Vrei un sunet mai bun de la televizor? Aceste sisteme de difuzoare compacte vă pot amplifica instantaneu experiența home theater, fără (majoritatea) firele dezordonate ale unei configurații tradiționale. De la laboratorul nostru până la camera dvs. de zi, iată cele mai bune bare de sunet pe care le-am testat.
Televizoarele noi sunt în general subțiri, ceea ce le face să arate grozav pe peretele tău sau în centrul tău de divertisment. Cu toate acestea, un cadru subțire nu este un avantaj pentru calitatea sunetului. Difuzoarele au nevoie de obicei de mult spațiu pentru a produce un sunet bun (cu câteva excepții tehnice unice, cum ar fi difuzoarele scumpe și rare cu panouri electrostatice sau dispozitivele de acționare ale anumitor televizoare OLED de ultimă generație) și pur și simplu nu există prea multă proprietate în seturi subțiri. . Aceasta înseamnă că, oricât de plăcută arată imaginea, difuzoarele încorporate ale televizorului dumneavoastră probabil nu sună prea bine. Aveți nevoie de un sistem de sunet separat dacă doriți un sunet puternic și de înaltă calitate pentru home theater: aveți nevoie de o bară de sunet.
Barele de sunet sunt difuzoare lungi, de obicei subțiri (dar tot mai groase decât televizorul dvs.), care încorporează sunet surround stereo, stânga/dreapta/centru sau chiar sunet spațial într-un dispozitiv ușor de configurat pe care îl conectați la portul optic sau HDMI al televizorului. . Sunt sisteme de sunet suplimentare care nu ocupă mult mai mult spațiu decât televizorul dvs., dar adaugă puterea, raza de acțiune și claritate atât de necesare experienței dvs. audio.
Această listă cuprinde cele mai bune bare de sunet pe care le-am testat, variind de la toate prețurile, dimensiunile și seturile de caracteristici. Asigurați-vă că citiți până la sfârșit pentru a afla tot ce trebuie să știți despre barele de sunet în timpul căutării.
Klipsch Cinema 600
Klipsch Cinema 600 este o bară de sunet puternică și la preț rezonabil, care oferă un profil de sunet puternic, cu bas zgomotos și înalte clare. Acest sistem cu 3.1 canale nu este compatibil Atmos, dar îl puteți extinde într-o configurație 5.1 cu sateliți opționali.
Pentru cine este
Acest lucru este pentru utilizatorii care doresc să plătească puțin mai mult pentru calitatea sunetului, dar pentru care surround-ul nu este o prioritate. Accentul aici este pus pe putere și răspunsul în frecvență. Este o valoare puternică pentru 500 de dolari, dar pentru că are câțiva ani, s-ar putea să-l poți obține și mai ieftin.
PRO
- Performanță audio puternică cu subbas profund, asemănător teatrului și definiție clară de înaltă calitate
- Subwoofer wireless
- Streaming prin Bluetooth
- Modul surround virtual sună bine
- Poate fi extins la un adevărat sistem 5.1
CONTRA
- Fără EQ reglabil de utilizator
Roku Streambar Pro
Roku Streambar Pro (fostul Roku Smart Soundbar) este o combinație de bară de sunet și streamer media Roku care se conectează la portul eARC al televizorului. Se ocupă de toate ieșirile de sunet și oferă aceleași capacități de streaming ca un Roku Streaming Stick 4K . Dispozitivul nu sună deosebit de impresionant în sine, dar îl puteți extinde oricând cu difuzoarele wireless Roku TV și Roku Wireless Bass sau Bass Pro (fostul Roku Wireless Subwoofer ) pentru o experiență surround completă.
Pentru cine este
Dacă doriți să adăugați Apple AirPlay la sistemul dvs. home theater sau pur și simplu nu vă place interfața actuală de streaming media a televizorului dvs., Roku Streambar Pro este o soluție demnă. Este o bară de sunet solidă și accesibilă și permite extinderea surround pentru nu mulți bani.
PRO
- Accesibil
- Performanță audio solidă
- O mulțime de opțiuni de streaming media
- Telecomanda cu mufa pentru casti
CONTRA
- Răspuns relativ slab la bas
Sonos Arc
Sonos Arc este destul de scump pentru o singură bară de sunet, dar are suficientă putere pentru a produce o experiență de sunet surround plină de bas. Această bară de sunet Dolby Atmos dispune de tweetere înclinate care creează un câmp sonor mare cu înălțime și lățime. Și, ca difuzor Sonos, se integrează în orice sistem multi-camera Sonos, plus acceptă extinderea prin sateliții Sonos One și Sonos Sub (sau Sub Mini anunțat recent) pentru și mai multe imagini surround și zgomot la nivel scăzut. De asemenea, permite comenzile Amazon Alexa și Google Assistant fără mâini.
Pentru cine este
Dacă doriți un sunet puternic fără a conecta și a aranja mai multe difuzoare în camera dvs., acesta este unul dintre cele mai bune pariuri ale dvs. Este deosebit de atrăgător dacă aveți deja difuzoare Sonos în altă parte în casă. Dar chiar dacă nu o faceți, bara de sunet foarte capabilă funcționează la fel de bine cu configurația dvs. Amazon Echo sau Google Nest.
PRO
- Câmp sonor mare cu bas puternic, chiar și fără subwoofer
- Suportă Amazon Alexa și Google Assistant
- Poate fi extins cu ușurință cu sateliți și un subwoofer
- Compatibilitate Dolby Atmos cu tweetere unghiulare
CONTRA
- Scump
- Funcționează doar cu un subwoofer Sonos scump
Vizio M-Series 5.1 Sound Bar (M51ax-J6)
Sunetul surround adevărat cu sateliți din spate poate deveni puțin costisitor, dar sistemul Vizio este surprinzător de accesibil. Pachetul include o bară de sunet cu trei canale, doi sateliți și un subwoofer, care funcționează împreună cu suport pentru Dolby Atmos și DTS:X. Nu are drivere cu aprindere în sus sau alte funcții de vârf care pot îmbunătăți imaginile din lateral și din spate, dar nu ne așteptăm la acest preț.
Pentru cine este
Dacă doriți un adevărat sistem de sunet surround cu sateliți din spate, dar nu doriți să cheltuiți mulți bani, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni. Prezintă o valoare puternică pentru performanța sa.
PRO
- Preț bun pentru un sistem cu subwoofer și sateliți din spate
- Imagini surround bune cu suport Dolby Atmos și DTS:X
- Bas puternic
CONTRA
- Treble nu este chiar atât de clar pe cât ar putea fi
- Mic panou de control vizual pe telecomandă
JBL Bar 9.1
Acest sistem audio spațial este ideal pentru conținutul Dolby Atmos datorită driverelor înclinate de pe bara de sunet principală și a sateliților detașabili care permit imagini atât pe verticală, cât și pe orizontală. Ca bonus, sateliții sunt complet wireless și se conectează la părțile laterale ale barei de sunet pentru un sunet stereo mai puternic atunci când doriți să ascultați muzică. Și apoi poți pur și simplu să le scoți și să le așezi în spatele tău atunci când vrei să vizionezi un film sau să joci un joc cu sunet spațial.
Pentru cine este
Dacă poți să faci un pic și vrei o adevărată experiență Dolby Atmos cu canale reale din spate care oferă înălțime, aceasta este bara de sunet pe care trebuie să o obții. Este deosebit de convenabil dacă nu doriți să treceți mai multe cabluri de alimentare în spatele canapelei dvs.: Deoarece sateliții sunt complet fără fir, nu trebuie să îi conectați la priză, ca la majoritatea sistemelor.
PRO
- Sunet puternic, cu adâncime uluitoare de bas
- Drivere Dolby Atmos
- Difuzoare wireless pentru canalul din spate
- Configurare ușoară
CONTRA
- Scump
- Mare
- Ar putea folosi controale EQ mai precise
Polk Audio Signa S3
Aceasta este o altă bară de sunet ieftină cu 3.1 canale, care oferă performanțe solide cu bas profund de la subwooferul fără fir inclus. Marea sa distincție este suportul încorporat pentru Chromecast: asta înseamnă că poți reda muzică de pe telefonul Android prin Wi-Fi și poți obține o calitate audio mai bună decât în cazul concurenților exclusiv Bluetooth. Dacă preferați confortul Bluetooth, totuși, aceasta este și o opțiune.
Pentru cine este
Dacă sunteți un utilizator Android care dorește să redați muzică pe bara de sunet la fel de mult ca să vizionați filme și TV, aceasta ar putea fi alegerea ideală. Este ieftin, oferă un sunet puternic, iar suportul Google Cast deblochează streamingul de înaltă rezoluție.
PRO
- Performanță audio puternică, cu bas profund și înalte clare
- Subwoofer wireless
- Modul Voice Adjust pentru un dialog mai clar
- Acceptă comenzile vocale Chromecast audio și Google Assistant
- Se livrează cu cabluri HDMI și optice
CONTRA
- Fără EQ
- Lipsesc indicatori vizuali pentru diferite moduri audio
S
amsung HW-Q990B Soundbar cu 11.1.4 canale
HW-Q990B de la Samsung este una dintre cele mai scumpe bare de sunet din această listă, dar are și cele mai multe caracteristici și 16 canale impresionante (11 pentru surround orizontal, patru pentru înălțime și un subwoofer). Împreună, aceste canale produc un câmp audio spațial de 360 de grade care vă permite să auziți obiectele deasupra și în spatele dvs. Este foarte puternic, plus că are Apple AirPlay, Spotify Connect și chiar și asistență vocală Amazon Alexa fără mâini.
Pentru cine este
Acesta este pentru fanii home theater care doresc să experimenteze tot ceea ce au de oferit Dolby Atmos și alte standarde audio spațiale, inclusiv utilizarea canalelor de înălțime pentru a produce un dom de sunet bazat pe obiecte în jurul tău. Este, fără îndoială, scump, dar vă poate acoperi în sunet.
PRO
- Imagini surround late și precise cu canale de înălțime
- Sunet puternic, echilibrat
- Acceptă Apple AirPlay, Bluetooth și Spotify Connect
- Funcții interesante compatibile cu televizorul Samsung, cum ar fi Q-Symphony
CONTRA
- Frecvențele mai înalte nu sunt super clare
- Acceptă numai codec SBC pentru Bluetooth
- Scump
Sonos Beam (Gen. 2)
Beam se află în mijlocul gamei de bare de sunet a Sonos, între Ray-ul de gamă inferioară și Arcul de ultimă generație. Nu sună la fel de bine ca Arc, dar este o bară de sunet capabilă care se potrivește destul de bine unui televizor modest (55 inchi sau mai mic). Dispozitivul acceptă Amazon Alexa și Google Assistant și, dacă aveți un iPhone, puteți chiar să utilizați reglajul Trueplay al Sonos pentru a ajusta automat sunetul pentru a se potrivi cu camera dvs. Cea mai mare slăbiciune este răspunsul mediocru la bas. Da, puteți obține un subwoofer Sonos pentru a merge cu el, dar chiar și Sonos Sub Mini, mai mic, costă puțin mai mult decât Beam-ul în sine.
Pentru cine este
Dacă doriți să îmbunătățiți sunetul televizorului, să adăugați un asistent vocal în camera de zi și să începeți să construiți un sistem multi-camera Sonos pentru mai puțin de 500 USD, Beam este o alegere bună. Basul său ar putea fi lipsit de strălucire, dar încă are o mulțime de funcții pentru prețul său și probabil că oferă încă o îmbunătățire față de difuzoarele televizorului dvs. în gama de frecvență joasă.
PRO
- Câmp sonor mare pentru dimensiunea sa
- Sunet complet și clar, de la medii joase la înalte
- Sunetul Dolby Atmos sună precis și captivant, chiar și fără difuzoare din spate
CONTRA
- Nu prea mult bas profund fără subwoofer opțional (și scump).
- Fără suport Bluetooth
- Reglarea audio Trueplay este disponibilă numai pentru iOS
Ai nevoie de un subwoofer pentru bas puternic?
Dacă intenționați să construiți un sistem de sunet cu mai multe piese, cel mai important plus este un subwoofer. Multe bare de sunet includ subwoofere care se conectează fără fir la restul sistemului; le poți pune în spatele, lângă sau sub canapea (sunetele de joasă frecvență nu se bazează atât de mult pe acustică cât pe frecvențele mai înalte, așa că poți simți în continuare efectul zgomotului). Este posibil să fie nevoie să conectați un subwoofer fără fir la o priză de curent, dar aceasta este probabil întreaga amploare a procesului de configurare pentru modelele fără fir.
Barele de sunet pot scoate mult sunet de la frecvențele joase-medii până la înalte, dar de obicei nu pot ajunge adânc în intervalele de frecvențe joase. Din cauza modului în care sunetul circulă, aveți nevoie de mult volum fizic pentru a obține un bas foarte puternic, iar forma largă și superficială a barelor de sunet nu oferă acest lucru. De aceea, multe bare de sunet includ subwoofere separate.
Scopul principal al unui subwoofer este de a produce sunet de joasă frecvență în gamele de bas și subbază. De obicei, este voluminos și folosește un driver mare (de obicei în jur de șase inci), astfel încât să poată mișca mult aer pentru a obține acel zgomot la nivel scăzut. Dacă chiar vrei să faci pereții să tremure și să simți filmele sau muzica preferate, trebuie să investești într-unul.
Dacă bara de sunet nu include un subwoofer, este posibil să aveți în continuare opțiuni. Unele modele au ieșiri pentru subwoofer, așa că puteți adăuga una după fapt. Totuși, trebuie să luați în considerare cablurile cu această metodă. De asemenea, trebuie să vă asigurați că subwoofer-ul este alimentat (are un amplificator încorporat) sau să conectați un preamplificator între subwoofer-ul fără alimentare și bara de sunet. La fel cum este nevoie de mult spațiu pentru a mișca atât de mult aer, este nevoie și de multă putere. Câteva sisteme de bare de sunet, cum ar fi cele de la Roku și Sonos, acceptă și extinderea cu subwoofere wireless separate.
Consultați articolul nostru pecum să vă configurați difuzoarele pentru mai multe despre plasarea barei de sunet și despre cum să obțineți cel mai bun sunet posibil din sistemul dvs.
Sunet surround wireless: mai convenabil de conectat decât sistemele 5.1 și 7.1
Majoritatea barelor de sunet pretind că oferă o anumită formă deSunet ambiental, dar acest lucru poate fi puțin înșelător. Procesarea audio și plasarea driverului pot crea o senzație de sunet surround chiar dacă difuzoarele sunt chiar în fața dvs., dar acest tip de configurare nu este capabil să reproducă imaginile precise ale unui sistem surround cu sateliți dedicați pentru fiecare canal. Dacă doriți cu adevărat un sentiment de imersiune și ca fiecare efect de sunet să vină din direcția corectă, aveți nevoie de un sistem complet de difuzoare de sunet surround sau cel puțin de o bară de sunet cu sateliți separati pentru canalele audio din spate.
Mai este și problema tipului de sunet surround pe care îl doriți. Audio convențional de 5.1 și 7.1 canale este comun pentru o mulțime de conținut, dar sunetul home theater a depășit asta cuaudio spațial. Sistemele de sunet spațial precum Dolby Atmos mapează fiecare sursă de sunet de la ceea ce vizionați până la o locație din jurul dvs. într-un spațiu 3D și calculează cum să amestecați sunetul pentru a reproduce cel mai bine locațiile lor, indiferent dacă difuzoarele au două drivere sau zeci. Este foarte captivantă, mai ales cu adăugarea de drivere orientate în sus pentru a produce sunete care oferă o senzație de înălțime și nu doar de mișcare orizontală. Totuși, nu toate barele de sunet acceptă Dolby Atmos și nu toate acestea acceptă Atmos au driverele necesare pentru înălțime.
Nimic din toate acestea nu înseamnă că un adevărat sistem surround este cea mai bună alegere. În timp ce sunetul surround este autentic cu aceste seturi de difuzoare multiple, mai multe dezavantaje le fac mai puțin atractive decât o singură bară de sunet. Sistemele surround convenționale înseamnă mult mai multă dezordine. Fiecare satelit necesită fire care să treacă fie la perete, fie la un dispozitiv centralizat, cum ar fi un receptor A/V, și asta înseamnă o mulțime de cabluri de care pot fi împiedicate. Le puteți ascunde cu covoare sau conducte în perete, dar tot va fi mai scump și mai puțin convenabil decât o bară de sunet, mai ales când barele de sunet Dolby Atmos mai noi fac o treabă admirabilă de a produce un efect spațial chiar și fără sateliți din spate.
Chiar și barele de sunet cu sateliți din spate dedicați necesită unele jonglari cu fire, deoarece trebuie să conectați cele două difuzoare din spate la un subwoofer wireless sau la prize (dar probabil că nu va trebui să rulați fizic nimic direct la bara de sunet). Și, desigur, aveți nevoie de suporturi, rafturi sau alte tipuri de suprafețe plane din apropiere pentru a plasa toate difuzoarele din sistemul dvs., în afară de subwoofer, care poate sta doar pe podea. Dacă aveți buget pentru a vă construi sau remodela camera de zi în jurul unui sistem de sunet surround, este o alegere excelentă pentru home theater, dar acest lucru nu este practic pentru majoritatea utilizatorilor.
Streamingul Wi-Fi bate Bluetooth pentru calitate audio, setări cu mai multe camere
Toate difuzoarele din această listă pot transmite muzică fără fir de pe smartphone-ul sau tableta dvs. Majoritatea dintre ele folosesc Bluetooth, iar unele folosesc sisteme audio wireless bazate pe Wi-Fi, cum ar fi Apple AirPlay, Google Cast sau Sonos. Bluetooth este ușor de utilizat și vă permite să vă conectați telefonul la bara de sunet așa cum ar fi fost o pereche de căști. Totuși, această configurație nu va oferi cea mai bună calitate audio, mai ales dacă bara de sunet nu acceptă high-end Codecuri Bluetooth.
Wi-Fi nu este la fel de simplu de configurat ca Bluetooth, dar vă permite să configurați sisteme de sunet pentru mai multe camere, astfel încât să puteți reda muzică fără probleme în toată casa. De asemenea, poate susțineaudio fără pierderidin cauza lățimii de bandă mai mari permite Wi-Fi.
Oricum, din cauza sunetului wireless, probabil că nu va trebui să obțineți un difuzor de muzică fără fir separat pentru camera dvs. de zi dacă aveți o bară de sunet. Pentru mai multe, citiți rezumatul nostru despre cele mai bune difuzoare wireless. Integrarea asistentului vocal este disponibilă și în multe modele compatibile cu Wi-Fi, ceea ce înseamnă că multe dintre barele de sunet de mai sus se dublează ca difuzoare inteligente.
Sistemele Home Theatre sunt mai puternice (dar mult mai scumpe)
Audio home theater a fost în mod tradițional un domeniu mare și complex pentru audiofili, sau cel puțin pentru cei care se simt confortabil să construiască un sistem de sunet din componente individuale. Ultimul deceniu a popularizat barele de sunet ca o alternativă ușoară, care este mai puțin costisitoare, mai simplu de configurat și ocupă mai puțin spațiu fizic.
În ceea ce privește puterea potențială și flexibilitatea sistemului, nicio bară de sunet unică sau un sistem de sunet all-in-one nu poate egala ceea ce puteți construi dacă configurați singur un home theater din componente. Cu un receptor A/V autonom, un amplificator și un set de difuzoare mari, puteți obține mult mai multă putere și control asupra sunetului dvs. home theater. Trebuie doar să depui mult, mult mai mult lucru și probabil să cheltuiești mult mai mulți bani. Un receptor bun poate costa cu ușurință la fel de mult ca o bară de sunet bună și asta înainte de a începe să adăugați difuzoare. De asemenea, trebuie să rulați singur firele și poate chiar să integrați un amplificator.
Un sistem de difuzoare home theater elaborat poate fi incredibil de plină de satisfacții, dar aveți nevoie de buzunare relativ adânci și de o senzație bună pentru tehnologie, sau chiar de buzunare mai adânci și de dorința de a angaja un instalator personalizat pentru a face totul să se întâmple.
Există alternative la Soundbars?
Din punct de vedere tehnic, nu aveți nevoie de o bară de sunet pentru un sunet grozav. Aproape orice difuzor Bluetooth sau unul cu o intrare optică, RCA sau de 3,5 mm (dacă televizorul dvs. are o mufă pentru căști) vă poate îmbunătăți considerabil experiența. Rețineți că puterea și capacitatea sa de a produce un câmp sonor ar putea fi mai bune pentru ecranele mai mici decât un televizor mare. De asemenea, s-ar putea să nu se potrivească la fel de bine sub sau în fața televizorului dvs. Rezumatul nostru de difuzoare pentru computer este un loc bun de început dacă doriți ceva care să funcționeze atât cu televizorul, cât și cu computerul desktop .