnat timpul impresionant de 19 ore și 47 de minute de funcționare înainte ca bateria să se descarce.

Încărcarea nu este la fel de bună, încărcătorul de 10 W inclus oferind dispozitivului până la 19% din putere după ce a fost conectat timp de o jumătate de oră. Pentru a reveni la 100%, te uiți la aproximativ 2 ore și jumătate, așa că este destul de lent.

Pentru a fi corect, are o celulă mare de completat, ceea ce ar trebui luat în considerare, dar ar fi mult mai bine dacă Poco ar include un încărcător care să se potrivească cu viteza pe care o poate gestiona telefonul.

Software și aplicații

 • Android 11
 • MIUI 13
 • O mulțime de bloatware

Nu vă așteptați întotdeauna ca cel mai recent software să apară la sfârșitul bugetului pieței, iar acest lucru se dovedește adevărat cu Poco C40. Android 11 este la ordinea zilei, suprapus cu MIUI 13. Dacă Xiaomi (compania-mamă a lui Poco) se menține la modelul său normal, aceasta înseamnă că C40 ar trebui să ajungă cel puțin la Android 13 înainte ca suportul software să se încheie, cu actualizări de securitate așteptate timp de trei ani.

Interfața în sine este destul de plăcută de utilizat, cu glisările și gesturile normale de la Android ajungând în MIUI. Totuși, există destul de puține nedorite în ceea ce privește aplicațiile preîncărcate, așa că va trebui să petreci timp la început pentru a scăpa de ele, mai ales cu spațiul de stocare limitat la bord.

Temele vă permit să personalizați aspectul și estetica software-ului (toate prin intermediul magazinului de teme), plus că există o selecție sănătoasă de imagini de fundal disponibile pentru aceleași scopuri. Nu este nimic revoluționar, dar dacă ai mai folosit un telefon Xiaomi sau Poco, atunci totul va fi foarte familiar.

Recenzie Xiaomi Poco C40
Recenzie Xiaomi Poco C40
Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo