Surface Laptop Studio 2 – Recenzie si pret – Cumpara online in Romania la cel mai bun pret

Laptop Studio este cel mai recent produs nou-nouț din gama Microsoft Surface, deși a fost anunțat în septembrie 2021.

Acel dispozitiv original a înlocuit Surface Book 3 , renunțând la ecranul detașabil în favoarea unui design cu trei poziții fixe. Îl puteți folosi ca laptop obișnuit de 14,4 inchi, puteți trage ecranul înainte în „modul Stage” sau îl puteți așeza plat în „modul Studio”. După cum sa menționat în recenzia noastră completă , fiecare dintre acestea este cu adevărat utilă, dar cu siguranță mai există loc de îmbunătățire.

Deci, la ce ne putem aștepta de la a doua generație viitoare? Iată tot ce știm până acum.

Când va fi lansat Surface Laptop Studio 2? 

Un nou Surface Laptop Studio a fost întotdeauna probabil la un moment dat în 2023 și se pare că vom vedea a doua generație înainte de expirarea anului.

Inițial, acesta trebuia să fie primăvara, Zac Bowden de la Windows Central descriindu-o drept „țintă de expediere” într-un articol din februarie 2023 .

Cu toate acestea, Bowden a recunoscut cu câteva săptămâni mai devreme că disponibilizările recente de la Microsoft ar putea avea un efect asupra acestui program, iar acum se pare că nu vor exista dispozitive Surface noi până mai târziu în cursul anului.

Într-un videoclip Windows Central din martie 2023 , el a spus că atât Surface Laptop Studio 2, cât și Surface Go 4 au fost „înscrise în a doua jumătate a anului”. În schimb, erau așteptate noi cameră, cameră web, difuzor și dock, acesta din urmă fiind acum lansat .

Dar există dovezi că Laptop Studio 2 este pe drum, cu mai multe listări Geekbench 6 din februarie 2023 care arată un dispozitiv care pare să fie acesta:

Care vor fi specificațiile și caracteristicile Surface Laptop Studio 2?

Dacă listele Geekbench 6 se dovedesc a fi Surface Laptop Studio 2, sunt dezvăluite câteva specificații cheie.

Se pare că există cel puțin două modele de bază: unul cu un procesor Intel Core i7-13700H și 16 GB de RAM , iar altul cu un Core i7-13800H și 64 GB de RAM . Acesta din urmă pare să fie disponibil și cu opțiunea pentru un GPU discret Nvidia RTX 4060 (mai degrabă decât grafica integrată Intel Iris Xe), ceea ce l-ar face cel mai puternic laptop Microsoft de până acum.

Actualizarea la procesoare Intel de generația a 13-a și grafică RTX 40 Series ar fi un mare pas înainte pentru performanța și eficiența energetică a Surface Laptop Studio.

Totuși, s-ar putea să fie acolo unde se termină upgrade-urile. Zac Bowden de la Windows Central spune că „nu trebuie să vă așteptați la actualizări majore de design ale șasiului extern” și că nu este probabil să existe o alternativă la dimensiunea ecranului de 14,4 inchi. Ambele își citează pur și simplu sursele, dar Bowden are un istoric solid pentru știrile Surface.

Înseamnă că modelul de a doua generație va arăta foarte asemănător cu originalul. Înseamnă că veți obține același design premium, trei moduri fixe și rame considerabile, deși niciunul dintre acestea nu necesită o atenție urgentă.

Există încă șanse ca Microsoft să actualizeze specificațiile afișajului, deși pare să fie în continuare mulțumit de LCD, mai degrabă decât de OLED. Ecranul are deja o rezoluție mare de 2400 × 1600 și o rată de reîmprospătare de 120 Hz care se poate ajusta dinamic în funcție de ceea ce faci, făcându-l unul dintre punctele culminante ale originalului.

Puteți spune același lucru pentru impresionantul senzor 1080p și IR, care asigură apeluri video grozave și deblocare facială fiabilă. Dar ar fi bine să vedem un scaner de amprentă separat, potențial unul care este încorporat în butonul de pornire. 

Având în vedere cât de gros este Laptop Studio, trebuie să existe și mai multe porturi. Adăugarea USB-A și HDMI la mufa existentă pentru căști USB-C și de 3,5 mm ar fi grozavă, iar renunțarea la portul Surface Connect pentru încărcarea USB-C ar putea elibera ceva spațiu.

Durata de viață a bateriei este deja un punct forte al dispozitivului, dar ar fi bine să vedem o creștere a capacității maxime de 58Wh. În prezent, durează peste două ore pentru o încărcare completă, ceva care trebuie îmbunătățit la următoarea iterație. 

După cum puteți vedea, câteva mici îmbunătățiri ar putea face din a doua generație Surface Laptop Studio un dispozitiv mult mai atrăgător. Dar nimic nu a fost confirmat sau chiar zvonit în această etapă – vom actualiza acest articol odată ce vor fi cunoscute mai multe informații. 

Pentru a vedea alte produse care ar putea fi lansate în acest an, consultați ghidurile noastre separate pentru Surface Pro 10 și Surface Laptop 6 .

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo