În majoritatea departamentelor, Xiaomi 12T Pro este fie o actualizare incrementală, fie o actualizare neglijabilă față de 11T Pro. Are câteva caracteristici cheie care vă pot atrage, cum ar fi chipset-ul său puternic și camera de 200 MP, dar câteva retrogradări față de Mi 11T Pro vă pot dezamăgi.
Xiaomi 12T Pro este cel mai recent din populara linie de telefoane T a Xiaomi. Dispozitivele 12T și 12T Pro se bazează pe Xiaomi 12 și Xiaomi 12 Pro care au fost lansate anterior în anul. În mod tradițional, „T” pune accent pe performanță și puterea bateriei, cu colțuri tăiate în cameră și departamentul de design pentru a reduce prețul.
T-urile nu sunt produsele emblematice ale Xiaomi, așa că aici se pune mai puțin accent pe caracteristicile și îmbunătățirile atrăgătoare. 12T este în mare parte o actualizare incrementală față de predecesorii săi în majoritatea departamentelor.
Nu este un lucru rău – obțineți o încărcare rapidă de 120 W, care alimentează telefonul să se umple în aproximativ 20 de minute, o baterie mare de 5.000 mAh care menține dispozitivul să funcționeze toată ziua și un ecran vibrant de 6,67 inchi cu o rezoluție puțin mai mare decât inainte de.
Poate că cele mai mari două caracteristici noi sunt camera principală și chipset-ul îmbunătățit. Deși acestea sunt, fără îndoială, upgrade-uri incrementale, este o creștere mare.
Camera principală folosește un senzor de 200 MP, ceea ce face din Xiaomi doar al doilea telefon din vest care folosește un senzor de înaltă rezoluție (după Motorola Edge 30 Ultra ). În timp ce o rezoluție atât de ridicată a camerei unui smartphone este inutilă, este distractiv să te joci cu imaginile rezultate.
Chipsetul de aici este Snapdragon 8 Plus Gen 1, cel mai puternic procesor disponibil pentru telefoanele Android de la lansarea Xiaomi 12T Pro, ceea ce face ca telefonul să fie excelent pentru jucători.
Alte câteva îmbunătățiri includ camera selfie cu rezoluție mai mare și utilizarea plasticului în corp, care face telefonul mai durabil (deși, desigur, mai ieftin). Există și îmbunătățiri la MIUI, odinioară urâtă interfață de utilizator Xiaomi, care o fac mai plăcută.
Nu totul este soare și curcubeu în versul Xiaomi, deoarece Xiaomi 12T Pro are câteva modificări și downgrade surprinzătoare care ar putea împiedica oamenii să facă upgrade.
Telefoanele Xiaomi T anterioare foloseau scanere de amprentă montate lateral, care erau probabil cele mai intuitive din industria mobilă. În 12T Pro, scanerele laterale super-rapide au fost abandonate în favoarea acelorași vechi senzori pe ecran pe care îi folosesc majoritatea telefoanelor de top.
Desigur, unora le-ar putea plăcea această schimbare, dar pentru legiunile de fani care găsesc o poziție montată lateral mai convenabilă, va face acest telefon mai puțin tentant.
O altă omisiune surprinzătoare este camera telemacro de 5MP pe care o folosesc multe telefoane Xiaomi, inclusiv Mi 11T Pro. Această cameră este fantastică pentru a face fotografii în prim-plan ale subiecților mici, iar camera macro de 2 MP care ni s-a oferit în schimb nu este nici pe departe la fel de utilă. Acesta nu este un telefon conceput pentru fotografi, dar telemacro-ul a fost distractiv pentru amatori să se joace.
În cele din urmă, Xiaomi nu vinde o versiune de 128 GB a telefonului, așa că dacă doriți să ridicați un telefon, puteți cumpăra doar un model de 256 GB. Acest lucru vă va costa, desigur, mai mult.
Xiaomi 12T Pro nu este tocmai o minune a ingineriei moderne sau a deciziilor de proiectare care au în primul rând consumatorii. Este încă un telefon Android destul de decent. Dacă ești un jucător de pe mobil sau cineva căruia îi place să transmită în flux mult divertisment pe telefonul tău, este o alegere bună.
Xiaomi 12T Pro a fost lansat la începutul lunii octombrie 2022 – are aceeași disponibilitate ca și alte telefoane Xiaomi, ceea ce înseamnă că nu este la vânzare în SUA. 12T Pro ar putea fi lansat în Australia în viitorul apropiat, continuați să verificați aici pentru actualizări.
Versiunea care va fi pusă în vânzare în Marea Britanie costă 699 de lire sterline (aproximativ 850 de dolari, 1.270 de dolari AU), așa că se află la granița dintre gama medie și cea de top. În timp ce aceasta ar părea o creștere a prețului față de 11T Pro, care a costat 599 de lire sterline (aproximativ 730 USD, 1.100 USD), este puțin mai complex decât atât.
12T Pro vă oferă 256 GB spațiu de stocare, în timp ce 11T Pro a fost de doar 128 GB pentru acel preț. Ultimul telefon din 2021 avea o variantă de 256 GB care a costat exact la fel ca succesorul său din 2022, așa că nu este chiar o creștere de preț, doar că modelul mai ieftin nu este disponibil.
Asta nu vă va potoli supărarea dacă doriți doar să ridicați telefonul cât mai ieftin posibil.
Xiaomi 12T Pro este un telefon mare. Cadrul său de 163,1 x 75,9 x 8,6 mm va întinde toate mâinile, cu excepția celor mai mari, deși cântărește 205 g, nu este mai greu decât telefonul tău obișnuit.
Această greutate redusă se datorează parțial corpului din plastic. acest material nu se pretează la o senzație deosebit de premium, dar este mai durabil și mai ușor decât sticla pe care o folosesc telefoanele de top.
Cuvântul „mare” se aplică și bumpului camerei, care iese dramatic din spatele telefonului – mai mult decât platoul obiectivului de pe majoritatea smartphone-urilor. Nu există nicio șansă să așezați acest plat pe o suprafață, iar în testele noastre, s-a prins frecvent de țesătură când am încercat să-l strecuram în buzunar.
Atât butonul de volum, cât și butonul de pornire se află pe marginea dreaptă a telefonului mobil, deși am avut probleme în a ajunge cu ușurință la primul, iar persoanele cu mâini mai mici s-ar putea lupta cu cea din urmă.
Xiaomi 12T Pro îi lipsește un scaner de amprentă integrat în butonul de pornire. Telefoanele Mi T anterioare au avut această caracteristică, care a fost un punct culminant al recenziilor noastre, deoarece a făcut deblocarea acestor telefoane atât de ușoară. 12T Pro îl scapă.
În schimb, ai rămas să folosești un scaner de amprente în afișaj. Această caracteristică este utilizată pe aproape toate telefoanele Android premium, dar ni se pare mai convenabil să atingem partea laterală a telefonului în loc de ecran. Scoaterea scanerului de amprentă montat lateral este o adevărată rușine.
Spre deosebire de primele câteva generații de telefoane Xiaomi T, aici nu există mufă pentru căști, așa că scuze iubitorilor de sunet cu fir. Există un port USB-C pe care îl puteți folosi pentru încărcare și accesorii.
Pentru protecție, te uiți la un rating IP53, ceea ce înseamnă că este protejat de unele particule fine și stropi de apă, dar nu va supraviețui imersiei în lichid sau prea mult praf.
Xiaomi 12T Pro are un display care va fi foarte familiar fanilor telefoanelor companiei. Este rar să vezi un telefon de la Xiaomi care să nu folosească un ecran de 6,67 inci, iar 12T Pro are exact asta.
Acesta este un panou OLED cu o rezoluție de 1220 x 2712, deci este o rezoluție puțin mai mare decât 1080 x 2400 11T Pro.
Îmbunătățirile în rezoluție sunt echilibrate de scăderi ale luminozității ecranului, cu luminozitatea maximă cu 100 de nit mai mică decât la 11T Pro. Este, de asemenea, „doar” un afișaj cu rată de reîmprospătare de 120 Hz, în ciuda faptului că Xiaomi 10T Pro folosește un ecran de 144 Hz și alte companii (și sub-brărci Xiaomi) folosesc din ce în ce mai mult rata de reîmprospătare mai rapidă.
Nici nu este o schimbare majoră, așa că aceste probleme nu vor fi observate. Experiența de vizionare aici este mai mult sau mai puțin aceeași ca pe telefoanele anterioare T Pro, ceea ce înseamnă că este bună pentru preț.
Caracteristica-cheie a camerei Xiaomi 12T Pro este camera de 200MP, Xiaomi continuând să-și facă un număr tot mai mare de megapixeli pe telefoanele sale. A fost prima companie care a lansat un telefon cu o cameră de 108 MP, în 2019.
Camera Xiaomi 12T Pro face imagini cu o rezoluție de 12,5 MP în mod implicit, datorită unei caracteristici numită pixel binning care combină pixelii dintr-o cameră pentru a face o imagine îmbunătățită. Pixelii combinați „văd” mai multă lumină, rezultând imagini mai vibrante și o fotografie mai bună în condiții de lumină scăzută. De asemenea, imaginile din pixeli nu ocupă la fel de mult spațiu de stocare ca cele standard, deoarece rezoluția este mult mai mică.
Dacă doriți, puteți opta pentru a face instantanee de 50 MP sau de 200 MP cu rezoluție completă, ceea ce evită inteligența camerei de pixeli în favoarea unei fotografii de rezoluție incredibil de înaltă. Avantajul acestui lucru este că puteți decupa cu ușurință o imagine, mărind eficient digital.
Xiaomi 12T Pro nu este tocmai un telefon pentru fotografi, din motive în care vom intra, dar 200MP este distractiv de jucat. Puteți face o fotografie a unui peisaj și puteți mări foarte mult pentru a vedea detalii pe care nu le-ați putea depista cu ochiul liber. Ni s-a părut palpitant să surprindem o linie de orizont și apoi să mărim suficient de aproape pentru a vedea decalcomania pe un avion care trece sau decupăm repere îndepărtate.
Acest lucru funcționează deosebit de bine cu o nouă funcție numită Xiaomi ProCut, care folosește AI pentru a decupa și a reîncadra automat o fotografie pentru a o face mai atractivă din punct de vedere artistic. Este un instrument minor, dar ne-am trezit să îl folosim frecvent pentru a îmbunătăți cu ușurință imaginile.
Altfel, nu se întâmplă multe altele cu camerele telefonului. Există un ultra-wide de 8MP pentru fotografii cu unghi larg, ceea ce este bine în anumite scenarii, dar imaginile sunt destul de joase, iar profilul de culoare este vizibil diferit față de fotografiile cu camera principală.
Apoi există o cameră macro de 2MP, care nu este deloc utilă pentru imaginile de aproape din cauza rezoluției scăzute a senzorului. Este deosebit de enervant să vedem această cameră pe 12T Pro, când 11T Pro ne-a oferit o cameră telemacro care a fost fantastică pentru fotografii în prim plan. Nu există o astfel de cameră aici.
Pentru a compensa, multe funcții grozave și distractive ale telefonului Xiaomi AI au revenit. Există modul Sky, care vă permite să schimbați peisajul ceresc al fotografiilor pe care le-ați făcut deja; Clonează, care vă permite să faceți mai multe videoclipuri sau fotografii și să le combinați pentru a pretinde că stai cu tine însuți; și Movie Effects, care simulează trucurile camerei din cinematografia de film folosind AI.
Alăturarea petrecerii este un mod Google Magic Eraser care vă permite să eliminați elementele nedorite din fotografiile pe care le-ați făcut. Puteți șterge figurile de fundal, umbrele din mâncare și liniile în felul unei fotografii. Eficacitatea acestui lucru se va schimba fotografie cu fotografie – AI se uită la ceea ce este în jurul obiectului șters pentru a completa băncile, așa că funcționează cel mai bine dacă ținta dvs. de șters este pe un fundal simplu.
Am fost plăcut surprinși de cât de naturale au arătat imaginile rezultate. Dacă nu știai despre funcția Eraser, nu ai crede că imaginile au fost editate.
Pe partea frontală a telefonului se află o cameră de 20 MP. Este nevoie de selfie-uri arătoase, odată ce ați dezactivat setările de „înfrumusețare” care modifică prea multe trăsături faciale.
Xiaomi 12T Pro folosește chipsetul de top disponibil la momentul lansării, Snapdragon 8 Plus Gen 1, care este mai puternic decât versiunea non-Plus folosită în Xiaomi 12 Pro.
Am găsit telefonul grozav pentru jocuri, deoarece telefonul a încărcat rapid și ușor titluri la setările lor de fidelitate grafică de top și a fost rapid la conectarea la web pentru jocuri online (ceva cu care conectivitatea 5G a telefonului ajută atunci când este în aer liber).
Spre deosebire de alte telefoane recente cu Snapdragon pe care le-am încercat, Xiaomi nu s-a supraîncălzit în perioade mai lungi de jocuri. Cu siguranță nu ne plângem de asta.
Versiunea telefonului scoasă la vânzare în Marea Britanie are 8 GB RAM și 256 GB stocare – versiunile cu 128 GB stocare sau 12 GB RAM sunt puse în vânzare în unele regiuni, dar modelul 8/256 GB pare să fie cel pe care Xiaomi îl împinge cel mai mult. Nu există memorie extensibilă aici, așa că 256 GB este tot ce veți obține (cu excepția cazului în care utilizați stocarea în cloud).
Ca și în cazul majorității telefoanelor Xiaomi, difuzoarele sunt reglate de compania audio Harman Kardon. Evident, 12T Pro încă nu este la fel de bun pentru redarea muzicii cu voce tare ca, să zicem, un difuzor real, dar pe măsură ce telefoanele merg, este unul dintre cele mai bune. Acest lucru este deosebit de bun dacă vă place să vizionați filme sau să jucați jocuri fără căști sau căști.
Xiaomi 12T Pro folosește cea mai recentă versiune de Android, Android 12, cu MIUI 13 de la Xiaomi așezat deasupra.
În trecut, MIUI a fost criticat, pe bună dreptate, de fanii Xiaomi. Navigarea a fost greșită și neintuitivă, cu o mulțime de aplicații preinstalate.
În ultimii ani, MIUI s-a îmbunătățit treptat, iar acum este una dintre cele mai bune versiuni de Android utilizate. Acest lucru se întâmplă în ciuda problemei bloatware-ului, care este încă prezentă. Dacă am vrea TikTok, Facebook, Genshin Impact, Booking.com etc, le-am descărca!
Telefoanele Xiaomi folosesc un meniu de glisare în jos care este similar cu iPhone-urile. dacă glisați în jos din partea stângă sus a ecranului, vă vedeți notificările, în timp ce glisați din dreapta sus vă aduce un panou rapid de setări pentru a vă schimba luminozitatea, conectivitatea și altele asemenea. Pictogramele de aici sunt frumoase și mari, ceea ce face simplă schimbarea setării dorite.
Navigarea prin meniuri este fluidă și rapidă, cu elementele interne Snapdragon și afișajul de 120 Hz lucrând mână în mână pentru a face salturi rapide între meniuri, aplicații și foldere.
Xiaomi a echipat modelul 12T Pro cu o baterie de 5.000 mAh. Cu excepția unor telefoane Moto robuste sau bugetare, aceasta este cea mai mare capacitate pe care o vedem în general la telefoanele Android.
Dispozitivul are nevoie de el – cu conectivitate 5G, chipset-ul puternic și afișajul de 120 Hz, telefonul s-ar lupta cu ceva mai puțin decât un pachet mare de putere.
În testarea noastră, Xiaomi 12T Pro a durat o zi de utilizare standard. Aceasta include streaming de muzică, derularea ciudată a rețelelor sociale și poate un episod de 20 de minute cu ceva în navetă.
Dacă am împins telefonul la o utilizare intensă – adică înregistrări video lungi sau teste de cameră sau o perioadă nesănătoasă petrecută jucând jocuri – dispozitivul amenința să se epuizeze baterie înainte de sfârșitul zilei. Acesta a fost un eveniment rar.
Când aveam nevoie de o încărcare suplimentară în timpul zilei, încărcarea de 120 W a telefonului a făcut asta foarte rapid. Folosind un încărcător compatibil, poți alimenta telefonul de la gol la plin în doar 20 de minute, astfel încât anxietatea bateriei poate fi rezolvată în timp ce faci dușul de dimineață.
Nu există încărcare wireless aici, deoarece aceasta este o caracteristică pe care Xiaomi (și, practic, orice altă marcă de telefoane) o salvează pentru telefoanele de top.