Recenzie Cel mai bun telefon Xiaomi Redmi Note 12 Pro Promotii telefoane noi. Pareri

Un telefon de gamă medie care nu trebuie trecut cu vederea

Verdictul nostru

Note 12 Pro este un pas clar față de Pro+, dar și semnificativ mai ieftin. Este un telefon grozav pentru bani, deși același lucru se poate spune despre o mulțime de dispozitive la prețuri similar.

Seria Redmi Note 12 de la Xiaomi include un total de patru telefoane în Europa, plus alte câteva din China.

12 Pro+ și camera sa de 200Mp atrag cea mai mare atenție, dar este important să nu ignorăm modelele mai ieftine. La 339 GBP/399 EUR, Note 12 Pro obișnuit este vizibil mai accesibil, iar camera și viteza de încărcare sunt cele mai evidente compromisuri.

Dar din testarea telefonului, este remarcabil cât de repede aceste downgrade trec în fundal. Face din 12 Pro un adevărat concurent mid-range , cu puterea concurenței principalul obstacol în calea achiziționării unuia. Iată recenzia noastră completă.

Proiectați și construiți

 • Sticla fata si spate
 • Clasament IP53
 • Mufă pentru căști de 3,5 mm

Redmi Note 12 Pro are un design aproape identic cu 12 Pro+, cel mai scump model din serie. Acest lucru se reflectă foarte bine pe primul: 12 Pro arată și se simte exact ca un telefon emblematic.

Poate că singurul compromis în comparație cu telefoanele de ultimă generație este că spatele din sticlă nu este standardul Gorilla Glass consolidat . Note 12 Pro este mai susceptibil la deteriorare ca urmare, dar m-aș simți încrezător că va supraviețui majorității picăturilor.

Obțineți și o protecție impresionantă la intrare pentru preț. Clasamentul IP53 înseamnă că poate gestiona bine praful, împreună cu stropii de apă, deși nu va supraviețui unei scufundari complete într-o cadă.

Optând pentru plastic, mai degrabă decât aluminiu pe părțile laterale, adaugă aderență la ceea ce altfel ar fi un telefon alunecos. Înseamnă că poți scăpa fără a folosi o husă, deși este mult mai confortabil de ținut cu husa din silicon inclusă în cutie aplicată.

Există trei opțiuni de culoare din care puteți alege, dar versiunea „Midnight Black” pe care o vedeți în fotografii este de departe cea mai reflectorizant. Nu este o exagerare să spunem că spatele telefonului s-ar putea dubla ca o oglindă.

Dacă nu puneți o carcasă, va trebui, de asemenea, să vă confruntați cu multe pete de amprente și alte murdărie. 12 Pro acumulează rapid ambele, așa că fiți pregătit să curățați spatele telefonului la fel de mult ca și partea din față.

12 Pro arată și se simte exact ca un telefon emblematic

Din fericire, ambele probleme pot fi rezolvate optând pentru un finisaj „Polar White” sau „Sky Blue”. Acestea strălucesc în lumină, mai degrabă decât să arate o reflectare a mediului înconjurător. Xiaomi ar putea lucre pentru ca informațiile CE și brandingul Redmi să fie mai discrete, dar ambele sunt ușor de ignorat.

Dar indiferent de culoarea pe care o alegeți, modulul camerei este caracteristica definitorie aici. Nu este deosebit de atractiv, dar stă în mod impresionant aproape la același nivel cu spatele telefonului. Dacă folosiți o carcasă, nu există nicio clătinare atunci când o folosiți cu fața în sus pe o masă – asta este ceva ce pot aprecia cu adevărat.

La 187 g, Note 12 Pro este semnificativ mai ușor decât majoritatea telefoanelor cu afișaje atât de mari. Ca rezultat, se simte puțin mai puțin premium, dar cu siguranță nu îmi lipsește volumul suplimentar care vine cu el.

Dar fără senzor de amprentă în afișaj, te vei baza pe cel fizic încorporat în butonul de pornire. Nu este la fel de convenabil, dar ușor de configurat și de fapt mai fiabil. Acest lucru nu pare deloc un compromise.

După cum era de așteptat, există un port USB-C pentru încărcare. Dar este o surpriză plăcută să vezi mufa audio de 3,5 mm păstrată. Dacă aveți căști grozave cu fir care se bazează pe ele, nu aveți nevoie de un adaptor este grozav.

În altă parte, motoarele de vibrații de pe Note 12 Pro sunt la fel de bune pe cât poți să primești pe un telefon. Feedback-ul lor haptic subtil face ca blocarea telefonului, multitaskingul și selectarea aplicațiilor să se simtă puțin mai captivante.

Ecran și difuzoare

 • Ecran OLED excelent de 6,67 inchi
 • Rată de reîmprospătare de 120 Hz
 • Difuzoare stereo decente

Impresionant, Note 12 Pro are un afișaj care nu ar arăta deplasat pe aproape orice telefon de ultimă generație.

Este un panou OLED de 6,67 inchi, 1080×2400. Veți găsi ecrane cu rezoluție mai mare, dar nu sunt o necesitate pentru majoritatea oamenilor – mai ales la acest preț.

Cu toate acestea, o diferență cheie în comparație cu mulți rivali este afișajul plat. Majoritatea telefoanelor optează pentru o versiune curbată, ceea ce oferă o experiență de vizionare puțin mai captivantă, deoarece conținutul se întinde până la margini.

Dar personal prefer abordarea Note 12 Pro, care încă arată grozav, dar păstrează și o simetrie atractivă. Cadrele subțiri de dimensiuni egale de pe marginea ecranului arată mai bine după părerea mea.

În aproape orice situație la care vă puteți gândi, afișajul arată superb. Culorile bogate și vii ajută jocurile, videoclipurile și rețelele sociale să prindă viață, dar păstrează o mulțime de detalii și unele unghiuri de vizualizare impresionante.

Este întrerupt doar de o mică cameră cu perforare, dar este bine folosită. Pe lângă realizarea selfie-urilor, poate fi folosit și pentru deblocarea facială.

Optarea pentru OLED înseamnă că contrastul și vibrația sunt ambele de top, deși îl puteți reduce pe acesta din urmă alegând o schemă de culori diferită în Setări.

Altceva veți găsi acolo este o rată de reîmprospătare de 120 Hz, care poate fi activată manual sau setată să comute automat între 60 și 120 Hz, în funcție de ceea ce faceți. Modul automat ajută la conservarea duratei de viață a bateriei, păstrând în același timp un plus de slickness și fluiditate pe care le obțineți de la un ecran cu rată de reîmprospătare ridicată.

În aproape orice situație la care vă puteți gândi, afișajul arată superb

Xiaomi susține că poți obține până la 900 de nits de luminozitate maximă și poți folosi confortabil telefonul afară în aproape toate condițiile de iluminare, mai ales cu un „mod de lumină solară” dedicat când dezactivați luminozitatea automata.

La fel ca 12 Pro+, 12 Pro obișnuit are difuzoare stereo duble, cu grila obișnuită în jos unită de o secundă în partea de sus a telefonului. Aceasta este o opțiune superioară pentru a vă baza pe cască și ajută telefonul să ofere un sunet impresionant.

Nu vă așteptați la un sunet care umple camera, dar sunt foarte posibile o voce clară și o muzică detaliată. Există chiar și un sunet decent de bas, ceea ce face telefonul excelent pentru videoclipuri ocazionale sau pentru a naviga pe rețelele sociale. Dacă aveți nevoie de o calitate mai bună, puteți utiliza întotdeauna Bluetooth sau mufa audio de 3,5 mm.

Specificații și performanță

 • Cip MediaTek Dimensity 1080 5G
 • Performanță impresionantă, inclusiv unele jocuri
 • Doar 128 GB de stocare neextensibilă

Note 12 Pro este alimentat de Dimensity 1080 de la MediaTek , un cip 2022 care este conceput special pentru telefoanele de gamă medie.

Dimensity 1080 este suficient de capabil pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi mesageria, e-mailurile, rețelele sociale și vizionarea videoclipurilor, plus multitasking și comutarea rapidă între aplicații.

În combinație cu rata de reîmprospătare de 120 Hz, vă puteți aștepta la o experiență de navigare ca mătăsoasă, care se simte mult mai premium decât sugerează prețul lui 12 Pro… de cele mai multe ori.

Spun „cele mai multe” pentru că au existat câteva ezitări ocazionale și câteva erori în timpul testării mele, dar par legate de software mai degrabă o lipsă de performanță pură.

Nu există o scădere prea mare a performanței în comparație cu telefoanele de ultimă generație

Când vine vorba de jocuri, telefonul poate gestiona cu ușurință majoritatea titlurilor ocazionale. Veți întâlni o oarecare încetinire în timpul unora dintre cele mai solicitante jocuri de pe Play Store, cu ratele de cadre scăzute în Asphalt 9 deosebit de vizibile. Dar articole precum Call of Duty: Mobile și PUBG Mobile sunt relativ fluide și foarte jucabile.

Cu toate acestea, puteți obține mai multă putere în altă parte, așa cum se reflectă în benchmark-urile de mai jos, unde 12 Pro rămâne în urma unor telefoane la prețuri similare:

Redmi Note 12 Pro benchmarks
Infogram

Lipsa stocării interne ar putea fi un punct de blocare, deși doar pe versiunea globală. Singurul model disponibil în Marea Britanie și Europa are doar 128 GB, fără opțiune de extindere prin microSD.

Cu aproximativ 28 GB din cei preluați de fișierele de sistem pe care nu le puteți elimina, nu vă lasă cu multă capacitate de rezervă. Fii pregătit să te bazezi pe stocarea în cloud pentru majoritatea lucrurilor tale.

Numele oficial al acestui telefon este Redmi Note 12 Pro 5G, cu Dimensity 1080 având 5G încorporat. Ca de obicei, acceptă în continuare 4G și standardele anterioare, alături de Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.2.

Cameră și video

 • Macro impresionantă de 50 Mp
 • Ultrawide dezamăgitor de 8Mp
 • Cameră selfie grozavă de 16 Mp

O cameră principală de 200 Mp este caracteristica principală a seriei Redmi Note 12, dar este disponibilă numai pe Pro+ .

Va trebui să vă descurcați cu un snapper de 50Mp pe Pro obișnuit, deși ceilalți doi senzori din spate – 8Mp ultrawide și 2Mp macro – sunt neschimbați.

Dar veți dori să utilizați obiectivul principal cât mai mult posibil. Camera de 50 Mp nu este în mod constant grozavă, dar puteți obține rezultate cu adevărat superbe.

Acest lucru este evident mai ales atunci când faceți fotografii de peisaj, unde veți obține un nivel impresionant de detalii și o gamă dinamică excelentă. Post-procesarea poate suprasatura culorile uneori, dar fotografiile sunt în mare parte adevărate. Cele mai multe dintre testele mele au avut loc într-o zi însorită, dar probabil că este mai potrivită pentru mediile înnorate.

Expunerea este o problemă comună la camerele de telefoane la prețuri accesibile, dar 12 Pro se descurcă foarte bine. În general, reușește să mențină un subiect din prim-plan bine expus, fără a sufla fundalul. Drept urmare, am reușit să surprind niște fotografii foarte bune de orizonturi vii cu relativ puțin efort.

Fotografiile de stradă și imaginile de arhitectură pot părea mai spălate, așa că obținerea unui rezultat bun depinde mai mult de iluminare și de dorința dvs. de a experimenta unghiuri și încadrare.

Camera de 50 Mp nu este în mod constant grozavă, dar puteți obține rezultate cu adevărat superbe

Fără un senzor de adâncime dedicat, te vei baza și pe camera principală (și pe software) pentru fotografii în stil portret. Este distractiv de utilizat și puteți obține rezultate frumoase, dar există probleme majore de detectare a marginilor aproape de fiecare dată. Pentru subiecții care se mișcă adesea (cum ar fi animalele de companie sau copiii), fiți pregătiți pentru multe neclarități neintenționate.

Modul Noapte folosește, de asemenea, un software pentru a lumina fotografiile cu lumină scăzută, dar aplicarea sa subtilă le împiedică să arate artificiale. Cu majoritatea detaliilor cheie păstrate, merită cu siguranță folosit.

Din păcate, nu același lucru se poate spune despre obiectivul ultrawide de 8Mp. Un câmp vizual de 120˚ este util, dar precizia culorii, expunerea și intervalul dinamic sunt toate semnificativ mai slabe decât obiectivul principal.

Am crezut că macro-ul de 2Mp va avea aceeași soartă, dar fotografiile de aproape de la Note 12 Pro sunt un punct forte surprinzător. Captează câteva detalii excelente care pur și simplu nu sunt posibile pe multe camere ale telefonului.

Camera frontală de 16 Mp poate produce și niște selfie-uri foarte solide. Detaliile și expunerea sunt foarte bune, în timp ce până și modul portret are mai mult succes aici. Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că dezactivați modul de frumusețe.

Consultați o serie de mostre de camere în galeria de mai jos:

Încărcare baterie

 • baterie de 5000 mAh
 • Durată de viață a bateriei toată ziua pentru majoritatea oamenilor
 • Încărcare cu fir de 67 W

Xiaomi a echipat Note 12 Pro cu o baterie de 5000 mAh, care rezistă o zi întreagă de utilizare moderată, deși se poate întinde până la două dacă folosești telefonul doar ocazional. În egală măsură, câteva ore de luminozitate ridicată, GPS și a face o mulțime de fotografii înseamnă că probabil că va trebui să ajungeți la încărcător până seara devreme.

Dar durata neremarcabilă a bateriei lui 12 Pro nu este un motiv de îngrijorare. Nu poate rivaliza cu cele mai bune telefoane cu durată de viață a bateriei , dar nici nu va trebui să vă faceți griji în mod constant că se va epuiza.

Încărcarea rapidă de 67 W este, de asemenea, destul de neplăcută. A ajuns la 43% în 15 minute, apoi la 79% până la jumătatea de oră, iar o încărcare completă durează puțin sub 50 de minute.

De asemenea, va trebui să te descurci fără încărcare fără fir, dar asta este de așteptat pe un telefon atât de accesibil.

Actualizări software

 • Skin MIUI 14 peste Android 13
 • Experiență de utilizator aglomerată și enervantă
 • Va primi patru ani de actualizări

Redmi este un sub-brand Xiaomi, astfel încât toate telefoanele sale rulează și skin-ul MIUI al companiei. Pe Note 12 Pro, este MIUI 14 la momentul scrierii, care se bazează pe Android 13 .

Toate elementele de bază ale sistemului de operare Google sunt aici, inclusiv feedul Discover din stânga ecranului de pornire și Magazinul Play foarte important, dar multe alte lucruri s-au schimbat.

În aceste dosare, există chiar „Recomandări” pentru mai multe aplicații pe care probabil nu veți dori să le descărcați. Se simte totul foarte aglomerat și confuz, dar merită să petreci câteva minute dezinstalând sau ascund majoritatea acestora din vedere.

MIUI face o mulțime de modificări la Android „de stoc”, dar foarte puține au un efect pozitiv asupra experienței utilizatorului

Ceva cu care va trebui să vă obișnuiți, totuși, este setările rapide împărțite și nuanța de notificare. Majoritatea telefoanelor Android le combină într-un singur ecran, dar ceea ce vedeți aici depinde de locul în care glisați în jos din partea de sus a ecranului, la fel ca pe un iPhone. E bine odată ce te obișnuiești, dar nu adaugă nimic.

Aceasta este o temă pentru experiența software în general. MIUI face o mulțime de modificări la Android „de stoc”, dar foarte puține au un efect pozitiv asupra experienței utilizatorului.

În ceea ce privește actualizările, Xiaomi se angajează la trei ani de actualizări ale versiunii Android și patru ani de securitate. Prin urmare, ar trebui să vă așteptați la actualizări pentru Android 14 până la 16, plus corecții de Securitate până în 2027.

Verdict

Note 12 Pro nu are factorul wow al lui Pro+, dar este, probabil, un raport calitate-preț chiar mai bun. Dacă puteți trăi fără o cameră de 200 Mp și o încărcare de 120 W, acesta este telefonul Redmi Note 12 pe care trebuie să îl obțineți.

Păstrează superbul ecran OLED de 120 Hz, chipset MediaTek Dimensity 1080 capabil și baterie solidă de 5000 mAh, plus o cameră excelentă pentru selfie.

Reducerea la o cameră principală de 50 Mp nu pare un compromis, iar încărcarea de 67 W este încă rapidă în comparație cu concurența.

Cele mai bune păreri despre produse și oferte 2023 în România
Logo