Recenzie și prețuri Volvo XC60 2023

Acest scor este acordat de echipa noastră de 

recenzori experți

 după teste ample ale mașinii

Ce e bun

 • Interior super cool
 • Aspect scandinav elegant
 • Ambalat cu tehnologie de siguranță

Ce nu e asa de bine

 • Ușor plictisitor la condus
 • Alternativele au cizme mai mari…
 • … și infotainment mai intuitiv
 • SUV-urile moderne , cum ar fi Volvo XC60, sunt un pic ca un Leatherman auto; trebuie să se adapteze la orice. Călătorie de afaceri, o școală, o excursie de cumpărături în centrul orașului. Bifă. Vrei să te simți relaxat și doar un pic rece? Bifă. Duce lucruri până la vârf? Bifă. Atunci probabil cel mai bine să te îndrepti către cel mai apropiat showroom Volvo, mai ales că XC60 vine și cu tehnologie de siguranță care este cu un pas înaintea majorității alternativelor.

  Spre deosebire de Audi Q5 și Mercedes GLC , cu aspect previzibil, XC60 face o sferă adevărată cu farurile lui Thor în stil ciocan (da, așa le numește Volvo), un parbriz înclinat în spate și luminile din spate distinctive în formă de cârlig.

  În interior, veți găsi un interior confortabil, elegant și discret. Totul este foarte minimalist – un pic ca mobilierul suedez – așa că nu există butoane inestetice care aglomerează locul. În schimb, controlezi majoritatea caracteristicilor lui XC60 prin intermediul ecranului său tactil central.

  Din păcate, deși acest afișaj ar putea arăta ca ceva pe care l-ați folosi pentru a comanda un G&T într-un cocktail bar elegant, nu este la fel de ușor de utilizat ca sistemul mai intuitiv al BMW X3, cu cadranul său rotativ de modă veche.

  Între timp, să te simți confortabil pe scaunul de conducere este o treabă simplă. Versiunile mai scumpe ale lui XC60 beneficiază de scaune electrice cu memorie extrem de confortabile, așa că trebuie să-l configurați o singură dată. Lucrurile sunt foarte confortabile și pe scaunele din spate – există suficient spațiu pentru ca trei adulți să stea unul lângă altul, cu o cantitate decentă de spațiu pentru umeri pentru a merge.

 • Portbagajul este și el destul de încăpător, cu suficient spațiu pentru bagajele unei familii sau o bicicletă mare dacă răsturnați scaunele din spate. Cu toate acestea, dacă sunteți după capacitatea totală, Audi Q5 și Mercedes GLC pot ține ambele mai mult decât XC60.

  Alegerea unui motor pentru XC60 este destul de simplă, deoarece majoritatea sunt suficient de puternice și destul de economice. Cel mai bun pariu este fie B4 diesel, fie T5 benzină. Alegeți benzina dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului conducând prin oraș sau motorina dacă faceți o mulțime de călătorii lungi, unde veți beneficia de economia de combustibil îmbunătățită. Există și un Volvo XC60 Plug-in hybrid , care ar putea fi o mașină bună de companie. Am examinat separat versiunea PHEV,

  Indiferent de motor, conducerea XC60 este relaxantă mai presus de orice. Sigur, nu este la fel de distractiv pe un drum întortocheat ca unele alternative mai sportive și este puțin accidentat în oraș (mai ales cu jante mai mari din aliaj montate), dar, la viteza de autostradă, XC60-ul este pur și simplu atât de costisitor încât ești mai puțin obosit. la sfarsitul calatoriei tale. Este și mai bine cu suspensia pneumatică opțională montată.

  Este o veste bună și în ceea ce privește echipamentul – toate modelele XC60 au o cutie de viteze automată standard și există o alegere între două sau patru roți, în funcție de model. De asemenea, ai la dispoziție o multitudine de sisteme de siguranță și, în timp ce unele, cum ar fi frânarea automată de urgență, sunt destul de comune în zilele noastre, altele (cum ar fi bazele scaunelor special concepute pentru a suporta un impact vertical în cazul în care devii de pe drum) arată cât de mult crede Volvo. despre siguranta.

  Dacă toate acestea sună ca tipul dvs. de SUV, vedeți cât ați putea economisi verificând ofertele noastre Volvo XC60 sau citiți mai departe pentru secțiunea noastră detaliată de revizuire a interiorului Volvo XC60 .

Cât de practic este?

Scaunele superb de confortabile ale lui Volvo XC60 ajută la ușurarea călătoriilor lungi, dar cu scaunele din spate pliate portbagajul este mai mic decât la majoritatea SUV-urilor germane de dimensiuni similare.

