Volkswagen Tiguan 2023 Recenzie și prețuri

Volkswagen Tiguan este unul dintre SUV-urile mai simple din viață – este mare și spațios, are poziția de condus sus pe care și-o dorește toată lumea și are o insignă de dorit pe nas. Îl poți avea cu benzină sau motorină sau ca hibrid plug-in cu emisii reduse.

Alternativele includ SEAT Ateca și Skoda Karoq, cu care Tiguan își împărtășește motoarele și multe dintre bazele sale. Dar, în ciuda asemănărilor de sub piele, există și unele diferențe semnificative. Imaginează-ți că sunt un trio de școlari: SEAT este sportiv și atletic; Skoda este inteligentă și pragmatică; iar VW Tiguan este bine îmbrăcat și își iubește tehnologia.

Atractia lui Tiguan este larg ca urmare a imaginii sale mai clasice. Într-o formă cu specificații înalte, ar putea fi văzută ca o alternativă la SUV-urile mici Volvo XC40, Mercedes GLA, Audi Q3 și BMW X1. În modelele mai mici, poate fi o alternativă la un Nissan Qashqai sau Renault Kadjar cu specificații superioare.

La interior, Tiguan are, de asemenea, o personalitate puțin împărțită. Modelele cu specificații înalte au un aspect inteligent și au scaune de pluș, totuși modelele mai ieftine au plastice mai evidente, dure și zgâriate, care par deplasate într-un model de lux ca acesta. Chiar merită să acordați atenție specificațiilor pentru a obține cele mai bune rezultate din acest SUV VW.

Ecranul de infotainment este plin de funcții, inclusiv Apple CarPlay și Android Auto, și există opțiuni, inclusiv cadrane digitale și un ecran principal mare. Este puțin greu de utilizat, totuși, deoarece nu există suficiente butoane fizice – toate sunt panouri sensibile la atingere care nu sunt foarte bune de utilizat în timpul conducerii.

VW Tiguan este cu adevărat practic. Există mult spațiu pe locurile din spate, iar portbagajul este ușor suficient de mare pentru tot ceea ce aveți nevoie, de la un magazin săptămânal la o excursie de camping cu toată familia. Dacă aveți nevoie de șapte locuri, există un model diferit numit VW Tiguan Allspace – este foarte asemănător, dar vine cu două locuri suplimentare în spate.

Tiguan nu este tocmai interesant de condus, dar este confortabil, silențios și se simte în siguranță și stabil pe drumurile mai rapide. Este relaxant să știi că ești acoperit și de sistemele sale avansate de siguranță, inclusiv frânarea automată de urgență standard în oraș. Acestea fiind spuse, este mult mai concentrat pe confort decât pe plăcere pe un drum întortocheat – dacă ești după acesta din urmă, ai fi mai bine servit de un SEAT Ateca.

Există o gamă bună de motoare, de la un motor pe benzină de 1,5 litri cu 130 CP sau 150 CP până la SUV-ul de performanță Tiguan R cu motorul său de 2,0 litri de 320 CP. Pentru cei mai sensibili la mediu dintre voi, există un hibrid plug-in semielectric de 245 CP, care are emisii scăzute și o autonomie electrică de 28 de mile. Există versiuni diesel care utilizează un motor de 2.0 litri cu 150 CP sau 200 CP. De asemenea, puteți alege dintre opțiuni de cutie de viteze automată și grup motopropulsor 4×4.

Modelele cu tracțiune integrală sunt utile dacă locuiți într-un loc unde există multe urme de pământ și ninge regulat iarna, dar pentru majoritatea oamenilor este mai bine să le evitați, deoarece nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil precum tracțiunea lor pe două roți. omologii.

Dacă vă place sunetul acestui SUV de familie practic și elegant, aruncați o privire la cele mai recente oferte Volkswagen Tiguan.

Tiguan are un preț foarte competitiv în domeniul SUV-urilor de familie. Este doar puțin mai scump decât Ford Kuga când vine vorba de prețul de bază, iar versiunile hibride plug-in ale ambelor mașini au prețuri aproape identice. Acest lucru este valabil și pentru Peugeot 3008, deși modelul hibrid plug-in al lui Peugeot este mai scump decât Tiguan PHEV (deși mașina franceză este, de asemenea, puțin mai puternică.)

Interesant este că cel mai vândut Nissan Qashqai subcotează semnificativ prețul VW-ului, deși, deoarece în prezent vine cu doar două motoare pe benzină mild-hybrid, nu oferă atât de multă alegere ca Tiguan.

Există, de asemenea, concurență din partea Skoda Karoq și Seat Ateca, identice mecanic. Skoda este puțin mai ieftină decât Volkswagen, dar Seat are un preț semnificativ mai mic. Acest lucru se datorează în parte pentru că cele mai ieftine versiuni ale ambelor mașini vin cu un motor mic (dar surprinzător de eficient) de 1,0 litri cu trei cilindri, în timp ce gama Tiguan începe cu o unitate de 1,5 litri.

Performanță și confort la volan

Volkswagen Tiguan este ușor de condus și are o gamă de motoare puternice și destul de economice, dar modelele R-Line de top nu sunt la fel de confortabile în caz de denivelări ca restul gamei Tiguan.

În oraș

Ca și în cazul tuturor SUV-urilor, stai puțin mai sus decât într-un hatchback normal, astfel încât să ai o vedere mai bună. Acestea fiind spuse, nu stai la fel de sus în VW Tiguan ca într-un SUV mai mare, cum ar fi un Land Rover Discovery Sport, dar probabil că este suficient de sus pentru majoritatea oamenilor.

Suspensia standard este destul de confortabilă peste denivelările din oraș și există suspensie adaptivă opțională care are un mod Confort și care este chiar, bine, mai confortabil. Pentru o mașină de dimensiunile sale, Tiguan are, de asemenea, un diametru de viraj rezonabil – 11,5 metri -, astfel încât să puteți circula cu ușurință în mini-sensuri giratorii și altele asemenea, iar direcția ușoară vă ajută.

Tiguan eHybrid își face treaba în oraș, bineînțeles, și atâta timp cât ți-ai amintit să-l încarci, poți zburda cu energie electrică silentioasă, cu zero emisii. Parcarea este ușoară datorită vizibilității bune și a senzorilor de parcare din spate montați standard și puteți trece la un sistem de parcare automatizat inteligent dacă aveți probleme cu spațiile paralele.

Pe autostrada

Tiguan este o mașină grozavă pentru o călătorie lungă pe autostrăzi sau pe autostrăzi. Este liniștit și confortabil – ingrediente cheie pentru un bun mâncăr de mile.

Dacă parcurgeți kilometri mari, merită să aruncați o privire la cele două opțiuni de motoare diesel (da, chiar și cu prețurile la combustibil așa cum sunt…), deoarece ambele sunt impresionant de cumpătate, dar motorul pe benzină de 1,5 litri nu este fi demis. Este foarte rafinat și este mai economic decât ați putea crede (40 mpg în condusul zilnic), ca să nu mai vorbim de mult mai ieftin de cumpărat decât diesel-urile. Puteți economisi aproape 3.500 de lire sterline pe costul inițial mergând pentru motorul pe benzină, care plătește multă benzină suplimentară.

Este disponibil controlul adaptiv al vitezei de croazieră și există o opțiune de asistență de călătorie care cântă și dansează, care vă menține în centrul benzii și ușurează mult nervii alergările lungi.

Pe un drum întortocheat

Tiguan primește moduri de conducere selectabile, inclusiv o setare Sport, pe toate, cu excepția versiunii de bază, care mărește direcția și accelerația și întărește suspensia dacă ați plătit pentru acele amortizoare adaptive. Dacă ai cutia de viteze automată DSG, vei primi și padele de schimbare a vitezelor pentru schimbări manuale, ceea ce pare puțin inutil într-o mașină de familie mare și groasă…

Într-adevăr, Tiguan conduce probabil cel mai bine atunci când setările sunt în modul „Normal” care sună plictisitor. Nu este distractiv, dar există o direcție foarte receptivă și o aderență care inspiră încredere. Tiguan practic nu greșește o roată, dar caută în altă parte ( BMW X1 poate…) pentru mai multe senzații la volan.

Spațiu și caracter practic

Există suficient spațiu în spatele unui Volkswagen Tiguan pentru ca și pasagerii înalți să se simtă confortabili – dar trei adulți unul lângă altul se vor simți puțin striviți.

Volkswagen Tiguan este o mașină foarte practică, așa cum v-ați putea aștepta. Aveți o torpedo decentă, spațiu de depozitare sub cotiera scaunului din față și mai mult spațiu pe consola centrală cu două suporturi mari pentru pahare care se pot plia pentru a face o tavă de depozitare mare (ger). Există mai mult spațiu de stocare în fața manetei de viteză, cu două prize USB-C și un conector de 12 volți.

Coșurile de gunoi sunt uriașe – nu contează o sticlă de apă, practic ai putea încăpea o valiză subțire acolo și sunt căptușite cu pâslă, așa că nimic nu zdrăngănește. Există o tavă suplimentară, mică, de depozitare care se pliază în jos de genunchiul drept pentru orice trebuie să fie ascuns în siguranță.

Spatiu pe banchetele din spate

Există o mulțime de spațiu pentru picioare în spatele lui Tiguan, chiar dacă șoferul sau pasagerul de pe scaunul din față este înalt și îi place să-și împingă puțin scaunul în spate. Există chiar și spațiu pentru picioarele tale, datorită scaunelor din față care sunt așezate puțin mai sus, astfel încât să poți ține degetele de la picioare.

Spațiul pentru cap în spate este și el bun, deși se reduce puțin dacă optați pentru trapa panoramică opțională. Scaunele din spate alunecă înainte și înapoi, astfel încât să puteți jongla spațiul pentru picioare sau spațiul portbagajului în funcție de ceea ce aveți nevoie în plus, iar spătarul scaunelor se ajustează și ele, astfel încât să puteți sta în poziție verticală sau să vă întindeți puțin pe spate.

Trei persoane vor încăpea pe bancheta din spate, dar există o cocoașă de transmisie în podea, așa că pasagerul din mijlocul scaunului se va strădui să-și găsească spațiu pentru picioare. Trei adulți vor descoperi că umerii li se freacă și ei. Un lucru drăguț este că geamurile din spate sunt mari și pătrate, astfel încât să ai o vedere la fel de bună – esențial dacă transporti copii prin preajmă.

Modelele cu specificații mai înalte beneficiază de control climatic în trei zone, astfel încât cei din spate să își poată seta propria temperatură și există mai multe prize pentru USB-C și mufe de 12 volți. Obțineți buzunarele pentru hărți așteptate pentru spătar, dar mai bine, aveți buzunare mai mici sus pe spătar, ideale pentru depozitarea unui telefon mobil sau a unei tablete mici. Sau niste gume de vin…

Coșurile de gunoi nu sunt la fel de mari ca cele din față, dar sunt totuși destul de generoase. Va trebui să suportați niște plastice mai ieftine și zgâriate în spate, dar în partea superioară există puncte ISOFIX ușor de accesat și este ușor de încărcat într-un scaun de siguranță pentru copii datorită faptului că ușile se deschid atât de larg. .

Spațiu de pornire

Tiguan-urile cu specificații mai înalte primesc un hayon electric (dar este destul de lent, așa că poate doar ridicați-l singur?). Portbagajul în sine este uriaș, cu un spațiu de 520 de litri până la husa pentru bagaje și îl puteți extinde la 615 litri dacă glisați scaunele din spate până la capăt.

Cu toate acestea, dacă ați cumpărat versiunea eHybrid a lui Tiguan, aceasta scade cu 139 de litri până la 476 de litri – mai mică, dar totuși decentă.

Portbagajul lui Tiguan nu este la fel de încăpător ca marea Skoda Kodiaq, dar nu lipsește – credem că poți încăpea șase valize de mână pentru avioane fără să muți măcar raftul pentru pachete. Există o buză de încărcare plată, astfel încât articolele mai grele sunt ușor de încărcat și descărcat, și există o mulțime de cârlige pentru bagaje și puncte de fixare. Există, de asemenea, o priză de 12 volți dacă trebuie să alimentați ceva din portbagaj, cum ar fi un dispozitiv de umflare a anvelopei sau poate chiar o răcitoare pentru băuturi răcoritoare.

Există mici tăvi suplimentare de depozitare de fiecare parte a portbagajului, iar atunci când trebuie să ridicați podeaua portbagajului pentru a ajunge la roata de rezervă, există mici cleme cu arc care o țin în loc, astfel încât să nu alunece înapoi în jos. și te trage în cap. Podeaua portbagajului este, de asemenea, reglabilă pe înălțime, deși diferența de înălțime este de doar puțin peste un inch.

Scaunele din spate pot fi pliate cu ușurință prin tragerea de pârghii din portbagaj, dar nu se pliază 100% plat și va trebui să vă aplecați (sau să treceți prin ușile din spate) pentru a le împinge complet în jos. Desigur, dacă doriți mai mult spațiu, puteți încerca Tiguan Allspace, mai mare, cu șapte locuri…

Stil interior, infotainment și accesorii

Interiorul lui Tiguan este amenajat intuitiv și are o tehnologie opțională impresionantă. Majoritatea materialelor sale par și ele destul de moale, dar nu arată deosebit de interesant…

Interiorul Volkswagen Tiguan ar putea părea familiar dacă ați condus modelul anterior, dar există câteva modificări și actualizări.

Există un nou volan, care vine cu butoane sensibile la atingere. Acestea au o mică senzație haptică de „împingere” atunci când le atingi, așa că aproape că se simt ca un adevărat comutator. Acest tip de te face să te întrebi de ce nu au folosit doar butoane normale… Puteți glisa și glisați pentru funcții suplimentare, dar sunt frustrant de utilizat și nu sunt foarte intuitive.

Există, de asemenea, butoane sensibile la atingere pentru controlul climatizării și, din nou, acestea sunt puțin mai complicate decât este ideal și nu la fel de simple ca un buton pe care îl puteți roti. Panoul arată cel puțin un pic mai inteligent, la fel și schimbătorul de viteze revizuit.

Ca standard, Tiguan vine cu un sistem de infotainment de opt inchi care de fapt funcționează destul de bine. Există și o versiune de nouă inci, care este și mai bună. Mai mare este întotdeauna mai bine… Are un aspect logic și există butoane pentru comenzi rapide utile, precum și control prin gesturi (în care controlezi ecranul dând mâinile în fața lui). Mai bine, există conexiuni fără fir pentru Android Auto și Apple CarPlay și probabil veți petrece mai mult timp utilizând acestea decât software-ul propriu VW.

Tiguan-urile Life and Active-spec primesc cadrane fizice vechi (dar mai degrabă inteligente), dar restul gamei are un ecran digital de instrumente de 10,25 inchi, care are aspecte personalizabile și multe informații.

Întregul design al interiorului lui Tiguan nu s-a schimbat de fapt atât de mult și este încă destul de simplu și simplu în interior, dar tabloul de bord arată puțin mai elegant și mai lat decât înainte. E cam monoton? Un fel, da… Dacă vrei ceva mai jazzy, vezi un Volvo XC40 rival.

Calitatea generală este decentă, iar scaunele sunt confortabile (plus că opțional puteți avea reglaj electric al scaunelor și piele frumoasă dacă doriți). Poziția de conducere este bună, de asemenea, și există o mulțime de ajustări – vești bune dacă ești foarte înalt sau foarte scund.

MPG, emisii și taxe

Consumul de combustibil este de fapt un costum puternic Tiguan. Acel motor de bază pe benzină de 1,5 litri ar trebui să gestioneze 40 mpg în condusul zilnic (oficial 44 mpg), în timp ce dieselurile vor face 50 mpg, atâta timp cât eviți modelele opționale 4×4. Modelul eHybrid pretinde până la 178 mpg, dar acest lucru este posibil doar dacă îl folosiți în modul electric aproape tot timpul – pe o călătorie mai lungă, folosind motorul 1.4 turbo pe benzină, va face mai mult ca 40 mpg.

Emisiile de CO2 pentru Tiguan variază de la 36 g/km pentru eHybrid, la 136 g/km pentru motorina de 150 CP și 145 g/km pentru motorina de 200 CP. Benzina de 1,5 litri emite 144 g/km pentru versiunea de bază de 130 CP, 149 g/km pentru cea manuală de 150 CP și 158 g/km pentru versiunea automată.

Toate motoarele lui Tiguan sunt conforme cu cele mai recente standarde de emisii Euro 6 și este important să nu fiți plătit cu o taxă zilnică de 12,50 GBP pentru a conduce într-o zonă ULEZ (zonă cu emisii ultra-scăzute) sau CAZ (zonă cu aer curat). ) precum cele din Londra și Birmingham. Cu toate acestea, Tiguan-urile diesel au nevoie de un sistem de injecție AdBlue pentru a respecta reglementările actuale, ceea ce este un alt lucru de reținut să cumpărați și să completați.

Dacă sunteți un cumpărător privat, nu veți plăti nimic pentru taxarea unui Tiguan eHybrid pentru primul an, dar o benzină 1.5 TSI vă va costa 220 de lire sterline, sau 555 de lire sterline pentru versiunea automată. Ambele modele diesel vor costa 220 de lire sterline în primul an.

Pentru utilizatorii de mașini de companie, eHybrid este din nou câștigătorul clar, cu 20% plătitori ai unei rate de 66 de lire sterline pe lună în taxa pe mașina de companie. Costurile taxei pe benzină 1.5 TSI încep de la aproximativ 140 de lire sterline pe lună, în timp ce un model diesel vă va aduce înapoi la minim 163 de lire sterline pe lună.

Siguranță și securitate

VW Tiguan primește un rating complet de cinci stele de la experții în teste de impact de la Euro NCAP. Scorul său de 96 la sută pentru siguranța ocupanților adulți înseamnă că se află în cel mai înalt nivel, în timp ce siguranța copiilor și evaluările vulnerabile ale utilizatorilor rutieri sunt de asemenea bune.

Ca standard, toate Tiguan-urile primesc echipament de siguranță care include airbag-uri cortină, cu airbag-uri laterale pentru cei din față, airbag-uri pentru șofer și pasager și genunchi pentru șofer. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră este, de asemenea, standard, la fel ca și controlul stabilității și un monitor de somnolență al șoferului, recunoașterea semnelor rutiere și frânarea autonomă de urgență care poate detecta pietonii care ies în fața ta. De asemenea, aveți senzori de parcare față și spate și direcție pentru menținerea benzii.

În ceea ce privește securitatea, există ancore ISOFIX pentru scaunele pentru copii în locurile exterioare din spate, o alarmă, închidere centralizată cu blocare și un sistem de „e-call” de urgență încorporat care solicită automat ajutor dacă detectează că airbag-urile au s-a stins și nimeni din mașină nu se mișcă.

Fiabilitate și probleme

Ca standard, toate Tiguan-urile vin cu o garanție de trei ani, 60.000 de mile, dar aceasta poate fi extinsă opțional la cinci ani și 160.000 de mile. De asemenea, puteți extinde limita de kilometraj a garanției de trei ani dacă credeți că sunteți pe cale să depășiți 60.000 de mile. Tiguan eHybrid primește o garanție separată de opt ani și 160.000 de mile pentru baterie.

VW are planuri de service cu abonament preplătit și lunar, care costă între 386 și 496 lire sterline (sau 16-20 lire sterline pe lună) și care acoperă fie un serviciu de ulei și o inspecție a uleiului, fie un serviciu minor și un serviciu major. În plus, puteți cheltui 33 GBP pe lună pentru o mașină veche de trei ani (sau mai veche) pentru a-și acoperi costurile obișnuite de întreținere timp de doi ani. Volkswagen oferă, de asemenea, finanțare 0% pentru costurile de service și întreținere.

În general, Volkswagen produce mașini bine făcute și fiabile, dar Tiguan nu s-a descurcat genial în sondajele de fiabilitate și de satisfacție a clienților, plasându-se de obicei în spatele alternativelor precum Mazda CX-5, Kia Sportage și Honda CR-V. Unii proprietari au raportat probleme cu ecranul tactil, în timp ce alții menționează că senzorii orientați spre înainte pentru sistemul de frânare de urgență se întrerup adesea deoarece au murdărie sau murdărie de drum pe ei.

Tiguan a avut destule rechemari, pentru articole precum scaunul șoferului sudat incorect, spoilere de plafon atașate incorect, bare de remorcare defectuoase și chiar rezervoare de combustibil defecte.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo