Tehnologii

Panouri Solare Apa Calda 4 Anotimpuri care functioneaza iarna

Panouri Solare Apa Calda 4 Anotimpuri care functioneaza iarna

Este esențial să aveți o sursă constantă de apă caldă în casa dvs., mai ales în timpul iernii, când temperatura poate fi inconfortabilă pentru a face duș. Lucrul grozav este că există cel mai bun încălzitor solar de apă care poate furniza familiei dumneavoastră cu apă caldă. Este un dispozitiv solar unic care poate încălzi apa și vă poate economisi la costurile de utilități. Cu el, aveți nevoie doar de o investiție și de o instalare unică, iar apoi dumneavoastră și cei dragi vă puteți bucura de apă caldă oricând.

Pentru a-l alege pe cel potrivit, am pregătit un ghid pentru a compara diferitele încălzitoare solare de apă pe care le găsiți pe piață, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor. Mai târziu, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză. Deci, dacă sunteți gata, să începem și să vă ajutăm să alegeți cel potrivit dintre boilerele de apă caldă pentru dvs.

 Încălzitor solar pentru piscină GAME 4271-BB SolarPro Curve

SolarPro Curve este un încălzitor solar grozav pentru proprietarii de piscine subterane sau supraterane . Este un produs care are un stil elegant care ar trebui să îmbunătățească și mai mult estetica piscinei tale.

GAME a proiectat încălzitorul pentru piscine SolarPro Curve, având în vedere ușurința de instalare. Nu există componente complicate de care să vă faceți griji. Trebuie doar să cauți un loc în care SolarPro poate aduna cât mai multă lumină solară. GAME include, de asemenea, tot ceea ce aveți nevoie pentru a configura sistemul fie cu piscine Intex, fie Bestway.

Suprafața curbată a produsului a încălzitorului pentru piscine de la sol maximizează capacitatea sa de colectare a energiei solare. Are picioare reglabile pentru a vă ajuta să poziționați dispozitivul la cel mai optim unghi. Sistemul de încălzire permite o creștere mai treptată a temperaturii apei din piscină. O astfel de caracteristică vă permite să vă extindeți distracția la piscină pentru mai multe zile.

Din păcate, multe recenzii de încălzitoare solare de apă expun slăbiciunea produsului. Problema este în construcția lui. Numeroși utilizatori s-au plâns de scurgerile produsului după câteva sisteme de utilizare. Face produsul complet inutil. De asemenea, capacitatea sistemului de a crește temperatura apei este în cel mai bun caz modestă. Primești doar o creștere de 5 grade în 4 zile. Alte sisteme pot face mai bine.Oamenii care nu au avut niciodată aceste probleme „cu scurgeri” nu au decât cuvinte încurajatoare pentru sistemul GAME. Dacă reușiți să obțineți o unitate de încredere, atunci SolarPro va fi un sistem excelent pentru a vă încălzi piscinele Bestway și Intex.

Sistem de încălzire solară SmartPool S601P SunHeater

Proprietarii de case cu piscine îngropate în curtea lor au nevoie de un panou solar de încălzire a apei de încredere pentru a menține temperatura apei din piscină cât mai ideală posibil. Unele produse pot „încălzi” apa din piscină în câteva zile. Aveți nevoie de un sistem mai fiabil, care poate crește temperatura apei cu câteva grade în timpul unei zile. Aveți nevoie de sistemul de încălzire solară SunHeater de la SmartPool pentru piscina îngropată.

SunHeater seamănă foarte mult cu sistemele fotovoltaice datorită construcției sale ultra-flexibile. Încă beneficiați de capacitățile de colectare și reținere a energiei solare ale unui sistem cu tuburi evacuate. Ceea ce face SunHeater atât de atrăgător este natura sa flexibilă. Il poti monta pe orice suprafata fara a nega in mod serios estetica acelei suprafete.

Există mai multe inovații în designul SunHeater. Tuburile colectoare solare au racordurile lor care asigură un debit mai mare de apă. De asemenea, permite o scurgere mai naturală a sistemului în pregătirea pentru iarnă. Canalele de montare și interblocare sporesc, de asemenea, flexibilitatea SunHeater. La fel și anteturile filetate armate cu fibră de sticlă. Există, de asemenea, un deflector intern care maximizează capacitățile de încălzire ale sistemului.

În timp ce SunHeater este un încălzitor eficient de apă pentru piscină, ni se pare foarte surprinzător faptul că SmartPool nu include instrucțiuni despre cum puteți instala sistemul în casa dvs. De asemenea, necesită achiziționarea unui kit de instalare separat. Acest lucru poate crește costul total al instalării inițiale a SunHeater.

Cu toate acestea, SmartPool rămâne o investiție înțeleaptă. Funcționează atât la piscinele supraterane, cât și la cele interioare datorită designului său flexibil. Abilitatea sa de a crește temperatura apei fără a fi nevoie să aștepte câteva zile este, de asemenea, lăudabilă.

Colector Duda Solar 30 Tube Incalzitor Apa

Duda Solar este unul dintre acele mărci la care oamenii apelează atunci când vine vorba de colectoare inovatoare și eficiente de energie solară. Colectorul de încălzire de apă cu 3 tuburi al companiei se întâmplă să fie unul dintre cele mai de încredere încălzitoare de apă caldă de pe piață astăzi. Acest sistem solar de încălzire a apei Duda vine cu mai multe inovații care îl fac ideal în aproape toate situațiile.

Duda a proiectat sistemul astfel încât oamenii din climă rece să nu aibă probleme în a-l instala în casele lor. Până la urmă, ei sunt cei care au nevoie de o alimentare continuă și consistentă cu apă caldă. Produsul are o eficiență de absorbție a energiei solare de cel puțin 93 la sută. Puteți merge la culcare simțindu-vă sigur că vă veți trezi devreme dimineața a doua zi pentru a vă bucura de un duș cald.

Debitul de 5,25 GPM al sistemului este suficient pentru o familie mică. Permite tuturor să se bucure de o baie caldă sau de o cafea fierbinte direct de la robinet. Nu se poate nega nici calitatea construcției sistemului solar. S-ar putea să credeți că achiziționarea și configurarea acestui produs Duda va costa o avere. Cu toate acestea, încercați să vă imaginați câți bani puteți economisi în următorii 15 ani. În plus, primești și o reducere de 30% la impozit.

Dezavantajul acestui produs Duda este construcția din cupru. Nu merge bine cu apa care este cu clor. În afară de asta, colectorul Duda Solar cu 30 de tuburi pentru încălzirea apei rămâne o alegere excelentă pentru majoritatea gospodăriilor moderne. Oferă suficientă apă caldă pentru o familie de dimensiuni medii. Sistemul se amortizează, de asemenea, în câțiva ani de utilizare a sistemelor. În general, este unul dintre încălzitoarele de apă caldă de luat în considerare.

Încălzitor solar de apă Sunbank Solar de 40 de galoane

Unul dintre lucrurile care împiedică unele gospodării să obțină un încălzitor solar de apă pe acoperiș este dificultatea relativă de a instala sistemul în casele lor. Nu mai. Cu încălzitorul solar de apă de 40 de galoane de la Sunbank Solar, orice familie poate avea în casele lor un încălzitor de apă cu energie solară complet funcțional și extrem de eficient, fără a cheltui un ban pentru instalarea acestuia.

Sunbank și-a creat încălzitorul de apă cu bricolaj în minte. Sistemul este suficient de scump încât familiile nu trebuie să plătească un plus doar pentru a instala sistemul în casele lor. Sunbank nu numai că este foarte ușor de configurat, dar este și ușor de întreținut. Ar trebui să vedeți că sistemul funcționează pentru dvs. în următorii zece ani și ceva.

Ne plac sistemele de protecție pe care Sunbank le-a integrat în designul produsului său. Unitatea vine cu o supapă de protecție împotriva înghețului și o pompă de recirculare pentru a rezolva probleme potențiale legate de îngheț și, respectiv, supraîncălzire.

O problemă minoră pe care o vedem în produsul Sunbank este dependența acestuia de presiunea locală a apei. Nu există sisteme active care să ajute la împingerea apei încălzite prin liniile de distribuție din casă. Se bazează pe presiunea apei care vine de la compania locală de apă. O scădere a presiunii ar însemna și o reducere substanțială a debitului de apă caldă în diferitele corpuri de iluminat ale casei.

Cu toate acestea, suntem una cu consumatorii care spun că Sunbank este unul dintre cele mai bune încălzitoare solare de apă de pe piață. Ușurința sa de instalare și întreținere, precum și durabilitatea și eficiența energetică, fac din acest produs un plus binevenit oricărei tehnologii cu energie curată pe care o casă o poate avea deja.

Încălzitor de apă pasiv standard Duda Solar de 150 de litri

Duda Solar produce unele dintre cele mai eficiente produse solare de încălzire a apei din lume. Încălzitorul său pasiv standard de 150 de litri este perfect pentru gospodăriile mici din zonele temperate. În timp ce acest kit de încălzire solară a apei funcționează bine și în casele din zonele tropicale, este cel mai eficient atunci când este utilizat în regiunile cu climă rece.

Boilerul pasiv are un design foarte fiabil care poate genera economii pentru familia modernă până la 15 ani. Sistemul de încălzire a apei are un rating de eficiență energetică care este de multe ori mai mare decât cel al celulelor fotovoltaice. Designul inovator al colectoarelor solare cu vid și rezervorul de apă integrat fac ca acest sistem să fie potrivit pentru gospodăriile care doresc un sistem de încălzire a apei eficient și economic.

Capacitatea sistemului de a reține căldura și de a nu împiedica niciodată fluxul de apă este ceva ce familiile moderne și-ar dori în încălzitoarele solare de apă. Nu ar trebui să existe niciodată un caz în care trebuie să suportați disconfortul unui duș rece sau să folosiți alte aparate pentru a încălzi apa pentru cafea sau ciocolată caldă.

Pentru toate performanțele sale fiabile de încălzire a apei, acest produs Duda depinde în continuare de presiunea conductei principale de apă. Dacă scade, atunci vă puteți aștepta și debitul de apă din sistem să scadă. Rețineți că sistemul nu folosește o pompă sau un mecanism similar care va împinge apa încălzită prin sistem.

Dacă doriți un sistem fiabil de încălzire a apei și unul care să vă ajute să economisiți energie, atunci Duda Solar Standard de 150 de litri este o opțiune excelentă. Rețineți că funcționează cel mai bine în regiunile reci.

O cantitate considerabilă de energie este utilizată pentru încălzirea apei. Statisticile arată că aproximativ 18% din energia casnică este dedicată numai încălzirii apei. Este, din păcate, o parte masivă a facturilor lunare, dar apa încălzită este o necesitate. Pentru a reduce energia utilizată pentru încălzirea apei, puteți lua în considerare utilizarea și trecerea la un încălzitor solar de apă.

Acest încălzitor de apă caldă este un dispozitiv a cărui sarcină principală este de a capta lumina soarelui, astfel încât să poată încălzi apa. Este una dintre cele mai economice moduri de a avea apă caldă pentru întreaga gospodărie pentru nevoile de apă caldă, cum ar fi un duș și o baie.

Un încălzitor solar de apă vine într-o mare varietate de modele. De asemenea, are diferite tipuri din care să aleagă. Acest sistem nu depinde de combustibilii fosili pentru a funcționa și folosește energia soarelui pentru a încălzi și a încălzi apa păstrată. Energia care vine de la soare nu te costă nimic, așa că în schimb, economisești bani de la utilitățile electrice. Face apă încălzită practic gratuit, în timp ce vă bucurați de numeroasele beneficii care vin odată cu ea.

Încălzitoarele solare au propriul set de avantaje și, desigur, unele dezavantaje. Cu toate acestea, ei sunt garantați a fi competenți și de încredere. Cu o planificare inteligentă și o instalare corectă, cu siguranță puteți profita la maximum de încălzitorul solar de apă. Alegerea celui mai ideal pentru tine este vitală pentru a profita la maximum de încălzitoarele solare de apă.

Încălzitoarele solare de apă sunt pentru proprietarii de case și pentru oricine dorește să economisească atunci când vine vorba de facturile la electricitate, în timp ce încă se bucură de apa încălzită. Beneficiile merită investiția inițială, iar economiile sunt garantate a avea randamente mari. Este o achiziție practică și cu siguranță vă puteți bucura de apă încălzită mulți ani.

Cum functioneazã

Prin principiu, un sistem solar de încălzire a apei utilizează energia solară a soarelui pentru a încălzi apa. Acest sistem este compus din panoul termic sau colectorul solar, care de obicei este instalat pe acoperiș. Există, de asemenea, un rezervor în care apa încălzită este stocată temporar și o pompă de circulație care va transporta energia solară de la colector sau absorbant la rezervor și un regulator termic.

Cu componentele unui încălzitor solar de apă identificate, așa funcționează. Boilerul absoarbe lumina soarelui prin intermediul colectoarelor amplasate pe acoperișul casei. Această lumină se transformă în cele din urmă în căldură. Circulația sistemului de încălzire a apei intră în joc în această parte a procesului, deoarece este responsabilă pentru transmiterea căldurii către un rezervor de apă sau rezervor. Schimbul este activat de regulatorul termic odată ce detectează că colectorul este mai fierbinte decât apa stocată în interiorul recipientului. Acesta este un mecanism de prevenire atunci când vine vorba de consumul de energie electrică și acesta împiedică supraîncălzirea sistemului.

Eficiența colectoarelor de căldură este la apogeu în timpul prânzului, când nu sunt nori, iar colectoarele sunt orientate spre sud. Dacă lumina soarelui este insuficientă, apa este preîncălzită și un sistem alternativ intervine pentru a lăsa apa să atingă temperatura dorită.

Tipurile de încălzitoare solare de apă sunt de obicei clasificate în funcție de tipul de colector pe care îl folosește și de sistemul de circulație al sistemului. Iată tipurile de sistem solar de încălzire a apei bazate pe colectorul sau absorbantele pe care le folosește:

 • Colectori de loturi – aceste sisteme de dispozitive solare sunt denumite în mod obișnuit sisteme de stocare de colectare integrate. Încălzește apa în tuburi sau rezervoare întunecate care sunt încapsulate într-o cutie și o păstrează acolo până când apa este extrasă. Apa poate fi depozitată în recipient pentru perioade îndelungate transformând-o în apă foarte fierbinte. De obicei, există o supapă de temperare încorporată pentru a evita opărirea când deschideți robinetul amestecând apă rece pentru a uniformiza temperatura apei. Colectorii de lot nu sunt recomandati pentru climatele reci.
 • Colectori cu plăci plate – acesta implică utilizarea unui tub de cupru care este montat pe plăci colectoare plate. Este de obicei setat într-o secvență de celule potrivite care sunt legate între ele prin două conducte. Această placă plată se află și în interiorul unei cutii izolate și este în general acoperită cu sticlă călită.
 • Colectori cu tub evacuat – cei mai eficienti dintre colectori, acest absorbant folosește un tub metalic sau un pahar în care este stocată apa și este închisă într-un tub de sticlă mai mare. Spațiul dintre acestea a creat un vid care poate reține căldura soarelui.

Încălzitoarele solare de apă pot fi clasificate și după sistemul de circulație pe care îl are. Iată tipurile atunci când se bazează pe sistemul de flux:

 • În buclă închisă – acest sistem de dispozitive solare este denumit și metode indirecte care utilizează un lichid care nu îngheață pentru a reloca căldura soarelui în apă printr-un rezervor de stocare. Energia termică a soarelui încălzește apoi fluidul din interiorul absorbanților solari, iar acesta continuă să treacă prin schimbătorul de căldură al rezervorului de stocare unde căldura este transportată în apă. Apa care nu îngheață trece apoi prin același ciclu de întoarcere la colectoare.
 • Direct – pentru acest dispozitiv solar, sistemul de circulație pompează apa prin absorbante unde este încălzită direct de soare. Apa încălzită este apoi împinsă într-un rezervor sau poate fi folosită direct.

Există, de asemenea, încălzitoare solare de apă care folosesc pompe electrice, controlere și supape pentru a împinge apa de la colector la rezervorul unde va fi stocată apa. În schimb, unele încălzitoare nu necesită deloc pompe.

Avantajele și dezavantajele utilizării unui încălzitor solar de apă

Efectele pozitive ale încălzitoarelor solare de apă sunt considerabile și foarte multe. Economisirea multă la factura de electricitate este un factor ademenitor pentru a obține una. Să poți reduce factura la utilități cu cel puțin jumătate este o afacere uriașă. Rețineți, totuși, că suma pe care o economisiți se va baza în mare măsură și pe zona în care locuiți. Cu cât zona dvs. este mai însorită, cu atât puteți economisi mai mult cu dispozitivul solar.

Un alt avantaj este că te bucuri de apă caldă, dar, în același timp, îți faci partea pentru un mediu mai verde. Cu încălzitoarele solare de apă, poluarea este redusă. Dacă există o reducere a utilizării sistemelor energetice tradiționale, atunci va exista și o scădere procentuală atunci când vine vorba de eliberarea de emisii de dioxid de carbon. Instalarea de încălzitoare solare de apă în casa dvs. vă poate reduce amprenta de carbon cu cincizeci la sută. În afară de aceasta, contribuiți și la conservarea combustibililor neregenerabili.

Un avantaj demn de remarcat al panourilor solare pentru încălzitorul de apă caldă în primul rând atunci când îl utilizați acasă este că crește valoarea totală a casei dvs. În cazurile în care doriți să vă vindeți casa, puteți ajunge să vi se ramburseze investiția inițială în instalarea sistemului solar de încălzire a apei. Dacă nu sunteți pe cale să vă vindeți proprietatea, atunci vă puteți bucura pur și simplu de a obține apă caldă chiar și în zilele înnorate.

Alte avantaje ale obținerii unui încălzitor solar de apă sunt că necesită întreținere foarte minimă. Poate că controalele anuale vor fi suficiente pentru măsuri preventive. Totuși, în afară de asta, după ce sistemul este instalat, funcționează eficient în fundal. Există câteva dedurizatoare de apă pe care le puteți adăuga pentru a preveni depunerile sau atunci când depozitele de calciu se acumulează în sistem. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la înlocuirea acestuia după mai puțin de cinci ani, deoarece, de obicei, un încălzitor solar de apă vă poate oferi 20 de ani de apă încălzită.

Unul dintre dezavantajele majore ale încălzitoarelor solare de apă este fiabilitatea completă a soarelui. Necesită energia solară de la soare pentru a funcționa, așa că atunci când plouă sau cerul este înnorat sau încețos, așteptați-vă să nu funcționeze așa cum vă așteptați. Pentru a profita la maximum de dispozitivul solar, trebuie să vă asigurați că există suficient spațiu pe acoperiș pentru a găzdui acest sistem și că se obține unghiul corect. Vremea nu ține de controlul tău, așa că trebuie să te asiguri că știi cum funcționează clima din zona ta pentru a profita la maximum de încălzitorul solar de apă.

Dacă vă gândiți să alegeți un încălzitor solar de apă pentru casa dvs., atunci va trebui să faceți câteva cercetări înainte de a trece în sfârșit cardul de credit sau de a plăti în numerar. Este foarte important să cumpărați sistemul potrivit pentru dvs. și pentru casa dvs. De asemenea, trebuie să vă evaluați în mod semnificativ stilul de viață, bugetul și zona climatică în care vă aflați. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra un încălzitor de apă cu energie solară:

 • Unde ești situat?

Locația exactă a casei tale joacă un factor important de cumpărare. În zonele însorite și mai calde, cum ar fi California de Sud, Arizona și Florida, este o idee deloc. Un încălzitor solar de apă este o idee simplă și cea mai bună mișcare vreodată pentru tine, deoarece ești garantat că vei genera cantități mari de apă caldă pentru întreaga gospodărie. Din păcate, dacă locuiți într-o regiune mai rece, este posibil să aveți nevoie de un absorbant sau colector solar mai important. De asemenea, trebuie să luați în considerare și posibilitatea unui risc de înghețare a sistemului. Din motive ca acesta, ar trebui să luați în considerare obținerea unui sistem de rezervor de scurgere înapoi care poate monitoriza automat temperatura apei pentru a preveni spargerea oricăror țevi.

 • De câtă apă ai nevoie?

Stilul dvs. de viață și numărul de oameni din gospodărie vor afecta eficacitatea sistemului dvs. de încălzire solară de apă. Familiile mai mari sau cele care au pensiuni și case de închiriat ar avea nevoie de mai multă apă caldă, așa că ar fi necesar un colector de apă activ și mai extins. Ar fi nevoie de un rezervor mai mare pentru încălzirea apei. Dacă sunteți doar o familie mică, atunci un sistem pasiv care poate face loturi de producere a apei calde este mai mult decât suficient. Utilizarea și consumul zilnic vă vor ajuta să determinați ce să cumpărați.

 • Cât de verde ești?

Pentru a deveni ecologic și pentru a ajuta la protecția mediului, s-ar putea să aveți nevoie și de unele ajustări cu stilul dvs. de viață, cum ar fi scurtarea timpului de duș, spălarea rufelor numai în apă rece și reglarea temperaturii boilerului dvs. actual. Pentru a fi ecologic, trebuie să achiziționați un sistem solar de încălzire a apei care nu necesită energie suplimentară pentru a funcționa. Puteți opta pentru sisteme pasive mai simple care utilizează termodinamica pentru a porni pompa de circulație. Obținerea unei pompe de circulație alimentată cu energie solară este un alt pas în devenirea totală ecologică.

 • Casa ta este construită pentru presiune?

Înainte chiar de a cumpăra și instala un încălzitor solar de apă în casa ta, trebuie să iei în considerare sistemul de presiune al casei tale. Multe fac eroarea de a obține un sistem greșit, iar casa nu poate suporta presiunea de la sursa de apă. Acest lucru merge mână pe mână dacă intenționați să instalați sistemul solar de apă deasupra acoperișului sau într-un mediu plat. Trebuie să achiziționați un sistem solar de apă care să țină pasul cu presiunea apei din casa dvs.

 • Cât este bugetul tău?

Încălzitoarele solare de apă nu trebuie să fie scumpe. Stabilirea bugetului va dicta, de asemenea, alegerile pe care le aveți. Va fi util să parcurgeți recenzii online și să verificați cu vecinii, familia și prietenii care au deja un sistem existent. De asemenea, cel mai bine ar fi să luați legătura cu instalatorul dvs. de încredere și să luați legătura cu administratorii locali de cod de locuințe pentru a vă asigura că nu vor exista costuri suplimentare sau costuri ascunse cele mai grave odată ce instalarea începe.

Cu întrebările de auto-verificare, vă va ajuta să alegeți încălzitorul solar de apă potrivit pentru casa dvs.

Trebuie să-mi schimb obiceiurile cu un încălzitor solar de apă?

Nu, nu trebuie să vă schimbați obiceiurile atunci când treceți de la sistemele convenționale de încălzire a apei la cele alimentate cu energie solară. În afară de încălzitorul de rezervă, un încălzitor solar vine de obicei cu un rezervor mare pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Unii oameni observă câteva modificări în modul în care consumă apă caldă pentru a optimiza energia solară și pentru a se bucura de economii mai substanțiale de energie. Poate doriți să urmați și trucurile lor.

De exemplu, utilizarea încălzitorului solar de camping de la aproximativ zece dimineața până la trei după-amiaza optimizează energia solară, permițându-vă să vă bucurați de dușuri mai plăcute fără a crește cheltuielile de energie. Razele soarelui sunt cele mai intense în aceste perioade.

De asemenea, este posibil să doriți să minimizați utilizarea unor volume mari de apă caldă într-o singură activitate, pentru a reduce cererea pentru sistemul de încălzire pentru locuințe. De exemplu, spălarea hainelor zilnic va consuma doar câțiva litri de apă fierbinte, reducând astfel încărcătura totală.

Pe de altă parte, spălarea hainelor săptămânal crește cerințele de apă caldă, taxând potențial încălzitorul solar de apă. Este posibil să aveți apă caldă insuficientă pentru a curăța articolele, punând presiune pe încălzitoarele de rezervă.

Încălzitoarele solare de apă vă pot economisi bani?

Da, Departamentul de Energie al SUA spune că încălzitoarele solare de apă pot reduce cheltuielile cu încălzirea apei cu până la 80%.

Să presupunem că gospodăria ta de patru membri consumă aproximativ 12 kWh în fiecare zi pentru a porni încălzitorul electric și plătește 10 cenți pentru fiecare kWh. În acest caz, veți cheltui aproximativ 438 USD anual pe încălzirea apei cu energie electrică.

De asemenea, veți economisi bani dacă renunțați la un încălzitor de apă pe gaz pentru un rezervor de stocare sau un încălzitor solar de apă fără rezervor. Să presupunem că familia ta folosește 0,4 Therms zilnic și cheltuiește un dolar pentru fiecare Therm. În acest caz, cheltuielile anuale pentru încălzirea apei cu gaz vor fi de 146 USD.

Un încălzitor de apă cu curent solar vă economisește bani deoarece este independent de electricitate sau gaz. Deci, de ce DoE SUA pune economiile maxime doar la 80%?

Majoritatea boilerelor solare au un sistem auxiliar de încălzire care funcționează pe gaz sau electricitate. Aceste sisteme de rezervă permit familiilor să continue să se bucure de apă caldă în timpul cererii crescute. În plus, eficiența solară nu este constantă, influențând generarea de apă caldă.

Ar trebui să obțin un sistem de rezervă pentru încălzitorul meu solar de apă?

Da, Departamentul Energiei din SUA recomandă un sistem de rezervă sau auxiliar de încălzire a apei în caz de cerere crescută, cer înnorat sau vreme nefavorabilă. Un încălzitor solar cu rezervă electrică sau cu rezervă pe gaz ar trebui să vă ajute să vă bucurați în continuare de apă caldă.

Chiar și cele mai eficiente panouri solare pentru încălzirea apei nu pot crește temperatura apei suficient de repede pe vreme înnorată sau furtunoasă. Prin urmare, a avea un sistem de rezervă este perfect logic.

Sistemul trebuie să fie portabil?

Nu, sistemele rezidențiale pentru piscine și alte aplicații casnice au nevoie de un rezervor de stocare care să colecteze apa încălzită cu energie solară. Acestea sunt structuri fixe care se conectează la rețeaua de instalații sanitare a unei case.

Pe de altă parte, o unitate portabilă de încălzire solară a apei este un dispozitiv de sine stătător care încălzește și stochează apa pentru utilizare instantanee. Vă puteți gândi la aceste produse ca la niște pungi de camping cu boiler solar pe care le umpleți cu apă și le agățați sub lumina directă a soarelui timp de câteva ore înainte de a face duș.

Cât durează un încălzitor solar de apă?

Boilerele solare de înaltă calitate, certificate Energy Star, pot rezista până la două decenii. Întreținerea și îngrijirea corespunzătoare ar putea crește durata de viață a unui încălzitor solar de apă.

Prin comparație, încălzitoarele de apă pe gaz au o durată medie de viață de opt până la doisprezece ani, în timp ce versiunile electrice ar fi putut prelungi longevitatea de la zece până la cincisprezece ani.

Care sunt cele mai de încredere mărci de încălzitoare solare de apă?

Luarea în considerare a mărcilor de top pentru un încălzitor solar de apă este esențială pentru a vă asigura că aveți de-a face cu unul de renume. Câteva mărci de încredere din categorie sunt Duda, Sunbank și GAME, printre celelalte prezentate în recenziile de mai devreme.

Merită un încălzitor solar de apă?

Da, merită pentru că este ecologic și rentabil în comparație cu alte încălzitoare alimentate cu combustibili fosili. De asemenea, utilizează energia gratuită de la soare, astfel încât nu vă necesită să cheltuiți mai mult pe costul utilității.

Poate încălzitorul solar de apă să genereze electricitate?

Fără încălzitoare solare de apă nu generează energie electrică. Lumina soarelui pe care o folosesc este transformată în căldură și nu în energie. Au colectoare solare care sunt făcute din țevi, care conțin o soluție pentru a transforma energia în căldură înainte de a fi transferată și stocată în rezervorul de apă.

Încălzitoarele solare de apă funcționează noaptea/ zilele înnorate/ iarna/ sezonul ploios?

Da, funcționează într-o zi înnorată și într-o condiție tulbure când căldura radiantă este prezentă pentru a încălzi apa. Cu toate acestea, este într-o măsură mult mai mică decât într-o zi însorită. Noaptea lucrează și prin depozitarea apei în rezervoarele izolate. Acestea colectează radiația solară, iar cu izolarea unui recipient apa rămâne fierbinte noaptea. Deci, cu toate acestea, un încălzitor solar funcționează practic pe orice vreme, deoarece apa caldă pe care o produce este stocată în rezervorul izolat.

Cum se instalează și se utilizează?

În general, depinde de sistemul pe care l-ați cumpărat. Pentru un încălzitor de apă solar cu buclă închisă, pașii pot include montarea colectoarelor solare pe acoperișul dvs., instalarea schimbătoarelor de căldură și a rezervorului de stocare în apropierea unui încălzitor de apă obișnuit și instalarea conductelor și a pompei pentru a le pregăti pentru bucla de glicol și apoi instalarea conductelor de apă.

În continuare, implică instalarea comenzilor, umplerea sistemului și, în final, izolarea liniilor de apă și glicol. Pentru ghidul complet despre instalarea radiatoarelor solare cu circuit închis, verificați această sursă.

Pentru un alt tip de încălzitoare solare, puteți consulta și manualul de utilizare care vine cu sistemul pe care l-ați achiziționat.

Cum să îngrijești și să cureți?

Câteva sfaturi de îngrijire și întreținere includ:

 • Verificați componentele încălzitoarelor solare pentru deteriorări, iar acestea includ colectoarele solare și cadrele.
 • Luați notă de orice tuburi cu scurgeri sau rupte care necesită înlocuire.
 • Inspectați țevile de izolație ale încălzitoarelor solare pentru a preveni pierderile și pentru a păstra protecția împotriva înghețului pentru sistem.
 • Verificați conectorii de montare pentru o poziționare sigură. De asemenea, trebuie să reparați orice pată sau îndoit.
 • Verificați dacă supapele sunt poziționate corect.
 • Îndepărtați orice creștere a vegetației care ar putea împiedica colectarea luminii solare.
 • Verificați instalațiile sanitare pentru orice semne de coroziune și rugină.
 • Îndepărtați sedimentul prin spălarea rezervorului de stocare.
 • Restabiliți orice senzori de temperatură deconectați.
 • Reparați eventualele scurgeri.

Pentru sfaturi suplimentare, puteți consulta și manualul de utilizare al încălzitoarelor solare pentru instrucțiuni specifice.

De unde să cumpăr?

Puteți cumpăra încălzitoare solare din diferite surse, cum ar fi Lowes, Walmart, Home Depot și Amazon. Alternativ, le puteți cumpăra de pe piețele online și site-urile web ale producătorilor. Verificați cele mai bune oferte la încălzitoarele solare și comparați opțiunile dvs., consultați ghidul de cumpărare de mai devreme.

Cu toate acestea, puteți găsi încălzitoare disponibile la un preț mai accesibil decât celelalte. În cea mai mare parte, puteți cumpăra unul care se potrivește bugetului dvs. Cu toate acestea, nu uitați de calitate și durabilitate. Va fi înțelept să căutați un încălzitor care este disponibil la un preț rezonabil și are calitatea și performanța pe care vă puteți baza pentru anii următori. În acest caz, trebuie să vă faceți ceva timp și efort pentru a vă cântări opțiunile pe baza alegerilor de top din categorie pentru cele mai bune rezultate. De asemenea, vă va preveni frustrarea de a utiliza un încălzitor cu performanțe slabe.

Concluzie

Ați ales dintre aceste încălzitoare solare? Decizând pe cel potrivit pentru nevoile tale, tu și cei dragi vă puteți bucura de dușuri fierbinți. De asemenea, economisiți costul utilității pe care ar trebui să-l cheltuiți pe încălzitoare fără energie solară. De asemenea, puteți contribui la conservarea naturii deoarece acest dispozitiv alimentat cu energie solară nu provoacă emisii în mediu. De asemenea, este ușor de instalat și utilizat și necesită puțină sau deloc întreținere.

Pentru a alege încălzitoarele solare potrivite, comparați opțiunile pe baza caracteristicilor pe care le căutați în acest dispozitiv. Consultați ghidul de cumpărare despre încălzitoarele solare prezentat mai devreme pentru a vă ajuta să alegeți ceea ce vi se potrivește. În cele din urmă, începeți procesul de selecție cu cele mai bune alegeri din categorie. Cumpărați cel mai bun încălzitor solar de apă astăzi!