Renault Captur 2023 – Recenzie si pret

Asigurare RCA ieftina

Oferta Asigurare RCA in Romania.
Cel mai bun RCA ieftin 2023? Tarife si calculator asigurare auto?

 

Acest scor este acordat de echipa noastră de

Există o mulțime de SUV-uri mici din care să alegeți zilele acestea, așa că o mașină trebuie să aibă ceva diferit, puțin je ne sais quoi, pentru a ieși în evidență. Faceți un pas înainte cu Renault Captur.

Arată puțin mai elegant decât alternativele convenționale, cum ar fi Skoda Kamiq sau Volkswagen T-Cross. Este ca și cum ai compara un macaron cu un digestiv – ambele sunt luate cu o ceașcă, dar gustarea franțuzească arată mai atractivă și are un gust mai bun.

A fost actualizat recent, așa că acum exteriorul lui Captur are lumini cu LED-uri în formă de C, faruri cu LED-uri standard, o grilă mai largă, bare de protecție reproiectate și opțiuni mai mari de jante din aliaj. Este încă un Captur, dar se pare că a făcut un antrenament serios.

În interior, Captur a continuat și el, obținând un nou sistem de infotainment, un design mai elegant și materiale îmbunătățite. Și, pentru că Captur este mai înalt, mai lat și mai lung decât înainte și are o distanță mai mare între roțile din față și din spate, există mai mult spațiu pentru oameni în interior, în special în spate.

Captururile de intrare (Play) și de nivel mediu (iconic) beneficiază de un sistem de infotainment portret de 7 inchi fără navigație prin satelit încorporată, dar cu Apple CarPlay și Android Auto, astfel încât să puteți naviga în continuare prin smartphone-ul dvs. Radio DAB și Bluetooth sunt, de asemenea, standard. Iconic de nivel mediu adaugă navigație prin satelit încorporată acestui sistem, în timp ce modelele S Edition de vârf au un ecran mai mare de 9 inchi.

Indiferent care ai alege, meniurile native și timpii de răspuns nu se potrivesc cu sistemele mai bune de la rivali precum VW T-Cross și Skoda Kamiq. Cadranele digitale ale Renault nu arată la fel de bine și sunt mai puțin configurabile decât în ​​alte SUV-uri mici.

Calitatea materialelor din interior este ridicată – deși poate că Peugeot 2008 doar o umbrește în acest sens. Dar spațiul lui Captur este grozav. Nu veți avea nicio plângere în față – șoferii de toate dimensiunile se vor putea simți confortabil și vor putea vedea cu ușurință. În spate, Captur este la fel de impresionant. O pereche de adulți se va potrivi confortabil, deși obținerea unei treimi s-ar putea dovedi greu.

Captur are un truc de petrecere în spate – banca sa din spate poate aluneca înainte și înapoi ca una singură, schimbând spațiul pentru picioare din spate pentru spațiul portbagaj. Asta înseamnă că portbagajul lui Captur, cu 536 de litri cu scaunele împinse înainte, este cel mai mare dintre orice SUV mic. Cu scaunele complet înapoi, portbagajul se micșorează la 404 litri, ceea ce este aproximativ aceeași dimensiune cu portbagajul la o Skoda Kamiq, dar portbagajul din 2008 este și mai mare.

Versiunile diesel au portbagaj mai mici decât benzinele, deoarece mașinile diesel au nevoie de rezervoare pentru AdBlue (care reduc emisiile) și aceste rezervoare ocupă puțin spațiu în portbagaj.

Există o mulțime de alegere când vine vorba de motoarele și cutiile de viteze ale lui Captur, cu trei benzine, două diesel și un hibrid alimentat benzină-electric. Sunt disponibile un Renault Captur automat cu șapte trepte sau manuale cu cinci și șase trepte, în funcție de motor.

Sfatul obișnuit se aplică aici: dacă conduceți mai ales în oraș, alegeți o benzină – motorul Renault de 130 CP de 1,3 litri atinge cel mai bun echilibru între preț, performanță și economie de combustibil. Dacă petreci mai mult timp pe autostradă, atunci dieselul de 115 CP va avea mai mult sens financiar.

Dacă vă veți rula Captur la serviciu și aveți acces fiabil la încărcare, atunci hibridul se poate dovedi a fi extrem de ieftin de rulat, dar amintiți-vă că va costa mai mult de cumpărat.

Captur nu este un thriller de condus, dar SUV-urile mici nu sunt concepute pentru a fi. Mai important, se virează cu precizie și se simte aderență și stabil în viraj. Totuși, un VW T-Cross este mai silențios și mai confortabil atât la volan prin oraș, cât și pe autostradă.

Deci, în general, Captur te uimește cu stilul său inițial, dar nu se potrivește cu cele mai bune SUV-uri mici atunci când te zgârie sub suprafață. Totuși, arată grozav, se simte de înaltă calitate și oferă totuși mult spațiu.

Dacă acesta sună ca următorul tău SUV mic, atunci accesează paginile noastre de oferte Renault pentru cele mai bune oferte Captur .

Cât de practic este?

Captur va primi cu bucurie patru adulți în confort și oferă în continuare un portbagaj mare pentru un SUV mic, cu banca sa glisantă inteligentă, un spor de practic.

Dimensiuni

Portbagajul (scaunul sus)
261 – 404 litri
Portbagajul (scaunele jos)
1.118 – 1.275 litri

Spațiu pentru pasageri

Prima generație de Renault Captur a oferit un spațiu decent, dar apoi fiecare nou venit în clasă era mai mare și mai bun. Cea mai recentă versiune este mai înaltă, mai lată și mai lungă și nu are probleme în a găzdui câțiva adulți pe scaunele din față. De asemenea, șoferul primește o mulțime de reglaje pentru scaun și roți pentru a se asigura că toate dimensiunile vor găsi o poziție decentă de condus.

Adevărata schimbare este însă în spate, unde spațiul dintre axele față și spate ale lui Captur a crescut, permițând un spațiu bun pentru genunchi, cuplat cu un spațiu bun pentru cap, chiar și pentru adulții înalți. Singura reclamație minoră este că capetele pasagerilor din spate sunt poziționate în spatele lunetei datorită liniei înclinate a plafonului, făcându-l să pară puțin claustrofob pentru cei deosebit de înalți.

La fel ca toate SUV-urile mici, te vei lupta să aduci trei adulți adulți unul lângă altul, confortabil în spate.

Spatiu de depozitare

Există și mult spațiu în cabina lui Captur. Există o încăpere adâncă, cu un capac, între scaunele din față, câteva suporturi mari pentru pahare, iar ambele pubele din ușa din față vor primi o sticlă de 1,5 litri. Cubby-ul de la baza bordului este și el la îndemână și acționează ca un suport de încărcare fără fir la unele modele.

Merită menționat și torpedoul, care are un design asemănător unei tăvi extensibile, mai degrabă decât tipul obișnuit de ușă cu balamale. Este o dimensiune mare, dar este puțin dificil de deschis și de accesat corect dacă cineva stă pe scaunul pasagerului din față.

În spate, există alte două buzunare pe ușă, buzunare pe spatele scaunelor din față și o cotieră centrală care se rabatează în jos pentru a dezvălui încă câteva suporturi pentru pahare.

Spațiu de pornire

Renault a fost puțin obraznic cu marketingul portbagajului lui Captur, strigând despre faptul că are o dimensiune de 536 de litri – mult mai mare decât orice alt SUV mic. Portbagajul are această dimensiune, dar numai cu scaunele din spate împinse până la capăt. Dacă faceți asta, acest lucru va elimina tot spațiul pentru picioare din spate, ceea ce înseamnă că nu există spațiu pentru pasageri.

De fapt, este mai corect să-i compari portbagajul cu alte SUV-uri mici, cu bancheta din spate împinsă până la capăt. Dacă faci asta, are 422 de litri (sau 406 litri dacă mergi pe motorină), făcându-l puțin mai mare atât decât un T-Cross cu scaunele din spate împinse pe spate și un Kamiq cu bancheta din spate fixă.

Dacă aveți nevoie de și mai mult spațiu pentru o călătorie până la vârf, scaunele din spate ale lui Captur se împart la 60:40 și se rabatează complet. Portbagajul are, de asemenea, un separator la îndemână, care elimină orice buză a portbagajului și înseamnă o suprafață complet plană de la intrarea portbagajului până la spătarul scaunelor din față.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo