Recenzie și prețuri Volvo XC40 2023

Volvo XC40 este un SUV mic și spațios, cu un stil inteligent și o conducere confortabilă. Unele dintre ornamentele interioare nu sunt la îndemână și s-ar putea să găsești sistemul de infotainment neplăcut.

Ce e bun

  • Stil sofisticat
  • Confortabil pe drum
  • Spațiu suficient pentru pasageri

Ce nu e asa de bine

  • Cutia de viteze manuală este neplăcută
  • Unele ornamente nu sunt până la zgârietură
  • Sistem de infotainment complicat

Este Volvo XC40 o mașină bună?

Volvo XC40 este un SUV elegant și foarte la modă , care aduce pe masă un stil scandinav cool – în interior și în exterior – și o gamă largă de opțiuni de motorizare, inclusiv modele mild hybrid, hibrid plug-in și chiar modele complet electrice.

XC40 este cel mai mic SUV Volvo, dar spre deosebire de alternative precum BMW X1 sau Audi Q3, nu arată ca o versiune redusă a modelelor mai mari din gamă – are propriul său stil. Asta nu înseamnă că unele dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale gamei Volvo lipsesc, totuși.

Credem că are un aspect mai tineresc decât XC60 mai mare, pe care l-ai putea descrie ca fiind o cămașă croită la tricou-ul funky al lui XC40.

Interiorul este plin de detalii îngrijite care ajută Volvo să iasă în evidență. De exemplu, ornamentele ușilor, cotierele și mânerele sunt realizate dintr-o singură bucată de plastic și au incrustații căptușite cu pâslă codificate în culori. Înseamnă că, pe de o parte, există niște coșuri de gunoi de dimensiuni bune, dar totuși arată și elegant în interior.

De fapt, depozitarea inteligentă în interior este una dintre trăsăturile cheie ale lui XC40: cotiera centrală are o secțiune detașabilă care funcționează bine ca un mic coș de gunoi de hârtie; iar cizma mare, bine în formă, are un separator pop-up pentru a ține la loc pungi de cumpărături sau articole libere. Există mult spațiu în cabină și pentru oameni, cu scaune frumos reglabile și mult spațiu în spate.

 Volvo XC40 este un pic cam bizar. Este un SUV sofisticat cu o senzație de lux, iar cireasa de pe tort este că este foarte ușor de trăit cu el.

Există totuși câteva mici probleme cu interiorul lui XC40. Unele materiale par puțin deplasate, cu siguranță sub standardul pe care îl veți găsi la un Audi Q3. Și în timp ce sistemul de infotainment cu ecran tactil arată grozav, nu este la fel de ușor de utilizat ca sistemul de la un BMW X1.XC40 este confortabil peste denivelări, fără efort în oraș și relaxant pe autostradă – deci este o mașină grozavă de zi cu zi. Nu este la fel de ascuțit de condus ca un X1, dar asta nu este în niciun caz un deal-breaker, având în vedere talentele sale în altă parte.

Există o gamă largă de motoare din care să alegeți. Benzinele T2 și T3 de nivel de intrare sunt silențioase și eficiente, așa că sunt bune pentru călătoriile locale. Modelele B4 și B5 folosesc un motor pe benzină și o tehnologie mild hybrid pentru un mic spor al eficienței consumului de combustibil, deși în esență sunt doar opțiuni mai mari pe benzină.

Cu toate acestea, șoferii de mașini de companie ar trebui să țină cont de modelele hibride plug-in T4 și T5 Recharge vor fi cele mai ieftine de rulat – atâta timp cât vă conectați în mod regulat. Există, de asemenea, o versiune complet electrică a XC40 numită P8 Recharge, cu o autonomie de 259 de mile.

Volvo XC40 este una dintre cele mai sigure mașini noi de pe șosea, chiar și fără a adăuga o singură opțiune, dar elementele suplimentare precum monitorizarea punctului mort contribuie și mai mult la asta. Este disponibil și cu un sistem avansat de control al vitezei de croazieră care vă menține la o distanță sigură față de mașina din față, vă poate menține automat pe bandă și chiar funcționează în traficul oprit-pornire.

Consultați ofertele noastre Volvo XC40 pentru a vedea cât de mult puteți economisi la acest SUV de lux, relaxant și practic.

Cum e să conduci?

XC40 este mai confortabil decât o mulțime de SUV-uri mici, dar cele mai rapide modele pe benzină cu specificații superioare nu sunt atât de frugale.

Cum e înăuntru?

Interiorul Volvo XC40 are un design minimalist elegant și un ecran de infotainment atrăgător. Din păcate, nu este cel mai ușor de utilizat, iar XC40 suferă și de o calitate neregulată a construcției.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo