Cele mai bune jocuri de strategie și tactică pentru PC pentru 2023

Uneori, genuri de jocuri video agitate, cum ar fi jocurile de luptă și shmups, nu oferă genul de provocare de care îți dorești. Fără îndoială, titlurile cu ritm rapid, concentrate pe acțiune își au locul lor, dar din când în când ai nevoie de entuziasmul care vine cu zdrobirea inamicilor cu creierul tău. Atunci jocurile de strategie și tactică se dovedesc atrăgătoare.

Există o linie fină între genurile strategie și tactice. Jocurile de strategie îți înscriu de obicei să gestionezi toate aspectele de luptă, cum ar fi recoltarea surselor de energie și construirea de baze sau trupe. Jocurile StarCraft sunt exemple excelente. Jocurile de tactică, pe de altă parte, se concentrează de obicei pe manevrarea trupelor și a altor elemente de luptă. Gears Tactics reprezintă bine categoria. Jocurile din oricare dintre categorii pot funcționa pe rând sau în timp real.

Dar destulă vorbă — este timpul să ne jucăm niște jocuri. Acestea sunt cele mai bune titluri de strategie și tactici pe PC.

Battlestar Galactica: Deadlock (pentru PC)

De zeci de ani,  Battlestar Galactica i  -a încântat pe tocilarii SF, atât seria originală din 1978, cât și repornirea din 2004 dobândind statutul de clasic cult. Battlestar Galactica: Deadlock, dezvoltat de Black Lab Games, se instalează pe teren lăsat relativ neatins de nicio serie, introducându-vă în chinurile primului război Cylon.

Jocul de tactici pe ture vă pune la comanda întregii flote coloniale și a dispoziției forțelor acesteia. Deși unele elemente tactice se simt ocazional dezechilibrate, Deadlock face dreptate francizei oferind bătălii spațiale incredibile și știri interesante.

Jocurile Mainline Gears of War sunt shootere bazate pe acoperire care te pun în cizmele soldaților musculoși care apără omenirea de hoarda mutantă numită Locust. În mod miraculos, Gears Tactics de la Xbox Game Studios — prima aventură a francizei în genul tacticilor pe rând — păstrează multe semne distinctive ale seriei, inclusiv execuții corp la corp sălbatice, medii cu acoperire grea și valuri de inamici excesiv de agresivi.

Punctele de acțiune, liniile de călătorie, conurile de distanță și capacitatea de a recruta noi trupe oferă jocului elementele sale tactice. Totuși, generarea ieftină a inamicului duce la momente frustrante.

Halo Wars 2

Halo Wars 2 este un joc de strategie în timp real plasat în universul popular Halo al Xbox Game Studios. Folosind un sistem de luptă în stil piatră-hârtie-foarfece, Halo Wars 2 vă cere să dezvoltați baze și armate pentru a combate forțele extraterestre ostile.

Odată ce vă familiarizați cu unitățile și producția de resurse, este doar o chestiune de a construi trupele potrivite pentru munca în cauză, indiferent dacă asta înseamnă capturarea bazelor inamice, apărarea propriei baze sau supraviețuirea valurilor inamice. Designul simplu al lui Halo Wars 2 face ca experiența RTS să fie accesibilă atât pentru nou-veniți, cât și pentru veterani, dar jocul nu face mare lucru pentru a revigora genul, în afară de adăugarea  modului Blitz, prietenos cu esports.

Marvel’s Midnight Suns

De la creatorii XCOM vine Marvel’s Midnight Suns, un joc tactic, bazat pe cărți, care îi pune pe unii dintre cei mai emblematici eroi ai Marvel împotriva lui Lilith și a forțelor ei malefice supranaturale. Midnight Suns elimină o mare parte din RNG și luptă concentrată pe grilă pentru a oferi un joc simplificat și rapid pe rând. Pachetele de abilități bazate pe cărți adaugă limitări dinamice bătăliilor tale, dar eroii extrem de unici și adaptabili compensează mai mult. În afara luptei, bucurați-vă de interacțiunile cu personaje în stil Fire Emblem și construiți relații între eroi.

StarCraft II: Legacy of the Void

A treia și ultima expansiune StarCraft II este o concluzie fantastică pentru saga de strategie în timp real a lui Blizzard și un punct de intrare excelent într-unul dintre cele mai complexe, dar satisfăcătoare jocuri realizate vreodată.

Spre deosebire de expansiunea anterioară StarCraft II, Legacy of the Void nu necesită să cumpărați versiuni anterioare ale jocului pentru a juca acest pachet. Este complet independent. Luați în considerare o campanie variată pentru un singur jucător, cinematice superbe și noi moduri de cooperare prietenoase pentru noob și veți vedea că Legacy of the Void este unul dintre cele mai bune jocuri pentru PC din toate timpurile.

Supreme Commander 2

Supreme Commander 2 de la Gas Powered Games probabil că nu merită cuvântul „supremă” în titlu, dar apoi schimbarea titlului ar învinge scopul de a face o continuare. Nu că acest joc nu este o continuare bună a originalului din 2007, dar este cu siguranță destinat unui public mai larg (și mai puțin răbdător).

Cu multe dintre detaliile micromanagementului reduse sau eliminate în întregime, Supreme Commander 2 este mai mult un titlu de strategie în timp real de grădină decât un membru mândru al unei serii distinctive. Totuși, este foarte distractiv dacă poți accepta modificările de joc.

Tactics Ogre Reborn

Acest joc de strategie SNES emblematic a fost remasterizat o dată pe PSP, iar acum din nou pentru PC și consolele actuale. Tactics Ogre Reborn păstrează farmecul bazat pe sprite, perspectiva izometrică și strategia feroce de provocatoare, dar cu remasterizare a pixelilor de înaltă definiție, scene de poveste în engleză și japoneză complet vocale, muzică reînregistrată și gameplay reechilibrat. Această reechilibrare îndepărtează accentul pe măcinare și adaugă limitări mai dinamice ale personajelor care te obligă să joci strategic.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo