Toyota Corolla 2023 Recenzie și prețuri

Acest scor este acordat de echipa noastră de

recenzori experți

după teste ample ale mașinii

Ce e bun

  • Ieftin de alergat
  • Calitate buna in interior
  • Plăcut de condus

Ce nu e asa de bine

  • Cutie de viteze automata
  • Spațiul din spate pentru adulți
  • Mai scumpe decât alternativele

Ar fi atât de ușor să vezi Toyota Corolla ca una dintre acele trupe vechi care se întoarce pentru un alt turneu, în ciuda faptului că nimeni nu le-a cerut. Dar asta ar fi o greșeală, pentru că în timp ce insigna Corolla a dispărut în 2007 înainte de a reapărea în Marea Britanie la începutul lui 2019, acum este atașată unei mașini hibride care este în întregime în ton cu lumea modernă.

Cu toate acestea, Corolla are un spectacol dur, aliniându-se cu mașini consacrate precum Volkswagen Golf , Ford Focus și Skoda Octavia .

Toyota Corolla se remarcă și din alte motive, pentru că arată fantastic la exterior, în timp ce are și unul dintre cele mai luxoase interioare. Desigur, cu cât se ridică gama de modele, cu atât devine mai bine, dar designul general al cabinei chiar și la modelele de bază este mult mai interesant decât la un Ford Focus.

Este greu de ratat și acel sistem de infotainment standard cu ecran tactil de 8,0 inchi, situat sus pe tabloul de bord, iar cu Apple CarPlay și Android Auto montate, nu contează cu adevărat că navigația prin satelit nu este inclusă ca standard la modelele mai ieftine. Este un sistem luminos și logic, dar capacitatea de răspuns îl dezamăgește în comparație cu sistemul de la un Golf.

Scaunele din față ale lui Corolla sunt foarte confortabile, cu multe ajustări, iar dacă optați pentru finisaje Excel, veți obține scaune sport, tapițate cu piele, care susțin și arată superb cu inserțiile lor metalice lustruite. Din păcate, spațiul din spate este considerabil mai restrâns, deoarece doi adulți de 1,8 metri se vor potrivi, dar nu se vor bucura de linia înclinată a plafonului din spate, în timp ce deschiderea îngustă a ușii face ca manevrarea unui scaun pentru copii în interior să fie dificilă.

Și, în comparație cu alternativele, portbagajul lui Corolla este puțin adânc și nu are atât de multe caracteristici practice, cum ar fi cârlige și plase. Ca cele pe care le-ai găsi în portbagajul unei Skoda Octavia, de exemplu.

Aveți de ales între două motoare hibride: pe benzină de 1,8 sau 2,0 litri. Ambele motoare au emisii scăzute, ceea ce le face ieftin de rulat, deși 1.8, mai ieftin de cumpărat, este alegerea preferată. Fiecare primește o cutie de viteze automată care este netedă atunci când circulă în oraș, dar modul în care ține turația ridicată atunci când accelerează este enervant.

Indiferent de motorul pe care îl alegeți, vă veți bucura să conduceți Toyota Corolla. Virază precis, nu se înclină prea mult în viraje și rămâne confortabil peste denivelări, la toate vitezele. Motoarele sale hibride funcționează silențios cu electricitate în oraș, dar sunt însoțitori grozavi și pe autostradă, deoarece vântul și zgomotul de pe drum sunt păstrate afară. Toyota include, de asemenea, un sistem care vă va accelera, frâna și vă va menține pe banda în mod automat pe fiecare Corolla.

În total, Toyota Corolla își face un argument foarte puternic. Nu este cel mai spațios hatchback de familie din jur și există sisteme de infotainment mai bune, dar arată grozav, este confortabil, dar distractiv de condus și vine cu o mulțime de kit la un preț avantajos.

Dacă sunteți vândut, atunci accesați pagina noastră de oferte pentru a găsi cele mai bune prețuri.

Toyota Corolla pare scumpă în comparație cu Volkswagen Golf și Ford Focus, dar prețul nu pare atât de rău dacă luați în considerare tehnologia sa hibridă inteligentă și lista generoasă de echipamente – Corolla vine ca standard cu ajutoare pentru conducere autonomă, scaune încălzite și un camera de marșarier care sunt opționale pentru alternativele menționate mai sus.

Toyota conduce cea mai mare parte a orașului cu putere electrică pură, ceea ce îl face silențios și foarte relaxant, motorul pornind doar atunci când aveți nevoie de o explozie bruscă de viteză sau dacă bateria se descarcă la încărcare. S-ar putea să găsești frânele regenerative de la Toyota puțin strânse, dar în toate celelalte privințe, sistemul hibrid funcționează bine.

Pentru a completa puterea hibridă relaxantă a mașinii, obțineți o suspensie care nu este zguduită de denivelări și modificări ale suprafeței, un diametru de rotație strâns și o cutie de viteze automată care răspunde, dar și lină.

Mașina Toyota nu se zvâcnește la viteze mici ca cutia de viteze a unui Volkswagen Golf, așa că este ușor să manevrezi Corolla fără probleme, deși va trebui să te confrunți cu niște puncte moarte din față și din spate atunci când te strecești într-un loc de parcare. Nu este ajutat de afișajul granulat al camerei de marșarier – camera unui Golf arată de un milion de ori mai bine.

Toate versiunile de bază Icon ale Corolla beneficiază, de asemenea, de parcare automată care poate selecta un spațiu potrivit și poate inversa automat mașina înăuntru și înapoi, controlând direcția în timp ce acționați accelerația și frâna.

Pe autostrada

Scaunele ferme ale lui Corolla sunt confortabile pe drum lung și nu există prea mult zgomot de vânt sau de drum care să vă deranjeze. Acestea fiind spuse, cutia de viteze CVT a Toyota menține turațiile motorului constant atunci când accelerați, ceea ce provoacă o dronă constantă până când vă întoarceți într-o croazieră.

Veți ierta, totuși, pentru că Toyota vine cu o gamă de ajutoare la conducere autonomă, ceea ce înseamnă că poate accelera, frâna și vira singur pe autostradă, atâta timp cât țineți mâinile pe volan. Îți elimină avantajul călătoriilor lungi.

Pe un drum întortocheat

Cea mai mare surpriză a Toyota – mai ales dacă ați condus vreodată Auris -ul greoi pe care l-a înlocuit – este că este bine să conduceți pe drumurile de țară. Virază brusc, rămâne plat și prinde bine în viraje. Nu este la fel de distractiv ca Ford Focus, dar dacă vă place să conduceți, vă puteți bucura de conducerea Toyota Corolla.

Toyota Corolla are o poziție excelentă de condus, dar alte mașini de această dimensiune au mai mult spațiu pe bancheta din spate și portbagaj mai mari

Aveți o mulțime de reglaje pentru scaunul șoferului în Toyota – acesta se reglează pentru înălțime, are reglare lombară electrică și glisează mult înapoi pe suporturile sale. În plus, spătarele sunt deplasate înainte și înapoi prin tragerea unei pârghii care este mai puțin dificil de acționat decât butonul pe care îl obțineți în unele alternative. De asemenea, volanul se reglează pentru înălțime și întindere.

Versiunile GR Sport ale lui Corolla beneficiază de scaune față cu mai multă susținere, în timp ce modelele Excel de vârf au un interior din piele.

În ceea ce privește spațiul de stocare, aveți două suporturi pentru pahare în consola centrală, spațiu mic de depozitare sub cotiera centrală din față, cu o priză de 12 V și coșuri din ușa din față care pot încăpea aproape o sticlă mare de apă. Acestea fiind spuse, tava pentru telefonul mobil de pe consola centrală este suficient de mare doar pentru telefoane mici.

Spatiu pe banchetele din spate

Toyota Corolla nu este cea mai bună opțiune dacă sunteți în căutarea unei mașini de familie cu un banchete din spate grozave. Pentru început, ușile din spate nu se deschid foarte larg, așa că accesul este restricționat și, odată ce te așezi în spate, vei descoperi că este mult mai puțin spațiu pentru genunchi decât într-o Skoda Octavia sau un Volkswagen Golf. De asemenea, se simte puțin întunecat în spate datorită geamurilor mici din spate și ornamentelor din plastic negru ale Toyota.

Trebuie să cărați trei persoane deodată? Ei bine, va fi spațiu pentru picioarele tuturor, dar în timp ce scaunul din mijloc în sine este destul de confortabil, nu există prea mult spațiu pentru șoldurile tale dacă ești blocat între alți doi. Pasagerii exteriori vor găsi, de asemenea, că le sunt bătute capetele în acoperiș.

Ce obții în calea funcțiilor la îndemână? Nu prea mult. Nu există orificiul de aerisire al scaunului din spate, nici prize de încărcare și nici coșuri adecvate pentru ușă, deși există câteva suporturi pentru pahare turnate în cotiera centrală a banchetei din spate și aveți buzunare pe spatele scaunelor din față.

Montarea unui scaun pentru copii? Ei bine, acele uși mici îngreunează manevrarea în poziție, deși este ușor să aliniați scaunul cu punctele ISOFIX ale Toyota.

Spațiu de pornire

Portbagajul de 361 de litri al Toyota Corolla este mai mic decât la mașini precum Volkswagen Golf, Honda Civic și Skoda Octavia, plus că nu este atât de bine proiectat, cu o buză mare de încărcare și o bară de protecție care îți iese în cale atunci când ridici bagajele.

Problemele cu buzele de încărcare pot fi rezolvate prin specificarea unei roți spațiale, care apoi ridică podeaua astfel încât să fie în linie cu deschiderea portbagajului – fără ea, obțineți o creastă imensă în podea cu scaunele din spate rabatate. Este păcat pentru că în acest format Corolla poate transporta o bicicletă pentru adulți cu ambele roți atașate sau un număr surprinzător de cutii.

În ceea ce privește caracteristicile, Toyota are cârlige pentru genți de cumpărături și cârlige de fixare pentru bagaje.

Toyota Corolla are un interior inteligent care se potrivește cu exteriorul său interesant. Calitatea este destul de bună, majoritatea materialelor plastice din interior sunt moi și squidgy, iar zonele cabinei, cum ar fi consola centrală, se simt foarte solide. Volanul este îmbrăcat în piele, iar tijele din spate sunt frumos amortizate, butoanele sistemului de ventilație au o acțiune plăcută, iar în funcție de model se obțin sclipiri de crom și cusături de contrast.

Nu este perfect, totuși, există un petic dur de plastic între volan și ușă, iar cotiera centrală față este un contrast puternic și neclintit cu cotiera căptușită a ușii.

Nici layout-ul Toyota nu este la fel de intuitiv ca un Volkswagen Golf. Obții comenzi la volan pe consola centrală, dar și într-un rând de butoane lângă volan. Comenzile farurilor sunt, de asemenea, împărțite între acest rând de butoane și o manetă din spatele volanului.

Altceva la care nu vei fi interesat este rezoluția scăzută a afișajului Toyota Corolla, deși cel puțin este colorat. Meniurile sistemului sunt aranjate clar, iar bancurile de butoane de comenzi rapide de pe ambele părți ale afișajului facilitează trecerea între submeniuri.

Ceea ce nu este atât de ușor este să folosești ecranul tactil. Nu este foarte receptiv, cu un decalaj vizibil între efectuarea comenzilor prin gest și orice se întâmplă – chiar și calculul rutei durează mai mult decât v-ați aștepta. Sistemul de activare vocală are, de asemenea, o funcționalitate limitată și nu poate înțelege vorbirea colocvială ca sistemul de la Volkswagen Golf.

În plus, Apple Carplay și Android Auto sunt acum echipate standard, astfel încât să puteți utiliza excelentul sistem de activare vocală al telefonului dvs. pe ecranul mare al mașinii.

Corolla primește, de asemenea, un instrument digital standard, care este clar și ușor de citit, dar nu are lista extinsă de funcții pe care o obțineți cu sistemul montat pe Volkswagen Golf.

MPG, emisii și taxe

Toyota Corolla este disponibilă cu două motoare hibride benzină-electrice.

Motorul de bază este un cu patru cilindri de 1,8 litri care produce 122 CP pentru a ajunge de la 0 la 62 mph în 10,9 secunde și la o viteză maximă de 111 mph. Va returna o cifră oficială a economiei de combustibil de peste 60 mpg și, deoarece are emisii scăzute de CO2 (până la 102 g/km), taxa de drum în primul an începe de la 170 de lire sterline.

Vrei mai multă performanță? Apoi veți avea nevoie de patru cilindri de 2,0 litri, care produce 184 CP pentru a vă face să acționați de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde, deși viteza maximă rămâne aceeași la 111 km/h. Are o economie de combustibil de aproximativ 55 mpg, iar taxa de drum costă 190 de lire sterline pentru primul an de circulație al mașinii.

Siguranță și securitate

Toyota Corolla a obținut cinci stele pentru siguranță atunci când a fost testată la impact de către Euro NCAP în 2019. Este dotată standard cu frâne automate de urgență care detectează pietonii, bicicliștii și alte vehicule, asistență pentru benzi care conduce mașina în bandă și asistență pentru viteză care poate detectează limitele de viteză și asigură-te că Corolla ta le respectă. Toate modelele vin și cu o alarmă care include un senzor de mișcare și de spargere a sticlei și o alarmă anti-manifestare.

Fiabilitate și probleme

Toyota are o reputație binemeritată de fiabilitate și nu te-ai aștepta ca asta să se schimbe cu Corolla, care va beneficia de expertiza companiei în construirea de motoare hibride. Acestea fiind spuse, Corolla este supusă unei varietăți de retrageri care acoperă lucruri precum uzura prematură a pompei de combustibil, acoperișul panoramic defect și șuruburile strânse incorect. Toate Corollas vin cu o garanție de trei ani care se extinde până la 10 ani/160.000 mile, atâta timp cât mașina dumneavoastră este întreținută anual la un dealer Toyota.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo