Toyota RAV4 Hybrid Recenzie și prețuri

Acest scor este acordat de echipa noastră de 

recenzori experți

 după teste ample ale mașinii

Ce e bun

  • Cabină practică cu spațiu bun pentru pasageri
  • Confortabil de condus
  • Hybrid vine ca standard

Ce nu e asa de bine

  • Niște materiale plastice zgâriete pentru cabină
  • Cutie de viteze CVT incomodă și zgomotoasă
  • Fără încărcare directă de la portbagajul la bancheta din spate

Toyota RAV4 Hybrid este un SUV de familie accesibil, cu o cabină spațioasă și un portbagaj mare.

Nimeni nu se gândește cu adevărat la RAV4 ca la un pionierat, dar se zvonește că Adam și Eva au învățat să conducă într-unul. Practic, în 1994, a fost primul dintre micile „SUV-uri de agrement” care în prezent sunt văzute pe aproape fiecare stradă din Marea Britanie.

RAV4 Hybrid are acum o gamă largă de alternative, cum ar fi Honda CR-V și VW Tiguan , dar în cea mai recentă formă iese în evidență față de aceste mașini datorită aspectului său super-unghiular.

Toyota RAV4 Hybrid este un amestec de cute, forme unghiulare și suprafețe netede, indiferent de unghiul din care te apropii. Grila sa octogonală deschisă arată mai mult ca aparținând unui salon sport amenințător decât unui vehicul practic de familie . S-ar putea să-ți placă, dar vecinul tău s-ar putea să nu, sau invers. În orice caz, cu siguranță este izbitor.

Din păcate (sau nu, în funcție de părerea dvs.) Toyota RAV4 Hybrid este mai puțin îndrăzneață în interior. Combină suprafețe simple, linii curate și ornamente cu efect metalic cu aspect elegant, care arată destul de discret și destul de elegant, iar majoritatea suprafețelor pe care le vei atinge în mod regulat se simt moale și robuste. Există totuși niște materiale plastice zgâriete și nu este la fel de solid ca un Volkswagen Tiguan. Totuși, arată mult mai interesant decât un Honda CR-V.

Un domeniu care necesită îmbunătățiri este sistemul de infotainment, o actualizare a adăugat funcții atât de necesare, cum ar fi Apple CarPlay și Android Auto , dar încă începe să-și arate vechimea acum.

Scaunele sunt foarte susținătoare; la modelele de gamă medie, beneficiați de sprijin lombar și de multe reglaje electrice, ceea ce înseamnă că și oamenii mai înalți vor găsi spațiu pentru a se întinde.

Dacă sunteți desemnat șofer pentru o echipă robustă de fotbal cu cinci, atunci toată lumea se va potrivi bine și chiar și mașinile de bază vă vor permite să înclinați spătarul banchetei din spate cu câteva grade.

Nici nu veți strica un scaun pentru copii, deoarece punctele ISOFIX sunt ușor de găsit, iar o deschidere largă și podea plată înseamnă că introducerea lucrurilor în portbagajul Toyota RAV4 este o sarcină ușoară.

Există mai mult spațiu decât portbagajul la Honda CR-V și, deși nu există pârghii în portbagaj pentru a face acest lucru, puteți răsturna scaunele din spate pentru a transporta lucruri foarte mari, cum ar fi o bicicletă.

Simplitatea se extinde și asupra gamei de motoare și experienței de condus. Singura opțiune de motor din această gamă este un sistem hibrid (deși există un hibrid plug-in revizuit separat) și acesta vă permite să navigați aproape în tăcere prin oraș folosind doar puterea motorului său electric. Aveți și o cutie de viteze automată standard.

Dezavantajul cutiei auto este că face motorul pe benzină de 2,5 litri să se rotească puternic de fiecare dată când pui piciorul jos. Cu toate acestea, este destul de liniștit atunci când navigați la viteză pe autostradă, iar RAV4 elimină denivelările destul de bine. Ca un bonus suplimentar, nu ar trebui să ai prea multe probleme să te apropii de cea mai mare valoare de consum de combustibil a Toyota, de 50,4 mpg.

Mizele de relaxare sunt sporite și mai mult de funcțiile de asistență pentru șofer, care fac Toyota RAV4 să fie relaxant pentru a conduce perioade lungi și ajută la prevenirea accidentelor care pot fi evitate – perfect dacă sunteți în căutarea unui SUV de familie sigur, cu care să fie ușor de trăit în fiecare zi. Dacă căutați ceva care să ofere o notă de divertisment, atunci SEAT Ateca este mai distractiv de condus.

Devenind hibrid, RAV4 a mai făcut câțiva pași mici pentru omenire și, dacă pare următoarea mașină, aruncați o privire la cele mai recente  oferte Toyota RAV4  sau obțineți oferte de la modelul nostru preferat – modelul hibrid din specificațiile Design – făcând clic pe butonul de mai jos.

Toyota RAV4 se află la capătul mai scump al spectrului SUV-urilor de dimensiuni medii, costând cu câteva mii de lire sterline mai mult decât Honda CR-V de bază; ambele sunt hibrizi cu auto-încărcare, dar RAV4 este mai bine echipat și puțin mai rapid.

VW Tiguan este chiar mai ieftin decât CR-V, dar modelul entry-level are un motor pe benzină de 130 CP care este atât mai însetat, cât și mult mai lent decât RAV4. Tiguan-urile cu specificații mai înalte oferă un raport spec./performanță similar cu cel al RAV4, deși nu există un hibrid cu încărcare automată în gamă, ci doar o versiune hibridă plug-in costisitoare. RAV4 este disponibil și ca model hibrid plug-in separat.

Oferind un aspect izbitor, un nivel bun de echipare standard și beneficiile unui grup motopropulsor hibrid, RAV4 oferă cea mai bună valoare în echiparea de design cu specificații medii.

RAV4 are o poziție de conducere ridicată, stâlpi subțiri de parbriz și comenzi ale luminii, toate traducându-se într-o experiență de conducere competentă în oraș. Un SUV de dimensiuni medii nu va fi niciodată la fel de agil ca o mașină de oraș în oraș, dar ajutoarele pentru șofer, cum ar fi asistența la frânare, asistența pentru semne rutiere, senzorii de parcare din spate și o cameră de marșarier vă fac într-un fel naveta zilnică mai puțin stresantă.

Nivelul de confort este bun pe zonele mai accidentate de drum, iar motorul hibrid vă permite să utilizați motorul electric pentru o mare parte a condusului dumneavoastră la viteză redusă în oraș.

Pe autostrada

Interiorul bine izolat și trenul de rulare neted contribuie la transformarea Toyota RAV4 într-un cruiser desăvârșit pe autostradă. Se aude puțin zgomot prețios de cauciucuri și doar câteva fluiere minore ale vântului din oglinzile exterioare. Cu toate acestea, transmisia automată CVT va face ca motorul să se îndepărteze din nefericire, deoarece se agăță de turații ori de câte ori aveți nevoie de puțină putere suplimentară.

La viteza constantă de croazieră, se așează într-un zumzet îndepărtat, deși, la fel ca majoritatea așa-numitelor hibrizi cu „încărcare automată”, nu veți obține multă autonomie de rulare electrică la viteze de autostradă.

Toate echipamentele sunt dotate standard cu alertă de atenție a șoferului, control adaptiv al vitezei de croazieră, asistență de urmărire a benzii de rulare și alertă de părăsire a benzii de rulare, în timp ce scaunele confortabile și interiorul aerisit vă vor mulțumi pasagerii.

Pe un drum întortocheat

Acesta nu este vehiculul pentru dvs. dacă o experiență de condus captivantă este o prioritate. Puține SUV-uri sunt, dar RAV4 se simte suficient de competent în jurul colțurilor, prezentând o înclinație minimă a corpului și oferind niveluri decente de aderență. SEAT Ateca sau Ford Kuga sunt mai distractive pe un drum întortocheat, dar RAV4 este mai compus pe drumurile accidentate – probabil cel mai bun compromis din această clasă.

RAV4 va lua fără probleme patru adulți și bagajele lor. Portbagajul este, de asemenea, proporționat generos, dar numai specificațiile mai înalte beneficiază de reglare electrică a scaunului și suport lombar.

Scaunele din față ale modelului RAV4 sunt confortabile și oferă o mulțime de reglaje (deși reglarea înălțimii pentru pasager este disponibilă numai pe modelul Excel), iar spațiul pentru cap și picioare este, de asemenea, impresionant. Totuși, va trebui să plătiți pentru dotarea Excel sau Dynamic înainte de a obține reglajul electric al scaunului și suportul lombar pentru șofer. Volanul se reglează pentru rată și întindere pe toate modelele.

Există o mulțime de spațiu de depozitare pentru efectele personale, coșurile din ușa din față vor primi fără probleme sticle mari de apă, iar cotiera centrală se deschide pentru a dezvălui o zonă de depozitare suplimentară. O tavă de încărcare fără fir este situată chiar înaintea manetei de viteză, cu o pereche de suporturi pentru pahare chiar în spatele acesteia. O mică fantă sub orificiul de aerisire din partea șoferului este locul perfect pentru portofele, iar o mică tavă din consola centrală va primi chei și monede libere.

Spatiu pe banchetele din spate

Scaunele din spate oferă un spațiu peste medie pentru pasagerii mai înalți, iar spătarele din spate se pot înclina înapoi – chiar dacă doar puțin. Cele două scaune exterioare sunt confortabile și susținătoare, deși strana centrală este mai îngustă și nu la fel de confortabilă pentru călătorii mai lungi. Este suficient de lat acolo în spate, astfel încât trei adulți să nu fie nevoiți să se frece tot timpul și există mult spațiu și pentru scaunele voluminoase pentru bebeluși. Punctele de montare ISOFIX sunt ascunse în spatele unor căptușeli din material textil, așa că poate fi o lăutărie să le prinzi, totuși.

Spațiu de pornire

Capacitatea bagajelor este excelentă pentru clasă. RAV4 oferă 580 de litri cu toate cele cinci scaune la locul lor și 1.189 de litri cu rândul din spate rabatat plat. Încărcați-l până la linia acoperișului și puteți împacheta acolo 1.690 de litri de mobilă.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, Volkswagen Tiguan oferă 520 de litri, deși acesta se poate extinde până la 615 litri cu scaunele din spate împinse înainte (totuși, nu va mai rămâne spațiu pentru picioarele din spate). Peugeot 3008 are 520 litri, în timp ce Mazda CX-5 oferă 506 litri ceva mai scăzut.

Pe lângă spațiul impresionant pentru bagaje, portbagajul RAV4 este plat și lat, cu o podea reglabilă și o secțiune de podea rabatabilă la îndemână, care poate fi curățată. Cârligele pentru cumpărături și o plasă elastică vă permit să asigurați și articole mai mici. Nu primești o trapă de schi și locurile din spate oferă doar o împărțire de 60:40, dar acestea sunt cam singurele puncte negative aici.

Interiorul RAV4 se simte solid asamblat și are o mulțime de materiale plastice moi la atingere în jurul cabinei. Mânerele de prindere și zonele din jurul torpedoului și cotierei centrale au încă niște ornamente din plastic ieftine și urâte, ceea ce nu este ceva pe care îl obțineți în cele mai multe alternative la prețuri similare.

Există patru niveluri de echipare din care puteți alege, și anume Icon, Design, Excel și Dynamic. Pielea este disponibilă pe ornamentele superioare, la fel și reglarea electrică și încălzirea pentru scaunele din față și volan. Totuși, doar ornamentul Excel oferă o funcție de memorie pentru șofer și comenzi electrice pentru pasagerul din față.

Stilul interior restrâns va atrage consumatorii care caută un aspect mai tradițional al cabinei, dar sistemul de infotainment învechit iese în afara tabloului de bord ca un mare degetul mare cu durere electronică.

Decorul de bază Icon primește o versiune de 8,0 inchi a sistemului media touch 2 de la Toyota. Acum vine cu necesitățile de bază, cum ar fi Apple CarPlay și Android Auto, precum și radio digital DAB și conectivitate Bluetooth, dar rămâne în urma sistemelor mai moderne în ceea ce privește utilizarea, capacitatea de răspuns și calitatea grafică. Dar, în plus, are un rând de butoane de comenzi rapide utile pe fiecare parte a ecranului, iar controlul climatizării este încă accesat prin comenzile rotative de pe tabloul de bord.

Elementele de design beneficiază de navigare, deși puteți utiliza conectivitatea standard pentru smartphone-uri pentru a utiliza aplicația de navigare a telefonului. De asemenea, aveți la dispoziție senzori de parcare din față, acces fără cheie și portbagaj cu acţionare electrică.

Treceți la nivelul Excel și Dynamic pentru a avea acces la sistemul opțional și destul de impresionant JBL Premium Sound System. Unele alte caracteristici interioare notabile sunt ornamentele interioare din piele (sau parțial din piele) și iluminarea ambientală în suporturile pentru pahare și în jurul torpedoului și a compartimentelor ușii.

Un ecran de informații pentru șofer de 7,0 inchi este standard pentru toate echipamentele. Este plasat în barajul șoferului, între două cadrane analogice și oferă diverse informații despre șofer în timpul mișcării. O caracteristică elegantă în urmă cu 10 ani, dar în urmă cu vremurile într-o lume de afișaje complet digitale și configurabile pentru driver.

MPG, emisii și taxe

Spre deosebire de majoritatea alternativelor sale de SUV de dimensiuni medii, Toyota RAV4 hibrid vine cu o singură opțiune de motor, deși există și un RAV4 hibrid plug-in separat. Este un motor pe benzină de 2,5 litri cuplat cu un motor electric și împreună produc 215 CP care este transmis prin intermediul unei transmisii automate CVT către roțile din față. 

Poate rula pentru perioade scurte doar cu energia electrică stocată în acumulatorul și va livra până la 50,4 mpg în condiții mixte de condus. Emisiile de CO2 sunt de 126 g/km. Fiind un hibrid cu auto-încărcare înseamnă că nici nu va trebui să-l conectați la priză, mașina face asta pentru tine ori de câte ori frânezi sau folosești motorul pe benzină.

Timpul de 0-62 mph este de 8,4 secunde decent, deși este însoțit de un sunet încordat din compartimentul motor, datorită tendinței transmisiei CVT de a menține turația motorului la un punct optim prestabilit. În afară de sprinturile la semafor, motorul hibrid cu autoîncărcare este fin și rafinat și este atât mai rapid, cât și mai economic decât configurația de autoîncărcare de 184 CP a lui Honda CR-V.

De fapt, doar ofertele cu motor diesel găsite la VW Tiguan și Seat Ateca oferă o economie de combustibil similară. Ceea ce au majoritatea alternativelor, totuși, sunt opțiuni de motor mai puternice.

Un aspect cu tracțiune integrală este, de asemenea, disponibil pentru cele trei modele superioare, oferind o aderență îmbunătățită, dar o economie de combustibil puțin mai slabă, de până la 48,7 mpg și 130 g/km de emisii de CO2. Pretențiile de performanță sunt identice cu versiunea cu tracțiune față.

Siguranță și securitate

RAV4 a primit un rating complet de cinci stele Euro NCAP în 2019. A primit un rating de 93% pentru ocupanți adulți și 87% pentru siguranța copiilor. 

Sistemele de asistență pentru siguranță au fost evaluate la 77% și fiecare echipare beneficiază de sistemul Toyota Safety Sense 2, care include controlul adaptiv al vitezei de croazieră, asistența de urmărire a benzii și un sistem de pre-coliziune. O cameră pentru vedere în spate și senzori de parcare din spate sunt, de asemenea, standard, cu senzori de parcare din față și acces fără cheie montat la cele trei niveluri de echipare superioare.

Fiabilitate și probleme

Toyota RAV4 ar trebui să ofere mulți kilometri de condus fără probleme. Cele mai multe recenzii ale proprietarilor l-au punctat foarte mult la fiabilitate și au comentat favorabil costurile sale reduse de funcționare. Au existat trei rechemari pe RAV4, acestea au fost pentru probleme potențiale cu pompa de servofrânare, sistemul de apel de urgență și brațele suspensiei față.

Toyota oferă o garanție standard de trei ani/60.000 de mile pentru RAV4 și o garanție de 10 ani/160.000 de mile pentru componentele hibride. Dacă vă întrețineți mașina în fiecare an sau 12.000 de mile (oricare survine cel mai curând) la un reparator autorizat Toyota, veți primi o garanție suplimentară de 12 luni/10.000 de mile până la maximum 10 ani sau 100.000 de mile.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo