Recenzie și prețuri Porsche Macan 2023

Ce e bun

  • Unul dintre cele mai distractive de condus SUV-uri
  • Un Porsche practic
  • Performanța impresionantă a lui Macan GTS

Ce nu e asa de bine

  • Macanul de bază de 2,0 litri nu este foarte sportiv
  • Costuri de funcționare ridicate
  • Suplimente opționale scumpe

Este Porsche Macan o mașină bună?

Porsche Macan este un SUV sportiv care are trăsăturile Sport și Utilitate bine acoperite . Gândește-te la asta ca la o combinație între dimensiunea și puterea lui Anthony Joshua și ritmul lui Usain Bolt și ai o idee despre amestecul de talente al lui Macan.

Acum are câțiva ani, dar Macan-ul încă se luptă și tocmai a primit un nou facelift pentru 2021, după primul său din 2018.

Ca întotdeauna, îmbină o experiență de condus tipic Porsche cu o mulțime de practicitate și tehnologie, deși acum există alternative mai încăpătoare, mai confortabile și mai eficiente în prezent.

În exterior, Macan primește modificări ușoare, inclusiv o nouă grilă cu obloane aeroactive active pentru a îmbunătăți eficiența. Există, de asemenea, niște ornamente negre noi în partea din față și laterale, un difuzor spate revizuit și faruri LED îmbunătățite la toate modelele.

Înăuntru este locul în care lucrurile devin mai interesante. În cele din urmă, gama uluitoare de butoane din consola centrală a lui Macan a fost înlocuită cu un panou sensibil la atingere cu aspect mai clasic, la fel ca cel găsit în majoritatea celorlalte Porsche. De fapt, este mai ușor să te descurci decât cu vechile butoane fizice și, cu siguranță, arată bine.

Există, de asemenea, un spor general de calitate în interior, în timp ce o mare varietate de ornamente și tapițerie poate lumina ceea ce altfel ar fi o cabină puțin întunecată. Un nou volan preluat de la 911 și un ceas analogic standard completează îmbunătățirile față de modelul 2018. Sigur, există acum modele de cabină mai moderne, dar calitatea nu se poate scăpa.

Aveți mai puțin spațiu în spate decât într-un Mercedes GLC sau un Volvo XC60 , dar Macan-ul poate încă găzdui cu bucurie doi adulți înalți în spate și există suficiente spații de depozitare pentru a menține cabina îngrijită și ordonată.

Portbagajul este, de asemenea, destul de practic, are loc pentru un set de valize cu spațiu rămas pentru a strânge în niște genți moi – deși alte SUV-uri au și mai mult spațiu. Rabatați scaunele din spate și Macan-ul va înghiți cu plăcere bicicleta de munte a unui adult cu ambele roți atașate.

 Macan-ul s-ar putea să urce puțin, dar dacă doriți un SUV care să conducă și să se simtă ca o mașină sport, atunci este încă vârful copacului.

Doar când ieși la drum, Macan-ul își dezvăluie cu adevărat atuul – este un SUV care conduce mai mult decât puțin ca o mașină sport Porsche. Direcția rapidă îi oferă răspunsurile unui SUV obișnuit la o lovitură cu cofeină și, deoarece anvelopele din față se prind puternic de asfalt, poți exploata această agilitate suplimentară.

Toate motoarele Macan au fost revizuite pentru 2021 pentru a oferi mai multă putere și performanță fără a afecta eficiența.

Modelul pe benzină de 265 CP de 2,0 litri este cel mai ieftin de rulat (nu mai există motorine în gamă), dar motorul său – care se găsește la mașini precum VW Golf GTI – nu este tocmai palpitant la Porsche mai greu.

Dacă doriți ca Porsche Macan să fie la fel de distractiv atât în ​​linie dreaptă, cât și în curbe, atunci veți dori Macan S. Motorul său de 2,9 litri cu șase cilindri și 380 CP are un zgomot armonios, mult cuplu și performanță care Voi păstra cele mai multe trape fierbinți sincere.

Dacă nici măcar S-ul nu este suficient pentru tine, există modelul GTS care înlocuiește vechiul Turbo. Cu 440 CP, performanța sa în linie dreaptă nu este departe de cea a unui 911, în timp ce GTS primește ajustări de manevrabilitate pentru a-l face și mai clar în curbe.

Dezavantajul conducerii sportive a lui Porsche este că nu poate rezolva un drum accidentat la fel de bine ca un Mercedes GLC specificat în mod similar. Acestea fiind spuse, Macan poate fi echipat cu o mulțime de asistențe pentru șofer pentru a face zgomotele de pe autostradă și blocajele de trafic mai relaxante.

Deci, Porsche Macan rămâne grozav de condus chiar dacă alte SUV-uri mai noi au măsura în ceea ce privește confortul și caracterul practic.

Cât costă Porsche Macan?

Porsche Macan are o gamă recomandată de 52.870 lire sterline până la 70.870 lire sterline. Cu toate acestea, la carwow prețurile pentru un nou Porsche Macan încep de la 649 de lire sterline dacă plătiți lunar.

Cât de practic este?

Porsche Macan are mult spațiu pentru cap și picioare pe scaunele din față, dar oamenii mai înalți vor avea dificultăți să intre pe locurile din spate și nu ar putea avea suficient spațiu pentru cap.

Cum e să conduci?

Porsche Macan este la fel de distractiv de condus pe cât este posibil pentru un SUV cu calare înaltă, dar îi este sete și există alternative mai confortabile.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo