Calculatoare

Skoda Kodiaq Recenzie și prețuri 2023

Skoda Kodiaq Recenzie și prețuri 2023

Skoda Kodiaq este un SUV mare și practic de familie, disponibil cu șapte locuri – deși cele două din spate sunt suficient de mari doar pentru copii.

Ce e bun

  • Bună valoare pentru bani
  • O grămadă de spațiu în interior
  • Interior cu aspect inteligent

Ce nu e asa de bine

  • Puncte oarbe peste umăr
  • Tiguan are mai multă tehnologie
  • Puțin accidentat la viteze mici

Este Skoda Kodiaq o mașină bună?

Dacă sunteți în căutarea unui SUV de familie practic, există puține care pot egala performanța generală a lui Skoda Kodiaq – un câștigător al premiului Buy It Award în 2023 . Cu punctele sale forte în toate domeniile cheie, este cuțitul elvețian al pieței auto, mai degrabă decât un simplu ciocan.

Acolo unde alternative precum Volkswagen Tiguan Allspace și Seat Tarraco sunt disponibile exclusiv cu șapte locuri, Kodiaq oferă puțin mai multă flexibilitate. Dacă preferați să aveți cinci locuri și un portbagaj ceva mai mare, atunci puteți – dar numai pe modelul entry-level.

Skoda poate să nu fie cea mai interesantă dintre cele trei, dar este suficient de inteligentă, iar habitaclu este, de asemenea, atractiv. Din nou, interiorul său nu este cel mai tare sau cel mai izbitor mediu, dar își face treaba cu o calitate solidă a construcției și niște materiale premium. Există, de asemenea, o mulțime de butoane și cadrane adecvate, mai degrabă decât comenzi sensibile la atingere, care pot fi dificil de utilizat în timpul mișcării.

Nici nu te vei chinui să te simți confortabil, deoarece există mult spațiu în primele două rânduri din față. Acestea fiind spuse, adulții vor dori cu siguranță să evite locurile ieftine din rândul trei. Sunt mai potrivite pentru copii, deoarece spațiul general este destul de îngust.

Totuși, ca și în cazul oricărei Skoda, există câteva caracteristici cu adevărat interesante și inteligente care vă vor ajuta să vă atrageți atenția. Un răzuitor de gheață găzduit în ușa compartimentului de combustibil este un exemplu, la fel și umbrelele ascunse în ușile din față – la fel cum te urci pe un Rolls-Royce. Vorbiți despre chic… Toate caracteristicile tehnice sunt, de asemenea, la un standard bun, cu opțiunea unui afișaj digital mare pentru șofer disponibil.

Pentru depozitare, Kodiaq este destul de impresionant și doar dacă aveți scaunele din spate ridicate, portbagajul devine mult mai puțin practic. Acestea fiind spuse, chiar și cu al treilea rând la locul său, aveți în continuare aproximativ aceeași cantitate de spațiu de portbagaj ca și într-o mașină mică de oraș, așa că nu sunt toate vești proaste.

Skoda Kodiaq este foarte ușor de condus. Există o vizibilitate grozavă de jur împrejur, direcția este ușoară, astfel încât să puteți manevra prin oraș și nici nu se simte prea mare. Totuși, suspensia se poate simți un pic agitată și fermă la viteze mai mici, în special pe porțiunile mai accidentate de drum.

Pe autostradă, suspensia este netedă și nici nu veți observa o cantitate uriașă de zgomot de vânt și de anvelope care pătrunde în cabină. Scaunele sunt, de asemenea, confortabile și susținătoare, așa că nu ar trebui să ieși din mașină simțindu-te încordat și înghesuit la sfârșitul unei călătorii pe distanțe lungi.

Aveți la dispoziție două motoare pe benzină – una de 1,5 și una de 2,0 litri – și una diesel de 2,0 litri, cu opțiunea de tracțiune față și pe patru roți. Doar opțiunea entry-level vine cu o manuală cu șase trepte, în timp ce restul modelelor sunt echipate cu o automată cu șapte trepte. Dacă doriți mai multă performanță, una dintre acestea este versiunea vRS care vine cu 245 CP și poate trece de la 0 la 60 mph în 5,3 secunde.

Setul de siguranță este, de asemenea, disponibil cu ușurință, cu senzori complet montați acum ca standard. Există, de asemenea, opțiunea de asistență de călătorie și un kit suplimentar, inclusiv o cameră de retrovizoare.

Cu toate acestea, Skoda este un SUV de familie confortabil, ușor de utilizat și serios practic. Dacă vi se pare mașina, accesați pagina noastră de oferte Skoda Kodiaq pentru a vedea cât ați putea economisi când cumpărați prin carwow.

Skoda Kodiaq este foarte asemănătoare cu Seat Tarraco și VW Tiguan Allspace. Ceea ce evidențiază Kodiaq este că poți opta pentru a-l avea doar cu cinci locuri, în timp ce celelalte două au doar șapte locuri. Asta face ca prețul de pornire al lui Kodiaq să fie cel mai mic dintre cele trei. Cu toate acestea, cu șapte locuri, toate trei sunt relativ apropiate ca preț, dar specificațiile pe care le obțineți sunt ușor diferite. În mod similar, alte costuri de funcționare și grupuri de asigurări vor fi aliniate unele cu altele.

Performanță și confort la volan

Skoda Kodiaq este ușor de condus și are o gamă bună de motoare eficiente, dar se poate simți puțin accidentat la viteze mici

În oraș

Poziția de conducere ridicată vă oferă o vedere bună asupra traficului din oraș. Stâlpul din față poate provoca un pic de punct orb, dar nu este prea rău și, deși fereastra din spate nu este cea mai mare, puteți obține totuși o vedere decentă din el.

În general, este o mașină confortabilă de condus, dar la viteze foarte mici suspensia ridică câteva denivelări pe drum și poți simți că se frământă puțin. Puteți obține Skoda Kodiaq cu amortizoare adaptive, care are un mod de confort, dar sincer, mașina este suficient de confortabilă fără el.

În ceea ce privește comenzile, frânele sunt bune, iar cutia de viteze manuală este puțin crestă, dar are o senzație plăcută pozitivă (de asemenea, automatul DSG este destul de bun, deși poate fi puțin sacadat – verificați-l pe un test drive).

Direcția este plăcută și ușoară pentru manevrarea prin oraș și parcare. Apropo de asta, ai senzori de parcare față și spate ca standard și o cameră de parcare pentru vedere în spate, așa că, deși Skoda Kodiaq este o mașină mare, parcarea nu ar trebui să fie o corvoadă prea mare.

Pe autostrada

Când mergeți la viteze mai mari, direcția se poate simți puțin vagă, așa că cel mai bine este să puneți mașina în modul Sport, care cântărește direcția și apoi se simte puțin mai stabilă. În general, Skoda se simte ca o mașină foarte sigură pentru a conduce cu viteză.

Nu se aude nici prea mult zgomot de drum. Se aude puțin fluierat de vânt când trece peste oglinzile mari, dar în afară de asta, este o mașină foarte liniștită în care poți călători.

Și este și relaxant pentru că deși scaunele sunt puțin ferme, sunt confortabile. Veți putea conduce o mulțime de kilometri în Kodiaq, fără nicio problemă.

Amintiți-vă, totuși, dacă parcurgeți o mulțime de kilometri sau tractați o rulotă și altele asemenea, probabil că tot doriți un motor diesel. Dar șoferii cu un kilometraj mai mic vor găsi benzina de 1,5 litri și 150 CP o alegere excelentă.

Pe un drum întortocheat

Pentru o mașină atât de mare, Skoda Kodiaq de fapt virează foarte bine și nici nu se rostogolește prea mult. Acestea sunt o veste bună pentru pasagerii tăi din spate, deoarece nu ar trebui să se simtă rău la mașină atunci când conduci în multe curbe.

Puteți obține mașina cu tracțiune integrală, ceea ce o va face și foarte aderență, dar amintiți-vă că nu este un off-roader serios precum Land Rover Discovery Sport.

Kodiaq are un spațiu de stocare bun în jurul cabinei. Torpedoul are o dimensiune decentă și vine cu un al doilea cubby deasupra ei. Coșurile din ușă pot încăpea câteva sticle de apă și există un coș de depozitare adânc între cele două scaune din față. Există câteva suporturi pentru pahare în fața acelui spațiu de depozitare. Și în fața schimbătorului de viteze există un loc pentru telefonul tău mobil. Veți găsi, de asemenea, un mic sertar în partea dreaptă a volanului. Ah, și există o umbrelă în ușa pasagerului din față și o racletă de gheață în capacul rezervorului de combustibil. Cât de inteligent este?

Există încă două suporturi pentru pahare în spate și unul în portbagaj pentru când sunt folosite cele șapte locuri.

Per total, Skoda Kodiaq este o mașină foarte practică.

Spatiu pe banchetele din spate

Indiferent dacă alegeți cinci sau șapte locuri, veți avea absolut mult spațiu pe locurile din spate. Există acri de spațiu pentru cap, o mulțime de spațiu pentru genunchi și, deoarece scaunele din față sunt ușor ridicate, aveți suficient spațiu pentru a vă aluneca picioarele dedesubt dacă doriți să vă întindeți puțin.

Scaunele din spate sunt de asemenea confortabile și se mișcă înainte și înainte – permițându-vă să alegeți între a oferi mai mult spațiu portbagajului (sau celor din rândul trei scaune) sau mai mult spațiu pentru pasagerii dvs. din rândul doi. Aceste scaune se înclină și ele.

Poti incape trei persoane in al doilea rand de scaune – cu siguranta este suficient de lat – singura problema este ca scaunul din mijloc este destul de ferm si ridicat. Dar, deoarece există atât de mult spațiu, care nu ar trebui să fie cu adevărat o problemă.

Sigur, există o cocoașă în podea, dar, din nou, pentru că spațiile pentru picioare sunt atât de mari, nu ar trebui să conteze cu adevărat – mai ales dacă sunteți doar cu copii în cărucior.

Si ferestrele sunt mari. Așadar, copiii de pe locurile din spate nu vor trebui să se ridice să se uite din ele – iar geamurile coboară, de asemenea, până la capăt.

Dacă copiilor tăi le place un iPad pe care să-l urmărească în călătoriile lor, atunci buzunarele de depozitare din spatele scaunelor din față vor fi la îndemână. Coșurile de gunoi sunt și ele mari – se pot ocupa cu ușurință de o sticlă mare de apă de 1,5 litri.

Singurele dezavantaje sunt că calitatea materialelor plastice din spate nu sunt atât de grozave, dar pentru a fi corect este o poveste similară cu VW Tiguan Allspace – și că primești doar puncte de scaun Isofix pe cele două scaune exterioare.

Montarea unui scaun pentru copii este totuși ușoară. Ușile se deschid foarte larg, iar punctul de montare Isofix este ușor de accesat în spatele unor huse detașabile – deși există șansa să le pierzi în timp!

Pentru locurile din spate (la modelele cu șapte locuri) spațiul pentru cap nu este prea bun, așa că adulții nu vor dori să stea acolo prea mult timp. Copiii vor fi bine, totuși.

Spațiul pentru genunchi este OK, dacă pasagerii tăi din rândul din mijloc de scaune alunecă înainte.

Spațiu de pornire

Alegeți modelul cu cinci locuri și obțineți un portbagaj de 720 de litri care crește până la 2065 de litri atunci când lăsați scaunele jos.

Dacă alegeți Kodiaq cu șapte locuri, pierdeți puțin spațiu pentru a face loc pentru al treilea rând de scaune. Cu scaunele șase și șapte rabatate, obțineți 630 de litri și aceasta crește până în 2005 când așezați rândul din mijloc de scaune jos. Când aveți toate cele șapte locuri în uz, portbagajul are doar 270 de litri – aproximativ aceeași dimensiune pe care ați găsi-o la un VW Polo.

Are și caracteristici utile. Există cârlige de prindere pentru a ajuta la legarea lucrurilor, o lumină de portbagaj care se dublează ca o lanternă și un spațiu de depozitare sub podea care are loc pentru capacul de încărcare. Scaunul din mijloc din rândul se rabatează cu două în jos, astfel încât să puteți avea doi pasageri pe fiecare parte și să purtați în continuare articole lungi și subțiri în portbagaj.

Podeaua portbagajului este destul de plată și nu există cu adevărat o buză, așa că împachetarea lui Kodiaq este destul de simplă. Apropo de asta… câte lucruri poți împacheta în Kodiaq?

În modul cu șapte locuri, există loc pentru câteva valize mici de mână și câteva genți moi. Rabatați scaunele din portbagaj în jos și puteți încăpea două cutii mari, două medii și două cutii mici.

Rabatați toate scaunele din spate în jos și puteți pune o bicicletă acolo fără să-i scoateți roțile, fără nicio problemă. De fapt, este aproape ca și cum ai avea o dubă. Acolo puteți obține o cutie TV mare, două cutii mari, trei cutii de dimensiuni medii, două cutii mici, două valize mari, două valize mici și câteva genți moi. Pf!

Skoda nu a fost niciodată cea mai atractivă în interior, deoarece funcția a fost întotdeauna avantajul asupra formei. Kodiaq actualizat urmează această tendință, dar există câteva atingeri de pluș care ajută la ridicarea acesteia.

Există un volan cu două spițe în majoritatea versiunilor, în timp ce modelele Sportline și vRS primesc o versiune sportivă cu trei spițe. Există tapițerie din material în standard, dar, în funcție de nivelul de finisare pe care îl alegeți, există microfibră și piele.

Calitatea materialului este bună pentru preț, în timp ce toate dispozitivele de fixare sunt bine înșurubate. Este o mulțime de ceea ce v-ați aștepta de la Skoda, dar asta este mai mult decât suficient de bun pentru majoritatea oamenilor.

Există, de asemenea, mai multe butoane și cadrane, mai degrabă decât comenzi sensibile la atingere, ceea ce le face mult mai ușor de utilizat în timp ce sunteți în mișcare. Nici sistemul de infotainment nu a fost cu adevărat actualizat. Ar putea părea un lucru rău, dar având în vedere cât de întârziate și de prost pot fi cele mai recente sisteme de infotainment ale Grupului Volkswagen, probabil vei descoperi că vei prefera această configurație puțin mai veche.

Puteți obține, de asemenea, un sistem de cockpit virtual, care este un nume de lux pentru un afișaj digital al instrumentelor. Deși este echipat standard pe primele două modele, este disponibil opțional în restul gamei. Funcționează foarte bine și arată și inteligent.

Spre deosebire de prima versiune a lui Kodiaq, veți primi senzori de parcare universali ca standard, în timp ce o cameră de marșarier este disponibilă și pentru majoritatea versiunilor imediat din cutie. Farurile cu LED-uri sunt echipate standard, în timp ce puteți obține faruri adaptive Matrix pe toate versiunile.

Pentru cei care o doresc, există o trapă panoramică disponibilă ca opțiune și, de asemenea, puteți obține un pachet de dormit care se potrivește cu geamurile din spate colorate, jaluzelele, tetierele speciale și o pătură dacă aveți nevoie să obțineți un kip decent în spatele dvs. Kodiaq.

MPG, emisii și taxe

Pentru consumul de combustibil, motorul diesel este cu aproximativ 10 mpg înaintea opțiunilor comparative pe benzină, revenind în jur de 52 mpg atunci când este asociat cu transmisia DSG cu șapte trepte. Totuși, adăugarea tracțiunii integrale scade eficiența cu 5 mpg, așa că dacă trebuie să pleci în mod regulat la călătorii lungi și nu crezi că tracțiunea integrală este esențială, atunci versiunea cu tracțiune față este mai mult decât suficient de bună.

Totuși, acolo unde motorul diesel cade în jos față de benzină este taxa VED. Deoarece toate motorinele stau la același nivel cu benzina comparativă, va trebui să plătiți mai multe taxe și, în acest caz, aceasta este o sumă de 300 de lire sterline pe an. Emisiile sunt puțin mai mici decât la unitățile pe benzină cu ajutorul AdBlue.

Datorită faptului că Kodiaq este o mașină mai voluminoasă și că motoarele nu au un cuplu atât de mare, opțiunile pe benzină nu sunt la fel de eficiente ca dieselul, returnând 42 mpg în cel mai bun caz cu unitatea de 150 CP de 1,5 litri. Emisiile sunt de asemenea cu câteva g/km mai mari, dar, așa cum am menționat mai devreme, veți economisi o bucată decentă din taxa VED în fiecare an cu motoarele pe benzină.

După cum v-ați aștepta, modelul vRS de top cu benzină de 2,0 litri este cel mai puțin eficient și cel mai scump la impozitare (împreună cu versiunea L&K de top cu motorina de 200 CP).

Versiunea cu lifting facial a lui Kodiaq nu a fost încă testată de Euro NCAP, dar ar trebui să obțină o evaluare de cinci stele, așa cum a făcut și versiunea anterioară. Aceasta înseamnă că echipamentul de siguranță și structura de impact sunt excelente, ținându-vă pe dumneavoastră și pe ocupanții dumneavoastră în siguranță.

În testul pentru versiunea anterioară, a obținut un scor slab la asistența de siguranță datorită asistenței limitate la viteză și a suportului de bandă, dar Skoda le-a adăugat pe ambele în lista de opțiuni și am recomanda să le adăugați pe ambele.

Toate celelalte domenii de siguranță din vehicul au fost peste 70%, ceea ce te-ai aștepta de la majoritatea modelelor produse în masă în prezent.

Kodiaq este echipat cu un sistem de monitorizare a interiorului, astfel încât veți auzi un sunet de alarmă dacă cineva încearcă să pătrundă în mașina dvs. Nu are senzori de proximitate sau camere de vedere surround pe care să le poți accesa de la distanță ca pe un Tesla.

Pe toate dispozitivele Kodiaq, aveți trei ani de garanție – doi ani din care vin cu kilometraj nelimitat. Al treilea an vine cu o limită de 60.000 de mile, oricare dintre acestea survine primul. Există, de asemenea, o garanție de trei ani pentru vopsea și o garanție de 12 ani pentru caroserie.

De asemenea, puteți alege între regimuri de service fixe și flexibile. Versiunea fixă ​​recomandă utilizarea a mai puțin de 10.000 de mile pe an și ca mașina să fie condusă în mare parte în oraș, în timp ce versiunea flexibilă folosește senzorii motorului pentru a vă spune când să mergeți la un service. Senzorul se angajează între 9.000 și 24.000 de mile și se va potrivi mai multor persoane care vor folosi acest lucru.

Skoda oferă, de asemenea, un plan complet de service pentru 396 GBP timp de doi ani, sau 16,50 GBP pe lună. Aceasta include un serviciu de ulei și unul de inspecție a uleiului și service de filtru de polen.

Probleme foarte limitate au fost găsite pe Kodiaq, doar cinci retrageri fiind anunțate în perioada de vânzare. Skoda continuă să se claseze foarte bine în ceea ce privește fiabilitatea și sondajele clienților – Kodiaq fiind clasat în mod regulat în top 10.