Acer Swift Edge (2023) Recenzie si pret – Cumpara online in Romania la cel mai bun pret

PROS:

 • Greutate ultra-scazuta
 • Ecran OLED 4K grozav
 • Performanță mare pe kg

CONS:

 • Durata de viață a bateriei
 • Difuzoare mici
 • Tastatură nesubstanțială
 • Touchpad din plastic

Verdictul nostru

Un laptop cu această lumină nu are dreptul să fie atât de puternic, capabil să ofere o experiență de lucru atât de mare. Cu toate acestea, Acer Swift Edge te face să simți unele dintre compromisurile făcute pentru a ajunge acolo puțin prea mult pentru a fi o achiziție grozavă pentru toată lumea.

Acer Swift Edge este un laptop de ultimă generație creat pentru a echilibra portabilitatea și dimensiunea afișajului. Cântărește mai puțin de 1,2 kg, dar are un ecran de 16 inchi, considerabil mai mare decât majoritatea laptopurilor ultraportabile.

Aceste tipuri de specificații nu sunt cu adevărat posibile cu designul convențional de laptop, împingând Acer să caute orice oportunitate de a rade câteva grame.

Rezultatul final: Acer Swift Edge este un laptop puternic care se va potrivi persoanelor care călătoresc mult pentru muncă. Însă există câteva probleme în construcție și design, ceea ce înseamnă că Swift Edge nu ajunge la culmile seriei LG Gram, care a pus inițial acest stil de laptop în centrul atenției.

Proiectare & Construire

 • Cadru din aliaj de magneziu aluminiu super usor
 • Rigiditate relativ slabă a panoului
 • Design sobru, cu aspect simplu

Swift Edge este excepțional de ușor, având în vedere că are un ecran de 16 inchi. 1,17 kg ar fi considerat ușor pentru un laptop de 13 inci, să nu mai vorbim de unul atât de mare.

Modul în care Acer reușește acest lucru este prin utilizarea multor tehnici și compromisuri ca LG Gram 16 – laptopul pentru care Swift Edge dorește în mod clar. Poate avea aspirații să atragă unii oameni departe de un MacBook Air, de asemenea.

Panourile de caroserie ale lui Acer Swift Edge sunt realizate din aliaj de magneziu și, judecând după cum se simte Edge, sunt destul de subțiri. Fiecare parte a acestui laptop se flexează puțin, inclusiv baza tastaturii unde începe să afecteze utilizarea.

A pierde atât de multă greutate, atunci, cu siguranță implică compromisuri. Merită ele? Dacă călătoriți tot timpul, sigur. Dacă Acer Swift Edge va rămâne pe biroul tău acasă sau la birou în 90% din timp, nu atât.

Deși nu suntem îngrijorați de longevitatea Edge, există o anumită vacuitate în tastarea pe care nu o iubim. Și nu este evident la rivalii care nu sunt produsul unei obsesii pentru pierderea în greutate.

Acer Swift Edge este, de asemenea, un laptop cu aspect destul de simplu. Are o ramă ridicată a ecranului din plastic – stratul frontal al ecranului este, de asemenea, din plastic, în parte pentru că sticla ar adăuga prea multă greutate. Accentul aici se pune pe portabilitate și, la 13 mm grosime, Edge se strecoară în bagajele de mână după securitatea aeroportului ca și cum ar fi un iPad supradimensionat.

Tastatură și touchpad

 • Tastatura superficială pare puțin vagă
 • Touchpadul din plastic este o dezamăgire
 • Iluminare de bază a tastelor albe pe 2 niveluri

Există o anumită „goltură” în senzația de tastare pe Swift Edge, deoarece forța de apăsare a tastei reverberează în jurul cadrului. Tastele sunt, de asemenea, superficiale, iar acțiunea este rapidă și ușoară, nu de carne și substanțială ca o tastatură de pe desktop.

Tastatură și touchpad

În timp ce suprafața touchpad-ului Acer Swift Edge se simte ok, are un pic de scârțâit de plastic pe care sticla texturată o evită. Adâncimea clicului variază destul de dramatic în funcție de locul în care apăsați pe pad. Deși acest lucru este normal pentru un clicker mecanic, este mai vizibil decât de obicei pe Swift Edge.

Mai simplu spus, touchpad-ul se simte ca și cum ar aparține unui laptop mai ieftin și dacă este din plastic doar pentru a rade câteva grame, chiar nu a meritat.

Ceea ce este bun este senzorul de amprentă integrat în butonul de pornire. Aceasta înseamnă că vă puteți conecta la Windows fără a introduce codul PIN sau parola. De asemenea, funcționează fiabil.

Ecran

 • Profunzime mare de culoare
 • Rezoluția 4K pare clară
 • Suprafață din plastic lucios

Acer Swift Edge are un afișaj de ultimă generație, dar s-ar putea să nu fie imediat evident deoarece are un finisaj din plastic. Globii oculari moderni sunt obișnuiți să vadă ecrane reflectorizante din sticlă, care au o anumită calitate de care Edge îi lipsește.

Cu toate acestea, colorimetrul nostru a expus rapid realitatea situației. Contrastul lui Acer Swift Edge este, previzibil, extraordinar, deoarece acesta este un panou OLED, ceea ce înseamnă pixeli emisivi. Adâncimea culorii este fantastică și, foarte important, Acer nu a oferit Edge o prezentare implicită comic suprasaturată.

Din păcate, nu există profiluri de culoare integrate – rivalul Samsung Galaxy Book 360 3 are moduri pentru a adera mai îndeaproape la standarde precum sRGB, DCI P3 și Adobe RGB.

Acer spune că acesta este un ecran DISplayHDR500, ceea ce înseamnă că ar trebui să poată atinge o luminozitate de 500 nits. Cu toate acestea, nu am putut să-i scoatem decât 400 de nit – cea mai mare luminozitate poate fi rezervată conținutului HDR. Este suficient de luminos pentru a face posibilă utilizarea în aer liber, dar, pentru că este lucios și reflectorizant, nu este la fel de ușor de văzut în acele condiții ca unul mat antireflex.

Claritatea este excelentă datorită rezoluției 16:10 3840 x 2400 pixeli.

Există totuși câteva elemente puțin limitate. Ecranul se poate înclina înapoi doar cu aproximativ 130 de grade și nu este un ecran tactil. Nici cu acest laptop nu veți putea folosi niciun fel de stilou. În plus, este un ecran de 60 Hz, nu unul cu rată mare de reîmprospătare.

Performanţă

 • Performanță bună
 • Zgomotul ventilatorului devine distras sub sarcină
 • Mai bun pentru jocuri decât rivalii actuali Intel

Acer Swift Edge are un procesor AMD Ryzen 7 6800U, 16 GB RAM și un SSD de 1 TB. Este o specificație excelentă care oferă spațiu pentru muncă serioasă, editare video și așa mai departe.

Procesorul său AMD are, de asemenea, un avantaj important față de rivalul Intel Core i7-1360p: un chipset grafic mai rapid. Hardware-ul grafic de aici folosește tehnologie similară cu cea a Steam Deck-ului, dar cu mai multă putere la robinet.

Aceasta înseamnă că puteți juca destul de multe jocuri cu aspect rezonabil de impresionant, doar că nu la rezoluția nativă 4K a ecranului. Testele noastre arată că consumă doar 24-25W de wați, sub TDP-ul maxim declarat de 28W, dar Asus ZenBook S13 OLED are aceeași putere maximă continuă, sugerând că aceasta este norma pentru chipset. Nu că ar fi măsurarea ta obișnuită, dar puterea pe gram oferită aici este excelentă.

Sub presiune, Acer Swift Edge suferă de aceeași problemă ca o mulțime de laptop-uri super-subțiri – zgomotul ascuțit vizibil al ventilatorului de răcire. În timp ce nivelul real de zgomot nu este niciodată atât de mare, personajul este un pic ca cel al unui avion cu reacție. Cu toate acestea, în timpul lucrului ușor, este puțin și mult tăcut.

Durata de viață a bateriei și caracteristici

 • Durată de viață a bateriei mai proastă decât se spunea
 • Cameră web decentă 1080p

Gama LG Gram ne-a arătat că greutatea foarte mică nu înseamnă neapărat o durată de viață super-scurtă a bateriei. Și Swift Edge are unele dintre elementele potrivite pentru o rezistență excelentă, folosind un procesor AMD Ryzen. Acestea duc, de obicei, la o durată de viață mai lungă a bateriei decât omologul Intel, iar Acer pretinde 10,5 ore.

Realitatea, însă, ne-a lăsat dezamăgiți. În testul nostru de lucru la birou, a durat șapte ore și 40 de minute, nereușind o zi întreagă de lucru departe de rețea. Dar dacă aveți o etichetă proastă în fila browserului, lăsați stive de lucruri deschise sau doriți să faceți ceva mai dificil decât să scrieți documente și să primiți un apel ciudat Zoom, veți ajunge la încărcător și mai devreme.

Am urmărit nivelul bateriei în timp ce lucram zilnic la laptop – în principal scriind și cercetând această recenzie. A pierdut 16% din încărcare într-o oră, sugerând rezistență de doar șase ore și 15 minute, ceea ce nu este grozav.

Este o pungă amestecată în altă parte. Am fost placut surprinsi de camera web. Obiectivul său pinhole arată absolut mic, dar aceasta este o cameră de 1080p și una destul de bună.

Totuși, difuzoarele nu sunt bune. Nu există bas aici și, deși claritatea și proiecția sunt bune, Edge nu are cotele pentru a face muzica să sune foarte bine.

În ceea ce privește conectivitate, Acer oferă aproape tot ce ai nevoie în deplasare, cu excepția oricărei forme de cititor de carduri de memorie. Există două porturi USB-C, deși sunt conectori USB 3.2 de 10 Gbps – mai lent decât tipul Thunderbolt la care te-ai aștepta de la un laptop cu procesor Intel la acest nivel. Obțineți o ieșire HDMI de dimensiune completă, o binecuvântare pentru acele momente în care trebuie doar să conectați rapid un televizor sau un monitor. Este și un port HDMI 2.1 cu lățime de bandă mare.

Există, de asemenea, doi conectori USB-A tradiționali care funcționează la până la 5 Gbps.

Verdict

Acer Swift Edge oferă performanțe excelente și spațiu de ecran pentru greutatea sa, făcându-l una dintre cele mai bune opțiuni dacă aveți nevoie de un laptop cât mai ușor pentru călătorii, dar nu doriți să faceți compromisuri cu ceea ce poate face laptopul dvs.

Cu toate acestea, s-au făcut compromisuri pentru a ajunge la greutatea sa super-mică. Tastarea nu este o experiență grozavă, iar folosirea unui touchpad din plastic este la acest preț. Nu este deloc o surpriză că difuzoarele nu sunt de folos pentru muzică, dar durata de viață relativ slabă a bateriei ar putea fi o problemă. Evident, nu am testat Swift Edge până la distrugere, dar durabilitatea este o preocupare având în vedere cât de mult se flexează acest laptop.

În timp ce Acer și-a atins probabil obiectivele de design aici, sacrificiile făcute pentru a ajunge acolo fac dificilă recomandarea Swift Edge necondiționată.

Așadar, dacă doriți să știți ce laptop ar trebui să cumpărați, aruncați o privire la rezumatul celor mai bune laptop-uri și, de asemenea, recenzia noastră despre LG Gram 17 și Huawei MateBook 16s .

Specificații

 • Model testat
 • OS: Windows 11 Home
 • Ecran: 16in 3480 x 2400 60Hz OLED
 • CPU: AMD Ryzen 6800U
 • Memorie: 16 GB la bord
 • Grafică: AMD Radeon
 • Stocare: 1TB PCIe NVMe Ms SSD
 • Cameră web: 1080p
 • Conectivitate: 2 x USB-C 3.2 Gen 2, HDMI 2.1. 2x USB-A 3.2
 • Rețea: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
 • Capacitate baterie: 54Wh
 • Incarcator: 65W
 • Dimensiuni: 356,7 x 242,3 x 13,95 mm
 • Greutate: 1,17 kg
 • Garanție: RTB 1 an
Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo