Tehnologii

Cele mai bune scarificatoare de gazon pentru a îndepărta mușchiul și paia din 2023

În această revizuire a scarificatorului de gazon, echipa noastră a comparat în detaliu asamblarea, designul, performanța, ușurința de utilizare, zgomotul, siguranța și raportul calitate-preț pentru mai multe produse. După ore de cercetare și testare, recomandăm Scarificatorul și Aeratorul de gazon Hyundai 2-în-1 drept cel mai bun scarificator de gazon de pe piața din Marea Britanie.

 Scarificator și aerator de gazon Hyundai 2 în 1

Sunt un mare fan al produselor de grădină de la Hyundai – recent am încercat și testat mașina lor de tuns iarba pe benzină și este cea mai bună pe care am folosit-o vreodată. Așadar, mă așteptam ca scarificatorul și aeratorul lor de gazon 2 în 1 să devină, de asemenea, un favorit. Continuați să citiți pentru a vedea cum a mers când a fost pus la încercare.

Să începem cu asamblarea – ceva ce nu îmi place niciodată să-l fac. Acest Hyundai a avut nevoie de ceva mai multă muncă decât celelalte modele pe care le-am testat. Asamblarea a durat aproximativ 30 de minute în total . Aceasta nu este o perioadă foarte mare de timp, dar rețineți că am o experiență destul de mare în asamblarea scarificatoarelor. Pentru cineva care nu a făcut niciodată acest lucru înainte, probabil că va dura mult mai mult, mai ales având în vedere că manualul de instrucțiuni a fost de foarte puțin ajutor.

Cu toate acestea, odată ce asamblarea a fost înlăturată și m-am uitat bine la mașină, am fost imediat impresionat. Vine cu cinci setări de înălțime, de la -12 mm la +10 mm (majoritatea celorlalte scarificatoare au doar trei sau patru) și există o singură pârghie pentru a regla înălțimea. Puteți regla și înălțimea mânerelor sau le puteți plia pentru a depozita cu ușurință mașina. Fiind un model 2-in-1, acest produs vine cu doua role interschimbabile; unul pentru scarificare și unul pentru aerare.

Cu un motor considerabil de 1500 W, această mașină este destul de puternică. Se simte mai rapid decât celelalte pe care le-am testat și este, de asemenea, vizibil mai lat (36 cm în loc de 32 cm standard), ceea ce înseamnă că nu-ți va lua atât de mult să-ți scarifici gazonul. Nu numai că vă va economisi timp, dar face și o treabă grozavă. Odată ce găsiți setarea potrivită pentru înălțimea gazonului dvs., acesta va ridica mușchi și paie fără a deteriora iarba sănătoasă . Nu lasă gazonul la fel de agitat ca unii dintre concurenții săi, dar îndepărtează efectiv ceea ce trebuie.

Rola de aerisire funcționează la fel de bine . S-ar putea să descoperi că de fapt nu trebuie să-l folosești odată ce te-ai escarificat, dar, dacă o faci, vei fi mulțumit de rezultate.

Indiferent dacă scarificați sau aerați, această mașină este confortabilă și ușor de utilizat. Nu este autopropulsat, dar lamele trag mașina, făcând munca destul de fără efort. Este puțin mai greu decât celelalte scarificatoare pe care le-am testat (11,4 kg), dar asta a dat și mașinii o rezistență de care le lipsea celorlalte scarificatoare. Este demn de remarcat faptul că această mașină este puțin mai tare decât celelalte, dar nu în mod semnificativ.

Acum, să atingem principalul defect al produsului – sacul său de colectare a ierbii. La 45 de litri, este o dimensiune adecvată, dar aici se termină laudele. Se simte destul de subțire, este dificil de introdus și îndepărtat și nu se umple complet. Cu toate acestea, mulți oameni nu folosesc de fapt o pungă de colectare atunci când scarifică, preferând în schimb să-și facă treaba înainte de a grebla sau a tunde paia aruncată. Dacă aceasta este ceea ce intenționați să faceți, atunci problemele cu geanta de colectare nu vor conta cu adevărat.

Produsele de grădină Hyundai au adesea prețuri mai mari decât concurența, iar acest scarificator de gazon nu face excepție. Poate costa puțin mai mult, dar, spre deosebire de multe dintre alternativele mai ieftine de acolo, aceasta este într-adevăr o mașină care poate scarifica și aerisește în mod eficient – ​​afirmația sa 2 în 1 nu este doar o strategie de marketing .

Dacă grădina dvs. este mică sau dacă căutați doar un scarificator de gazon (fără aerator), atunci s-ar putea să nu merite să vă răsfoiți cu Scarificatorul de gazon 2 în 1 de la Hyundai. Cu toate acestea, consider că aceasta este cea mai bună mașină de scarificație și aerator de gazon în general . Este cu siguranță o opțiune bună pentru grădini medii sau mari.

Dacă sunteți bucuros să renunțați la geanta de colectare, aceasta va face treaba mult mai repede decât alte scarificatoare similare, oferindu-vă un gazon mai gros și mai sănătos în sezonul următor.

2. Scarificator de gazon și raker VonHaus 2 în 1 (1500W)

VonHaus este iubit de mulți pentru gama sa eclectică de unelte pentru casă, bucătărie și grădină. Datorită produselor lor bine concepute, acest brand are un public fidel și este unul cu care eu personal nu am avut niciodată o experiență proastă cu niciunul. Așadar, aveam mari speranțe pentru scarificatorul lor de gazon 2 în 1 – o mașină care promite atât să scarifice, cât și să aerisească, pentru a vă oferi un gazon mai gros și mai luxuriant.

Asamblarea uneltelor de grădină se simte adesea ca o corvoadă, așa că apreciez întotdeauna produsele care necesită asamblare minimă. Aceasta este ceea ce promite VonHaus cu scarificatorul lor electric 2 în 1 și aceasta este o promisiune pe care au reușit să o țină. Asamblarea a durat în total aproximativ 15 minute – trebuie pur și simplu să atașați mânerele și declanșatorul, apoi să schimbați rola de aerisire pentru scarificator atunci când este necesar. Singurele instrumente de care veți avea nevoie pentru a asambla această mașină sunt o șurubelniță Philips și o cheie hexagonală (cheia hexagonală este inclusă).

Cu lățimea sa de 32 cm, această mașină este cea mai potrivită pentru grădinile de dimensiuni mici și medii . Acestea fiind spuse, ar putea face față și un gazon mai mare, pur și simplu ar dura mai mult decât dacă ați folosi un scarificator cu un corp mai larg (cum ar fi AL-KO). Cele patru setări de adâncime de scarificare îl fac și mai versatil, iar faptul că există doar un singur mâner pe care trebuie să-l mutați pentru a regla înălțimea funcționează cu siguranță în favoarea acestui produs.

Porniți mașina și scarificatorul va continua să impresioneze. Am început la cea mai înaltă setare înainte de a merge mai jos și am fost foarte mulțumit de rezultate . A scos o cantitate fantastică de stuf, dar nu a deteriorat prea mult iarba sănătoasă – nu a fost chiar atât de brutal ca scarificatorul Einhell pe care l-am testat.

Cu toate acestea, locul în care această mașină nu este suficientă este cu funcția de aerare. Spre deosebire de celelalte aeratoare pe care le-am folosit, acesta nu pare să aerisească de fapt . În schimb, rola de aerisire face cam același lucru ca și scarificatorul, cu excepția faptului că este mult mai sever. Îți amintești toată iarba aia sănătoasă pe care tocmai am menționat-o și că scarificatorul a lăsat intact? Ei bine, aeratorul a distrus aproape totul.

Din acest motiv, cred că este o mașină grozavă dacă doriți un scarificator la un preț accesibil ; totuși, luați în considerare o altă opțiune dacă și funcția de aerare este importantă pentru dvs. Probabil va trebui să cheltuiți puțin mai mult pentru a obține o mașină care este mai bună polivalentă.

Lăsând deoparte aeratorul, această mașină este una ușor de utilizat. Este cel mai ușor scarificator de gazon de pe această pagină și manevrează bine. Sacul de colectare de 28 de litri este puțin mic și m-am trezit nevoit să golesc punga la fiecare două minute (ceea ce a pierdut destul de mult timp). Puteți ocoli acest lucru pur și simplu eliminând punga și apoi fie grebland, fie tund peste paie odată ce ați terminat.

Fiind o mașină relativ silențioasă, acest scarificator este potrivit pentru mediile urbane – nu va trebui să vă faceți griji că vecinii se plâng de zgomotul pe care îl face, iar aparatele de protecție pentru urechi cu siguranță nu sunt necesare. De asemenea, am apreciat caracteristicile de siguranță ale mașinii, de la cablul portocaliu strălucitor care rămâne vizibil chiar și în iarba întunecată până la butonul care trebuie apăsat înainte ca mașina să poată fi pornită.

Principala concluzie din testarea acestei mașini este că este cel mai bun scarificator de gazon de cumpărat la un buget redus . Cu toate acestea, dacă aveți nevoie și de un aerator eficient, poate fi necesar să căutați în altă parte.

Pentru preț, este impresionant datorită celor patru setări de înălțime oferite, precum și a puterii motorului său. Este grozav pentru grădini mici și medii, dar poate funcționa și pe un spațiu mai mare. În plus, nu este la fel de brutal ca unele dintre celelalte scarificatoare de acolo – nu va lăsa atât de multă devastare în urmă, dar totuși taie suficient de adânc pentru a îndepărta tot mușchiul și paia.

 

 Greblă universală pentru gazon Bosch 900

Bosch este un brand cu care aproape toată lumea este familiarizată. Am folosit personal mai multe produse Bosch în grădina și acasă și am fost întotdeauna mulțumit de modul în care au funcționat.

Grebla universală pentru gazon Bosch 900 este o alegere populară în lumea scarificatoarelor electrice, în ciuda faptului că are un preț mai mare decât concurenții săi și am fost încântat să aflu de ce!

Produsele Bosch sunt de obicei destul de ușor de asamblat, iar această greblă electrică pentru gazon și scarificator nu a făcut excepție. A fost asamblat în doar 10 minute – cel mai rapid dintre orice model. Acest lucru m-a făcut imediat să mă gândesc la „mașină de calitate”.

De la culori la design, acesta este foarte clar un produs Bosch. Da, este fabricat din plastic, dar încă se simte puternic și durabil. Cu o lățime de 32 cm și patru setări diferite de înălțime (+10 mm până la -5 mm), designul său îi oferă o versatilitate deosebită.

Tamburul acestui scarificator nu este detașabil, spre deosebire de celelalte modele pe care le-am testat, deci poate fi folosit doar ca scarificator (nu și aerator). Cu toate acestea, îndeplinește această funcție în mod eficient; ridică mușchiul și paia de pe gazon și este o opțiune excelentă pentru întreținere . Nu taie la fel de adânc ca unele dintre celelalte mașini pe care le-am revizuit, cum ar fi Einhell, dar asta nu este neapărat un lucru rău. Nu orice gazon are nevoie de scarificare intensă! Dacă ceea ce căutați este întreținerea, mai degrabă decât o reparație completă, Bosch va produce rezultate excelente.

Scarificatorul Bosch vine și cu o cutie de colectare, mai degrabă decât cu o pungă . Nu numai că această cutie tare din plastic era mult mai robustă decât pungile din material textil cu care vin majoritatea celorlalte scarificatoare, dar, la 50 de litri, era aproape dublu față de dimensiunea. Cutia mare de colectare vă scutește de a fi nevoit să vă opriți pentru a goli la fel de des.

Aparatul este, de asemenea, atât de ușor de utilizat, încât este ușor sub 10 kg, ceea ce îl face ușor de gestionat.

Când vine vorba de caracteristici de siguranță, grebla universală pentru gazon Bosch 900 are tot ce ai putea avea nevoie, de la cablul de alimentare roșu aprins ușor vizibil până la butonul de siguranță care împiedică pornirea accidentală a mașinii. Nici nu este o mașină zgomotoasă – de fapt, a fost probabil cea mai bună greblă de gazon din punct de vedere al volumului .

Când vine vorba de preț, nu se poate scăpa de faptul că acest scarificator are un preț semnificativ mai mare decât concurența sa . În unele privințe, acest lucru este surprinzător, deoarece nu oferă atât de multe funcții. Cu toate acestea, în alte moduri, este de așteptat – produsele Bosch costă de obicei puțin mai mult, raționamentul fiind că plătiți pentru o mașină care a fost construită având în vedere calitate.

De asemenea, este posibil să achiziționați dinți de schimb, ceea ce dă impresia că această mașină este construită pentru a rezista (la alte mașini, s-ar putea să fie nevoie să înlocuiți totul). Cu toate acestea, rețineți că acele dinți de schimb nu sunt ieftine! Din fericire, Bosch oferă două dinți de rezervă cu acest scarificator – tratați-le bine și sperăm că nu va trebui să cumpărați niciun extra.

Când vine vorba de asta, poți fie să economisești bani și să mergi pe o mașină mai ieftină, care să scarifice și să aerisească, fie ai putea cheltui puțin în plus pe această mașină specializată în scarificare. Este ușor de asamblat, simplu de utilizat și a fost făcut să reziste. Poate că nu este la înălțimea sarcinii de a scarifica un gazon mare care a fost neglijat de ani de zile, dar este exact ceea ce ai nevoie dacă cauți o modalitate de a întreține o grădină mică sau mijlocie.

Spre deosebire de unele dintre celelalte scarificatoare de gazon pe care le-am testat, această opțiune face ca scarificarea să pară o sarcină fără efort. După părerea mea, calitatea ridicată a construcției a fost foarte notabilă .