Dimensiuni

Portbagajul (scaunul sus)
468 – 635 litri
Portbagajul (scaunele jos)
1.395 – 1.432 litri

Spațiu pentru pasageri

Scaunele lui Volvo XC60 sunt unele dintre cele mai confortabile și de susținere din domeniu. Cele din față sunt dotate standard cu încălzire și suport lombar pe patru direcții – pentru a ajuta la prevenirea durerilor de spate în călătoriile lungi – și există mai mult decât suficiente reglaje pentru a vă simți confortabil dacă aveți peste 1,8 metri înălțime.

Împrumuți-ți în mod regulat mașina altcuiva? Poate doriți să luați în considerare funcția de memorie opțională pentru scaunul șoferului (standard la toate modelele Pro). Va readuce automat scaunul și oglinzile exterioare în pozițiile preferate la apăsarea unui buton.

Scaunele din spate sunt aproape la fel de confortabile ca cele din față și există o mulțime de spațiu pentru cap pentru a circula – chiar și cu trapa panoramică din sticlă montată opțional. Spațiul pentru genunchi din spate este la fel de generos, iar interiorul deschis la culoare și geamurile laterale mari ale lui XC60 îl fac să se simtă impresionant de aerisit în spate.

Cabina largă înseamnă că există puțin mai mult spațiu pentru umăr decât veți găsi la un Audi Q5 sau Mercedes GLC, dar nodul destul de înalt din podeaua din spate limitează spațiul pentru picioare dacă purtați trei la față. Bibanul central din spate este, de asemenea, mai dur și mai înalt decât cele două scaune exterioare, dar are suficientă amortizare pentru a-l face destul de confortabil – chiar și în călătoriile lungi.

Volvo XC60 nu este oferit cu scaune din spate glisante și înclinabile sau cu un al treilea rând în portbagaj ca un Land Rover Discovery Sport, dar deschiderile ușilor din spate și suporturile Isofix marcate clar îl fac ușor de alunecat într-un scaun pentru copii. Acestea fiind spuse, nu există puncte de ancorare pe bancheta centrală din spate sau pe scaunul pasagerului din față.

Spatiu de depozitare

Volvo a reușit să se strecoare în câteva găuri utile în locuri la care s-ar putea să nu vă așteptați. Sub scaunele din spate există un mic porumbei care este suficient de mare pentru o poșetă mare sau o geantă mică, iar compartimentul central de depozitare de sub cotiera din față este suficient de mare pentru a depozita numeroase obiecte de valoare în siguranță, ferite de vedere.

Coșurile din ușa din față de la Volvo XC60 sunt suficient de mari pentru a ține fiecare două sticle de un litru și există o tavă la îndemână lângă maneta de viteză cu o pereche de suporturi pentru pahare ascunse. Fanta destul de mică dinaintea manetei de viteză este suficient de mare pentru a ține un smartphone mare, dar nu suficient de adânc pentru a împiedica alunecarea acestuia dacă faceți un sens giratoriu puțin prea repede.

Rasturnați în jos cotiera din spate și există o tavă de depozitare la îndemână și două suporturi de pahare pliabile. De asemenea, compartimentele ușilor din spate sunt destul de spațioase – dacă nu chiar la fel de încăpătoare ca cele din față.

Spațiu de pornire

Volvo XC60 are un spațiu de portbagaj de 483 de litri – asta este ceva mai puțin decât portbagajul de 550 de litri de la Audi Q5 și Mercedes GLC.

Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, scaunele din spate ale lui XC60 se rabatează în mod standard în 60:40, dar nu există opțiune de a face upgrade la o împărțire în trei direcții 40:20:40. Toate modelele vin cu o trapă de schi la îndemână în spatele cotierei din spate, care vă va permite să transportați articole lungi și doi pasageri din spate în același timp.

Volvo oferă un pachet Convenience care vine cu un set de butoane în portbagaj care vor plia automat scaunele din spate pentru tine. Acest pachet adaugă, de asemenea, o priză la îndemână de 12 V în portbagaj, o plasă de încărcare pentru a opri lucrurile să se rostogolească în spate și o priză cu trei pini de 230 V în consola centrală.

Portbagajul lui Volvo XC60 crește la 1.432 de litri cu scaunele din spate rabatate plat – din nou, aceasta este mai puțin decât Q5 și GLC. Podeaua portbagajului Volvo este, totuși, complet plată și nu există nicio buză enervantă a portbagajului pentru a ridica bagajele grele – ca urmare, alunecarea articolelor voluminoase de la bord este ușor.

Există chiar și o folie de plastic la îndemână care se pliază de sub covorul portbagajului pentru a ajuta la protejarea barei de protecție din spate de zgârieturi și zgârieturi în timp ce bagați lucruri în portbagaj. Un capac motorizat este standard la toate modelele, iar dacă optați pentru suspensia pneumatică adaptivă opțională, veți primi un buton în portbagaj care va coborî suspensia spate cu 20 mm pentru a vă ajuta să încărcați cutii grele.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo