Tehnologii

Recenzie Asus ROG Phone 7 Ultimate Design & Afișaj, Performanță, Camera, Baterie

Recenzie Asus ROG Phone 7 Ultimate

Evaluarea expertului

Pro

 • Performanță fenomenală
 • Design unic îndrăzneț
 • Accesoriu ventilator in cutie

Contra

 • Imens
 • Greu
 • Scump

Verdictul nostru

Asus ROG Phone 7 Ultimate este prea scump, dar dacă doriți cel mai performant telefon de gaming pentru banii tăi, acesta este.

Telefoanele pentru jocuri nu sunt noi pe piață – de fapt, sunt mai multe ca niciodată, cu Asus ROG, Redmagic și Black Shark toate mărcile dedicate dispozitivelor centrate pe jocuri.

Asus ROG poate simți căldura celor mai bune telefoane de gaming, dar rămâne lider de piață și nu și-a încetinit ciclul de lansare bianual pentru telefoanele sale ROG.

[wpsm_toplist]

Am testat ROG Phone 7 Ultimate de ultimă generație și sunt foarte impresionat. Este un telefon monstru cu tehnologie de ultimă oră, funcții de răcire și suplimente software pentru a-i mulțumi pe cel mai exigent jucător.

Proiectați și construiți

 • voluminoase și grele
 • Design elegant alb mat
 • Clapetă din spate „AeroActive” de răcire

Fie vei iubi, fie vei ura aspectul ROG Phone 7 Ultimate. M-am gândit că o să-l urăsc, snooty deoarece credeam că sunt despre estetica modernă a jucătorilor. Spre marea mea surpriză, după câteva săptămâni cu telefonul în buzunar, îmi place.

Deși ROG Phone 7 obișnuit (pe care nu l-am testat) vine în alb sau negru, ediția Ultimate pe care am revizuit-o vine doar în alb mat. Se simte grozav, nu arată absolut nicio amprentă și este de departe preferabil finisajului lucios al atâtor alte smartphone-uri.

Departe de a fi simplu, spatele este întrerupt de un design simetric punctat cu camere triple, precum și cele două adăugiri extraterestre ale unei mici benzi LED de ecran și o clapă neagră. Acesta se numește AeroActive Portal, o gaură de răcire care se deschide automat atunci când ventilatorul AeroActive Cooler 7 inclus este atașat la telefon.

Pe hârtie, acest lucru sună ridicol de exagerat de proiectat și este! Dar am avut o bucurie tocilar văzând că totul funcționează. Este strident, dar este bine gândit și se simte complet.

Calitatea construcției este excelentă, cu un alb în două tonuri pe spate cu branding ROG și câteva accente albastre pe butonul de pornire, un obiectiv al camerei și tava SIM. Laturile sunt rotunjite și există două porturi USB-C – unul spre stânga în partea de jos, astfel încât să fie mai puțin în calea jocurilor peisaj și altul pe marginea stângă pentru a atașa și alimenta ventilatorul AeroActive.

Cu toate aceste porturi și găuri, telefonul este doar IP54 rezistent la apă și praf , așa că nu va supraviețui unei scufundări scufundate. Se va scufunda repede și la 239 g.

Ecran și difuzoare

 • 165 Hz 6.78 in AMOLED
 • Mini display spate suplimentar
 • Difuzoare excelente

Ecranul este plat, așa cum ați spera pentru un telefon de gaming. Există o ramă groasă în partea de sus și de jos, ceea ce înseamnă că nu există crestătură sau tăietură pe afișaj, plus că este ceva de care să te ții în timp ce joci în peisaj.

Ecranul de 6,78 inchi este un AMOLED extraordinar de clar, cu o rată de reîmprospătare variabilă de 165 Hz. Este certificat HDR10+, are o luminozitate de până la 1.000 de nit și are o rată mare de eșantionare la atingere de 720 Hz.

Nu este cel mai strălucitor afișaj de acolo, pe care l-am observat când îl foloseam ca telefon, dar când jucam în majoritatea luminilor nu am avut nicio plângere. Are o dimensiune bună, iar telefonul se simte captivant pentru a juca jocuri pe perioade lungi.

Am observat, de asemenea, stratul pe care l-a pus Asus pe suprafața ecranului „pentru reducerea frecării atunci când transpirați mâinile”. Ew. Funcționează, totuși, degetele mele alunecând în jurul afișajului Gorilla Glass Victus , în ciuda caracterului moale al unei sesiuni Call of Duty de jumătate de oră.

Un ecran cu bandă color PMOLED pe spatele telefonului este acolo pentru estetică și poate fi oprit, deși afișează insigne de notificare colorate dacă lăsați telefonul cu fața în jos. Puteți comuta la oprire pentru a economisi energie.

Difuzoarele duble frontale sunt cele mai bune pe care le-am auzit vreodată la un telefon. Are un sunet plin și puternic, care vă ajută să vă cufundați și mai mult în joc. Am fost cu adevărat uimit de cât de bune au fost la prima utilizare.

Specificații și performanță

 • Snapdragon 8 Gen 2
 • 16 GB RAM și 512 GB stocare
 • Accesoriu răcitor inclus

ROG Phone 7 Ultimate are chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2, cel mai puternic din arsenalul Qualcomm la momentul lansării telefonului în aprilie 2023.

Telefoane precum Galaxy S23 Ultra și OnePlus 11 folosesc, de asemenea, acest chipset, dar combinația de specificații suplimentare, oarecum OTT, de pe telefonul ROG, îl împing deasupra acestor telefoane în ceea ce privește performanța brută și capacitatea de joc.

În ciuda upgrade-ului la cip, specificațiile sunt de altfel incredibil de asemănătoare cu ROG Phone 6 Pro și ROG Phone 6D Ultimate , astfel încât creșterea generațională este foarte minimă.

Telefonul are 16 GB RAM LPDDR5X și 512 GB spațiu de stocare rapid UFS 4.0, ambele de vârf de gamă. Cu GPU-ul Qualcomm Adreno 740, treaba zboară.

Am jucat mai multe titluri de jocuri solicitante pe ROG Phone 7 Ultimate și am întâlnit performanțe impecabile. Call of Duty Mobile, Asphalt 9, Genshin Impact și FIFA Mobile, intens din punct de vedere grafic, pot opri uneori hardware-ul telefonului capabil, dar nu acest telefon.

Acest lucru înseamnă că este o dobble să spargi câteva runde de Mario Run sau Might Doom în autobuz. Asus include, de asemenea, software-ul său copleșitor, dar excelent, Game Genie, care vă permite să dezactivați notificările în timp ce jucați, să ajustați rata de reîmprospătare a ecranului și o mulțime de alte personalizări pentru a vă oferi experiența de joc.

În cutie se află o carcasă cu clipă și AeroActive Cooler 7, un accesoriu pentru ventilator alimentat de portul USB-C montat lateral al telefonului. Este foarte exagerat, dar mi-a plăcut să-l folosesc. Designul este inteligent, adăugând patru butoane fizice de umăr pe care le puteți programa pentru mișcări specifice din jocuri, cuplate cu butoanele de declanșare sensibile la umăr de pe marginea dreaptă a dispozitivului.

După un pic de curbă de învățare pentru a ajusta modul în care țineți creația voluminoasă, mi-a îmbunătățit precizia de fotografiere în Call of Duty, dar pentru jocuri mai simple nu este necesar să aveți mai multe butoane. Dar s-ar putea să doriți să-l atașați pentru a răci telefonul, deoarece funcționează fierbinte, având în vedere sarcinile la care este supus sistemul de sesiuni lungi de joc.

Asus spune că a îmbunătățit suprafața camerei de vapori din telefon și am găsit software-ul suficient de inteligent pentru a alege pe care dintre cele patru niveluri să setați ventilatorul. Trebuie să aveți încărcătorul la pachet conectat la Cooler pentru a ajunge la nivelul superior „Frosted”, deoarece are nevoie de mai multă putere decât poate oferi telefonul.

Verificați performanța de top a telefonului în comparație cu ultima generație de telefon ROG, plus câteva smartphone-uri populare recente:

Asus ROG Phone 7 Ultimate benchmarks
Infogram

Actualizări software

 • Software dedicat pentru jocuri și performanță
 • Android 13
 • Doar două actualizări Android garantate

Pe lângă Game Genie, aplicația Asus Armory Crate este o modalitate excelentă de a accesa jocuri și de a monitoriza performanța sistemului. Puteți obține o citire a temperaturilor CPU și GPU, puteți vedea stocarea și utilizarea memoriei, puteți schimba modurile de performanță, modurile AeroActive Cooler și setările de declanșare a umărului.

Nivelul de control este uimitor, permițându-vă să selectați în ce mod de performanță doriți să lanseze anumite jocuri pentru a vă asigura că funcționează bine.

Știe chiar să ruleze jocuri AAA în „Modul X” pentru a crește performanța, în timp ce jocurile arcade mai simple sunt presetate la setări mai echilibrate. Atenția la detalii este uluitoare și te vei pierde în opțiuni.

Telefonul este livrat cu Android 13, iar Asus promite două actualizări ale sistemului de operare pentru Android 14 și 15, dar patru ani de actualizări de securitate, ceea ce înseamnă că va fi actualizat până în 2027.

Puteți rula telefonul fie cu ROG UI, fie cu Zen UI – prima este o temă estetică pentru jucători, cu blițuri asemănătoare RGB, culori fark și pictograme stilizate, cea din urmă este software-ul obișnuit pentru smartphone-ul Asus pe care l-ați găsi pe Zenfone 9 . Puteți amesteca și potrivi anumite stiluri din ambele, fidele idealurilor de personalizare ale telefonului.

Cameră și video

 • Cameră principală spate de 50 Mp
 • Ultrawide și macro de bază

Acesta este un telefon pentru jocuri, așa că camerele nu sunt punctul său forte. Senzorul principal de 50Mp este Sony IMX766, același care se găsește în Oppo Find X3 Pro din 2021. Nu este deloc un senzor prost, dar faptul că există de doi ani arată că Asus s-a zgâriit puțin aici.

Realizează fotografii clare grozave, cu detalii bune la lumina zilei și are un mod de noapte acceptabil care ajută la menținerea focalizării și mai bine iluminate a fotografiilor cu lumină scăzută. Puteți obține imagini 2x fără pierderi cu grădina zoologică, dar nu există nici un obiectiv cu zoom optic aici.

Mai puțin impresionant este ultra-wide de 13Mp, care captează încă detalii bune în centrul cadrului, dar întinde imaginea la margini. Camera macro de 8 Mp m-a ajutat să aflu cât de murdară era tastatura mea MacBook, dar se distorsionează dacă se află la mai puțin de 4 cm distanță.

În față este o cameră selfie capabilă de 32 Mp, care este în primul rând pentru jocuri și streaming video, dar păstrează fotografiile la 8 Mp pentru a face selfie-uri sau fotografii de grup nu grozave.

Încărcare baterie

 • Baterie extinsă de 6000 mAh
 • Încărcare cu fir de 65 W
 • Fără încărcare wireless

Asus înghesuiește 6000 mAh de baterie pe ROG Phone 7 Ultimate având două celule separate de 3000 mAh care se încarcă la 65 W cu încărcătorul inclus (nu există încărcare wireless).

Acest total este cu 1000 mAh mai mult decât ceea ce este în Galaxy S23 Ultra, dar este necesar, având în vedere că Asus se așteaptă ca cei care îl cumpără să ruleze jocuri cu consum de energie de cele mai multe ori.

Dacă nu jucați niciun joc, veți primi confortabil două zile cu o singură încărcare. Cu jocurile declanșate și telefonul care alimentează accesoriul ventilatorului, veți pierde rapid și va trebui să vă reîncărcați la jumătatea zilei sau cu siguranță la timp pentru a doua zi.

Prețurile și disponibilitatea în SUA nu au fost încă anunțate.

Acest lucru îl face cel mai scump telefon de gaming pe care îl puteți cumpăra alături de ROG Phone 6D Ultimate de anul trecut . Asus a lansat, de asemenea, un ROG Phone 7 obișnuit în aprilie 2023 pentru 999 GBP/1.199 EUR, pe care nu l-am testat.

iPhone 14 Pro Max costă la fel, dar la acel preț are doar 128 GB de stocare, în timp ce Galaxy S23 Ultra costă 50 GBP mai mult și îți oferă 256 GB.

Dacă doriți performanțe similare, puteți opta pentru ROG Phone 6 de 899 GBP și nu pierdeți prea multe, sau consultați lista noastră cu cele mai bune telefoane de gaming pentru opțiuni la o gamă largă de prețuri.

Verdict

Asus ROG Phone 7 Ultimate este doar asta: telefonul de gaming suprem.

Are specificații de vârf, un afișaj superb, o baterie suficient de mare pentru a face față jocurilor pe care le produce și cele mai personalizabile setări de software pe care le-am văzut vreodată într-un telefon.

De asemenea, plătiți mult pentru toate aceste funcții, cu un preț asemănător celor mai scumpe smartphone-uri de la Apple și Samsung. Dar acest telefon vine cu 512 GB de stocare și un încărcător și un accesoriu pentru ventilator de răcire în cutie, așa că, dacă ești un jucător de telefonie mobilă, cel puțin Asus nu se va zgâri cu extra-urile.

Este un telefon mare, greu, iar designul este strident și trebuie să vă întrebați dacă într-adevăr aveți nevoie de toată puterea lui. Cei patru ani de actualizări de securitate de la Asus sunt suficient de buni pentru ca eu să recomand cu plăcere acest telefon, dar există opțiuni mai ieftine dacă nu aveți nevoie de ceva atât de exagerat.

Specificații

 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
 • Android 13 (ROG UI și Zen UI)
 • Ecran AMOLED de 6,78 inci 165 Hz
 • Qualcomm Adreno 740
 • 16 GB RAM LPDDR5X
 • 512 GB stocare UFS 4.0
 • Camere:
  • Senzor principal de 50 Mp
  • 13Mp ultrawide
  • Macro de 8 Mp
  • 32Mp fata
 • Wi-Fi 6E (pregătit Wi-Fi 7)
 • Dual SIM dual standby
 • Bluetooth 5.3
 • baterie de 6000 mAh
 • Încărcare cu fir de 65 W
 • 173 x 77 x 10,3 mm
 • 239 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *